Merhabalar bir sorum olacak ve uzun okuyana şimdiden teşekkürler

ben çizik giderme kısmı hariç boya ile ilgili tüm işlemleri ne ne işe yarar neden yapılır anladım gibi malzemelerinide aldım . temel amacım temizliği doğru yapmak olduğundan wax kısmına hiç bulaşmadım .polisaj kısmıda hem tecrübe hemde makine hem özel mekan vs gerektirdiğinden benzinlikte araç yıkamadan sonraki aşamaya geçmeden olacak iş değil .gelecekte ne olur bilmiyorum koruma anlamında seramiğin bile tam etkili olduğuna açıkcası ikna olmuş değilim ve en büyük mantıksızlık da bana şu gibi geliyor seramik yaparken yapılan boya düzeltme işlemindeki mikron kaybı seramikten çok daha fazla ise fayda-zarar ilişkisi sorgulatıyor .bu yüzdende seramik yerine ppf çok çok daha mantıklı gibi geliyor bana fakat ondada yine hazılık sürecinde polisaj yapılacağı için yine bir mikron kaybı olacak ama en azından uzun yıllar üstünde kalacak seramik gibi ince değil. Mutlaka yanlış bildiğim var lütfen düzeltin
Şimdi diyeceksinizki sen ne konuşuyorsun değişik

sorum şu
benim amacım yıkama-demir tozu-kil(bu aşama çizdiğindende makineyle işlem gerekiyor sanırım ) herşeyi doğru yaptım diyelim ben boyası düzeltilmemiş çizikleri alınmamış mükemmel kondisyona getirilmemiş toplam 3 defa benim yıkadığım boyayı kendim film alıp kaplamak denemek başarırsamda öyle kullanmak istiyorum. aynı şekilde ppf beceremezsem seramik uygulamayı düşünüyorum o daha kolay gibi ama bunun imkanı zararı yanlış tarafı varmıdır.altta kalan çizikler yada kusursuz olması parlaklığa etkisi çok umrumda değil açıkcası.
Niyesine gelirsek de bu boya düzeltme işlemini bilen yapınca çok mikron kaybı olmuyormuş ppf içinde deneyim gerekir ikisini doğru yapan yerleri biliyoruz zaten ama şuan oralara götürme imkanım yok ve ben elimde gerekli malzemeler olduğundan önüne her gelen ben filmciyim seramikçiyim dediğinden en kötü onlar kadar olur diye düşündüğümden birazda kendim yapmak istediğimden böyle birşey düşünüyorum.sizce nasıl olur