Hızlı Soru - Cevap

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Öne çıkan konu #10,141
kurumuş kuş pisliğini en hızlı ve güvenli nasıl çıkarabilirim? antalya sıcağını bilen bilir, kuşun b*ku anında kuruyor. denk geldikce cam sille çıkarmak için uğraşıyorum
Ben su ile yumuşatıyorum Bekliyorum. Bezi üstünde tutup . Bi iki kere uyguluyorum çıkıyor . Yanımda quick detailer varsa yada quick wax. Son dokunuşları onla yapıyorum. Bugüne kadar hiç zorlanmadım Ama bende seramik kaplı ve gördüğümde hep su ile yada kolonyalı mendil ile alırdım. ( kolonyalı mendil ile zararlı diyorlar gerçi ) Antalya da max 2-3 gün durdurmuşumdur. Bide arabayı hiç yıkamadımm sadece su tuttum

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Herkese iyi tatiller, gyeon wetcoatı severek kullanıyorum ancak yaşadığım şehir çok tozlu ve rüzgarlı, inanılmaz toz topluyor wetcoat aracım yıkadığım akşamın sabahına griye dönüyor beyazdan. Koch chemie pw’nin toz tutma durumu nasıl acaba wetcoat ile Kıyaslama şansınız oldu mu?

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Sadece Pw kullandım o da toz topluyor. Wet Coat ile karşılatıramıyorum malesef.

@Detail 35 Kutas kardeşimin yorumu olur belki..
Toz konusunda pw bana daha çok toz topluyor gibi geldi boncukta tabi ki wetcoat daha başarılı.

toz istemeyenler için Adana Detailing'den Mahmut abinin hazırladığı kendi markası var ben ondan daha az toz toplayıp ucuz olan bir ürün kullanmadım onu denemenizi öneririm. WaxPro Quick Detailer.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Toz konusunda pw bana daha çok toz topluyor gibi geldi boncukta tabi ki wetcoat daha başarılı.

toz istemeyenler için Adana Detailing'den Mahmut abinin hazırladığı kendi markası var ben ondan daha az toz toplayıp ucuz olan bir ürün kullanmadım onu denemenizi öneririm. WaxPro Quick Detailer.
Teşekkür ederim Kutas bey hemen bakıyorum hemen ataştırıyorum ilgili ürünü.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Teşekkür ederim Kutas bey hemen bakıyorum hemen ataştırıyorum ilgili ürünü.
Rica ederim hocam, beni toz konusunda cidden şaşırtan bir ürün oldu instagramda paylaşmıştım kullanıcılardan da olumlu geri dönüş aldım fiyat performans konusunda üstüne ürün kullanmadım diyebilirim

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Rica ederim hocam, beni toz konusunda cidden şaşırtan bir ürün oldu instagramda paylaşmıştım kullanıcılardan da olumlu geri dönüş aldım fiyat performans konusunda üstüne ürün kullanmadım diyebilirim
Aradığım ürün bu o zaman Kutas bey, toz tutmazlığı en önemli kriterim, İnstagram paylaşımınızı gözden kaçırdım sanırım tekrar bakacağım, çok sağolun iyi tatiller :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hurşit eline koluna sağlık. Lastik parlatıcının şişesi güzelmiş markası ne ? :D

Bu arada bugün ben golfe teslimat öncesi dış yıkama yaptım r1 kullancaktım jantlar temiz duruyordu. Şeytan dürttü dedim birde r10 sıkayım bakalım, doğru düzgün kızarmadı bile r1 den sonra r10.

@onurçiko abi r1 jantlardaki demir tozunu kısmende olsa çözer mi ?

R1in akıntıları;

R1den sonra r10 bu kadar kızardı. Benim kanaatim r1 kısmen demir tozlarını çözüyor olabilir.

Hurşit abinin konusunu baltalamamak için burdan cevap veriyim dedim. :)

R1 zaten balata tozlarını ve yağlarını temizleyen bir ürün, yani jantlara bulaşan tozların çoğunluğunu temizleyebiliyor. Ama sanayiden dışarıdan bulaşan ağır demirtozlarını da R10 ile temizlemişsin zaten abi. Tabiki de R10 kadar demir tozunu sökemez, hatta geçen hafta kendi aracım da 1:1 R10 kullandığım da çok bir demir tozu çıkmamıştı, rutin temizlik de çoğunlukla R1 kullandığım için olabilir diye düşünüyorum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Eski ultra wolly bezimin ömrünü doldurması sonucunda uzun araştırmalar sonucu wizard of glass ' da karar kılmıştım fakat temini zor olduğu için purestar dublex towel 45 x 75 cm siparişi verdim. Bunun yanında cam bezi önerisi olan var mı ? ve kullanmadan önce camaşır makinesinde deterjansız 14dk kısa programda yıkamalı mıyım
2-3 farklı soru sorduğunuz için o konudan yanıtlamak istemedim.

Kurulama havlusu olarak iyi bir seçim yapmışsınız. Cam bezi olarak forumca sevilen bir bezi atıyım.

MikroTex Mikrofiber Oto Cam Bezi

Şimdi ki atıcağım ise Spark'ın olan cam bezi, yaklaşık 2-3 senedir kullanıyorum performansı hala iyi durum da.

Spark Mikrofiber Oto Cam Bezi 50x70 Gri

Yıkama şekli olarak da Perwol sarı veya mavi renkde olan deterjandan tercih edin ve 2 kapak deterjan 1 kapak sirke katın. Rutin yıkama da 30-40 dakikalık programlar ve 30-40 derecelik maks devirde çalıştırın, 4-5 kullanım da bir kire bağlı olarak da uzun program ve 60 derece yapabilirsiniz.
Yorum olarak da bir tane daha link atıyım o konuya da göz atın derim.

Öneri - Havluları - Bezleri Yıkama Önerisi
Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
secho pompayı bugün kullanayim dedim ama basıncı inanılmaz düşük.içinden çıkan oringler nereye takılıyor acaba bu sebepten mi hiç basıncı yok

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
secho pompayı bugün kullanayim dedim ama basıncı inanılmaz düşük.içinden çıkan oringler nereye takılıyor acaba bu sebepten mi hiç basıncı yok

Oring dediğiniz hangi parça? Basıncı ne kadar düşük bir video ile paylaşır mısınız?

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Oring dediğiniz hangi parça? Basıncı ne kadar düşük bir video ile paylaşır mısınız?
tamam buldum oring dediğim o siyah çıkan conta. meğer o pompanın sapının içeri dışarı çıkan parçasınınmış.içini açtım beyaz tüpün orda takılı vardı 2 tane çıkan yedekmiş. ayrıca o dediğim parça tam sıkılmadığından basıncı düşükmüş çözdüm biraz parçalara ayırınca.teşekkür ederim.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yine ben, yine bir soru. :)

Geçen Piranha olanını almadık. Bu hafta Bim'de Anasayfa - Bim A.Ş varmış. Bu K2 midir, K1 mi? Bunu alayım mı?

Teşekkürler,
Merhaba, beklentinize bagli.

Bu k2 classic saniyorum. Kisa bir sure kullandim bundan. En buyuk sorunu hortumu. Basinc hortumu cok kisa.

Ben kaliteli bir foam lance ile kullanmadigim icin foam lance icin basinci vs yeter mi bilemiyorum ama benim hep gorusum sudur, biz basinc ya da debi gucuyle araba yikamiyoruz. Gunde 10 araba da yikamiyoruz.

Bahce hortumundan sonra buna gecince harika hissettiriyor. Fiyati uygun bence kac sene once bu fiyatlaraydi.

Ama hortumun kisaligi bezdirir ve hortumlari da cok pahali onu diyeyim

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, beklentinize bagli.

Bu k2 classic saniyorum. Kisa bir sure kullandim bundan. En buyuk sorunu hortumu. Basinc hortumu cok kisa.

Ben kaliteli bir foam lance ile kullanmadigim icin foam lance icin basinci vs yeter mi bilemiyorum ama benim hep gorusum sudur, biz basinc ya da debi gucuyle araba yikamiyoruz. Gunde 10 araba da yikamiyoruz.

Bahce hortumundan sonra buna gecince harika hissettiriyor. Fiyati uygun bence kac sene once bu fiyatlaraydi.

Ama hortumun kisaligi bezdirir ve hortumlari da cok pahali onu diyeyim
Hocam bu sefer alacağım. Bir de uyumlu foam lance bulursam harika olacak. :)
1 ay daha yazlıkta kalacak vaktim var, belki daha sonra hayatım boyunca bir daha 1 ay kalamayacağım.
O yüzden hazır imkan varken, kendim 3-4 kere daha arabayı keyifli keyifli yıkayayım. :)