Hızlı Soru - Cevap

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Öne çıkan konu #9,981
Arkadaşlar Koch Chemie PSS (Plast Star) sulandırılabiliyor mu yoksa ürünü sulandırmadan aplikatör yardımı ile mi kullanmak gerekiyor?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Arkadaşlar abd den almıs oldugum tr de satışı olmayan chemical guys keçi tüyü kalın fırça ve valet pro ince detay fırçası var. Birisini iç aksamda birisinide dış aksam ve motor temizliginde kullanmayı düşünüyorum. Sizce hangisini iç aksamda hangisini dış aksamda kullanmalı?

Caner bence motor ve dış aksam için Statgil al bunlarıda içte kullanırsın.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Rica ederim, sen yine de dikkatli ol ne kadar iç mekan temizleyici de olsa kuvvetli bir ürün. 1:8 gibi bir oran ile dene, baktın kirler çıkmadı öyle yoğunlaşır.
Onur ağabey'ime de sormuştum oda 1/10 ile başla kir durumuna göre ayarlarsın zateb dedi. Tesekkür ederim gardaşım maşallah her saniye herkese cevap veriyorsun.

Umut Aksoy

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Koch Chemie Pss'nin dayanımı nasıldır? Yani uygulamayı yaptık diyelim ph yüksek şampuanla yıkamak zorunda kaldık ya da yıkamacıda yıkattık diyelim. İlk yıkamada tüm etkisini kaybedebilir mi?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
İlk defa Pw kullandım. Parlaklığa katkısı aşikar. Fakat twisted pile havlumun performansı azaldı. Araç üzerinde kalan Boncuklar yüzünden midir?

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
İlk defa Pw kullandım. Parlaklığa katkısı aşikar. Fakat twisted pile havlumun performansı azaldı. Araç üzerinde kalan Boncuklar yüzünden midir?
Ben sırf bu yüzden uygulama sonrası emektar UberBlue havlumu kullanıyorum. Bezi yıkayarak performansı ilk günkü haline getirebilirsiniz. Üstadlar en doğru cevabı verecektir.

Twisted havlu bakımı hakkkında bilgilerdende bahsedilirse ballı kaymak olur ☺️

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Arkadaşlar Koch Chemie Pss'nin dayanımı nasıldır? Yani uygulamayı yaptık diyelim ph yüksek şampuanla yıkamak zorunda kaldık ya da yıkamacıda yıkattık diyelim. İlk yıkamada tüm etkisini kaybedebilir mi?
Ben PSS uygulayıp denemedim ancak bir seferlik kostikli yıkama da veya korumaya zarar veren şampuan kullanımın da PSS'in söküleceğini sanmıyorum. Kendim Floweyin dış plastik koruyucusunu kullanıyorum, B33 gibi kostikli bir şampuan veya benzinlikde ki kostikli şampuanlar neredeyse hiç zarar vermedi.
Aslında dediğiniz benim de başıma geldi, geçtiğimiz haftalar da X50 ile korumaya alıp Black Hole havlum ile kurulamıştım ve havlumun su performansı yerinde ancak biraz sertleşmiş durumda. Sadece sirkeli suda yıkadım hala sert, birazdan sirkeli suya yatırıp yarın akşam alıp normal su ile durulayıp kurumasını bekliyeceğim. Eğer iplikleri birbirine girdiyse koltukları fırçaladığımız fırça ile tarayabilirsiniz, tararken taradığınız yöne doğru biraz eğimli yaparak az baskılı tarayın.

QUADÇI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Merhabalar. Atv ye sahibim. Plastiğinde çokca hareler ve çizikler mevcut. Araç kaportası gibi olmadoğı için ne işlem yapacağım konusunda tereddüt ediyorum. Sizce ne yapmalıyım. Ucuz pasta kullanabilirim. Sonuçta atv ve plastik arazide her türlü çiziliyor. Fakat cila wax alırken arabada da bir şey arıyorum. Plastiğe nasıl işlem yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir? Farecla olur mu mesela?

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Ben sırf bu yüzden uygulama sonrası emektar UberBlue havlumu kullanıyorum. Bezi yıkayarak performansı ilk günkü haline getirebilirsiniz. Üstadlar en doğru cevabı verecektir.

Twisted havlu bakımı hakkkında bilgilerdende bahsedilirse ballı kaymak olur ☺️
Ben PSS uygulayıp denemedim ancak bir seferlik kostikli yıkama da veya korumaya zarar veren şampuan kullanımın da PSS'in söküleceğini sanmıyorum. Kendim Floweyin dış plastik koruyucusunu kullanıyorum, B33 gibi kostikli bir şampuan veya benzinlikde ki kostikli şampuanlar neredeyse hiç zarar vermedi.

Aslında dediğiniz benim de başıma geldi, geçtiğimiz haftalar da X50 ile korumaya alıp Black Hole havlum ile kurulamıştım ve havlumun su performansı yerinde ancak biraz sertleşmiş durumda. Sadece sirkeli suda yıkadım hala sert, birazdan sirkeli suya yatırıp yarın akşam alıp normal su ile durulayıp kurumasını bekliyeceğim. Eğer iplikleri birbirine girdiyse koltukları fırçaladığımız fırça ile tarayabilirsiniz, tararken taradığınız yöne doğru biraz eğimli yaparak az baskılı tarayın.
Çok sağolun arkadaşlar. Yıkamayı deneyim bir Perwol+Sirke :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhabalar. Atv ye sahibim. Plastiğinde çokca hareler ve çizikler mevcut. Araç kaportası gibi olmadoğı için ne işlem yapacağım konusunda tereddüt ediyorum. Sizce ne yapmalıyım. Ucuz pasta kullanabilirim. Sonuçta atv ve plastik arazide her türlü çiziliyor. Fakat cila wax alırken arabada da bir şey arıyorum. Plastiğe nasıl işlem yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir? Farecla olur mu mesela?
Forum gereği ilk başta sizi tanımak isteriz, Tanışma başlığında kendinizi tanıtmak konu açabilirsiniz.

Plastikden kastettiğiniz, boyasız plastikler mi ?

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar. Çok fazla bilmiyorum kullanmayı daha yeni açtım hrsabı avaş yavaş öğrendikçe yapacağım. Kırmızı plastik
images
Pasta ile alabilirsiniz çizikleri ama maakina ile yapmanız lazım, elle rengi canlandırabilirsin ama çizik almakta çok zorlanırsınız. Dediğiniz pastayıda kullanabilirsiniz. İyi bir pasta değil ama işinizi görür.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Merhabalar. Çok fazla bilmiyorum kullanmayı daha yeni açtım hrsabı avaş yavaş öğrendikçe yapacağım. Kırmızı plastik
images
Normal motorlarda ki gibi boya yüzeyin de vernik varsa araçlarda ki gibi çizik giderme işlemi uygulanabilir, sadece parlaklık yakalamak istiyorsanız Farecla'nın G3'ünü kullanıp ucuz bir parlaklık elde edebilirsiniz. Sanayide galericeler bu yöntemi kullanıyor veya arabayı satacak kişiler çizik gidermek yerine aşırı bir parlaklık yakalayıp müşteriye hoş gözüktürmek için.