Hızlı Soru - Cevap

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Öne çıkan konu #10,241
Hocam siz ne uygulamayi planlıyorsunuz?

Wax vs koruma yapacaksanız demirtozu, böcek ve zift temizligi ardından kil ile devam edin. Bazi kil kaydırıcılarin ardindan kurulasaniz da olur yikama ihtiyaci olmaz. Onun haricinde bu asamalarin hepsinden sonra bir durulama yapsaniz iyi olur. Demirtozundan sonra kesinliklr ama kesinlikle cok iyi durulamalisiniz.

En son bu islemler bitti arabayi kuruttunuz m700 ile gecin arabayi. Beze sıkıp gecebilirsiniz, her yere gectiginizden emin olun. Sonra koruma uygulayin. Acik havadaysaniz 5 dakika yetecektir buharlasmasina. Kapali alanda biraz daha bekleyebilirsiniz ki iyice ucsun bu temizlik tineri.

Bu tine ne ise yariyor? Kaportada islemler sonrasi kalmis wax vs artıklarını, yaglari, sampuan vs artiklarini temizleyip ciplak uygulama yapmaya hazir bir yuzey birakiyor.

Ipa da bu isi yapabilir ama bu kadar etkili degildir. Hic yoktan iyidir.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Omer hocam temiz ve guzel anlatim icin cok tesekkur ederim.
1 ay kadar memlekette olacagim. Koyde wax uygulamak icin bir miktar malzeme aldim yanima.

M700'u dediginiz gibi wax oncesinde son kalan yagi, eski wax kalan yerleri sokmek icin dusunuyordum. Siz anlatinca tam olarak oturttum kafamda.

HTC_U-3u cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Herkese selamlar. Yoğunluğu ön camımda olmak üzere aracımın camlarında küçük küçük nokta şeklinde, güneş tam karşıdan vurduğunda daha çok belli olan(kristal gibi parlıyor mübarek) reçine olacağını düşündüğüm lekeler var. 3d glass cleaner ile geçirmeye çalıştım işe yaramadı. Yıkamalarda da geçmedi. Bunlardan nasıl kurtulabilirim. Reçine temizleyici sıksam ve durulasam camda işe yarar mı yoksa son çare kil mi yapacam? Üstadların ve bunu yaşayan arkadaşların önerilerini bekliyorum. Saygılar. Sağlıcakla kalın :)
Merhaba 3D eraser ve Carpro Ceriglass size yardımcı olacak ürünlerdir. İkisini de kullandım carproyu tavsiye ederim. Polisaj Makinesi ile uygulama yapma şansınız varsa camınızı nerdeyse ilj günkü kondisyonuna geri döndürebilen garip bir ürün.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhaba 3D eraser ve Carpro Ceriglass size yardımcı olacak ürünlerdir. İkisini de kullandım carproyu tavsiye ederim. Polisaj Makinesi ile uygulama yapma şansınız varsa camınızı nerdeyse ilj günkü kondisyonuna geri döndürebilen garip bir ürün.
Merhaba, ceriglassi hangi ped ve hiz ayari ile uyguladiniz acaba? Aklimda bulunsun benim de stokts olan bir urun ama ihtiyac olursa diye aldim. Cok ufak silecek ciziklerim var belki kullanirim.

Tesekkurler.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Merhaba, ceriglassi hangi ped ve hiz ayari ile uyguladiniz acaba? Aklimda bulunsun benim de stokts olan bir urun ama ihtiyac olursa diye aldim. Cok ufak silecek ciziklerim var belki kullanirim.

Tesekkurler.
Merhaba hocam, ben carpro’nun el aplikatörü ile uyguladım. Biraz yorucu oluyor ama silecek izlerini ve kireç lekelerini birinci, hareleri ise ikinci aşamada çok rahat alabiliyorsunuz. Polisaj deneyimim hiç yok ancak keçeli herhangi bir ped ile çok daha güzel sonuçlar alabilirsiniz. YouTube’da carpro ceriglass yazdığımda bir çok video çıkmıştı makine ile yapılan.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cevabınız için teşekkürler. Maalesef polisaj yapma şansım yok. Aslında camımda tek sorun bahsettiğim küçük lekeler. Araba zaten 5 aylık daha. Şimdilik kil işlemi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Eğer sonuç alamazsam diğer yöntemlere bakacağım. Tekrar teşekkürler.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Cevabınız için teşekkürler. Maalesef polisaj yapma şansım yok. Aslında camımda tek sorun bahsettiğim küçük lekeler. Araba zaten 5 aylık daha. Şimdilik kil işlemi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Eğer sonuç alamazsam diğer yöntemlere bakacağım. Tekrar teşekkürler.
Rica ederim hocam, eğer kil ile sonuç alamazsanız diye söylüyorum, ben aynı markanın el aplikatörü ile uyguladım ve sonuçtan çok memnunum.

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Bana kalırsa nokta şeklinde ufak tefek taş izi o dedikleriniz.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Davlunbazları uygun fiyatlı hangi ürünle temizleyebilirim bide fırça lazım tabi
Davlumbaz için favori iki ürünüm var:
1.'si Foruma özel üretilen Ceviz Pre Wash
2.'si Flowey B33

Cevizi saf halde sıkıyorum ve olanları izliyorum. :D Ön yıkamadan önce sadece saf halde sıkıyorum.
B33'ü ise 1:5-1:10 sulandırıp Cif şişesi gibi bir şişeyle atım yapıyorum, davlumbaz fırçasına sıkıp köpürte köpürte temizliyorum. :) Cif şişesinden kastettiğim şey ucunda tel ızgara olup köpürmesi.

Davlumbaz fırçası olarak en uyguna @mustafacagri abinin kullandığı Upcare'ın fırçası var sanırsam, fiyatına göre güzel demişti.

Upcare Lastik Davlunmaz,Temizleme Fırçası Büyük Boy 40 CM

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Selamun Aleykum ağabeyler gardaşlar. Uygulama yaparken hangi MF bezleri kullanıyorsunuz? Mesela Turtle wax' Sealent'leri sıkıp hangi bezlere silip parlatma yapmalıyız. Kaporta uzerinde ne tür bez kullanmalıyım?

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Selamun Aleykum ağabeyler gardaşlar. Uygulama yaparken hangi MF bezleri kullanıyorsunuz? Mesela Turtle wax' Sealent'leri sıkıp hangi bezlere silip parlatma yapmalıyız. Kaporta uzerinde ne tür bez kullanmalıyım?
Aleykümselam, az önce @Mugzy ile aynı konuyu konuştuk, benim uyguladığım yöntem aynen şu şekilde;

MF aplikatör ile yayıyorum, sanki seramik takozu ile seramik uygular gibi, sonra da biraz yüksek gsm bir bez ile siliyorum. Hav bırakmayan herhangi bir bez iş görür. Ama çizme riskini azaltmak adına da biraz yumuşak pofuduk olursa iyi olur.

Oran olarak 1 kapıya 2 fıs ve başlangıçta mf aplikatöre başlangıçta 3 fıs yeterli. En son aplikatörde kalanlar ile de camlara falan uygualam yapılabilir ziyan etmemek adında.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Aleykümselam, az önce @Mugzy ile aynı konuyu konuştuk, benim uyguladığım yöntem aynen şu şekilde;

MF aplikatör ile yayıyorum, sanki seramik takozu ile seramik uygular gibi, sonra da biraz yüksek gsm bir bez ile siliyorum. Hav bırakmayan herhangi bir bez iş görür. Ama çizme riskini azaltmak adına da biraz yumuşak pofuduk olursa iyi olur.

Oran olarak 1 kapıya 2 fıs ve başlangıçta mf aplikatöre başlangıçta 3 fıs yeterli. En son aplikatörde kalanlar ile de camlara falan uygualam yapılabilir ziyan etmemek adında.
Ağabey'im bende daha yeni bu video'yu izledim bildirim gelmiş :) MF aplikator yanliş hatırlamıyorsam Superclean internet sayfasında vardı ve bu sayfadaki wax silme bezi işimi görür o zaman doğrumudur ağabey.