Hızlı Soru - Cevap

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Öne çıkan konu #9,301
Merhaba Arkadaşlar, demir tozu temizliği için Valet Pro Dragon Breath aldım bunu aracım kaportasında da kullanmak istiyorum fakat aracımda çok fazla dodik yani plastik aksam bulunmakta gelmiş olsa renginde solma yapabilirmi konu hakkında bilgisi olan ya da deneyimleyen varmıdır.

Aracım Toyota C-HR'dir.

Herhangi bir sorun yaşamazsınız. 1:1 sulandırarak uygulayın.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Peki etkinliği kaybetmiş olmuyormu sonuçta bunlar sprey şişede satılan ürünler olduğu için direk kullanıma hazır ürün olduğunu düşünmüştüm, tabi yanlışta düşünüyor olabilirim.
Performansında azalma oluyor ancak 1:1 sulandırıldığında ortaya çıkan miktar nedeniyle bu kaybı görmezden gelebilirsiniz. Ayrıca dragonsun kıvamı yoğundur sulandırıldığında daha rahat fısfıslanır.

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Kendim şahsen deneyimlemesemde polisaj yapılacaksa valet pro mavi kil öneriliyor çünkü ciziyormus sert yapısından dolayı, turuncu kil daha yumuşak diyorlar ama deneyimim yok.. ufak bı not daha geçeyim kıl alırken mutlaka satıcıya dikkat edin bazen valet pro adı altında dandik çin malı killer satıyorlar...
evet öyle bir şeyler okumuştum forumda. uyarınız için teşekkürler
Zaten arkadaşlar bütün uyarıları yapmışlar, kili alacaksanız bilindik sitelerden alın. (yamaçlar, temizlik madeni, parlatan adamlar, hobiotom gibi.) VP turuncu kil tercih edin, kil kaydırıcı ise ister alın ister herhangi bir kova şampuanı yada fairy gibi deterjan tercih edin. Kili her panelden sonra yoğurun ve artı şeklinde uygulama yapın, bol bol kil kaydırıcı sıkın.
Dostlar peki kil yerine çok çok az kılcal çizikleri olan araca önce demir tozu sonra M700 temizlik tineri ile sık sil sonra da çift kova yapsak daha sağlıklı olur mu? En azından kilin çizme ihtimalini en aza indirmiş oluruz diye düşündüm. Tabi aynı temizlik elde edilebilir mi orasını bilemedim?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Dostlar peki kil yerine çok çok az kılcal çizikleri olan araca önce demir tozu sonra M700 temizlik tineri ile sık sil sonra da çift kova yapsak daha sağlıklı olur mu? En azından kilin çizme ihtimalini en aza indirmiş oluruz diye düşündüm. Tabi aynı temizlik elde edilebilir mi orasını bilemedim?
O zaman size kilin amacını anlatıyım daha mantıklı olucaktır, amacı tam anlamıyla ön yıkama veya çift kova tekniği ile çıkmayan kirleri yüzeyden çıkarmaktır. Bu çıkmayan kirler ise bir kaçı şunlardır: kuş pisliği artığı, reçine, boya sıçraması(serpmesi), sanayiden gelen yapışan bazı materyeller, asfalttan bulaşan bazı lekeler gibi kirleri çıkartmaya yarar. Kilin uygularsak ne olduğunu söylediğime göre niçin uyguladığımıza geliyim. Eğer kili uygulamazsak araba cidden buhulu gibi duruyor forumda paylaşılan kil sonrası fotoğraflar bile belli ediyor, kendim tecrübe ettiğim de vay be demiştim. Birde araca çizik gidermek için aşındırcılar uygulanıcaksa, el ile wax sürülecekse veya yüzeye her hangi bir temaslı işlem yapılacaksa uygulanması gerekir nedeni ise: Eğer siz el veya makina yardımıyla yüzeyde baskı oluşturursanız kil ile temizlemediğiniz bütün kirler verniğe saplanacaktır veya saplanmasa bile istenilen verimi elde etmeyecektir. İnanın boyanız da kılcal çizikler olsun ancak kil deymemiş yer kalırsa parlamasına engeller ve en büyük fark şurda meydana çıkacaktır: Eğer kil uygulaması yapılmayan araca boya koruma uygulaması yapılacaksa(Boya koruma türü farketmez) istenilen verimi ve ömrü vermeyecektir. Ön yıkama > Çift kova > Islak yüzeye demir tozu > Kil olarak sıralayabiliriz bazı etkenler de sıralama değişebilir.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
O zaman size kilin amacını anlatıyım daha mantıklı olucaktır, amacı tam anlamıyla ön yıkama veya çift kova tekniği ile çıkmayan kirleri yüzeyden çıkarmaktır. Bu çıkmayan kirler ise bir kaçı şunlardır: kuş pisliği artığı, reçine, boya sıçraması(serpmesi), sanayiden gelen yapışan bazı materyeller, asfalttan bulaşan bazı lekeler gibi kirleri çıkartmaya yarar. Kilin uygularsak ne olduğunu söylediğime göre niçin uyguladığımıza geliyim. Eğer kili uygulamazsak araba cidden buhulu gibi duruyor forumda paylaşılan kil sonrası fotoğraflar bile belli ediyor, kendim tecrübe ettiğim de vay be demiştim. Birde araca çizik gidermek için aşındırcılar uygulanıcaksa, el ile wax sürülecekse veya yüzeye her hangi bir temaslı işlem yapılacaksa uygulanması gerekir nedeni ise: Eğer siz el veya makina yardımıyla yüzeyde baskı oluşturursanız kil ile temizlemediğiniz bütün kirler verniğe saplanacaktır veya saplanmasa bile istenilen verimi elde etmeyecektir. İnanın boyanız da kılcal çizikler olsun ancak kil deymemiş yer kalırsa parlamasına engeller ve en büyük fark şurda meydana çıkacaktır: Eğer kil uygulaması yapılmayan araca boya koruma uygulaması yapılacaksa(Boya koruma türü farketmez) istenilen verimi ve ömrü vermeyecektir. Ön yıkama > Çift kova > Islak yüzeye demir tozu > Kil olarak sıralayabiliriz bazı etkenler de sıralama değişebilir.
Sercan ağabey'im maşallahınız var cok guzel bir aciklama olmus tesekkur ederim kendi adımada saygılar ağabey

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Sercan kardeşim uzun uzun zaman ayırıp yazmışsın çok teşekkür ederim yanıtın için. Kil bezi ya da Valet Pro turuncu kil alacağım o halde. Polisaj imkanım maalesef yok zaten arabayı da sıfır almıştım bi şekilde halletmeye çalışacağım artık.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan ağabey'im maşallahınız var cok guzel bir aciklama olmus tesekkur ederim kendi adımada saygılar ağabey
Ne demek rica ederim, kendi bilgilerimi aktarmaya çalıştım. :)
Sercan kardeşim uzun uzun zaman ayırıp yazmışsın çok teşekkür ederim yanıtın için. Kil bezi ya da Valet Pro turuncu kil alacağım o halde. Polisaj imkanım maalesef yok zaten arabayı da sıfır almıştım bi şekilde halletmeye çalışacağım artık.
Rica ederim, böyle sorular için pusudayım sorularınız var ise yanıtlıyım. :D Kil eldiveni yada bezi ilk kil uygulamanız da iş görmeyecektir, araç sıfır dahi olsa kil uygulaması ve demir tozu temizleyici yapılmalıdır. Kil olarak VP Turuncuyu tercih edin derim, malum TR'de en uygun fiyata VP killeri var. Aracınıza kıyamadığınızı biliyorum ancak kil uygulamasın da bol kil kaydırıcı(Fairy, Dalin, her hangi bir kova şampuanı'da olur.) kullanıp çizilme ihtimalini minumuma indirebilirsiniz. :)

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Ne demek rica ederim, kendi bilgilerimi aktarmaya çalıştım. :)

Rica ederim, böyle sorular için pusudayım sorularınız var ise yanıtlıyım. :D Kil eldiveni yada bezi ilk kil uygulamanız da iş görmeyecektir, araç sıfır dahi olsa kil uygulaması ve demir tozu temizleyici yapılmalıdır. Kil olarak VP Turuncuyu tercih edin derim, malum TR'de en uygun fiyata VP killeri var. Aracınıza kıyamadığınızı biliyorum ancak kil uygulamasın da bol kil kaydırıcı(Fairy, Dalin, her hangi bir kova şampuanı'da olur.) kullanıp çizilme ihtimalini minumuma indirebilirsiniz. :)
Böyle dedikçe hemen arabaya inip girişesim geliyor. O kaygan yüzeyi eski araçtan bilirim Valet Pro mavi kullanmıştım. Çok güzel bir yüzey bırakmıştı. Söylediklerin benim için çok önemliydi. Tekrar teşekkür ederim. Eğer takıldığım bir yer olursa kesinlikle buradan yazarım herkes faydalanmış olur. Eyvallah.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Böyle dedikçe hemen arabaya inip girişesim geliyor. O kaygan yüzeyi eski araçtan bilirim Valet Pro mavi kullanmıştım. Çok güzel bir yüzey bırakmıştı. Söylediklerin benim için çok önemliydi. Tekrar teşekkür ederim. Eğer takıldığım bir yer olursa kesinlikle buradan yazarım herkes faydalanmış olur. Eyvallah.
Rica ederim, ben burdayım yazın elimden geldiğince yanıtlarım. :) Mavi kil en sert kil olduğu için polisajdan önce kullanılması daha doğru olabilir.

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
@pilotgokhann merhaba, kili uygularken yaptığınız baskıdan ziyade yoğurmamak çizer. 40x40 alandan sonra mutlaka yoğurun ki kirleri içine alsın ve yüzey kesinlikle kuru kalmamalı. Yere düşerse çöpe atın.
Tamamdır Valet Pro turuncu ile 40*40 çalışıcam söylediğiniz gibi. Çok teşekkür ederim.

Muratbt80

Çaylak Detaycı
Üye
Selamlar herkese.Kwazar 1lt sari sprey sisem mevcut.Alali henuz 4 ay oldu.Icerisinde surekli apc bulunuyor ve birgun aracin on kismini vs halledip arka kisma gectim ve baktim ki urun bozuldu defalarca sıktıgım halde hicbise yok cok ender az az atiyor.Basina gelen varmidir?Neden boyle oluyor?(apc valet pro 1:20seyreltme)

Umut Aksoy

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Performansında azalma oluyor ancak 1:1 sulandırıldığında ortaya çıkan miktar nedeniyle bu kaybı görmezden gelebilirsiniz. Ayrıca dragonsun kıvamı yoğundur sulandırıldığında daha rahat fısfıslanır.
Anladım performasn düşecek ama x2 de olmuş olacak. İş detaylandıkça detaylanıyor birde fısfıslı extra bir boş şişe almak lazım karıştırıp kullanmak için. :)

yellows06

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
İyi geceler diliyorum iş aracımız var çok kirli durumda iç ve dış.Araç içini(koltuk , torpido, kapı vs.) temizleyecek güzel bir genel temizleyici arıyorum internetten citrus pre wash'ı gördüm öğrenci olduğum için ekonomik geldi işime yarar mı ?