Hızlı Soru - Cevap

QUADÇI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Öne çıkan konu #10,001
Pasta ile alabilirsiniz çizikleri ama maakina ile yapmanız lazım, elle rengi canlandırabilirsin ama çizik almakta çok zorlanırsınız. Dediğiniz pastayıda kullanabilirsiniz. İyi bir pasta değil ama işinizi görür.
Teşekkürler. Silikonlu değil değil mi bu. İyi bir şey kullanmak istemiyorum çünkü atv. Çok sık araziye giriyorum çal çalı toprak çamur çiziliyor. Amacım genel çizikleri alıp boş durduğunda parlak görmek.

QUADÇI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Normal motorlarda ki gibi boya yüzeyin de vernik varsa araçlarda ki gibi çizik giderme işlemi uygulanabilir, sadece parlaklık yakalamak istiyorsanız Farecla'nın G3'ünü kullanıp ucuz bir parlaklık elde edebilirsiniz. Sanayide galericeler bu yöntemi kullanıyor veya arabayı satacak kişiler çizik gidermek yerine aşırı bir parlaklık yakalayıp müşteriye hoş gözüktürmek için.
Teşekkür ederim peki cila plastik yüzeye tutunabilir mi? Pasta işlemi yerine 1500 200 3000 zımpara yapabilir miyim peki? Ardından cila atsam ve cilayı elle mi atayım makine ile mi

QUADÇI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Pasta ile alabilirsiniz çizikleri ama maakina ile yapmanız lazım, elle rengi canlandırabilirsin ama çizik almakta çok zorlanırsınız. Dediğiniz pastayıda kullanabilirsiniz. İyi bir pasta değil ama işinizi görür.
Başka plastik için önerebileceğiniz wax var mı? 1 ay gidecek kadar en azından. Aylık yapabilirim işlemi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Teşekkür ederim peki cila plastik yüzeye tutunabilir mi? Pasta işlemi yerine 1500 200 3000 zımpara yapabilir miyim peki? Ardından cila atsam ve cilayı elle mi atayım makine ile mi
Bahsettiğim G3 plastik yüzeye tutanamaz ama denemek gerekir belki tutunabilir.
Zımpara işlemi yerine pasta kullanmak her zaman daha mantıklıdır ve makina ile atmak daha mantıklı. Derseniz sırf ATV için masrafa girmek istemiyorum el ilede denenebilir.
Başka plastik için önerebileceğiniz wax var mı? 1 ay gidecek kadar en azından. Aylık yapabilirim işlemi
Koch Cheime PSS ve Flowey Plastic Cleaner plastik yüzey de rahatlıkla 1 ayı çıkartır.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Merhabalar. Atv ye sahibim. Plastiğinde çokca hareler ve çizikler mevcut. Araç kaportası gibi olmadoğı için ne işlem yapacağım konusunda tereddüt ediyorum. Sizce ne yapmalıyım. Ucuz pasta kullanabilirim. Sonuçta atv ve plastik arazide her türlü çiziliyor. Fakat cila wax alırken arabada da bir şey arıyorum. Plastiğe nasıl işlem yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir? Farecla olur mu mesela?
aslında fotoğraf atsanız bu çizik panelleri daha doğru bilgi verir ve yönlendirir uzman arkadaşlar.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

QUADÇI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin
Bahsettiğim G3 plastik yüzeye tutanamaz ama denemek gerekir belki tutunabilir.
Zımpara işlemi yerine pasta kullanmak her zaman daha mantıklıdır ve makina ile atmak daha mantıklı. Derseniz sırf ATV için masrafa girmek istemiyorum el ilede denenebilir.

Koch Cheime PSS ve Flowey Plastic Cleaner plastik yüzey de rahatlıkla 1 ayı çıkartır.
Çok teşekkürler :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Büyük ihtimalle geçer ama ne kadar bekletirsen o kadar kötü. Elinde hiç pasta falan var mı? Hafif aşındırıcı bir pastayla da kireci alabilirsin
İnan abi hiçbir pastam yok, olmadı yarın Flowey'den hafif aşındırıcı pastasını alıp hemen yüzeye uygulayım. Zaten el ile uygulasam geçer diye tahmin ediyorum.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
İnan abi hiçbir pastam yok, olmadı yarın Flowey'den hafif aşındırıcı pastasını alıp hemen yüzeye uygulayım. Zaten el ile uygulasam geçer diye tahmin ediyorum.
Tabi rahat geçer. Medium cut alırsan daha iyi olur ilerde başka yerlerde de işini görür. Janta polisaj yaparken kullanırsın mesela

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Tabi rahat geçer. Medium cut alırsan daha iyi olur ilerde başka yerlerde de işini görür. Janta polisaj yaparken kullanırsın mesela
En güzeli Medium almam, dediğin gibi alıcaktım zaten. Değerli bilgiler için sağolasın, wax varken pasta ile uygulama yapsam waxın ömrü ne kadar gider ? Bazı şeyler başıma gelmediğim için hiç bilgim yok.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
En güzeli Medium almam, dediğin gibi alıcaktım zaten. Değerli bilgiler için sağolasın, wax varken pasta ile uygulama yapsam waxın ömrü ne kadar gider ? Bazı şeyler başıma gelmediğim için hiç bilgim yok.
Demek istediğin waxlı bir yüzeye pasta yapmak sanırım, waxı yok eder pasta. Seramiği bile büyük ölçüde alır, aşındırıcı içeriyor çünkü

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Demek istediğin waxlı bir yüzeye pasta yapmak sanırım, waxı yok eder pasta. Seramiği bile büyük ölçüde alır, aşındırıcı içeriyor çünkü
Evet abi duymak isyediğim cümleler buydu, o zaman bir kaç haftaya yapsam sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta verniği aşındırıcağım için zaman pekde önemli değil. En azından kaportayı biraz erteliyim ki waxı yemiyim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Evet abi duymak isyediğim cümleler buydu, o zaman bir kaç haftaya yapsam sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Sonuçta verniği aşındırıcağım için zaman pekde önemli değil. En azından kaportayı biraz erteliyim ki waxı yemiyim.
Yine de kireci çok bekletmemek lazım :) Fazla uğraştırıcı olabiliyor

erenkrkl

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Arkadaşlar konu dışı bir sorum olacaktı, burayı meşgul etmeden bana özelden ilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
Ahşap atölyesi tarzı bir hobisi olan arkadaşlardan kullanmam gereken zımpara ve yağ-vernik hakkında bilgi almak istiyorum.