Hızlı Soru - Cevap

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #10,701
Merhabalar apartmana kapalı garaja kedi dananmış durumda aracı yıkadım koydum sabah bir geldim kedi üstünde sabahlamış tüy kıl sıvı lekesi tavanda yatmış .çizikler için baktım ama çok göremedim bir kere daha yeni yıkamışken kaputa yatmıştı 20 araç içinde benimkine yatıyor sadece .bu konuda tecrübesi olan varsa yardımcı olabilir mi bu kediyi nasıl ne ile uzaklaştırabilirim.
Aynı dert bende de vardı,aylarca uğraştım baş edemedim en sonunda aracın kaputunu ppf kaplattım,yoksa kılcal çiziklerden kurtulamadım

hk051

Amatör Detaycı
Üye
cümleten selamünaleyküm valet pro carpet cleaner alacağım güvenilir nerden temin edebilirim :sarılx:

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Aynı dert bende de vardı,aylarca uğraştım baş edemedim en sonunda aracın kaputunu ppf kaplattım,yoksa kılcal çiziklerden kurtulamadım
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Araştırdım sevmedikleri koku vs birşey varmı diye ama bulamadım.sinir bozucu bir durum saat başı kontrol ediyorum.ppf zaten düşünüyordum ama kaputla kurtaramam tavana çıkmış cam kısmınıda beğenmemiş arka tarafa doğru yatmış birde. tavan siyah en çok oranın çizilmesinden korkuyordum yıkarken vs gitmiş oraya yatmış sakınan göze çöp batıyor resmen

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
cümleten selamünaleyküm valet pro carpet cleaner alacağım güvenilir nerden temin edebilirim :sarılx:
Aleyküm Selam, Hobiotom-Temizlik Madeni gibi sitelerden bölünmüş olarak temin edebilirsiniz. Eğer aman aman her hafta bir araba temizlemecekseniz yarım litre almanız yeterli olucaktırç

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Araştırdım sevmedikleri koku vs birşey varmı diye ama bulamadım.sinir bozucu bir durum saat başı kontrol ediyorum.ppf zaten düşünüyordum ama kaputla kurtaramam tavana çıkmış cam kısmınıda beğenmemiş arka tarafa doğru yatmış birde. tavan siyah en çok oranın çizilmesinden korkuyordum yıkarken vs gitmiş oraya yatmış sakınan göze çöp batıyor resmen
O zaman kaput tavan yapın kafanız rahat olsun.yoksa kurtuluş yok kedilerden

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Sanırım öyle olacak mecbur kapalı garajda kedinin ne işi var anlamıyorum yaz günü git dağda bayırda yuva yap utanmasa apartmanda daire kiralayacak
O da bir şey mi. Çankrı’ya, memlekete gidince geceleri sansar dadanıyor benim araya da. Kedi yine iyi hocam. Resmen parkur yapmışlar benim aracı. Çatılara çıkarken platform olarak kullanıyorlar. Ancak ben bir çizik göremedim. Fikrimce kediler de eğer panik durumları yoksa tırnaklarıyla basmıyorlar zaten hocam. Patilerinin de inada bindirmediler ise çizeceğini pek sanmıyorum.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
O da bir şey mi. Çankrı’ya, memlekete gidince geceleri sansar dadanıyor benim araya da. Kedi yine iyi hocam. Resmen parkur yapmışlar benim aracı. Çatılara çıkarken platform olarak kullanıyorlar. Ancak ben bir çizik göremedim. Fikrimce kediler de eğer panik durumları yoksa tırnaklarıyla basmıyorlar zaten hocam. Patilerinin de inada bindirmediler ise çizeceğini pek sanmıyorum.
:):) Sizin olay daha garip sansar da neymiş .evet dediğiniz doğru bende yazacaktım patileri ile tutunuyorlar kaygan yüzey olduğundan tırnaklarını kullanmıyorlar sanırım çizik olmaz gibi ama geçen sefer kaputta yattığı yeri şans eseri serviste araç büyük spot ışıklar altına denk geldiğinde gördüm kılcal çizikler vardı ondan mı kaynaklıydı emin olamadım diğer yerlerde çokyok gibiydi ama çizikti güneş altında yada telefonun ışığını tutarak detaylı bakıyorum çizik falan yok emin olamadım .üstü tozlu iken yatarsa gövdesi sürterse çizilir muhtemelen ve sıvı leke ve tüy bırakmıştı çizik dışında yıkamak gerekecek yine birşey sıkıp silmek istemiyorum çizilir diye

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar bu chemical guys mammoth havluya çözüm bulamadım. Kullanım sonrası sarı perwoll + sirke ile yıkıyorum. 800 devir sıkmaya ayarlıyorum ama su içinde çıkıyor. Hemde sabunlu cıkıyor gibi. Duruladığımda köpük cıkıyor cünkü. Ayrıca sıkmam en az 5 dakika sürüyor. Sık sık çıkan su bitmiyor. Yok mu mammoth kullanan aynı sorunu yaşayan var mı :)
Mamut bezim şu an makinada :) Tek yıkanacaksa ya deterjan miktarını azaltın ya da devir sayısını 1000e 1200 e falan çıkarın ya da 8 10 bez daha koyup yıkayın bir de kuruması için asmadan önce ince telli tarakla tararsanız pamuk gibi olur :)

Bir de gömlek programında ve bazen 60 bazen 40 derecede yıkıyorum ne kadar doğru bilmiyorum ancak 3 4 yıl oldu herhalde alalı, ve bu şekilde yıkayalı, bir sıkıntısını görmedim.

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Mamut bezim şu an makinada :) Tek yıkanacaksa ya deterjan miktarını azaltın ya da devir sayısını 1000e 1200 e falan çıkarın ya da 8 10 bez daha koyup yıkayın bir de kuruması için asmadan önce ince telli tarakla tararsanız pamuk gibi olur :)

Bir de gömlek programında ve bazen 60 bazen 40 derecede yıkıyorum ne kadar doğru bilmiyorum ancak 3 4 yıl oldu herhalde alalı, ve bu şekilde yıkayalı, bir sıkıntısını görmedim.
2 kere ekstra sıkma yaptım sıkmıyor. Birde iç yıkama bezleriyle beraber atarım bir dahaki sefer olmadı. Bende 40 da yıkıyorum. Pamuklu ve spor giysilerde denedim aynı çıktı

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
2 kere ekstra sıkma yaptım sıkmıyor. Birde iç yıkama bezleriyle beraber atarım bir dahaki sefer olmadı. Bende 40 da yıkıyorum. Pamuklu ve spor giysilerde denedim aynı çıktı

Bu mesajı yazarken bezin işi bitti ve çıkarttım makineden, sıkma devrine hiç bakmamıştım bahsettiğim gömlek programı default olarak 800 devirde yıkamış, köpüklü kalması deterjan ile alakalı ama ıslak çıkması da makine ile alakalı. Makineniz suyu tam tahliye edemiyor olabilir mi? Kılık kıyafette durum nedir acaba?

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Bu mesajı yazarken bezin işi bitti ve çıkarttım makineden, sıkma devrine hiç bakmamıştım bahsettiğim gömlek programı default olarak 800 devirde yıkamış, köpüklü kalması deterjan ile alakalı ama ıslak çıkması da makine ile alakalı. Makineniz suyu tam tahliye edemiyor olabilir mi? Kılık kıyafette durum nedir acaba?
Bir tek mammoth da oluyor. Başka zaman bir tane bile bez attıgım oluyor kuru cıkıyor. Bir tek mammoth böyle oluyor. Gojo havlum var mesala mammothdan önce onu kullanıyordum. Böyle birşey olmuyordu

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir tek mammoth da oluyor. Başka zaman bir tane bile bez attıgım oluyor kuru cıkıyor. Bir tek mammoth böyle oluyor. Gojo havlum var mesala mammothdan önce onu kullanıyordum. Böyle birşey olmuyordu

Gsm değerini bilmiyorum ama hem ebat olarak büyük hem de gsm olarak değer yüksek olduğu için devir sayısını arttırmaktan başka çare yok gibi hocam o halde :)

Hazar

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese merhaba uzun zamandır uygulama yapmıyorum aracı değiştirince çeyizide dağıttım ama bugün tamponu dikkatsizlik sonucu surttum belli ki kolları sıvama zamanı geldi. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Aklimda olanları paylaşayım eksiklerimi siz tamamlayın.
150 kuru zimpara ile kabasini alıp akabinde 800 1000 1200 2000 zımpara sonra kontrol macunu plastik macun aralarda sulu zimpara sprey boya ve sertleştirici karışımlı vernik ile islemi tamamlayıp şarjlı ile menzerna ile varsa boya hatalarını alıp gerekirse öncesinde yine sula zimpara yapıp finish.

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Glaco de cleaner, nanolex glass cleaner ve koch chemie sgc urunlerinden hangisini tavsiye edersiniz? Sgcden memnun kaldim ama diger iki urunle mukayese etme sansi bulmus olan hocamiz var mi acaba?