Hızlı Soru - Cevap

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Öne çıkan konu #18,341
Merhaba hocam, ben seramik ve ppf kullanmıyorum, wax ve sealant grubu tercih ediyorum, o nedenle tecrübem yok seramikte. Ancak yurtdışı forumlarda seramiğin üzerinde biriken mineralleri temizlediği için 3 yıkamada bir asidik şampuan kullananlar var. Bende yaklaşık 3-4 yıkamada bir olarak rutine ekledim, tavsiye edermiyim, ederim. En azından hafif mineral temizliği, şu an yoksa bile oluşabilecek kireç lekeleri için iyi olur.
cevbabınız için teşekkür ederim hocam. ben de stoğa ekleyip deneyimleyeceğim. sağ olun :)

Hasankilinc

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba. Foruma araştırma yaparken denk geldim.

Aracıma seramik kaplama yaptırdım üstüne katı wax arıyorum.

İstediğim dayanım olarak en az 3-4 ay dayansın, parlaklık olsa da olur olmasa da.. Ben Soft99 Fusso Coat ile Tonyin Graphane wax arasında kararsız kaldım. Siz ne tavsiye edersiniz?

Aracım beyaz renk fusso coatta beyaz ve siyah diye ayrı şekilde var. Beyaz araca olanı uygulasam olur mu yoksa illa beyaz mı olmalı?

Edit: Şimdi foruma göz geçirdim seramik üzerine wax dayanım konusunda sıkıntı olacağı yazılmış. Seramik üzerine wax yerine sıvı seramik katkılı sprey alsam daha mı doğru olur? Misal Gyeon Wetcoat ya da Meguiars Ultimate quick wax ürünleri var.

Son düzenleme:

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

İstediğim dayanım olarak en az 3-4 ay dayansın, parlaklık olsa da olur olmasa da.. Ben Soft99 Fusso Coat ile Tonyin Graphane wax arasında kararsız kaldım. Siz ne tavsiye edersiniz?

Aracım beyaz renk fusso coatta beyaz ve siyah diye ayrı şekilde var. Beyaz araca olanı uygulasam olur mu yoksa illa beyaz mı olmalı?

Edit: Şimdi foruma göz geçirdim seramik üzerine wax dayanım konusunda sıkıntı olacağı yazılmış. Seramik üzerine wax yerine sıvı seramik katkılı sprey alsam daha mı doğru olur? Misal Gyeon Wetcoat ya da Meguiars Ultimate quick wax ürünleri var.
sprey olarak : carpro reload , vonixx blend , sonax ceramic severek kullandığım ürünler.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara

Carpro elixir, carpro hydro2lite (wet coat muadili) bunları deneyebilirsiniz. Ayrıca kurulama yardımcısı olarak carpro ech2o kullanıyorum seyreltme oranları ile çok ekonomik ve güzel bir ürün

kyormaz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
sakarya
Boncuk ve hidrofobi performansı gerçekten çok iyi parlaklığı hakkında şuanda yorum yapmam uyguladıktan sonra akşam oldu :D

Ayrıca uygulaması ve silmesi gayet kolaydı.

Önceden Turtle Wax Carnauba Cila kullanıyordum hidrofobi, boncuk ve uygulama kolaylığı olarak ondan daha iyi

Telefonun kamerası biraz kötü kusura bakmayın.

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
alta foam 2000 ve marolex 3000 arasında kararsız kaldım. Marolexe 110 nozul takarak altanın performansını alır mıyım?

Şarjlı pompa kullanmayı düşünmüyorum. Sanki araştırmalarıma göre alta foamı daha fazla pompalamak gerekiyor.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Merhaba hocam,

Marolexe 110-06 nozul takınca aynı alta foam gibi oluyor mu? Tecrübeniz var mıdır?
Olmuyor maalesef, açı genişliyor ama alta gibi pürüzsüz bir atım vermiyor marolexte, hafif kesik atım yapıyor. Epoca düşünebilirsiniz alternatif olarak, çok kaliteli bir marka ve 110 luk ile geliyor.

YusufSari

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla
Olmuyor maalesef, açı genişliyor ama alta gibi pürüzsüz bir atım vermiyor marolexte, hafif kesik atım yapıyor. Epoca düşünebilirsiniz alternatif olarak, çok kaliteli bir marka ve 110 luk ile geliyor.
Teşekkür ederim hocam. Pompalama olarak hangisi daha erken sıkışıyor bilginiz var mı? Elle kullanmayı düşündüğüm için bu da önemli benim için.