Hızlı Soru - Cevap

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Arkadaslar 2.kattan asagi hortum uzatarak bahce aparatiyla yikama yapma niyetim var. Yanliz musluk surekli acik kalmali ve aparattin tetigiyle su acilmali. Mumkun mudur? Stantart hortumla bu yapilir mi yoksa basinca dayanikli hortum mu gerekir?

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben 6.kattan dediğiniz şekilde atıyorum daha sıkıntı olmadı :)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Selamlar, sıfır araç için en güvenli kil hangisi olabilir? Hangi kili önerirsiniz acaba

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Valet Pro'nun sarı kili yeni mi çıktı, yoksa ben mi yeni farkediyorum. Sertlik olarak turuncu ile mavi kilinin arası sanırım.

Valet Pro Yüzey Temizleyici Orta Sert Kil - Yellow Clay 100gr yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Yeni çıkmadı ancak pek konusu geçmediği için bilinmiyor, diyelim ki geçen sene turuncu kil ile temizlik yaptınız ancak bu sene de polisaj uygulaması yapıcaksanız. Eğer aracın üstün de çok kir yok ise bu kili alıp düzgün bir temizlik yapıp ardından polisaja geçebilirsiniz.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Yeni çıkmadı ancak pek konusu geçmediği için bilinmiyor, diyelim ki geçen sene turuncu kil ile temizlik yaptınız ancak bu sene de polisaj uygulaması yapıcaksanız. Eğer aracın üstün de çok kir yok ise bu kili alıp düzgün bir temizlik yapıp ardından polisaja geçebilirsiniz.
Çok mu çizerim sarıyla :) Polisajı şuan yaptıramam da o yüzden soruyorum.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Uzun zamandır merak saldığım bu sevdaya çeyiz düzmek anca nasip oldu. :)

Forumdan okuduklarım ile hem maddi olarak fazla yıpranmamak hemde tecrübe kazanmak için aşağıdaki ürünleri alarak başlamayı düşünüyorum.
Birde kafama takılan bir soru var. Wax bulunan yüzeye kuş pisliğinden v.s. bölgesel temizlik yapılması gerekirse quick detailer wax'ı aşındırır mı acaba? Değerli tecrübe ver görüşlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Flowey B33 (ağır yıkama yapılacağı zamanlar için)
Flowey EV13 pH Nötr (ön yıkama için)
Flowey EV12 pH Nötr (çift kova yöntemi için)
ValetPro Beading Marvellous Wax
Auto Finesse Iron Out
Sarp Legend Protectant Deri Ve Viril Koruyucu

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Merhaba,

Karcher in evde kullanılacak hangi modelini almak mantıklı? Kendi sitesinde olmayıp başka sitelerde farklı modelleri de var. Biraz kafam karıştı açıkcası

https://www.hepsiburada.com/karcher...makinesi-p-HRKAR16018120?magaza=HIRDAVATAĞACI

Karcher K 2 Compact Car Basınçlı Yıkama Makinesi - Karcher Market (Bunda bir sürü ek parça var. Kendi sitesinde yok. Bir de bu site ne kadar güvenlidir?)

Kendi sitesinde bu ürün var
Basınçlı Yıkama Makinesi | Karcher Türkiye

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

Karcher in evde kullanılacak hangi modelini almak mantıklı? Kendi sitesinde olmayıp başka sitelerde farklı modelleri de var. Biraz kafam karıştı açıkcası

https://www.hepsiburada.com/karcher-k-3-120-bar-yuksek-basincli-yikama-makinesi-p-HRKAR16018120?magaza=HIRDAVATAĞACI

Karcher K 2 Compact Car Basınçlı Yıkama Makinesi - Karcher Market (Bunda bir sürü ek parça var. Kendi sitesinde yok. Bir de bu site ne kadar güvenlidir?)

K2 modelini kullanıyorum 2 senedir. Size tavsiyem imkan varsa k3 ve üstü almanız yönünde olurdu. K2 tazyiği gerçekten düşük. Açıkçası ben sadece köpük yaparken kullanıyorum desem yeridir. Ayrıca karcher ile gelen köpük aparatlarından çok çok çok daha iyileri var piyasada. Önerim köpük aparatsız bir karcher alıp, köpük aparatınızı da dışarıdan temin etmeniz. Mjjc kullanıyorum memnunum, ama autobrite daha iyi diyorlar(hiç kullanmadım) ondan da alabilirsiniz.

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
bilgi için teşekkürler. Hb da ki K3 de karar kıldım aslında. Foam da alacaktım ancak sizinde belirttiğiniz gibi iyi olmadığını söylediler burada ki arkadaşlar bu yüzden şu an için iptal ettim. Mijc öneriyorlar ancak o da TR de yok. Çinden de almak istemiyorum. Bakalım iyi bir foam bulana kadar foamsız idare edeceğim.

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba,

https://www.hepsiburada.com/karcher...makinesi-p-HRKAR16018120?magaza=HIRDAVATAĞACI

K2 modellerin biri Compact biri full kontrol. Buna bağlı olarak aksesuarlarıda farklı yani. Ben sizin yerinizde olsam eğer bütçenizde elveriyorsa k5 alırım ama biraz pahalı. Yoksa k3 alınabilir. Ama ilerleyen zamanlarda da k3 basıncı düşük gelebilir. Ben şuan k5 kullanıyorum. Bana basıncı düşük geliyor. Keşke hd serisi alsaydım diyorum kendi kendime.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Uzun zamandır merak saldığım bu sevdaya çeyiz düzmek anca nasip oldu. :)

Forumdan okuduklarım ile hem maddi olarak fazla yıpranmamak hemde tecrübe kazanmak için aşağıdaki ürünleri alarak başlamayı düşünüyorum.
Birde kafama takılan bir soru var. Wax bulunan yüzeye kuş pisliğinden v.s. bölgesel temizlik yapılması gerekirse quick detailer wax'ı aşındırır mı acaba? Değerli tecrübe ver görüşlerinizi esirgemezseniz çok sevinirim.

Flowey B33 (ağır yıkama yapılacağı zamanlar için)
Flowey EV13 pH Nötr (ön yıkama için)
Flowey EV12 pH Nötr (çift kova yöntemi için)
ValetPro Beading Marvellous Wax
Auto Finesse Iron Out
Sarp Legend Protectant Deri Ve Viril Koruyucu
Kuş pisliği waxisinizi eller. Ama kuş pisliğini qd temizlerken qd birazda olsa koruma sağlar.auto finesse iron out yerine şuan forumda bir çok incelemesi olan ve ürünü seyreltme imkanı da sunan flowey r10 düşünebilirsiniz.
Mesala Sarp legend ürünü ne için kullanacaksınız?

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
K2 modellerin biri Compact biri full kontrol. Buna bağlı olarak aksesuarlarıda farklı yani. Ben sizin yerinizde olsam eğer bütçenizde elveriyorsa k5 alırım ama biraz pahalı. Yoksa k3 alınabilir. Ama ilerleyen zamanlarda da k3 basıncı düşük gelebilir. Ben şuan k5 kullanıyorum. Bana basıncı düşük geliyor. Keşke hd serisi alsaydım diyorum kendi kendime.

Bütçe el vermiyor. Zaten K5 1800-2300 tl arası değişiyor. K4 var 1200 tl ama o da aşıyor. Zaten normal su hortumuyla arabasını yıkayan biri için K3 işimi görecektir. :)

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bütçe el vermiyor. Zaten K5 1800-2300 tl arası değişiyor. K4 var 1200 tl ama o da aşıyor. Zaten normal su hortumuyla arabasını yıkayan biri için K3 işimi görecektir. :)
Normal su hortumundan sonra k2 bile cennet gibi geliyor zaten, bir süre sonra bütçe de el verirse üst modeline geçersiniz. Yalnız Bosch neden düşünmüyorsunuz? Ben k2 kullandımi k5 kullandım, şimdi de bosch Aquatak 120 aldım, 600 küsür lira 120 bar basınç, dakikada 5.8 litre debi. Yani K3 ile aynı donanım, ve ben araştırmamıştım ama @Nobran 'ın dediğine göre bosch'un tüm serilerinde metal pompa varmış. K2 ve K3 bildiğim plastik pompa.

Ek olarak ben 6 metre uzatma hortumu aldım boscha 140 tl. Karcher'da imkansız bu fiyata parça alamazsınız. Değerlendirmenize boschları da katmanızı öneririm. Malzeme kalitesi, dokunma hissiyatı standart k2'nin çok üzerinde.

gky

Acemi Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kuş pisliği waxisinizi eller. Ama kuş pisliğini qd temizlerken qd birazda olsa koruma sağlar.auto finesse iron out yerine şuan forumda bir çok incelemesi olan ve ürünü seyreltme imkanı da sunan flowey r10 düşünebilirsiniz.
Mesala Sarp legend ürünü ne için kullanacaksınız?

Sarp legend lastik parlatma için düşündüm.

bsalih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Normal su hortumundan sonra k2 bile cennet gibi geliyor zaten, bir süre sonra bütçe de el verirse üst modeline geçersiniz. Yalnız Bosch neden düşünmüyorsunuz? Ben k2 kullandımi k5 kullandım, şimdi de bosch Aquatak 120 aldım, 600 küsür lira 120 bar basınç, dakikada 5.8 litre debi. Yani K3 ile aynı donanım, ve ben araştırmamıştım ama @Nobran 'ın dediğine göre bosch'un tüm serilerinde metal pompa varmış. K2 ve K3 bildiğim plastik pompa.

Ek olarak ben 6 metre uzatma hortumu aldım boscha 140 tl. Karcher'da imkansız bu fiyata parça alamazsınız. Değerlendirmenize boschları da katmanızı öneririm. Malzeme kalitesi, dokunma hissiyatı standart k2'nin çok üzerinde.
Karcher tamamen marka olarak bildiğim ürün. Bosch u da inceleyeyim. Teşekkürler

Edit: Uygun fiyata buldum gibi. BOSCH Easy Aquatak 120 Basınçlı Yıkama - 06008A7901 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Yanında ki köpük aparatı da iş görür gibi.

Son düzenleme: