Hızlı Soru - Cevap

Caner

Amatör Detaycı
Üye
Abilerim flowey i2 iç temizleyici üzerinde ve açıklamalarında "Köpürmez, kalıntı bırakmaz ve ağartma yapmaz." diye bir ibare var. (non-foaming interior cleaner yazıyor kutu üzerinde de). Benim merak ettiğim bu köpürme olayı neden bu kadar vurgulanmış. Özellikle bazı apc vs. gibi ürünleri köpük yapan şişeye koyarak uygulama yapıyoruz. Temizlik konusunda köpüğün daha uzun yüzeyde kalarak kirleri çözmesi gerekmiyor mu?

Ayrıca i2'yi köpük yapan şişeye koyduğumda gayet güzel köpürdü :D

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abilerim flowey i2 iç temizleyici üzerinde ve açıklamalarında "Köpürmez, kalıntı bırakmaz ve ağartma yapmaz." diye bir ibare var. (non-foaming interior cleaner yazıyor kutu üzerinde de). Benim merak ettiğim bu köpürme olayı neden bu kadar vurgulanmış. Özellikle bazı apc vs. gibi ürünleri köpük yapan şişeye koyarak uygulama yapıyoruz. Temizlik konusunda köpüğün daha uzun yüzeyde kalarak kirleri çözmesi gerekmiyor mu?

Köpürdüğün de bir sıkıntı yapacağını sanmıyorum ama normal sıkım da Apc gibi köpürmüyor. Yani köpürmediğini belirtmek istemişler diye düşünüyorum.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
arkadaşlar wax atmak için demir tozu ve kil uygulaması yapacam. yani polisaj olmayacak. ama kil konusunda kararsız kaldım. çizik olabileceği için kil işine hiç girmeyeyim mi. ya da önerdiğiniz bir kil var mı

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
arkadaşlar wax atmak için demir tozu ve kil uygulaması yapacam. yani polisaj olmayacak. ama kil konusunda kararsız kaldım. çizik olabileceği için kil işine hiç girmeyeyim mi. ya da önerdiğiniz bir kil var mı
Aracınızın durumunu bilmiyorum ama polisaj yapmayacaksanız yumuşak kil önerebilirim. Valet Pro'nun Turuncu kiline bakabilirsiniz, "dikkatli kullanırsanız çizikler minimum seviyede olacaktır" yazılarını üstadlardan çokça görüp hafızama kazımıştım :)

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Aracınızın durumunu bilmiyorum ama polisaj yapmayacaksanız yumuşak kil önerebilirim. Valet Pro'nun Turuncu kiline bakabilirsiniz, "dikkatli kullanırsanız çizikler minimum seviyede olacaktır" yazılarını üstadlardan çokça görüp hafızama kazımıştım :)
turuncu önerisi bir arkadaş daha yaptı ama ilk defa yapacağım için biraz daha araştırayım dedim. teşekkürler öneriniz için

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kendim şahsen deneyimlemesemde polisaj yapılacaksa valet pro mavi kil öneriliyor çünkü ciziyormus sert yapısından dolayı, turuncu kil daha yumuşak diyorlar ama deneyimim yok.. ufak bı not daha geçeyim kıl alırken mutlaka satıcıya dikkat edin bazen valet pro adı altında dandik çin malı killer satıyorlar...

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Kendim şahsen deneyimlemesemde polisaj yapılacaksa valet pro mavi kil öneriliyor çünkü ciziyormus sert yapısından dolayı, turuncu kil daha yumuşak diyorlar ama deneyimim yok.. ufak bı not daha geçeyim kıl alırken mutlaka satıcıya dikkat edin bazen valet pro adı altında dandik çin malı killer satıyorlar...
evet öyle bir şeyler okumuştum forumda. uyarınız için teşekkürler

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
evet öyle bir şeyler okumuştum forumda. uyarınız için teşekkürler
Zaten arkadaşlar bütün uyarıları yapmışlar, kili alacaksanız bilindik sitelerden alın. (yamaçlar, temizlik madeni, parlatan adamlar, hobiotom gibi.) VP turuncu kil tercih edin, kil kaydırıcı ise ister alın ister herhangi bir kova şampuanı yada fairy gibi deterjan tercih edin. Kili her panelden sonra yoğurun ve artı şeklinde uygulama yapın, bol bol kil kaydırıcı sıkın.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hocam nasil bişey biraz acarmisiniz, ne kadar yakında çünkü sipariş gecicem ws eldiven için malum fiyatı ortada içimize oturmasin sonra:)
Kargo bekliyorum :) Elimde bir kaç çeşit eldiven var, karşılaştırmalarını yapmayı düşünüyorum. Ama fiyatı her gün artan bir ürün, bu tarz uzun mf eldivenlerden hoşlanıyorsanız bence beklemeyin alın.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Zaten arkadaşlar bütün uyarıları yapmışlar, kili alacaksanız bilindik sitelerden alın. (yamaçlar, temizlik madeni, parlatan adamlar, hobiotom gibi.) VP turuncu kil tercih edin, kil kaydırıcı ise ister alın ister herhangi bir kova şampuanı yada fairy gibi deterjan tercih edin. Kili her panelden sonra yoğurun ve artı şeklinde uygulama yapın, bol bol kil kaydırıcı sıkın.
eyvallah hocam teşekkür ederim. temizlik maddeninden bir çok alışverişim oldu zaten bana da yakın. ordan almayı düşünüyorum.

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
@Sercan20, bir de havlu konusunda fikrinizi almak isterim hocam. temizlik madeninden kil alacakken toplu bir sipariş geçmek istiyorum. stoklarında gyeon silk dryer ve valet pro drying towel var. Purestar Duplex towel de aklımın bir köşesinde ama satmıyorlarmış. tavsiyeniz ne yönde olur

yysldg

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kırklareli/Lüleburgaz
Herkese iyi forumlar bosch aqt 35-12 cihazım için foam lance arıyorum iyi durumdaysa kullanılmışta olabilir.Elinde olup satmayı düşünen varsa irtibata geçebilir buradan umudumu kesersem aliexpressten mjjc siparişi vereceğim.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Sercan20, bir de havlu konusunda fikrinizi almak isterim hocam. temizlik madeninden kil alacakken toplu bir sipariş geçmek istiyorum. stoklarında gyeon silk dryer ve valet pro drying towel var. Purestar Duplex towel de aklımın bir köşesinde ama satmıyorlarmış. tavsiyeniz ne yönde olur
Konuya müdahil oluyorum ama bez olarak twisted pile havlu almanızı oneririm, kurulama işkence değil zevk haline gelir. Şuanda forumda kampanya olan mikromarketten alabilirsiniz linkini bırakıyorum fiyat performans ürünü çünkü tabi bütçe sıkıntı değil diyorsanız purestar twisted pile havlu öneririm dostum..

Mikromarket link ;
Spark Mikrofiber Ultra Emici Oto Kurulama Bezi 3'lü

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Benimde merak ettiğim bir konu takipteyim.

distinct20

Çaylak Detaycı
Üye
  • Colourlock hafif deri temizleyici veya valet pro leather soap
  • Deri fırçası
  • Valet pro veya benzeri detay fırçası
  • Colorlock deri koruyucu
  • Colourlock deri kalkanı
Söylediklerimin tamamı lazım.
Hocam naptın ya :D biraz daha basit ürünler yok mu? O uygulamaları yapsam koltuğa oturmam ben kirlenmesin diye :D

qonrul

Amatör Detaycı
Üye
İl
Muğla
Konuya müdahil oluyorum ama bez olarak twisted pile havlu almanızı oneririm, kurulama işkence değil zevk haline gelir. Şuanda forumda kampanya olan mikromarketten alabilirsiniz linkini bırakıyorum fiyat performans ürünü çünkü tabi bütçe sıkıntı değil diyorsanız purestar twisted pile havlu öneririm dostum..

Mikromarket link ;
Spark Mikrofiber Ultra Emici Oto Kurulama Bezi 3'lü
bu kampanyadan haberim var ama bu önerdiğiniz havlu twisted pile denilenlerden midir hocam. benim için marka önemli değil twisted pile olsun yeter. herkes övüyor ve tavsiye ediyor çünkü:)

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
arkadaşlar bu ürünleri almayı düşünüyorum b33 u dablumbazlarda jantlarda vs kullanmayı düşünüyorum sizce uygunmudur

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi