Hızlı Soru - Cevap

smail14

Tecrübeli Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #9,181
Ben arada bir kullanıyorum cam temizleyici . Meguiars kullanıyorum sadece 3D var clin var . Ama ben bazen normal yıkama yapıyorum wizard havlu ile bi kere siliyorum Sonra bakıyorum parlıyor iz falan yok kullanmıyorum cam temizleyici . Ne eziyet çekiyordunuz. Şimdi ne fark oldu biraz yazarsanız sevinirim .
Malesef hangi cam bezini aldiysam bu zamana kadar saf su ile temizlemeye calistim surekli leke birakiyordu nasil tarif etsem bilemedim. Cam sile 65 tl para verdim diye psikolojikmi bilmiyorum ama ilk defa saniyeler icinde aynamsi temizlige kavustum ic dis olarak.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
@mustafacagri evet daha önce dediğin için o süngerden aldım uygulamayı onunla yaptım bayağı da güzel iş yaptı emişi zayıf olunca dediğin gibi ürünü az kullandırdı.

@CemPektaş uygulamayı yapıp fazlasını bezle sildim sonra 10-15 dk sonra çok az tekrar uygulayıp öyle bıraktım garaja kurusun diye

@Berkay dediğiniz gibi süngerde kalan ürünü ön tampon Altı ve arka difizöre az sürüp fazlasını sildim. Torpido vs aracımda hep yumuşak malzeme oralar için değil de daha ziyade ayak çarpan kapı eşiği için kullanılabilir mi merak ettim, o bölge sert plastik ve ayak değiyor toz tutuyor hemen o yüzden fayda sağlanabilir mi merak ettim sadece, torpido vs için ürün bakıyorum koruyucu özellikli falan yarı mat sonuç veren. Torpidoda falan koruyucu içeren ürün kullanmak istiyorum, zaten temiz oralar sadece korumak amacım ütün tavsiyesine de açığım hocam ..

Hepinize teşekkür ederim ilginiz için :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Mrt,

Araç içindeki paspasları ben evde yıkıyorum. 5 liralık fırça var ya artan köpük ile yada araba şampuanı ile yada benzer birşey ile yıkıyorum. Balkonda kurutuyorum.
sonuç resimdeki gibi . Elimde lastik parlatıcı falan var ama sürmek istemiyorum. Tavsiye de etmiyorum. Araba içinde ne kadar az kimyasal ürün o kadar iyi sağlık İçin . Ve bu lastik parlatıcı vs de kimyasal içerikler bana göre masum değil. Kokusu yoksa Bİle bence masum değil. Bence sadece güzel temizleseniz daha iyi olur .
örnek olarak koyuyorum resmî .

Malesef hangi cam bezini aldiysam bu zamana kadar saf su ile temizlemeye calistim surekli leke birakiyordu nasil tarif etsem bilemedim. Cam sile 65 tl para verdim diye psikolojikmi bilmiyorum ama ilk defa saniyeler icinde aynamsi temizlige kavustum ic dis olarak.
herkes övüyor ama ben onsuz da sorun yaşamadığım İçin her fırsatta herkese soruyorum . Farkı var tabi ki . Ben önce standart mikrofiber bez kullandım camsil ile . Sonra meguairs mikrofiber bez ve mwguiars cam temizleyici kullandım . Bez farkettirdi biraz . Dünde meguiars magnet kurulama bezini cam silerken kullanmaya başladım. Başka kurulama bezi aldığım İçin . Cam İçin çok güzel oldu hiç zorlanmadım hiç iz kalmadı . Çok hızlıca bitti işim .

ama ben normal yıkamadan sonra. Wizard cam’a atıp sadece çekiyorum bakıyorum hiç iz falan yok parlıyor. Bende silmiyorum duruyor öyle. Sonra yine bakıyorum herşey güzel :)

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Mrt,

Araç içindeki paspasları ben evde yıkıyorum. 5 liralık fırça var ya artan köpük ile yada araba şampuanı ile yada benzer birşey ile yıkıyorum. Balkonda kurutuyorum.
sonuç resimdeki gibi . Elimde lastik parlatıcı falan var ama sürmek istemiyorum. Tavsiye de etmiyorum. Araba içinde ne kadar az kimyasal ürün o kadar iyi sağlık İçin . Ve bu lastik parlatıcı vs de kimyasal içerikler bana göre masum değil. Kokusu yoksa Bİle bence masum değil. Bence sadece güzel temizleseniz daha iyi olur .
örnek olarak koyuyorum resmî .

herkes övüyor ama ben onsuz da sorun yaşamadığım İçin her fırsatta herkese soruyorum . Farkı var tabi ki . Ben önce standart mikrofiber bez kullandım camsil ile . Sonra meguairs mikrofiber bez ve mwguiars cam temizleyici kullandım . Bez farkettirdi biraz . Dünde meguiars magnet kurulama bezini cam silerken kullanmaya başladım. Başka kurulama bezi aldığım İçin . Cam İçin çok güzel oldu hiç zorlanmadım hiç iz kalmadı . Çok hızlıca bitti işim .

ama ben normal yıkamadan sonra. Wizard cam’a atıp sadece çekiyorum bakıyorum hiç iz falan yok parlıyor. Bende silmiyorum duruyor öyle. Sonra yine bakıyorum herşey güzel :)
Eyvallah hocam.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@tgykya Onur abiye katılıyorum, tabiki de r2 kullanılabilir ama sonrasında rutin yıkamalr da R1 daha iyi iş görücektir. Baktınız çok kirli jant, demir tozu temizleyicisi kullanırsınız olur biter.
Jantlarım temiz ama iç kısmı pis 15 yaşında araç dış yüzey temiz karar veremedim hangisini alsam iyi olur

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Jantlarım temiz ama iç kısmı pis 15 yaşında araç dış yüzey temiz karar veremedim hangisini alsam iyi olur
R1 al yanına da R10 al bence, tabi maddiyatı zorlamıcaksa. İlk kullanım da saf R10 uygularsın diğer rutin yıkamalr da 1.5-1.10 oranları arası R1 ile temizlersin. Veya çok yol yaparsan veya 1 2 ayda bir yıkasan R10 kullanıp geçersin.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Demek istediğinizi çok net anladım. :)
Zaten asidik içerikli temizleyiciler çoğunlukla yağ pas balata tozlarını dhaa iyi çıkarıyor.
Geçenlerde yaptığım bi uygulamadan görselleri paylaşayım 98 model bi araçtı 4 tur koch rrr döndüm ona rağmen sonuç alamadım

Sonuç olarak alu5000 ile tek seferde bu hale geldi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@mustafacagri evet daha önce dediğin için o süngerden aldım uygulamayı onunla yaptım bayağı da güzel iş yaptı emişi zayıf olunca dediğin gibi ürünü az kullandırdı.

@CemPektaş uygulamayı yapıp fazlasını bezle sildim sonra 10-15 dk sonra çok az tekrar uygulayıp öyle bıraktım garaja kurusun diye

@Berkay dediğiniz gibi süngerde kalan ürünü ön tampon Altı ve arka difizöre az sürüp fazlasını sildim. Torpido vs aracımda hep yumuşak malzeme oralar için değil de daha ziyade ayak çarpan kapı eşiği için kullanılabilir mi merak ettim, o bölge sert plastik ve ayak değiyor toz tutuyor hemen o yüzden fayda sağlanabilir mi merak ettim sadece, torpido vs için ürün bakıyorum koruyucu özellikli falan yarı mat sonuç veren. Torpidoda falan koruyucu içeren ürün kullanmak istiyorum, zaten temiz oralar sadece korumak amacım ütün tavsiyesine de açığım hocam ..

Hepinize teşekkür ederim ilginiz için :)
Kapı eşiğinde kullanmakta sorun yok ama hafif koku yapar yaz aylarında. Arkadan kuru bezle silerek kullanırsanız daha iyi olur, deneyin isterseniz.
Torpido için zaten tavsiye verdim :)Koruyucu içermeyen bir ürünü ben kimseye tavsiye etmiyorum.

yysldg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli/Lüleburgaz

Herkese iyi forumlar,görmüş olduğunuz gibi eldivenim hakkın rahmetine kavuştuğu için yeni eldiven arayışına girdim.Forumda yapmış olduğum araştırmalar sonucunda ufs koyun yünü eldiven ile work stuff storm arasında kalmış bulunmaktayım.Son zamlardan sonra aralarında aşırı fiyat farkı kalmaması da ikisi arasında tercih yapma seçeneğine sevk etti beni.Mikrofiber olup,daha uzun ömürlü olmasını düşündüğüm sebebiyle ws storm ağır bassa da sizlerin değerli yorumlarını almak istedim.Bu kadar para vermene gerek yok şu da işini görür tarzında önerebileceğiniz bir eldiven var mı veya kardeşim eldiven devri artık bitti yeni trend ped diyerek bu yönde mi tavsiye vereceksiniz merakla bekliyorum:)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Kapı eşiğinde kullanmakta sorun yok ama hafif koku yapar yaz aylarında. Arkadan kuru bezle silerek kullanırsanız daha iyi olur, deneyin isterseniz.
Torpido için zaten tavsiye verdim :)Koruyucu içermeyen bir ürünü ben kimseye tavsiye etmiyorum.
Buradaki her tavsiyeye güveniyorum yanlış anlamayın genel olarak okuyan olursa diye yazdım :) dediğiniz ürünleri zaten listeye ekledim bakmak üzere :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Herkese iyi forumlar,görmüş olduğunuz gibi eldivenim hakkın rahmetine kavuştuğu için yeni eldiven arayışına girdim.Forumda yapmış olduğum araştırmalar sonucunda ufs koyun yünü eldiven ile work stuff storm arasında kalmış bulunmaktayım.Son zamlardan sonra aralarında aşırı fiyat farkı kalmaması da ikisi arasında tercih yapma seçeneğine sevk etti beni.Mikrofiber olup,daha uzun ömürlü olmasını düşündüğüm sebebiyle ws storm ağır bassa da sizlerin değerli yorumlarını almak istedim.Bu kadar para vermene gerek yok şu da işini görür tarzında önerebileceğiniz bir eldiven var mı veya kardeşim eldiven devri artık bitti yeni trend ped diyerek bu yönde mi tavsiye vereceksiniz merakla bekliyorum:)
Aslında pad ile yıkamak daha rahat oluyor çünkü daha fazla su alıp daha fazla yere ulaşıyorum veya pad ile yıkarken ters yön yapabiliyorum ama eldiven olmuyor. Eldivenin artısı ise elimize göre şekil aldığı için girintili çıkıntılı yerlere çok güzel giriyor. Üstadlar da yardımcı olsun yanlış yönlendirme yapmıyım. UFS Eldiven cidden kaliteli ve hacimli bir eldiven parasının hakkını veriyor, gelecek aya WS eldiven alıp test etmek istiyorum. :)

yysldg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli/Lüleburgaz
Aslında pad ile yıkamak daha rahat oluyor çünkü daha fazla su alıp daha fazla yere ulaşıyorum veya pad ile yıkarken ters yön yapabiliyorum ama eldiven olmuyor. Eldivenin artısı ise elimize göre şekil aldığı için girintili çıkıntılı yerlere çok güzel giriyor. Üstadlar da yardımcı olsun yanlış yönlendirme yapmıyım. UFS Eldiven cidden kaliteli ve hacimli bir eldiven parasının hakkını veriyor, gelecek aya WS eldiven alıp test etmek istiyorum. :)
Güzel yorumun için teşekkür ederim :)

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya

Aceleniz yok ise vereceğim linkteki üründen 4 tane alırsınız workstuff parasına.
US $3.11 22% OFF|Yumuşak emiciliği eldiveni yüksek yoğunluklu araba temizleme Ultra yumuşak kolay kuru otomatik detaylandırma mikrofiber delilik yıkama Mitt bez|Süngerler, Bezler ve Fırçalar| - AliExpress

yysldg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli/Lüleburgaz
Aceleden ziyade elimde başka eldiven olmadığı için yurtdışından da süreç uzun olacağından ülke içinden edinme gereksinimi duydum.Eğer bu ürüne kefil olacaksanız bundan sipariş geçip o gelene kadar da ufs alıp onu kullanmak daha iyi olacak gibi.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@ugurus Paspas temizliği ile ilgili mesajınızı okudum, insanlar da temizliyor ama istediği gibi olmuyor yada kolay temizlenmesini istiyor.

Janta sıktığınız jant temizleyici kimyasalın buharlaşması, ön yıkama şampuanının buharlaşması, pastanın ısınıp buharlaşması, eldivensiz ellediğiniz her kimyasal, waxın donmasını beklerken buharlaşan solventi, arabaya astığınız koku ve şuan yazdığınız telefonun plastik kabı ve interneti bile paspasa süreceğiniz koruyucudan daha zararlı. Paspasın kahverengi hale gelmesini, zor temizlenmesini engellemek için yukarıda tavsiye ettiğim gibi işlem yapılmasının bir zararı yok. Fazlası kuru beze sileneceği için sadece gözenekleri dolduracak kadar kimyasal kalacak ve kuruyacak.

Yıllarca toprak bir alana park ettim, asfalttan veya kaldırımdan arabaya hiç binmedim. Her kullanım koşulunda o temizliğe imkan yok. Korona virüsünden dolayı ben eve paspas sokmam. Bu yüzden dışarıda kolay temizlenebilmesi önemli. Lütfen bunları da göz önünde bulunduralım.