Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Araba gümüş rengi camlarda yok ama geçen yaz aracı yıkayıp kurulamadım . Birçok kez. Kireç lekeleri geçti ama zorlarsam ışık ile biraz görüyorum . Şimdi. Kwazar köpük ile Sirke ve su ve 50 ml köpük şampuanı koyayım diye düşündüm. Sizce nasıl olur ? Olursa nasıl bi oran olsun ? Bi işe yarar mı ? Zararı olur mu ? Köpüğü sıkıp durulayacağım . Yoksa zamanla kaybolur mu ? Arabayı 10 kere yıkamadım daha .
işe yaramaz, zamanla da kaybolmaz. Elle polish yapacaksınız. Elle kullanıma uygun bir ince pasta iş görür.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ozaman benzinlik köpüğü iş görmez diyosunuz tamamdır b33 ve m700le girişmek gerek
Aslında benzinlik köpüğü de iş görür ancak ne olduğunu bilmiyoruz, ondan dolayı en güvenli b33 diyebiliriz. Tabi waxı sökmek için yaklaşık 1:20-1:30 kıvam da kullanmak yeterli olucaktır.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ozaman benzinlik köpüğü iş görmez diyosunuz tamamdır b33 ve m700le girişmek gerek
Benzinlik köpüğü anasini ağlatır ama uzun sure kullanimlarda farlar, stoplar ve plastik aksamlarda renk kayiplarina neden olur. 1 kerelik ya da yilda 2-3 kerelik iyi durulama ile kullanilabilir.

B33 de sokmede yardimci olur. Benzinlik kopugu kadar olmasa da cok etkilidir. Biraz fazla sure verin calismasi icin hemen durulamayin. Kopuk formda daha cok tutu up daha iyi sokuculuk saglar.

Ardindan da m700 gecerseniz tertemiz vir yuzey kalir geriye.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Benzinlik köpüğü anasini ağlatır ama uzun sure kullanimlarda farlar, stoplar ve plastik aksamlarda renk kayiplarina neden olur. 1 kerelik ya da yilda 2-3 kerelik iyi durulama ile kullanilabilir.

B33 de sokmede yardimci olur. Benzinlik kopugu kadar olmasa da cok etkilidir. Biraz fazla sure verin calismasi icin hemen durulamayin. Kopuk formda daha cok tutu up daha iyi sokuculuk saglar.

Ardindan da m700 gecerseniz tertemiz vir yuzey kalir geriye.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
b33 basınçlı pompada uygularsanız waxı daha çok alır.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
b33 basınçlı pompada uygularsanız waxı daha çok alır.
Kopuk ya da sulu atimda ayni miktar ayni panelde @ormancı nin testi vardi. Sonuc ayni.

Kaportada kalma suresini uzatma acisindan kopuk daha iyidir benim görüşüm ve gozlemim. Digerini tecrube etmedim olabilir ama oyle diyorsan

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Maddi durumlardan ötürü malzeme alamıyorum, koltuklarda ve yer döşemesinde bimden aldığım aspirini kullanıyorum plastik yerlerde ve torpido ise yine bimde satılan silikonlu mavi ürünü kullanıyorum sorun olur mu ?

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Maddi durumlardan ötürü malzeme alamıyorum, koltuklarda ve yer döşemesinde bimden aldığım aspirini kullanıyorum plastik yerlerde ve torpido ise yine bimde satılan silikonlu mavi ürünü kullanıyorum sorun olur mu ?
blünmüş olarak ortak alımlar yapılıyor onlara katılmaya özen gösterin çok uygun fiyatlı ürünler oluyor. İki üründe otomobil için özel üretilmiş ürünler olmadıkları için bana çok güvenli gelmiyorlar maalesef.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kopuk ya da sulu atimda ayni miktar ayni panelde @ormancı nin testi vardi. Sonuc ayni.

Kaportada kalma suresini uzatma acisindan kopuk daha iyidir benim görüşüm ve gozlemim. Digerini tecrube etmedim olabilir ama oyle diyorsan
temizlik gücü aynı abi. Waxa zararı orada denenmedi diye hatırlıyorum. Köpük formda ürün havayla karıştığı için b33 ün yüzeyle teması azalıyor aslında. Köpük uzun süre süzüldüğü için kiri iyi akıtıyor ama korumaya zarar vermesi için b33 ün waxa daha yoğun halde temas etmesi lazım. imkan ve zaman olursa tekrar denenebilir tabi.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aslında koltuklar ve yer halısı için Valet Pro Carpet Cleaner alsanız çok iyi olur tabi maddiyat var ortada ancak çok ekonomik olduğu için size 500 ml'si en az 1 sene yeter diye tahmin ediyorum. Plastikler için silikonlu sprey kalıcı hasarlara yol açabilir hele güneşte kaldığın da torpido da çok kötü bir iz bırakıyor bilginize, isterseniz şimdilik nemli bezle toz almak da fayda var.