Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Elimde şişeden mevcut köpük şişesi ile daha bereketli oluyor gibi sanki :) bu flowey ne malı ilk defa duydumda markayı
Şu anda indirimdeyken ürünlerini alabilirsiniz tabi zevkinize bağlı, C5 torpido parlatıcısı var mat görünümlü. APC'sini hiç kullanmadım daha yorumunu duymadım ancak rutin temizlikte İ2 iç mekan temizleyicisini sulandırıp da kullanılabilir.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Şu anda indirimdeyken ürünlerini alabilirsiniz tabi zevkinize bağlı, C5 torpido parlatıcısı var mat görünümlü. APC'sini hiç kullanmadım daha yorumunu duymadım ancak rutin temizlikte İ2 iç mekan temizleyicisini sulandırıp da kullanılabilir.
Flowey I2 kullandınız ama dimi ? apc leri yapıları gereği çok sevmiyorum apc detailing firmaları genelde tavsiye de etmiyor

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu markanın ph nötr kar köpüğü şampuanı alınır mı yada bu markanın şampuanları güzel mi ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Flowey I2 kullandınız ama dimi ? apc leri yapıları gereği çok sevmiyorum apc detailing firmaları genelde tavsiye de etmiyor
İ2 kullandım ve forumda kullanan üstadlarımız da var, apcleri biraz kullanmak mecburiyetindesiniz çünkü kapı eşikleri, koltuk rayları gibi yerlerde ki kirleri iç mekan temizleyiciler çıkarmaz veya zor çıkartabilir. Eğer Versoyu sulandırma oranına dikkat ederseniz bir sıkıntı olmayacaktır, iç mekan da ilk temizlik de 1:10 yeterli olucaktır.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu markanın ph nötr kar köpüğü şampuanı alınır mı yada bu markanın şampuanları güzel mi ?
Flowey markasının şampuanlarını beğeniyorum, ev13 ön yıkama ile aracın boya korumasına zarar veremden temizlik yapabilirsiniz. Ayrıca kova şampuanı olarak ev12 yada 2.5 kullanabilirsiniz. Tabi illa ki Flowey de tercih etmek zorunda değilsiniz diğer markalara da yönelebilirsiniz, en mantıklısı forumda ki tüm konuları okuyarak kendinize ürün listesi çıkartın ve sorun olursa bir daha sorarsanız daha iyi olur.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aslında benzinlik köpüğü de iş görür ancak ne olduğunu bilmiyoruz, ondan dolayı en güvenli b33 diyebiliriz. Tabi waxı sökmek için yaklaşık 1:20-1:30 kıvam da kullanmak yeterli olucaktır.
Teşekkür ederim dostum:)
Benzinlik köpüğü anasini ağlatır ama uzun sure kullanimlarda farlar, stoplar ve plastik aksamlarda renk kayiplarina neden olur. 1 kerelik ya da yilda 2-3 kerelik iyi durulama ile kullanilabilir.

B33 de sokmede yardimci olur. Benzinlik kopugu kadar olmasa da cok etkilidir. Biraz fazla sure verin calismasi icin hemen durulamayin. Kopuk formda daha cok tutu up daha iyi sokuculuk saglar.

Ardindan da m700 gecerseniz tertemiz vir yuzey kalir geriye.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Rehber niteliğinde bilgi olmuş teşekkür ederim üstad..
b33 basınçlı pompada uygularsanız waxı daha çok alır.
Basınçlı pompa dediğiniz kwazar mı?
temizlik gücü aynı abi. Waxa zararı orada denenmedi diye hatırlıyorum. Köpük formda ürün havayla karıştığı için b33 ün yüzeyle teması azalıyor aslında. Köpük uzun süre süzüldüğü için kiri iyi akıtıyor ama korumaya zarar vermesi için b33 ün waxa daha yoğun halde temas etmesi lazım. imkan ve zaman olursa tekrar denenebilir tabi.
Bu durumda fis fis şişemi yoksa basınçlı pompami iyi ? Kafam karıştı biraz:komik:

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İ2 baya güzel ürün kokusu etkisi vs. Ama çok kirli yüzeyde çok başarılı olmaz tek başına bir apc şart, tabi apcyide çok abartmamak lazım sürekli kullanımda zararlı olabilir. Toparlamak gerekirse apc ardına i2 sonrada a.f splitz ile korumaya alırsanız gayet tatminkar bir tablo olur sizin için

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Flowey markasının şampuanlarını beğeniyorum, ev13 ön yıkama ile aracın boya korumasına zarar veremden temizlik yapabilirsiniz. Ayrıca kova şampuanı olarak ev12 yada 2.5 kullanabilirsiniz. Tabi illa ki Flowey de tercih etmek zorunda değilsiniz diğer markalara da yönelebilirsiniz, en mantıklısı forumda ki tüm konuları okuyarak kendinize ürün listesi çıkartın ve sorun olursa bir daha sorarsanız daha iyi olur.
arabanın içi dışı çok temiz apc lik işim kalmadı açıkcası :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkür ederim dostum:)

Rehber niteliğinde bilgi olmuş teşekkür ederim üstad..

Basınçlı pompa dediğiniz kwazar mı?

Bu durumda fis fis şişemi yoksa basınçlı pompami iyi ? Kafam karıştı biraz:komik:
kwazar bir marka, onun da çeşitleri var. Çok aşırı bir şey fark etmiyor m700 temizleyecek zaten.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Flowey I2 ile ilgili yaklaşık 1 saattir bilgi arıyorum, detaylara fazla erişemedim açıkçası. Flowey I2, interior cleanerler içinde en ekonomiği olabilir. Sulandırma konusu biraz karışık tam çözemedim, hali hazırda interior detailer varken neden interior cleaner kullanacağız ? APC'ye göre daha güvenli ve kalıntı bırakmıyor ancak detailerden temizlik açısından farkı nedir ? Flowey I2 de @onurçiko iç temizlikte 1:20 yeterli demiş bulabildiğim bilgiler arasında. Onun haricinde döşeme temizliğinde de kullanılabilir olduğunu anladım. Ancak ürünün üretilişi gereği de daha konsantre halde apc yerine iç temizlikte kullanılabiliyor olması gerek, genelde önerilen ilk turu apc ile geçmek yönünde. Şimdi biz bu ürünü alalım ancak tam anlamıyla neden olduğunu çözemedim. Periyodik temizlikte tek adım interior detailer yetiyor diye biliyorum, ilk temizliği de apc ile yapıyoruz, döşemeler için de carpet cleaner de herkeste bulunmakta. Deride kullanımı hakkında da bilgi bulamadım maalesef. Tam olarak ürünün konumlandırmasını yapamadım açıkçası bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Onur abinin dediği gibi 1:20 yeterli geliyor belki aşırı kirli değilse birde araç içi 1-1.5 aydır temizlenmiyorsa 1:30 kullanılabilir. Zaten tanımını kendisiniz açıklamışsınız il tur apc sonra ki rutin temizlikde güvenli olması için iç mekan temizleyicilerini kullanmak daha mantıklı. Deri de kullanılır mı konusuna gelirsek, benim aracım da vites ve el freninin körükleri suni deri olduğu için sadece iç mekan temizleycileri ile temizliyorum ancak korumayı pink sheen ile yapıyorum. Siz de daha fazla suni deri yada normal deri var ise deriye özel temizleyiciler ve koruyucular kullanmak daha mantıklı olucaktır. Ama İ2'yi araştırdığım kadarıyla suni derileri, derileri temizlemiyor veya ben temizlediğine dair bir açıklama bulamadım. Kendim de kullandığım kadarıyla suni deriler de bir sıkıntı yaşamadım.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Onur abinin dediği gibi 1:20 yeterli geliyor belki aşırı kirli değilse birde araç içi 1-1.5 aydır temizlenmiyorsa 1:30 kullanılabilir. Zaten tanımını kendisiniz açıklamışsınız il tur apc sonra ki rutin temizlikde güvenli olması için iç mekan temizleyicilerini kullanmak daha mantıklı. Deri de kullanılır mı konusuna gelirsek, benim aracım da vites ve el freninin körükleri suni deri olduğu için sadece iç mekan temizleycileri ile temizliyorum ancak korumayı pink sheen ile yapıyorum. Siz de daha fazla suni deri yada normal deri var ise deriye özel temizleyiciler ve koruyucular kullanmak daha mantıklı olucaktır. Ama İ2'yi araştırdığım kadarıyla suni derileri, derileri temizlemiyor veya ben temizlediğine dair bir açıklama bulamadım. Kendim de kullandığım kadarıyla suni deriler de bir sıkıntı yaşamadım.
Bende ondan bahsediyorum ilk turu apc ile geçiyorsak neden iç temizlik ürünü alıyoruz, deri konusunda bence de deriye yönelik ürünler kullanılmalı bende bir ibare bulamadım. Kısa sürede veya anlık olarak gözle anlaşılabilecek bir durum değil zaten onları apc ile de temizlesen kısa sürede anlaşılmaz. Periyodik temizlikte tek aşamada detailer ile geçmek varken 2 aşama yapıp önce cleaner sonra detailer geçmenin artısı ne olacak, tam olarak ürünün konumlandırmakla ilgili problem yaşıyorum açıkçası.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bende ondan bahsediyorum ilk turu apc ile geçiyorsak neden iç temizlik ürünü alıyoruz, deri konusunda bence de deriye yönelik ürünler kullanılmalı bende bir ibare bulamadım. Kısa sürede veya anlık olarak gözle anlaşılabilecek bir durum değil zaten onları apc ile de temizlesen kısa sürede anlaşılmaz. Periyodik temizlikte tek aşamada detailer ile geçmek varken 2 aşama yapıp önce cleaner sonra detailer geçmenin artısı ne olacak, tam olarak ürünün konumlandırmakla ilgili problem yaşıyorum açıkçası.
Aslında tam demek istediği anlamadım ama şu kadarını anladım, APC ile temizledikden hemen sonra i2 ile mi temizleyeceksiniz? Eğer böyle yapıcaksanız gerek yok, en güzeli APC'yle temizledikden sonra nemli bir bezle APC'nin kalıntılarını temizlemek. Diyelim ki 1 ay önce işlemleri yaptık korumaya aldık, 1 ayda araç kirlenecektir ve korumanın da ömrü bitecektir, o sıra ise i2 gibi iç mekan temizleyicisi ile temizleyip sonrasın da koruma sağlamak gibi düşünün. Eğer sadece iç mekan 1 ay sonunda tozlanırsa sadece nemli bir bezle tozunu alıp ardından plastik koruyucu ile koruyun.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Aslında tam demek istediği anlamadım ama şu kadarını anladım, APC ile temizledikden hemen sonra i2 ile mi temizleyeceksiniz? Eğer böyle yapıcaksanız gerek yok, en güzeli APC'yle temizledikden sonra nemli bir bezle APC'nin kalıntılarını temizlemek. Diyelim ki 1 ay önce işlemleri yaptık korumaya aldık, 1 ayda araç kirlenecektir ve korumanın da ömrü bitecektir, o sıra ise i2 gibi iç mekan temizleyicisi ile temizleyip sonrasın da koruma sağlamak gibi düşünün. Eğer sadece iç mekan 1 ay sonunda tozlanırsa sadece nemli bir bezle tozunu alıp ardından plastik koruyucu ile koruyun.
Problem şu, bu ürün nedir ? İç mekan temizleyici, bu iç mekan temizleyici ise kirliyken dahi bunu apcye gerek duymadan kullanabilmemiz gerekir. Tozlu aracın içini temizleyip koruma ürünü uygulamak yerine interior detailer uyguluyoruz zaten tek adımda. İşi 2 katına çıkarıp ilk olarak cleaner 2. olarak detailer uygulamanın artısı nedir ? Bunu soruyorum. Kalıntı temizleyemek vs. den bahsetmiyorum, o kısım biraz apc ile karşılaştırma şeklinde yazdım.

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Problem şu, bu ürün nedir ? İç mekan temizleyici, bu iç mekan temizleyici ise kirliyken dahi bunu apcye gerek duymadan kullanabilmemiz gerekir. Tozlu bezle içeriyi temizleyip koruma ürünü uygulamak yerine interior detailer uyguluyoruz zaten tek adımda. İşi 2 katına çıkarıp ilk olarak cleaner 2. olarak detailer uygulamanın artısı nedir ? Bunu soruyorum. Kalıntı temizleyemek vs. den bahsetmiyorum, o kısım biraz apc ile karşılaştırma şeklinde yazdım.
Ürünün amacı güvenli bir şekilde boyalı boyasız plastikleri temizlemek ,kumaşları temizlemek, APC gibi sık kullandığımız da zarar vermiyor.
Zaten interior detailer'den kastettiğimiz i2 yani sadece temizlik yapıyor koruma yapmıyor ardından sprtiz gibi pink sheen gibi ürünlerle koruma latına alıyoruz.
İşi 2 katına çıkarıp ilk olarak cleaner 2. olarak detailer uygulamanın artısı nedir ?
Cleaner ve detailer dan kastettiğiniz ürünler ne gibi ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ürünün amacı güvenli bir şekilde boyalı boyasız plastikleri temizlemek ,kumaşları temizlemek, APC gibi sık kullandığımız da zarar vermiyor.
Zaten interior detailer'den kastettiğimiz i2 yani sadece temizlik yapıyor koruma yapmıyor ardından sprtiz gibi pink sheen gibi ürünlerle koruma latına alıyoruz.

Cleaner ve detailer dan kastettiğiniz ürünler ne gibi ?
Interior cleaner, i2 veya Nanolex interior cleaner dediğiniz gibi aracın iç temizliğinde kullanmak ve yüzeyde kalıntı bırakmayarak en güvenli şekilde yüzeyi mat ve temiz hale getirmektir.
Interior detailer ise içerisinde hafif temizleme kabiliyeti barındıran ve bunun yanında da yüzeyi koruma kabiliyeti barındıran tek aşama ürünü diyebiliriz. Spritz, dressing kategorisinde yer almaz. Interior detailer kategorisinde yer alır yani Spritz aslında periyodik temizliklikte kullanılan, yüzeyde hafif toz ve normal kir barındıran yüzeyleri tek adımda temizlemek ve uv koruması ile beraber mat finish vermeyi amaçlayan bir üründür.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Interior cleaner, i2 veya Nanolex interior cleaner dediğiniz gibi aracın iç temizliğinde kullanmak ve yüzeyde kalıntı bırakmayarak en güvenli şekilde yüzeyi mat ve temiz hale getirmektir.
Interior detailer ise içerisinde hafif temizleme kabiliyeti barındıran ve bunun yanında da yüzeyi koruma kabiliyeti barındıran tek aşama ürünü diyebiliriz. Spritz, dressing kategorisinde yer almaz. Interior detailer kategorisinde yer alır yani Spritz aslında periyodik temizliklikte kullanılan, yüzeyde hafif toz ve normal kir barındıran yüzeyleri tek adımda temizlemek ve uv koruması ile beraber mat finish vermeyi amaçlayan bir üründür.
Demek istediğini anladım zaten hafif toz olursa dediğiniz gibi Spritz gibi ürünler daha mantıklı ama kullanmak istemeyenler i2 gibi ürünleri kullanır ve ardından koruyucu uygular, zaten bütün sorunlar ingilizce ve türkçenin karışmasıyla çıkıyor.:D Karışınca ben sorudan biraz çıktım ve cevaplar biraz yanlış olabilir.:)