Hızlı Soru - Cevap

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Öne çıkan konu #1,841
@ege @Dragstar @nuriksari @Paian @ffsahin

Arkadaşlar bu ön konsolun kaba tozunu almak için kullandığımız anti-statik toz toplamaya yarayan adı wool duster diye mi ne geçiyor nerden temin edebilirim., benimkini bulamıyorum sinir oldum., aliexpress ten alsam gelmesi uzun sürecek., TR 'de bulabileceğim bir yer var mıdır.? ben bulamadım.. :(
Hocam hiç kullanmadım bu tarz bir ürünü o yüzden bir tavsiyede bulunamıyorum. Ucuzluk pazar tarzında dükkanlar oluyor oralarda ucuz ve işe yarar ürünler denk geliyor bazen , belki öyle bir yerden bulabilirsiniz.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Arkadaşlar bu ön konsolun kaba tozunu almak için kullandığımız anti-statik toz toplamaya yarayan adı wool duster diye mi ne geçiyor nerden temin edebilirim., benimkini bulamıyorum sinir oldum., aliexpress ten alsam gelmesi uzun sürecek., TR 'de bulabileceğim bir yer var mıdır.? ben bulamadım.. :(

Ekli dosyayı görüntüle 5346
Bu koyun tüyü olanlar çabuk deforme oluyor. Tekzenden mikrofiber tüylü olandan aldım o iyi. Geçen forumdan Murat arkadaşımızın tavsiyesiyle linkdeki ürünü aldım. Bu yapılı mikrofiber püsküller toz almada güzel iş yapıyor.

TRY 4.85 32% Off | New Adjustable Stretch Extend Microfiber Feather Duster Household Dusting Brush Cleaning Tools Brush Dust Cleaner Books Cleaning
US $0.92 31% OFF|New Adjustable Stretch Extend Microfiber Feather Duster Household Dusting Brush Cleaning Tools Brush Dust Cleaner Books Cleaning-in Dusters from Home & Garden on Aliexpress.com | Alibaba Group

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

Ekli dosyayı görüntüle 5346
Selamlar sevgili @forzaGilles .bilgin dahilinde mi. Bimiyorum ama toz alma işinin en çok tercih edilen ürünü bu degil. Ben eskiden beri deve kuşu tüyü kullanıyorum. Bu güzel kuşun tüyleri elektrostatik özelliği çok yüksek. Ve tabi dogal. Tozu çekiyor ve hapsediyor. Hatta chevrolet camaro fabrikada boya kalitesi düşük diye son boya öncesi Yüzeyi deve kuşu tüyü kullanarak temizlenmiş ve kusursuz pürüzsüz boyaya ulaşmış.
Senin görseldeki ürüne benzer dodo n6n ürünü de bu.
Supernatural Detailing Duster - lambswool static-charged duster 60cm handle
https://www.google.com.tr/url?sa=t&...FjAQegQIBhAB&usg=AOvVaw1kcNoIqKl9Fqqef1BD5Cof
Burda inceleyebilirsiniz.
Bi ara madame Coco da görmüştüm.
3 boy var Bambu Toz Fırçası Büyük

kaiserx

Çaylak Detaycı
Üye
@kaiserx hocam köpük atan pompaların performansı foam lance gibi olmuyor. Görsel bir şölen beklemeyin :)
Araç yıkamak için uygun yeriniz varsa FL alın bence. Benzinlikte yıkıma yapacaksanız, yerinizde olsam ön yıkama şampuanı ve sechofx2 kombinasyonundan sonra çift kova ile yıkama yaparım.
@[U]green_spell[/U]
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim sechofx2 makul bir fiyatla uygun duruyor benim için HB bir araç için beni yormadan temizlik için yeterli ön köpüğü yapabilirim değil mi? Aracı benzinlikte yıkamak zorundayım yerim yok ve doğru bir çözüm bulmalıyım bu sebeple sorularımla buradaki arkadaşları rahatsız ediyorum kusura bakmayın

Ve gerek yıkama gerekse ön yıkama için hangi şampuanları öneriyorsunuz

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@[U]green_spell[/U]
hocam cevabınız için çok teşekkür ederim sechofx2 makul bir fiyatla uygun duruyor benim için HB bir araç için beni yormadan temizlik için yeterli ön köpüğü yapabilirim değil mi? Aracı benzinlikte yıkamak zorundayım yerim yok ve doğru bir çözüm bulmalıyım bu sebeple sorularımla buradaki arkadaşları rahatsız ediyorum kusura bakmayın

Ve gerek yıkama gerekse ön yıkama için hangi şampuanları öneriyorsunuz
Secho yu modifiye yapmadan köpük alamazsınız maalesef. Standart hali ile fx2 sprey gibi şampuanı püskürtebiliyor. Ama bu hali de yeterli.
Forumda f/p olarak önerebileceğimiz Flowey b33 var. Yalnız karışıma dikkat etmek gerekiyor. Oranı iyi ayarlayamazsanız korumaya zarar verebilirsiniz, 1:50 -1:150 arasında karışım oranı önermişti @FloweyTurkiye ...

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Soru şu. Malum kış uğraşamıyoruz sağla solla bari el aletlerine ufak bakım yapalım. Bu polisaj makinalarının kafa kısmındaki dişli sistemine hangi yağ koyulur?

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Soru şu. Malum kış uğraşamıyoruz sağla solla bari el aletlerine ufak bakım yapalım. Bu polisaj makinalarının kafa kısmındaki dişli sistemine hangi yağ koyulur?
fabrikasyon koyulan yağ keçelerden ve oringlerden atmadığı sürece değişmez eklenmez anca dişli sıyırdığında değiştirilir haricinde bakım gerektirmez hocam

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
fabrikasyon koyulan yağ keçelerden ve oringlerden atmadığı sürece değişmez eklenmez anca dişli sıyırdığında değiştirilir haricinde bakım gerektirmez hocam
Beyaz gres diye birşey varmış. Kaşıntı yaptı bende. Tutamak yerindeki vidaları açtıktan sonra balata spreyiyle girişeyim diyordum. Sanki o kadar kapalı devre değil gibi duruyor.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Beyaz gres diye birşey varmış. Kaşıntı yaptı bende. Tutamak yerindeki vidaları açtıktan sonra balata spreyiyle girişeyim diyordum. Sanki o kadar kapalı devre değil gibi duruyor.
babam bobinajcı bende onun yanında yetiştim bakım istemez bu makinalar sadece kömür değişimi yeterlidir uzun kullanım sonrası rulman ve kömür değişimi yeterli olur bizim klasik insanlar kauçuklu gres basıp geçiyor ama markaların ürettikleri ürünleri kullanmak gerekli pek el atmanızı tavsiye etmem dış temizlik yeterlidir bakım gerektiren ürünler değiller

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
babam bobinajcı bende onun yanında yetiştim bakım istemez bu makinalar sadece kömür değişimi yeterlidir uzun kullanım sonrası rulman ve kömür değişimi yeterli olur bizim klasik insanlar kauçuklu gres basıp geçiyor ama markaların ürettikleri ürünleri kullanmak gerekli pek el atmanızı tavsiye etmem dış temizlik yeterlidir bakım gerektiren ürünler değiller
İkinci el almıştım makinayı kurt ondan düştü birazda

Ugurr

Çaylak Detaycı
Üye
Kendim için 125 mm esnek ya da silikonlu tabir edilen polisaj tabanı almak istiyorum ancak bulamadım aradığım ölçüde. Yardımcı olabilecek veya alternatif sunabilecek olan var mı?
Planım 125 mm taban 150 mm ped .!!

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Kendim için 125 mm esnek ya da silikonlu tabir edilen polisaj tabanı almak istiyorum ancak bulamadım aradığım ölçüde. Yardımcı olabilecek veya alternatif sunabilecek olan var mı?
Planım 125 mm taban 150 mm ped .!!
Ufs ürünlerini tercih edebilirsiniz ulaşılabilir fiyatları ve yerli oluşlarıyla ön plandalar

esnek olmasini istedinizin bir sebebi varmi ??
Kıyı köşelerde ve özellikle yan panellerde çalışırken uygulama alanındaki baskıyı ve açıyı olabildiğince düz tutmaya çalışmak olabilir.

El_Diablo

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Frankfurt
Ufs ürünlerini tercih edebilirsiniz ulaşılabilir fiyatları ve yerli oluşlarıyla ön plandalar

Kıyı köşelerde ve özellikle yan panellerde çalışırken uygulama alanındaki baskıyı ve açıyı olabildiğince düz tutmaya çalışmak olabilir.
Super finish icin belki uygulanabilir yanliz oda sadece makina agirlindan baska baski yapilmadi icin bence gereksiz.Hata / derin cizik giderme icin baski uygulanabilincek taban daha iyi.

Ugurr

Çaylak Detaycı
Üye
Super finish icin belki uygulanabilir yanliz oda sadece makina agirlindan baska baski yapilmadi icin bence gereksiz.Hata / derin cizik giderme icin baski uygulanabilincek taban daha iyi.
Olabildiğince az zarar vermek amaçlı düşündüm silikon tabanı çünkü ilk defa yapacağım.