Hızlı Soru - Cevap

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #1,821
Koruma öncesi zemin temizliği çok önemli. @can26 gerekli tavsiyeleri vermiş. Sadece bir iki kalem ekleme yapacağım.

Kil eldiven kullanmayacaksanız normal kil ile aracı çizmeden temizlemeniz imkansız.

Kil eldiven veya demir tozu temizliği yapmayacaksanız mutlaka ama mutlaka crystal concept deep clean tarzı bir ürün ile yüzey temizliği yapın. O da elinizde yok ve almak istemiyorsanız muhakkak m600 veya 700 temizlik tiner kullanın. İpa bu işler için biraz zayıf kalabiliyor.

Korumadan sonra ise ph nötr ve cilasız şampuanlar ile yıkama yapmanızı tavsiye ederim. Fusso kış şartlarında 4 ay civarı koruma sağlayabilen bir ürün. En kötü şartlarda 3 ay dayanması gerekiyor.

Dediklerimizi uygularsanız eğer güzel sonuçlar alırsınız.

Şimdiden kolay gelsin.
Aynen katılıyorum. Hatta crystal concept deep clean dahi kullanacak olsanız öncesinde iyi bir yıkama demirtozu temizliği ve kil şarttır so uygulama üzerinden 3 ay falan geçti ise. Crystal concept tek başına mevcuy wax aökme ve deriblemeaine temizlikde etkilidir eğer yüzey kil ve demirtozu yapılalı çok olmadı ise. M600 ve m700 de mevcut waxı söküp fussoya zemin hazırlamaya yardımcı olacaktır. Fusso sealant klasmanında bir wax olduğundan öncesinde herhangi bir glaze ya da pre wax cleaner kulllanmanızı tavsiye etmem yüzeyi daha parlak daha iyi duruma getirse de Fussonun tutunmasını engeller.

frkozdmr

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Koruma öncesi zemin temizliği çok önemli. @can26 gerekli tavsiyeleri vermiş. Sadece bir iki kalem ekleme yapacağım.

Kil eldiven kullanmayacaksanız normal kil ile aracı çizmeden temizlemeniz imkansız.

Kil eldiven veya demir tozu temizliği yapmayacaksanız mutlaka ama mutlaka crystal concept deep clean tarzı bir ürün ile yüzey temizliği yapın. O da elinizde yok ve almak istemiyorsanız muhakkak m600 veya 700 temizlik tiner kullanın. İpa bu işler için biraz zayıf kalabiliyor.

Korumadan sonra ise ph nötr ve cilasız şampuanlar ile yıkama yapmanızı tavsiye ederim. Fusso kış şartlarında 4 ay civarı koruma sağlayabilen bir ürün. En kötü şartlarda 3 ay dayanması gerekiyor.

Dediklerimizi uygularsanız eğer güzel sonuçlar alırsınız.

Şimdiden kolay gelsin.
Aynen katılıyorum. Hatta crystal concept deep clean dahi kullanacak olsanız öncesinde iyi bir yıkama demirtozu temizliği ve kil şarttır so uygulama üzerinden 3 ay falan geçti ise. Crystal concept tek başına mevcuy wax aökme ve deriblemeaine temizlikde etkilidir eğer yüzey kil ve demirtozu yapılalı çok olmadı ise. M600 ve m700 de mevcut waxı söküp fussoya zemin hazırlamaya yardımcı olacaktır. Fusso sealant klasmanında bir wax olduğundan öncesinde herhangi bir glaze ya da pre wax cleaner kulllanmanızı tavsiye etmem yüzeyi daha parlak daha iyi duruma getirse de Fussonun tutunmasını engeller.
Öncelikle tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. (@can26 , @_CaN_ , @nuriksari ) Af iron out demirtozu temizliği kesin yapmayı düşünüyorum. Sonrasında elimde VP mavi kil mevcut ama @_CaN_ normal kille çizebileceğimi söylediği için biraz tedirgin oldum. Daha önce hiç kil yapmadığım için. Elimde ipa var ama yetersizse m600 de alabilirim. Demirtozu sonrası m600 yapsak yeterli olmazmı acaba? Wax sonrası için normal yıkamalar için @can26 tavsiyesi ile Vp cocentrated alıyorum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Kil önem taşıyor fakat hare bırakmamak çizmemek adına tecrübede isteyebiliyor , kil eldiveni temin ederseniz daha kısa sürede ve daha emniyetli çalışma imkanınız olacaktır. M600 daha güzel temizlik yapıyor fakat plastik, boyasız plastik, fitiller gibi yerlere değmemeye özen gösterin bazı kısımalrda istenmeyen sonuçlar olabiliyor :) yine arkadaşlar gözden kaçan kısımları ekleyecektir, eliniz kile alışana kadar acele etmeyin, kir durumuna göre yoğurmayı mutlaka unutmayın :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öncelikle tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. (@can26 , @_CaN_ , @nuriksari ) Af iron out demirtozu temizliği kesin yapmayı düşünüyorum. Sonrasında elimde VP mavi kil mevcut ama @_CaN_ normal kille çizebileceğimi söylediği için biraz tedirgin oldum. Daha önce hiç kil yapmadığım için. Elimde ipa var ama yetersizse m600 de alabilirim. Demirtozu sonrası m600 yapsak yeterli olmazmı acaba? Wax sonrası için normal yıkamalar için @can26 tavsiyesi ile Vp cocentrated alıyorum.
Öyle korkulacak bir çizik bırakmıyor ama şöyle düşünün. Araçlarımızı kuruladığımız bezlerde bile ne kadar özenliyiz. Neden? Maksat aracı çizmesin.

Kil, bezden daha sert bir madde ve bunu boya yüzeyinde gezdiriyoruz. Bir videom vardı bununla ilgili ama bulamadım. Bulursam ekleyeceğim.

Sadece bol kayganlaştırıcı sıvı kullanın ve kili sık sık yoğurun.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Elinizde vp mavi kil var ise onu değerlendirin. Güzel kaliteli kil ve çinli dandik killer kadar çizmez ayrıca agresif olmadığı için çok harw bırakmaz. Bol kaydırıcı kullanın alelacele değil kontrollüce yaparsanız korkacağınız kadar çizmez merak etmeyin. Kil eldiveni daha soft daha risksizdir ama kil gibi etkili temizlik de yapamaz bunu unutmayın. Bakımlı düzenli temizlenen araçlar için aralarda kil eldiveni iyidir. M600 yoksa elzem değil bence elizdeki ipayı değerlendirin. Wax sökmek için güçlü şampuan ya da apc katışımı bilberry elinizde ne varsa değerlendirebilirsiniz.

kaiserx

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar aracımda seramik kaplama mevcut bunu doğru muhafaza edebilmek için
Valet pro consantrated şampuan alayım diyorum
Benzinlikte araç yıkayacağım için ön yıkama yapmak için köpük yapmam gerekiyor
Bu şampuanı alıp hem kova hemde ön yıkama köpüğü olarak kullanabilir miyim?
Köpüğü nasıl yaparım? Makine almam mümkün değil ama iş görecek bir çözüm olur mu?
Kwazar 2 litre 360 derece pompa diye bir ürün var onu mu alayım? Yoksa ne tavsiye edersiniz?

frkozdmr

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinizde vp mavi kil var ise onu değerlendirin. Güzel kaliteli kil ve çinli dandik killer kadar çizmez ayrıca agresif olmadığı için çok harw bırakmaz. Bol kaydırıcı kullanın alelacele değil kontrollüce yaparsanız korkacağınız kadar çizmez merak etmeyin. Kil eldiveni daha soft daha risksizdir ama kil gibi etkili temizlik de yapamaz bunu unutmayın. Bakımlı düzenli temizlenen araçlar için aralarda kil eldiveni iyidir. M600 yoksa elzem değil bence elizdeki ipayı değerlendirin. Wax sökmek için güçlü şampuan ya da apc katışımı bilberry elinizde ne varsa değerlendirebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için. Aldığım ürünlerim geldikten sonra ilk fırsatta uygulamamı yapıp forumda paylaşırım.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Arkadaşlar aracımda seramik kaplama mevcut bunu doğru muhafaza edebilmek için
Valet pro consantrated şampuan alayım diyorum
Benzinlikte araç yıkayacağım için ön yıkama yapmak için köpük yapmam gerekiyor
Bu şampuanı alıp hem kova hemde ön yıkama köpüğü olarak kullanabilir miyim?
Köpüğü nasıl yaparım? Makine almam mümkün değil ama iş görecek bir çözüm olur mu?
Kwazar 2 litre 360 derece pompa diye bir ürün var onu mu alayım? Yoksa ne tavsiye edersiniz?
Valet pro konsantre şampuan
ön yıkamada kir sökme olarak zayıf kalacaktır. Ön yıkama için pre wahs türü bir şampuan alıp pompa ile attıktan sonra basınçlı su geçmeniz gerekir. Pre wash olarakta sitemizde aratırsanız ceviz ismini taktığımız korumaya waxa zarar vermeden temizlik yapan ceviz gibi sağlam bir ön yıkama ürünümüz var.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@ege @Dragstar @nuriksari @Paian @ffsahin

Arkadaşlar bu ön konsolun kaba tozunu almak için kullandığımız anti-statik toz toplamaya yarayan adı wool duster diye mi ne geçiyor nerden temin edebilirim., benimkini bulamıyorum sinir oldum., aliexpress ten alsam gelmesi uzun sürecek., TR 'de bulabileceğim bir yer var mıdır.? ben bulamadım.. :(

Home-car-50CM-Magic-Anti-Static-Soft-Microfiber-Cleaning-Duster-Brush-Dust-Cleaner-Bamboo-Hand...jpg

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

Arkadaşlar bu ön konsolun kaba tozunu almak için kullandığımız anti-statik toz toplamaya yarayan adı wool duster diye mi ne geçiyor nerden temin edebilirim., benimkini bulamıyorum sinir oldum., aliexpress ten alsam gelmesi uzun sürecek., TR 'de bulabileceğim bir yer var mıdır.? ben bulamadım.. :(

Ekli dosyayı görüntüle 5346
Umarm pat diye çıkıverir bir yerden. Bulursınuz inş. Ben de gıcık olurum gözümün önündeki malzemenin kaybolmasına

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

Ekli dosyayı görüntüle 5346
Ben de normalde AliExpressten aldığım bir ürünü kullanıyordum ancak lastikleri değiştirirken üzerine koymuşlar çamur bulaşınca çöp oldu. Rossmanlsrda olan şu ürünü aldım bununla idare ediyorum;
Flink Sauber Toz Alma Seti Statik 5 Bez 1 Aparat - n11.com

Bunun başlıkları var içinde 3-5 tane. Ayrı da satılıyorlar. Ayda bir değiştiriyorum toz performansı iyi bence. Beyaz kısımları zik zaklı. Onları birbirinin içine sokuyorsun. Mavi tüyler ortaya çıkıyor ve 360 derece bir toz alma fırçası oluyor. Piano blackleri de çizmiyor.

Ofise kırtasiye malzemesi alırken bir de şundan alacağım bakalım hangisi daha iyi;
Ofix.com: Titiz Toz Alma Püskülü Plastik

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@kaiserx hocam köpük atan pompaların performansı foam lance gibi olmuyor. Görsel bir şölen beklemeyin :)
Araç yıkamak için uygun yeriniz varsa FL alın bence. Benzinlikte yıkıma yapacaksanız, yerinizde olsam ön yıkama şampuanı ve sechofx2 kombinasyonundan sonra çift kova ile yıkama yaparım.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Ben de normalde AliExpressten aldığım bir ürünü kullanıyordum ancak lastikleri değiştirirken üzerine koymuşlar çamur bulaşınca çöp oldu. Rossmanlsrda olan şu ürünü aldım bununla idare ediyorum;
Flink Sauber Toz Alma Seti Statik 5 Bez 1 Aparat - n11.com

Bunun başlıkları var içinde 3-5 tane. Ayrı da satılıyorlar. Ayda bir değiştiriyorum toz performansı iyi bence. Beyaz kısımları zik zaklı. Onları birbirinin içine sokuyorsun. Mavi tüyler ortaya çıkıyor ve 360 derece bir toz alma fırçası oluyor. Piano blackleri de çizmiyor.

Ofise kırtasiye malzemesi alırken bir de şundan alacağım bakalım hangisi daha iyi;
Ofix.com: Titiz Toz Alma Püskülü Plastik
Hocam selam., bu rosmann nın ürününden bende de var geçen sene almıştım., ya ben beceremedim yada nedense iyi toz almadı.,

bu bahsettiğiniz şeyi biraz açıklarmısınız (Beyaz kısımları zik zaklı. Onları birbirinin içine sokuyorsun. Mavi tüyler ortaya çıkıyor ve 360 derece bir toz alma fırçası oluyor. )

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Hocam selam., bu rosmann nın ürününden bende de var geçen sene almıştım., ya ben beceremedim yada nedense iyi toz almadı.,

bu bahsettiğiniz şeyi biraz açıklarmısınız (Beyaz kısımları zik zaklı. Onları birbirinin içine sokuyorsun. Mavi tüyler ortaya çıkıyor ve 360 derece bir toz alma fırçası oluyor. )
Yani çok çok başarılı bir ürün değil ama yine de benim işimi görüyor açıkçası. Aracın içini temizlemeden önce kompresörle hava tutuyorum tozu kaldırıyor sonra bununla kabasını alıyorum.

Şöyle izah edeyim işi yapan kısım içteki mavi tüyler. Ürünün formu ise yatay/ ince ve mavi tüyler içte kalıyor. O beyaz kısımlardan altta ve üstte var. Onları birbirlerinden ayırıp karşılıklı olarak birbirlerinin içine sokuluyor. Zaten birbirlerine tutunsun diye zikzaklı. Sonrasında 360 derece mavi tüy ortaya çıkıyor işte. Arabaya geçince fotoğraf atayım olmazsa.