Hızlı Soru - Cevap

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Öne çıkan konu #18,361
Herkese merhabalar,
Carpro reset şampuanı kullanan varsa tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim fiyatına değiyor mu, bariz kalite farkı var mı?
Şu an meguiars sarı cilalı şampuanı kullanıyorum, aracımda seramikli wax var.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Teşekkür ederim hocam. Pompalama olarak hangisi daha erken sıkışıyor bilginiz var mı? Elle kullanmayı düşündüğüm için bu da önemli benim için.
Ben hiç elle kullanmadığım için bilemiyorum inanın, ama tavsiyem kesinlikle pompa ile kullanın, 1 kere denedim, çekilecek çile değil.

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese merhabalar,
Carpro reset şampuanı kullanan varsa tecrübelerini aktarırsa çok sevinirim fiyatına değiyor mu, bariz kalite farkı var mı?
Şu an meguiars sarı cilalı şampuanı kullanıyorum, aracımda seramikli wax var.
Meguiars sarı şampuan, VP mor şampuan ve reset kullandım. Bunların içinde reset favorim. Az bir miktarı yeterli oluyor kopurmesi kayganlığı temizlemesi müthiş iyi bütçem elverse başka şampuan kullanmam. Benden daha tecrübeli olanlar vardır ama benim gözümde şampuanın zirvesi. Maalesef kur ve vergiler nedeniyle fiyatı yüksek

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhabalar. Forumda yeniyim ilk defa yazıyorum öncelikle şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. Yıkama eldiveni almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum work stuff storm bakıyordum bulamadım hiçbirşeyde dedim gtechniq kalitelidir ona bakayım onuda stokta bulamadım. Birde lastik parlatıcı konusu var . Ben meguiars endurance düşünüyorum suanda “%30” indirimde olmasına ragmen 350-400 tl bandında ve 370 ml civari. Neden bu kadar pahalı kaç hafta lastikte duruyo ve alsam haftada bir yıkıyorum aracı kaç ay gider ürün. Aracı temizlerken lastiklere asperox ve flowey ew 13 (foam lance) sıkıyorum ve bu şekilde temizliyorum bu şekilde temizlemeye ve 2 haftada bir yıkamaya kaç

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar. Forumda yeniyim ilk defa yazıyorum öncelikle şimdiden cevaplar için teşekkür ederim. Yıkama eldiveni almak istiyorum önerilerinizi bekliyorum work stuff storm bakıyordum bulamadım hiçbirşeyde dedim gtechniq kalitelidir ona bakayım onuda stokta bulamadım. Birde lastik parlatıcı konusu var . Ben meguiars endurance düşünüyorum suanda “%30” indirimde olmasına ragmen 350-400 tl bandında ve 370 ml civari. Neden bu kadar pahalı kaç hafta lastikte duruyo ve alsam haftada bir yıkıyorum aracı kaç ay gider ürün. Aracı temizlerken lastiklere asperox ve flowey ew 13 (foam lance) sıkıyorum ve bu şekilde temizliyorum bu şekilde temizlemeye ve 2 haftada bir yıkamaya kaç
Merhaba Endurance Jel Lastik Parlatici Kategorisinde Zirveye oynayan bir üründür,firmanin Sari Şampuandan sonra en cok sattigi üründür.473 Ml dir,Ortalama Lastikte tutunma suresi Maksimum 10 gündür fazlasina denk gelmedim tabi yol şartlarina gore bu süre degisebilir,5/6 günde gidebilir yani.

G techniq Eldiven icin Satış - Yıkama eldiveni, pasta ve diğerleri buraya mesaj gonderin elinde varsa yardimci olur.

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
Merhaba Endurance Jel Lastik Parlatici Kategorisinde Zirveye oynayan bir üründür,firmanin Sari Şampuandan sonra en cok sattigi üründür.473 Ml dir,Ortalama Lastikte tutunma suresi Maksimum 10 gündür fazlasina denk gelmedim tabi yol şartlarina gore bu süre degisebilir,5/6 günde gidebilir yani.

G techniq Eldiven icin Satış - Yıkama eldiveni, pasta ve diğerleri buraya mesaj gonderin elinde varsa yardimci olur.
Peki adams’ın yıkama eldiveni nasıl veya purestarın twist yıkama pedi 260 tlye nasıldır sizce

tolgakdg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese tekrardan merhaba, Kc fb dış kaportada kullanılır mı? Kullanılırsa sulandırmak gerek mi? Kullanılmaz ise kaporta için önereceğiniz demirtozu temizleyiciler nelerdir??

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese tekrardan merhaba, Kc fb dış kaportada kullanılır mı? Kullanılırsa sulandırmak gerek mi? Kullanılmaz ise kaporta için önereceğiniz demirtozu temizleyiciler nelerdir??
Merhaba, Koch FB aslında jant için olan ama neredeyse hepimizin kaportada kullandığı bir ürün. Bir sorun yaratmaz kullanabilirsiniz. Sulandırma oranına gelince aslında Fireball hariç hiçbir demirtozu temizleyicisi sulandırılmıyor yani hiçbiri üretici verilerinde sulandırılabilen ürünler değil. Ama biz yapısı gereği kolay atım açısından sulandırma yapabiliyoruz. Benim tavsiyem eğer sprey atımında bir sorun yaratmıyorsa ve üretici verilerinde bir sulandırma oranı tavsiye edilmemişse saf şekilde kullanmanızdan yana olur. Birde ürünü uyguladıktan 1-2 dakika sonra eldiven vasıtasıyla kaporta üstüne yayarsanız sonuç daha iyi olur :gulumsemex:

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Kullanılmaz/kullanılmamalı. Felgenblitz tamamen jant için tasarlanmış bir üründür. İçeriğinde parlatıcı ve jantlar için su itici katkı maddeleri de var. Bizde bir ürün kullanım Alanı dışında kullanılıyor. Akabinde zarar vermedi o halde başka yerlerde de kullanılır diye bir düşünce var. Kumaş ve Alcantara temizleyici konsol ve plastik aksamlara zarar vermedi diye o alanlarda kullananlar da var.

Markaların ana sen sitelerindeki kullanım alanlarına bağlı kalmak daha sağlıklıdır.

Koch FB yerine Aynı markanın Rrr ürününü kaportada kullanmanızı tavsiye ederim.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam merhaba, eldiven olarak klin markasının eldiveni oldukça başarılı ben gyeon smoothie kullanıyorum klin'i sonradan görmüştüm. Work stuff için parlatan adamlarla iletişime geçebilirsiniz ne zamana geleceği ile ilgili. Eldiven tarzından farklı ve daha yumuşak ürün isterseniz carpro dab dab çok güzel tavsiye ederim.
Lastik parlatıcı meguiars'ı 2-3 ay önce aldım bol bol kullanmama rağmen 2 araçta çok az bir azalma oluyor yani ürün sarfiyatı az. Lastiğin üzerinde seramik kaplama gibi ciddi su itişi ve koruma veriyor. Meguiars ürünleri pahalı ama hepsinin kalitesi üst düzey ilk sürdüğünüz zaman parlak oluyor ama aradan 1 gün geçince çok güzel mat oturuyor lastiğe fiyatına değdiğini düşünüyorum ben

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Kullanılmaz/kullanılmamalı. Felgenblitz tamamen jant için tasarlanmış bir üründür. İçeriğinde parlatıcı ve jantlar için su itici katkı maddeleri de var. Bizde bir ürün kullanım Alanı dışında kullanılıyor. Akabinde zarar vermedi o halde başka yerlerde de kullanılır diye bir düşünce var. Kumaş ve Alcantara temizleyici konsol ve plastik aksamlara zarar vermedi diye o alanlarda kullananlar da var.

Markaların ana sen sitelerindeki kullanım alanlarına bağlı kalmak daha sağlıklıdır.

Koch FB yerine Aynı markanın Rrr ürününü kaportada kullanmanızı tavsiye ederim.
Hocam merhaba, Koch'un FB, RRR, MWC ve RWC demir tozları ile ilgili farklarını açıklar mısınız ben şu an k2 roton kullanıyorum, koch alacaktım ama farklarını tam olarak bulamadığım için roton aldım. Önceliğim jantlarda kullanılması, kuvvetli ve kokusunun az olması en azından rotona göre

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Meguiars sarı şampuan, VP mor şampuan ve reset kullandım. Bunların içinde reset favorim. Az bir miktarı yeterli oluyor kopurmesi kayganlığı temizlemesi müthiş iyi bütçem elverse başka şampuan kullanmam. Benden daha tecrübeli olanlar vardır ama benim gözümde şampuanın zirvesi. Maalesef kur ve vergiler nedeniyle fiyatı yüksek
Hocam öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için, konsantre oranı çok yüksek yaklaşık 1:500 yani 15 lt suya 30 ml ürün ph nötr olup daha üst düzey temizlik yapması da güzel. Benim merak ettiğim aracımda seramik kaplama yok ama wax var, mesela onu söker mi? Sizin aracınızda seramik veya cila ne var resetin üstüne ne uyguluyorsunuz? Seramik varsa boncuklamalarda iyileşme var mı?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam merhaba, Koch'un FB, RRR, MWC ve RWC demir tozları ile ilgili farklarını açıklar mısınız ben şu an k2 roton kullanıyorum, koch alacaktım ama farklarını tam olarak bulamadığım için roton aldım. Önceliğim jantlarda kullanılması, kuvvetli ve kokusunun az olması en azından rotona göre
Kokusu için degistirecekseniz degistirmeyin Roton dan devam edin ziraa %90 i hep agir koku vermektedir :)

Koch RRR
Koch RWC
Koch FB
Meguiars İron Decon
Meguiars All Whell
Meguiars İron Remowing
3D BDX
Tac System İron Zero
Angelwax Revelation
Soft 99 İron Terminator
Auto Finesse İron Out
Valet Pro Dragon Breaths
Gyeon İron
K2 Pro Roton Cherry
Shiny Garage D Tox
Autoglym Magma
K2 Pro Roton Deironizer
Flowey R10
Divortex Red Storm
Nigrin Deironizers

Gibi bir cok markanin ürünlerini kullandim test ettim İclerinde En Agir Kokusu olan

1 Nigrin Deironizer
2 Divortex Red Storm
3 AF İron Out

Az Kokusu Olanlar Arasinda bana gore en iyisi tamamen kisisel tecrube olarak

1 K2 Pro Roton Cherry / Angelwax Revelation
2 Tac System İron Zero
3 Meguiars İron Removing
3 Flowey R10

Greib

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam ben de uzun zamandır arayış içerisindeydim iki eldiven arasında kalmıştım Gyeon ve Slopesti fakat aynı kalitede daha uyguna @Adam’s Garage dan yıkama eldiveni aldım memnunum lastik parlatıcı konusuna gelirsek k2 pro sigma öneririm

lampsy

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için, konsantre oranı çok yüksek yaklaşık 1:500 yani 15 lt suya 30 ml ürün ph nötr olup daha üst düzey temizlik yapması da güzel. Benim merak ettiğim aracımda seramik kaplama yok ama wax var, mesela onu söker mi? Sizin aracınızda seramik veya cila ne var resetin üstüne ne uyguluyorsunuz? Seramik varsa boncuklamalarda iyileşme var mı?
Şu aralar reset kullanmıyorum fakat reset kullandığım zamanlarda hydro2lite sprey kullanıyordum korumayı söktüğünü görmedim ben genel olarak korumaya karşı hassas ve seramik olan araçlarda önerilen bir ürün. Şu aralar fusso coat kullanıyorum ki malum o dayanımı ile ünlü o yüzden karşılaştırma yapmam pek doğru olmaz.