Hızlı Soru - Cevap

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Öne çıkan konu #10,261
Ağabey'im bende daha yeni bu video'yu izledim bildirim gelmiş :) MF aplikator yanliş hatırlamıyorsam Superclean internet sayfasında vardı ve bu sayfadaki wax silme bezi işimi görür o zaman doğrumudur ağabey.
İki ürünü de kullanmadım, divortex marka mı ne var bende aplikatör, ama atla deve değil hemen hemen hepsi aynıdır, iş görür bence kesinlikle

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkür ederim sayın ağabey'im. Araştirmasını yapıp tedarik edicem. Saygılar
Bu arada sık sil de yapabilirsin, benim yaptığımın ekstra bir faydasını gördüm mü görmedim ama o şekilde bana daha iyi uygulanmış hissettiriyor. Sık sil için de reçete aynı, wax bezi tarzı yüksek gsm'li bir bez ile silip, tersiyle de parlatmasını yapabilirsin.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bu arada sık sil de yapabilirsin, benim yaptığımın ekstra bir faydasını gördüm mü görmedim ama o şekilde bana daha iyi uygulanmış hissettiriyor. Sık sil için de reçete aynı, wax bezi tarzı yüksek gsm'li bir bez ile silip, tersiyle de parlatmasını yapabilirsin.
Büyük ihtimal spark wax bezini alacağım agabey. MF aplikator'de fiyatı uygun iki uygulamayıda denemek isterim.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Ürün waxlar gibi yağlı ve kaygan değil, denemedim ama yüzeye yapışacaktır uygulama esnasında benim tahminim. Denemek lazım ama sanmıyorum kolay bir uygulama olacağını.
Bide aplikatör çıktı başımıza. Bitmiyor eksikler :(. Neyse. Yakın zamanda kullanmayacağım zaten . Aplikatör e benzer birşey var. Bulabilirsem onu saklayayım kullanayım .

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla
Davlumbaz için favori iki ürünüm var:
1.'si Foruma özel üretilen Ceviz Pre Wash
2.'si Flowey B33

Cevizi saf halde sıkıyorum ve olanları izliyorum. :D Ön yıkamadan önce sadece saf halde sıkıyorum.
B33'ü ise 1:5-1:10 sulandırıp Cif şişesi gibi bir şişeyle atım yapıyorum, davlumbaz fırçasına sıkıp köpürte köpürte temizliyorum. :) Cif şişesinden kastettiğim şey ucunda tel ızgara olup köpürmesi.

Davlumbaz fırçası olarak en uyguna @mustafacagri abinin kullandığı Upcare'ın fırçası var sanırsam, fiyatına göre güzel demişti.

Upcare Lastik Davlunmaz,Temizleme Fırçası Büyük Boy 40 CM
Ceviz satışı yok galiba , fırçayı alıcaktım yorumlar pek iyi degildi kafa kısmı düz oldugu için fırçalaması zor oluyormuş

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ceviz satışı yok galiba , fırçayı alıcaktım yorumlar pek iyi degildi kafa kısmı düz oldugu için fırçalaması zor oluyormuş
Evet ceviz satışı yok ancak Flowey B33 alıp uygun fiyata lastik ve davlumbaz temizliği yapabilirsiniz.
Aslında fırça düz olduğu için pek oyuklara giremiyor ancak fiyatına bakılınca F/P ürün oluyor, internet de araştırırsanız TR'de davlumbaz fırçası olmadığını görüceksiniz.

İissoo

Amatör Detaycı
Üye
İl
Mugla

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Davlumbaz için favori iki ürünüm var:
1.'si Foruma özel üretilen Ceviz Pre Wash
2.'si Flowey B33

Cevizi saf halde sıkıyorum ve olanları izliyorum. :D Ön yıkamadan önce sadece saf halde sıkıyorum.
B33'ü ise 1:5-1:10 sulandırıp Cif şişesi gibi bir şişeyle atım yapıyorum, davlumbaz fırçasına sıkıp köpürte köpürte temizliyorum. :) Cif şişesinden kastettiğim şey ucunda tel ızgara olup köpürmesi.

Davlumbaz fırçası olarak en uyguna @mustafacagri abinin kullandığı Upcare'ın fırçası var sanırsam, fiyatına göre güzel demişti.

Upcare Lastik Davlunmaz,Temizleme Fırçası Büyük Boy 40 CM
Ben de aynı kombinasyon ile yapıyorum. Ceviz yoksa b33 çok iyi iş yapıyor. Fırça kılları biraz sert ama temizliği iyi yapıyor. Zamanla uygulama yapa yapa yumuşar diye düşünüyorum. Evet uç kısmı biraz dik ve eğimi az ama standart yükseklikte araçta temizliği yapıyor. Bu fiyata gayet iyi ürün Türkiyedeki fiyatlar göz önüne alınırsa. Temizlik kısmını zaten Sercan da açıklamış detaylıca :) @İissoo durum bu şekilde

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Anladım demek istediğini sağol abi, peki sadece uç orjinaline göre daha mı etkili ? Ben de K4'den biraz şikayetçiyim de, basıncı güzel ama biraz daha geniş atsa fena olmaz. :)
Sercan perde genişliğini ve açısı değiştiriyor bununla birlikte basınca etkisi yok ama suyun çıkış ağzı daraldığı için biraz daha tazzik artmış gibi oluyor. Ben memnunum.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Sercan perde genişliğini ve açısı değiştiriyor bununla birlikte basınca etkisi yok ama suyun çıkış ağzı daraldığı için biraz daha tazzik artmış gibi oluyor. Ben memnunum.
TR'de satışı uygun fiyatlıysa link alabilir miyim ? Yoksa da mecbur Aliden sipariş için link alabilir miyim? :)

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar ben davlumbaz temizliği yapıyorum 2 uygulamadır fakat memnun değilim hiç. Kirleri çıkartamıyorum malesef. Önce b33 kullandım 1:30 oranında filan tamam dedim çıkmaması normal sonuçta 3 senedir ilk kez görüyor araç :mutlu: dün de 1:1 ceviz denedim mothers davlumbaz fırçası ile girişiyorum epey de uyguladım, ardından 1:30 b33 ile bi daha geçtim fakat bu sefer fırça ile temaslı uygulama yapmadan fakat yok bir türlü çıkmıyor. Daha sert bir fırça mı kullanmak lazım acaba mothers yumuşak kalıyor sanırım ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar ben davlumbaz temizliği yapıyorum 2 uygulamadır fakat memnun değilim hiç. Kirleri çıkartamıyorum malesef. Önce b33 kullandım 1:30 oranında filan tamam dedim çıkmaması normal sonuçta 3 senedir ilk kez görüyor araç :mutlu: dün de 1:1 ceviz denedim mothers davlumbaz fırçası ile girişiyorum epey de uyguladım, ardından 1:30 b33 ile bi daha geçtim fakat bu sefer fırça ile temaslı uygulama yapmadan fakat yok bir türlü çıkmıyor. Daha sert bir fırça mı kullanmak lazım acaba mothers yumuşak kalıyor sanırım ?
Çıkmıyor derken genelde şöyle olur plastik ise ne kadar temizlerseniz temizleyin plastik temiz görünmüyor genelde dressing ürünü vurduğunuzda simsiyah çıkar. Halı tipi ise akan kirlerden anlamanız gerekir.

Emre9110

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çıkmıyor derken genelde şöyle olur plastik ise ne kadar temizlerseniz temizleyin plastik temiz görünmüyor genelde dressing ürünü vurduğunuzda simsiyah çıkar. Halı tipi ise akan kirlerden anlamanız gerekir.
Yok halı tipi değil plastik. Plastik temiz görünmüyor doğru, durulama ardından biraz bekleyince hala kir izleri görüyorum. 3d Dressing var yıkama sonrası nasıl bir uygulama yapayım fıs fıs şişe ile mi geçeyim davlumbazlara ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@EmirhanYigiter Ön yıkama yaparken saf ceviz sıkıp çamurları akıtıyorum ardından 1:5 oran ile B33 sıkıp Mothers Davlumbaz fırçası ile iyice fırçalıyorum. Ve tertemiz oluyor hatta neredeyse sıfır oluyor yani temiz görünüyor, koruyucuyu da attığım da hem parlaklık kazanıyor hemde diğer yıkamam da kirleri rahatlıkla çıkartıyorum.,

@Emre9110 Bazen fıs fıslamak işe yaramıyor ince emmeyen sünger ile yaymak gerekiyor ama en son Carpro Perl sıkarken herhangi bir boncuklama durumu yaşamadım.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Yok halı tipi değil plastik. Plastik temiz görünmüyor doğru, durulama ardından biraz bekleyince hala kir izleri görüyorum. 3d Dressing var yıkama sonrası nasıl bir uygulama yapayım fıs fıs şişe ile mi geçeyim davlumbazlara ?
Emre @EmirhanYigiter cok dogru soylemis. Cikmiyor degildir cikar ama o plastigin yipranmisligindan grilesmistir artik.

Guzelce kurusun ardin sprey ile magic dressing at uzerine toparlar.