Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Mentalfeed @ccibb sokları serelim de paylaştığımız fotoğraf da R10 ve W25 var, pazar günü yıllardır detay görmemiş araca test yapıcam. Hem kaportaya hemde janta hemde 1.1 oranda nasıl tepki verdiklerini görücem. Ayrıca dedikleri gibi W25 kaporta da sadece demirtozu temizliği yapıyormuş ancak biraz da olsa da jant da temizlik yaparmış.
@Mrt W7 genel temizleyici ürün KC Green Star'a göre daha hafifmiş ve yağ kirlerine karşı etkiliymiş.
@ccibb stok durumları baya bir tükenmiş ama haftaya daha değişik ürünlerle kargo gelicekmiş galiba yenilenir, garip ürüinler olursa belki siteye koymazlarsa ben kendim test ederim karar veririz. Ayrıca kargocular biraz stem yapıyorlarmış biz bu kadar ürünü nasıl göndericez diye, bide Erkan abi kendisi bile ürünleri sisteme girmiş yani kargo şubesinde.
@Fatihkandemir abi b33 de belirli oranda kostik varmış ancak yüksek sulandırma oranı olursa waxa zarar vermez dedi.
@Berkay C5de uv koruması yokmuş mat finishi varmış, C1 diye ürün verdi biraz parlak finishi bırakıyormuş ancak uv koruması varmış.
Dediğim ürünleri en kısa sürede test edip atacağım biraz da sizden fikir edinip doğru ürünleri bulabiliriz

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
İzmir'de cam filmi için tavsiye edeceğiniz yer var mı sevgili dostlar?
Ben karşıyakada detailingpoint'i tavsiye ederim. Daha önceden yaptırmadım ancak yaptığı uygulamaların profesyonelliğini biliyorum. Milyonluk araçlara detailing, llumar cam filmi ,stek kaplama hizmeti veriyor. Ben yaptırcak olsam kesinlikle orda yaptırırdım :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Bir sorum olacak, meg Endurance aldım dün elime geçti, ürünü jel olduğundan dolayı ilk tecrübe olarak uygulamada biraz zorlandım gibi geldi önceden sprey sıkıp geçmek kolay geliyordu:) ürünü uygulamakta dikkat etmek gereken bir husus var mıdır? Birde bu ürünü tampon altı sert siyah plastik ve arka difizöre de uyguladım. Bu ürünü araç içinde kapı eşiklerinde ki sert plastikler de vs deneyen var mi? Kullanılabilir mi acaba?
Torpido koruma ürünüm yok arayıştayım bu konuda tavsiyelere açığım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir sorum olacak, meg Endurance aldım dün elime geçti, ürünü jel olduğundan dolayı ilk tecrübe olarak uygulamada biraz zorlandım gibi geldi önceden sprey sıkıp geçmek kolay geliyordu:) ürünü uygulamakta dikkat etmek gereken bir husus var mıdır? Birde bu ürünü tampon altı sert siyah plastik ve arka difizöre de uyguladım. Bu ürünü araç içinde kapı eşiklerinde ki sert plastikler de vs deneyen var mi? Kullanılabilir mi acaba?
Endurance jel olunca spreye göre uygulaması evet zor malesef. Kolay uygulama ve sarfiyatı azaltmak adına şu nuri Leflef ayakkabı boyama süngeri kullanmanızı tavsiye ederim. Ayakkabı tamircilerinde 2 3 liraya bulabilirsiniz, sürmesi de daha kolay oluyor bununla. Diğer sorunuza gelince de malesef lastik dışı bir yerde denemedim.

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Bu tarz jel ürünlerde önemli olan aplikatör seçimi. Mümkün olduğunca az ürün emecek ve lastiğe homojen dağılımı sağlayabilecek aplikatörler seçmelisiniz. Ayakkabı boyacı süngeri en kolay ulaşabileceğiniz alternatif. Ben de uzun zamandır kullanıyorum. Veya detay sitelerinden bu iş için üretilmiş ürünlere bakabilirsiniz.
Endurance fazla kullanılması durumunda, araç hareket halindeyken davlumbazlara ve kaportaya sıçrama yapabiliyor. Mümkünse aracı yıkadıktan sonra sürüp, gece boyunca hareket ettirmemek gerekiyor. İmkan varsa saç kurutma makinesi veya ısı tabancası yardımı ile kurumayı hızlandırıp, tutunmayı artırabilirsiniz. Daha parlak görüntü için kuruduktan sonra 2. Katı uygulayabilirsiniz. Az ürünle, lastiğe yedire yedire uygulama yaparsanız hem sıçramayı bir derece engeller hem de lastik üzerindeki tutunmayı artırabilirsiniz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dikkat etmeniz gereken az ve ince tabaka şeklinde uygulamanız ve lastiğin kuru olması, ömrüne etki ediyor. Lastik haricinde sert plastiklere uygulayabilirsiniz ancak çok eser miktarda. Aplikatörde kalan ürünü sürseniz yetecektir. Arabanın içerisinde kullanmanızı tavsiye etmem. Torpidoya parlak ürünler sürmenizi de tavsiye etmem. Torpidoda yarı mat görünüm için koch chemie top star, tam mat görünüm için gtechnic c6 tavsiye ederim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhabalar, aracımın koltuklarına bakım ve temizlik yapmak istiyorum,hangi ürünleri önerirsiniz?

• Colourlock hafif deri temizleyici veya valet pro leather soap
  • Deri fırçası
  • Valet pro veya benzeri detay fırçası
  • Colorlock deri koruyucu
  • Colourlock deri kalkanı
Söylediklerimin tamamı lazım.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
  • Colourlock hafif deri temizleyici veya valet pro leather soap
  • Deri fırçası
  • Valet pro veya benzeri detay fırçası
  • Colorlock deri koruyucu
  • Colourlock deri kalkanı
Söylediklerimin tamamı lazım.
Abi bayıldım sana ya, çok güzel ve net bir liste. :) Deri oldu mu cilvesi de oluyor.:D

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abi bayıldım sana ya, çok güzel ve net bir liste. :) Deri oldu mu cilvesi de oluyor.:D
O arabanın reçetesi bu Sercanım. Temiz bakımlı deri gibisi yok ben de çok özen gösteriyorum. Aslında kumaş temizlemekten daha kolay sadece gerekli malzemeler elinin altında olması lazım :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
O arabanın reçetesi bu Sercanım. Temiz bakımlı deri gibisi yok ben de çok özen gösteriyorum. Aslında kumaş temizlemekten daha kolay sadece gerekli malzemeler elinin altında olması lazım :)
Evet abi, deri kumaşa göre daha kolay sonuçta kimyasalı çektirmek gerekmiyor. :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Bugün ilk kez koch chemie cam temizleyicisini dış camlarda kullandım sonuç muazzam. Bu zamana kadar eziyet çekmişiz gerçekten. Sağolun varolun arkadaşlar
Ben arada bir kullanıyorum cam temizleyici . Meguiars kullanıyorum sadece 3D var clin var . Ama ben bazen normal yıkama yapıyorum wizard havlu ile bi kere siliyorum Sonra bakıyorum parlıyor iz falan yok kullanmıyorum cam temizleyici . Ne eziyet çekiyordunuz. Şimdi ne fark oldu biraz yazarsanız sevinirim .
Bugün ilk kez koch chemie cam temizleyicisini dış camlarda kullandım sonuç muazzam. Bu zamana kadar eziyet çekmişiz gerçekten. Sağolun varolun arkadaşlar

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi akşamlar değerli forum üyeleri. Arabamın kauçuk paspasları için parlatma ve ya renk canlandırıcı gibi bir ürün öneriniz var mıdır? Seat Leon kauçuk paspaslarını bilirsiniz belki. Temizlesem bile istediğim siyahlığı alamıyorum. Kayganlaştırır ve sürüş güvenliğini olumsuz etkiler diye lastik parlatıcısı vs. sürmek istemedim. Önerilerinizi merakla bekliyorum.
Ben bunu kullanıyorum, 5 lt. fiyatı uygun, bir başka arkadaşınız ile bölünebilir de, Paspasları şampuan ile yıkama sonrasında, bunu sürüyor, sonrada bez ile iyice siliyorum, kayganlık ve ıslaklık kayboluyor, mat bir siyahlık kalıyor. UV korumalı

Lastik yanak parlatıcı ürününü online satın al

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara