Hızlı Soru - Cevap

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhabalar detail forum ailesi. Her hafta sonu vakit ayarladığimda aracımı temizlerim. Dolayısıyla çok fazla kirli kalmamış oluyor. Özellikle araç içi temizliğinde her hafta kullanabileceğim genel temizleyici bir ürün var mıdır? Varsa tavsiyeniz ne olur? Geçmişe dönük arama yaptığımda apc tarzı ürünleri her hafta için değilde daha uzun aralıklarla kullanmayı tavsiye etmişler. İ2 yi öneren olmuş. Birde ph nötr olanı kullanmak daha iyi mi olur? Şimdi yeni öneriniz nedir? :)

Eaglemre

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Wax uygulamak elle yorucu sizin yerinizde olsam sık sil cila veya glaze bakardım.

1 kere wax uyguladım canım çıktı.
Genelde kisin yikadigimda carpro hydro2 uyguluyorum, ama yaza ve kisa girerken guzelce yuzeyi hazirlayip wax uygulamayi tercih ediyorum. Biraz yorucu oluyor fakat daha uzun omurlu oluyor.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar detail forum ailesi. Her hafta sonu vakit ayarladığimda aracımı temizlerim. Dolayısıyla çok fazla kirli kalmamış oluyor. Özellikle araç içi temizliğinde her hafta kullanabileceğim genel temizleyici bir ürün var mıdır? Varsa tavsiyeniz ne olur? Geçmişe dönük arama yaptığımda apc tarzı ürünleri her hafta için değilde daha uzun aralıklarla kullanmayı tavsiye etmişler. İ2 yi öneren olmuş. Birde ph nötr olanı kullanmak daha iyi mi olur? Şimdi yeni öneriniz nedir? :)
Merhaba erkan abi, i2 kullanmadım hiç . Fiyatı tuzlu ama ben nanolex interior cleaner kullanıyorum .Kuponla vs fiyat biraz daha uyguna alınabilir. Üstelik rutin temizlikte 1/1 sulandırıyorum ben.Benim çok başarılı bulduğum sevdiğim üründür.Matt sonuç verir güvenlidir .Araç içerisinde deri dahil hassas her bölgeye uygun muhteşem bir ürün .

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Merhaba erkan abi, i2 kullanmadım hiç . Fiyatı tuzlu ama ben nanolex interior cleaner kullanıyorum .Kuponla vs fiyat biraz daha uyguna alınabilir. Üstelik rutin temizlikte 1/1 sulandırıyorum ben.Benim çok başarılı bulduğum sevdiğim üründür.Matt sonuç verir güvenlidir .Araç içerisinde deri dahil hassas her bölgeye uygun muhteşem bir ürün .
Teşekkür ederim cilaci kardeşim:)

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba auto finesse spritz öneririm. Hem toz alıp temizler hem de çok güzel bir matlık ve yumuşaklık bırakıyor

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus

Merhaba . Bu ürünü kullanıyorum bir yıldır. Güvenli bir ürün. Mat fabrika çıkışı gösteriyor içerisini. Anti statik toz çekmiyor. Uv korumasıda var. Her hafta tüm iç aksanda kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Merhaba . Bu ürünü kullanıyorum bir yıldır. Güvenli bir ürün. Mat fabrika çıkışı gösteriyor içerisini. Anti statik toz çekmiyor. Uv korumasıda var. Her hafta tüm iç aksanda kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Tavsiye ve yorum için teşekkür ederim. Ağırlık bu üründen tarafta. Memnun olmayan yok gibi.

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Carpro Lite seramiği güzel bir indirime girmiş fakat dayanım olarak 6-12 ay arası diyor.
Daha önce tecrübe etmiş olan varsa tavsiye eder misiniz? 150 ml olarak bereketli fakat dayanımı az gibi. Daha önce seramik kaplama yaptırmadım bilgim pek yok seramikler hakkında

Balan9494

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar. Şampuan önerisi isteyeceğim.

2021 seat ibiza aracım var, geçen yıl ikinci el olarak aldım ve tahminimce seramik kaplama ya da boya koruma bulunmamakta. Ama araç oldukça güzel parlıyor.
önceleri benzinlikte yıkardım, sonrasında basınçlı yıkama ve Meguiars Ultimate Wash & Wax aldım, foam lance ile kullanıyorum. Forumda cilalı şampuanlar genel olarak önerilmiyor, daha çok ph nötr şampuanlar öneriliyor. Ben hem arabamın güzel temizlenmesini hem de parlaklığına zarar vermek istemiyorum. hangi ürünleri önerirsiniz?
Teşekkür ederim

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

2021 seat ibiza aracım var, geçen yıl ikinci el olarak aldım ve tahminimce seramik kaplama ya da boya koruma bulunmamakta. Ama araç oldukça güzel parlıyor.
önceleri benzinlikte yıkardım, sonrasında basınçlı yıkama ve Meguiars Ultimate Wash & Wax aldım, foam lance ile kullanıyorum. Forumda cilalı şampuanlar genel olarak önerilmiyor, daha çok ph nötr şampuanlar öneriliyor. Ben hem arabamın güzel temizlenmesini hem de parlaklığına zarar vermek istemiyorum. hangi ürünleri önerirsiniz?
Teşekkür ederim
O parlakligi Meguiars Şampuan veriyor hocam cilali oldugu icin forum da önerilmiyor diye ürünler kotü anlamina gelmez.

Önerilmeme sebebi; bu Cilali şampuanlarin Aracin üzerinde bulunan wax in su iticiligini perdelemesi,dayanimini azaltmasidir.

Araciniza Koruyucu Wax uygulayarak ve Cilasiz Şampuan kullanarak parlakligini koruyabilirsiniz.

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın

Teşekkür ederim
Ben on yıkama için auto brite magifoam kullanıyorum. Artı hem ön yıkama hemde kova yıkama için fraber neve ( @Sefa46 bey den temin ettim) . Benim gibi haftalık temizlik yapanlar için ideal. Uzun vadede de öneriliyor.

Kerim07

Acemi Detaycı
Üye
Merhaba aracıma gyeon anti fog uygulayacağım ama ürünü alalı epey oldu.kullanım ömrü nedir?Ürün en son geçen sene uyguladığım da çok verimli olmamıştı o yüzden acaba özelliğini yitirmiş olabilir mi ?Bilgisi olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim

Balan9494

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben on yıkama için auto brite magifoam kullanıyorum. Artı hem ön yıkama hemde kova yıkama için fraber neve ( @Sefa46 bey den temin ettim) . Benim gibi haftalık temizlik yapanlar için ideal. Uzun vadede de öneriliyor.
Merak ettiğim bir konu daha var. Birçok kişi hem basınçlı yıkama hem de kovayı aynı anda kullanıyor. Basınçlı yıkamada 2 defa köpük sıkarak tam yıkama verimli olmuyor mu acaba?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merak ettiğim bir konu daha var. Birçok kişi hem basınçlı yıkama hem de kovayı aynı anda kullanıyor. Basınçlı yıkamada 2 defa köpük sıkarak tam yıkama verimli olmuyor mu acaba?
olmaz. ikinciye köpük sıktığınızda aradaki su, kimyasalın kire etkisini azaltır zaten. Köpük sıkmamızın sebebi temaslı yıkamada çizilmeyi azaltmak. Ancak araç tozluysa köpük-su-kurulama yapabilirsiniz.
Dediğiniz gibi yapınca aslında kurulama havlusu ile arabayı temizlersiniz, bol bol polisaj işi çıkar :)

Balan9494

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
olmaz. ikinciye köpük sıktığınızda aradaki su, kimyasalın kire etkisini azaltır zaten. Köpük sıkmamızın sebebi temaslı yıkamada çizilmeyi azaltmak. Ancak araç tozluysa köpük-su-kurulama yapabilirsiniz.
Dediğiniz gibi yapınca aslında kurulama havlusu ile arabayı temizlersiniz, bol bol polisaj işi çıkar :)
Teşekkür ederim. Aslında demek istediğim ilk olarak snow foam uyguladık ve duruladık, ardından tekrar şampuan ile snow foam uyguladık ve süngerleyip ardından duruladık ve kuruladık. Bu uygulama ile kova uygulaması arasında fark var mı bunu merak ediyorum. Forumdan da baktım ama daha genel bilgiler bulabildim

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim. Aslında demek istediğim ilk olarak snow foam uyguladık ve duruladık, ardından tekrar şampuan ile snow foam uyguladık ve süngerleyip ardından duruladık ve kuruladık. Bu uygulama ile kova uygulaması arasında fark var mı bunu merak ediyorum. Forumdan da baktım ama daha genel bilgiler bulabildim
Hocam ilk öncelikle sünger kullanmıyoruz eldiven kullanıyoruz :) Bahsettiğiniz olay mantıklı görünüyor bakınca haklısınız o konuda ama araç kirliyse eğer ön yıkamadan sonra kalan kiri yüzeyde gezdirip durursunuz bu şekilde.kova yıkamasındaki amaç kirlenen eldiveni ve kiri kovada süzüp durulamak.Çizilmeyi tamamen ortadan kaldıramasakta bu şekilde yıkadığımızda büyük ölçüde önüne geçiyoruz.Bu arada kovanızda kiri süzmek için dirt trap veya çoklu eldiven yöntemi kullanmanız gerekecektir.