Hızlı Soru - Cevap

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #10,401
Şampuan için bişey diyemem, çok seçenek var o yüzden tercih meselesi. Şunu söyleyebilirim Meguiars'ın şampuanları forumca çok sevilen şampuanlar değil diye aklımda kalmış.
Gyeon Silk Dryer kurulama havlusudur, boya koruma ve cila için uygun değildir. Gyeon'un Polish Wipe isimli bezini almanız gerekiyor diye biliyorum. Yanlışım varsa üstadlar düzeltir.
Kurulama havlusu seçiminiz çok güzel
Amacınız janttaki demir tozlarını temizlemek ise magmadan daha başarılı ürünler var ve testleri forumda mevcut. Özetle koch chemie fb, rrr veya flowey r10 önerebilirim.
Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aracımda seramik yok ve almak istediğim ürünler bunlar değiştirmem gereken ürün var mı sizce
Şampuan Meguiars nxt
Boya koruma ve cila için Gyeon wet coat
Purestar Dublex kurulama bezi
Jant için auto glym magma
Merhaba,
Devamlı wet coat ile kullanılan havlularda performans kaybı olabiliyor. Purestarın yanına bir tane daha bez almanızı tavsiye ederim. Spark gri twisted pile bez olabilir, superclean kurulama havlusu olabilir..
Wet coat iyi bir ürün ancak koruması internette reklamı yapıldığı gibi değildir, koruma olarak wax yapmanızı öneririm. Wet coatı da 2-3 yıkamada bir kullanarak waxı destekleyebilirsiniz.

Wax tercih etmeniz durumunda yukarıda arkadaşlarımın yazdığı cilasız şampuanlardan birini tercih edin

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Merhaba,
Devamlı wet coat ile kullanılan havlularda performans kaybı olabiliyor. Purestarın yanına bir tane daha bez almanızı tavsiye ederim. Spark gri twisted pile bez olabilir, superclean kurulama havlusu olabilir..
Wet coat iyi bir ürün ancak koruması internette reklamı yapıldığı gibi değildir, koruma olarak wax yapmanızı öneririm. Wet coatı da 2-3 yıkamada bir kullanarak waxı destekleyebilirsiniz.

Wax tercih etmeniz durumunda yukarıda arkadaşlarımın yazdığı cilasız şampuanlardan birini tercih edin
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim o zaman flowey şampuan alacağım hemde uygun fiyatlı wax olarak ne almalıyım öneriniz var mı

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yamaçlar dan ufs yün eldiven aldım ama hiç memnun değilim kuruyunca taş gibi oluyor rengi filan da soldu yünler tuhaf oldu sadece saf su ile yıkıyorum yıkama sonrası. Arkadaşta var aynısı pamuk gibi her yeri ilk günkü gibi duruyor yamaçlara söyledim olmaması lazım dedi.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Yamaçlar dan ufs yün eldiven aldım ama hiç memnun değilim kuruyunca taş gibi oluyor rengi filan da soldu yünler tuhaf oldu sadece saf su ile yıkıyorum yıkama sonrası. Arkadaşta var aynısı pamuk gibi her yeri ilk günkü gibi duruyor yamaçlara söyledim olmaması lazım dedi.
Her yıkama da sadece el ile mi yıkıyorsunuz ? Şampuandan düzgünce arınıp, gölgede güneş bir yer görmeden kuruyor mu?

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
İlk etapta kwazar almamak için secho alayım diyorum ancak modifiye etmek için gerekli nozulu internette 10lu 60tlden uyguna bulamadım ön yıkama için kullanacağım, köpüksüz sprey şeklinde atsam iş yapar mı ?
Birde Flowey ev13 kendi sitesinde kalmamış alım için başka bir yol varmıdır ?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Wet coat yerine koch chemie pw yada flovey x50 alın gyeon bereketsiz pahalı bir ürün beklenilenide vermiyor
Merhaba, pw’yi wet coat essence gibi kullanım öncesi sulandırmak şart Mı yoksa bir litrelik spreye saf su ile hazırlayıp uzun soluklu kullansak olabilir mi? Bir de en ideal dediğiniz oran nedir?

QUADÇI

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Mersin

Elimde bu pedlerden var. Mavi olanın içindeki sünger yumuşak. Beyaz biraz daha sert yün olan süngersiz. Pasta yapacağım ne önerirsiniz? Hangisiyle yapmalıyım?
Araçta çizikler yüzeysel ve ince çizikler mevcut. Motorumda derin çizikler mevcut. Hangisinde neyi kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Cilayı da bunlarla atmak istiyorum ne önerirsiniz?
İyi günler. Cevap veren olmadı galiba görmediler :) cevap verirseniz sevinirim

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
İlk etapta kwazar almamak için secho alayım diyorum ancak modifiye etmek için gerekli nozulu internette 10lu 60tlden uyguna bulamadım ön yıkama için kullanacağım, köpüksüz sprey şeklinde atsam iş yapar mı ?
Birde Flowey ev13 kendi sitesinde kalmamış alım için başka bir yol varmıdır ?
Her ön yıkama şampuanı sprey şeklinde atılabilir.

Flowey'in sitesinde arada bir stok sıkıntı oluyor, sanırsam yazılımsal bir sıkıntı. Ama bu haftalar da yurt dışından mal gelicek diye biliyorum, Erkan abiye mesaj atıp aydınlatıyım.
Her yıkama da elle yıkıyorum kurumaya bırakıyorum.
Bana kalırsa Perwol ile yıkayıp 24 saat sirkeli suda yatırın ardından güzelce durulayıp, gölge bir yerde kurutun. O zaman bakalım geriye döndürebilecek miyiz ? :)

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul

Flowey'in sitesinde arada bir stok sıkıntı oluyor, sanırsam yazılımsal bir sıkıntı. Ama bu haftalar da yurt dışından mal gelicek diye biliyorum, Erkan abiye mesaj atıp aydınlatıyım.

Bana kalırsa Perwol ile yıkayıp 24 saat sirkeli suda yatırın ardından güzelce durulayıp, gölge bir yerde kurutun. O zaman bakalım geriye döndürebilecek miyiz ? :)

bende kampanya zamanı ev 13 alacaktım sitelerinde yoktu. bayağı zaman geçti hala yok. şimdi alsak kampanyada kaçtı :)

ravenous

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Aracı benzinlikte yıkayacağım, kwazar + Vpro ansf almak yerine, direkt citrus pre ürün alıp sıksam daha mantıklı olmaz mı? Önce bu durumu kafamda netleştirmem lazım, pff+seramikli araçta hangisi daha doğru bir yöntem?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Aracı benzinlikte yıkayacağım, kwazar + Vpro ansf almak yerine, direkt citrus pre ürün alıp sıksam daha mantıklı olmaz mı? Önce bu durumu kafamda netleştirmem lazım, pff+seramikli araçta hangisi daha doğru bir yöntem?
Citrus Pre yapısı gereği APC'ye benzeyen bir ürün olduğu için korumaya zarar verir. Güvenli Ön yıkama yapmak için illa Köpük Yapan bir şişeye sahip olmanıza gerek yok, spreyleme yöntemi ile pompayla atım yapılabilir.

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Cevabınız için teşekkür ederim, cevap gelince bilgilendirirseniz sevinirim :)