Hızlı Soru - Cevap

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öne çıkan konu #10,081

cagatay

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
M700 olsaydı bir dene diyecektim, İPA malesef olmaz. Herhalde en ucuz ve en işe yarayan Autokit'in Zift Temizleyicisi, uygun olduğu için satın alabilirsin. Dersen kaliteli olsun, AutoFinesse'nin de var oda gayet başarılı.

Autokıt Zift Katran Temizleyici Sprey 500 Ml - n11.com
köydeyim malesef ürün alma imkanım yok artık bı 20 gün mecbur öyle duracak neyse teşekkürler ilginiz için:)

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Zamanla eskisin tabiki de 2. kullanımda ilk patlamayı yaşamıştım. :D Suyu kesmeyince en zayıf yerden patlatıyor. Hortumdan memnunum aslında sadece su akışını kesmediği için sorun yaşıyorum.
1/2 Spray Tabanca Seti DY2030KBSB
Şu set iş görür mü ?
arkadaşlar flood için kusura bakmayın şuan koçtaştayım 15-20 dk duracağım. magic hose diye geçen uzayan hortuma bu seti taksam diyafram özelliği çalışır mı? çalışan arkadaşın bilgisi yok. amacım tetiğe basınca musluktan su akışı olup tetiği bırakınca musluktan hortuma su akışını kesmesi.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
bu ziftler nasıl temizlenir kaportada olanlar daha önce wax uygulaması yaptığım için çok kolay şekilde çıktı ama bu plastiktekilerde olanlar çıkmıyor

ben kaportaya ve plastiğe zararı olmayan tiner ile çıkarıyorum. sentetik tinerdi sanırım. hemen çıkarıyor.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
arkadaşlar flood için kusura bakmayın şuan koçtaştayım 15-20 dk duracağım. magic hose diye geçen uzayan hortuma bu seti taksam diyafram özelliği çalışır mı? çalışan arkadaşın bilgisi yok. amacım tetiğe basınca musluktan su akışı olup tetiği bırakınca musluktan hortuma su akışını kesmesi.
Abi inan bilmiyorum, belki senin uzayan hortum ile aynı ebat da değildir. Eğer Koçtaş yakın ise alın sizin hortuma uymaz ise iade edersiniz. Oradaki çalışanlara bir sorun iade oluyor mu diye.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bu iki k5 arasında ne fark var bilen var mı acaba? ikiside metal pompa mı? En büyük özellik bu mu ayrıca metal olması mı?

hareketli resimler yukle
İçleri aynı yani ikiside metal pompa ancak birinde barı ayarlayabiliyorsun ama elektronik tabancadan şikayet alınmaya başlamış. Pazarlık ederek Compack almak daha mantıklı gibi geldi, sonuçta ucuna sadece FL takıp keyfine bakıcaksın abi, Full Control alırsan bütün özelliklerini kullanamazsın diye düşünüyorum. Mesela makinanın üstünde şampuanlık yeri var ama biz FL kullandığımız için bize fazladan geliyor.

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
İçleri aynı yani ikiside metal pompa ancak birinde barı ayarlayabiliyorsun ama elektronik tabancadan şikayet alınmaya başlamış. Pazarlık ederek Compack almak daha mantıklı gibi geldi, sonuçta ucuna sadece FL takıp keyfine bakıcaksın abi, Full Control alırsan bütün özelliklerini kullanamazsın diye düşünüyorum. Mesela makinanın üstünde şampuanlık yeri var ama biz FL kullandığımız için bize fazladan geliyor.
galiba compact olanın ebatlarıda küçük ben compact alayım en iyisi.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
@Mrt hocam burdan cevap vereyim dedim soru cevap kısmından .bir kere uyarı aldım da :) pw yi benim arkadaşım malatyada kurumsal olarak alıyor, bazen izmirdeki arkadaşım gidip yerinden alıp bana yolluyor.online olarak koch chemie ürünleri bölünmüş satılmıyor.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
köydeyim malesef ürün alma imkanım yok artık bı 20 gün mecbur öyle duracak neyse teşekkürler ilginiz için:)

Aracın ziftli tarafını güneşe getirerek margarin sürün 10-15dk falan bekleyip mf bezle silerseniz çıkacaktır. Madem köydesiniz eldeki imkanları denemek lazım:)
Ben m700-gazyağı karışımını kullanıyorum

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
galiba compact olanın ebatlarıda küçük ben compact alayım en iyisi.
Evet abi adından da anlaşılacağı gibi aksesuar ve yaptığı işler dar ancak aynı basıncı veriyor. Eğer aşağı yukarı her yıkamada indirilecekse Compack daha mantıklı geldi. Ben tek elime makinayı alıp diğer elime de 3 kova ve yıkama eldiveni gibi şeyleri alıyorum, sepetle ise kurulama havlularını aşağıya doğru sallıyorum indiğim de arabaya atıyorum. :D

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
bu ziftler nasıl temizlenir kaportada olanlar daha önce wax uygulaması yaptığım için çok kolay şekilde çıktı ama bu plastiktekilerde olanlar çıkmıyor

Bende zift sokucu var. meguiars marka. Ama baska markada olur tabi. Beze sıkıp. Ziftin üstünde bekletiyorum. Geçiyor. Bezi hafif sıcak su ile ıslatıp. Beze sıkıp bekletirsen daha iyi sonuç alınır . Eğer para harcamak istemez isen margarin ile de çıkartanlar var . Margarin sürüp bekletip temizleyebilirsin. YouTube da izlemiştim. . Tiner de bi çözüm tabi

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Beyler selam yarın ilk defa k4 compact makinem ve çift kova ile deneme yıkama yapmayı planlıyorum. B33 ile foam atıp koch nms ile çift kova ve ardından koch pw atacağım foam lance ile.

İlk olarak aracımı kapalı otoparkdan cıkarıp 15 dk icinde başlayacağım. Fakat arka otoparkta çok fazla güneş geliyor. Saat 3 gibi resimlerdeki gibi. 5 den sonra hafifden gölge geliyor. Fakat komşular rahatsız olabilir sesden diye düşünerek çok geç yapmak istemiyorum. b33 de güneş altında ve sıcak yüzeye uygulamayın diyor. Hortum yetişmediginden sanırım gölgeye kadar götüremeyeceğim aracı. 15 dk icinde kapalıdan cıkarıp yıkamaya başlarsam güneş altında b33 zarar verir mi? B33 ün ardından gölgeye çekip cift kova yapacağım. Sonra tekrar geri götürüp pw atacağım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Beyler selam yarın ilk defa k4 compact makinem ve çift kova ile deneme yıkama yapmayı planlıyorum. B33 ile foam atıp koch nms ile çift kova ve ardından koch pw atacağım foam lance ile.

İlk olarak aracımı kapalı otoparkdan cıkarıp 15 dk icinde başlayacağım. Fakat arka otoparkta çok fazla güneş geliyor. Saat 3 gibi ilk resimdeki gibi. 5 den sonra hafifden gölge geliyor. Fakat komşular rahatsız olabilir sesden diye düşünerek çok geç yapmak istemiyorum. b33 de güneş altında ve sıcak yüzeye uygulamayın diyor. Hortum yetişmediginden sanırım gölgeye kadar götüremeyeceğim aracı. 15 dk icinde kapalıdan cıkarıp yıkamaya başlarsam güneş altında b33 zarar verir mi? B33 ün ardından gölgeye çekip cift kova yapacağım. Sonra tekrar geri götürüp pw atacağım.

Abi bırak güneşi gölge de bile kuruyor yani şu sıralar havalar sıcak olduğu için her şey kuruyor. En güzeli aracı ikiye veya üçe ayırıp güneşte de olsa dahi ön yıkama yapmak. Yani 5-6 kere uç değiştirip b33'ü sıkıp durulayın derim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

İlk olarak aracımı kapalı otoparkdan cıkarıp 15 dk icinde başlayacağım. Fakat arka otoparkta çok fazla güneş geliyor. Saat 3 gibi ilk resimdeki gibi. 5 den sonra hafifden gölge geliyor. Fakat komşular rahatsız olabilir sesden diye düşünerek çok geç yapmak istemiyorum. b33 de güneş altında ve sıcak yüzeye uygulamayın diyor. Hortum yetişmediginden sanırım gölgeye kadar götüremeyeceğim aracı. 15 dk icinde kapalıdan cıkarıp yıkamaya başlarsam güneş altında b33 zarar verir mi? B33 ün ardından gölgeye çekip cift kova yapacağım. Sonra tekrar geri götürüp pw atacağım.

Bence siz gölgeyi bekleyin, sıkıntı yaratabilir bu sıcak havalarda

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye

Bu sıcakta her türlü kurur b33 yada başka şampuan.o nedenle panel panel b33 ü sprey ile sıkıp kurumadan su tutmak en mantıklısı.Yada komşular anlayışlı ise durumu söyleyip gölge geldiğinde 15 dk sizi rahatsız edeceğim demek.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Abi bırak güneşi gölge de bile kuruyor yani şu sıralar havalar sıcak olduğu için her şey kuruyor. En güzeli aracı ikiye veya üçe ayırıp güneşte de olsa dahi ön yıkama yapmak. Yani 5-6 kere uç değiştirip b33'ü sıkıp durulayın derim.
mantıklı. zaten b33 ün üzerinde 1 dakika kalması yeterli diyor. süre bu kadar az olunca biraz daha endişelendirdi kuruma açısından. yarın deneyelim bakalım.

Bence siz gölgeyi bekleyin, sıkıntı yaratabilir bu sıcak havalarda
geçen hafta yan binada baktım bosch makina ile bahçeyi temizlediler. bayağı gürültülüymüş. karcherda öyledir diye tahmin ettim. 5-6 gibi milleti rahatsız etmeyeyim dedim. kendimde gürültü konusunda çalışıyorum daha hassasım biraz ondan.

Bu sıcakta her türlü kurur b33 yada başka şampuan.o nedenle panel panel b33 ü sprey ile sıkıp kurumadan su tutmak en mantıklısı.Yada komşular anlayışlı ise durumu söyleyip gölge geldiğinde 15 dk sizi rahatsız edeceğim demek.
sprey ile sıkınca makinanın bir zevki olmaz :D panel panel değiştir tak yapcaz en kötü. ya da şikayet gelene kadar deneyeceğim bilemedim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Bence en iyisi @caner92 abi komşulardan yarım saatliğine izin alıp şip şak yıkama yapmak, sonra gölge de kurulamanızı yapıp waxınızı falan atarsınız.

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir

Autobrite Just the tonic kesin çıkartır, ancak bulması biraz zordur.