Hızlı Soru - Cevap

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Ben bu sorunu köpek ile çözdüm, başı boş bir sokak köpeğini besleyerek benim arabanın yanına alıştırdım, arabanın yanından hiç ayrılmıyor, sürekli nöbet bekliyor, artık hiç kedi falan gelmiyor.
:) Çok iyimiş apartman görevlisi sıkıntı çıkarır öyle bir şansım yok

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Merhabalar bir sorum olacak ve uzun okuyana şimdiden teşekkürler :)ben çizik giderme kısmı hariç boya ile ilgili tüm işlemleri ne ne işe yarar neden yapılır anladım gibi malzemelerinide aldım . temel amacım temizliği doğru yapmak olduğundan wax kısmına hiç bulaşmadım .polisaj kısmıda hem tecrübe hemde makine hem özel mekan vs gerektirdiğinden benzinlikte araç yıkamadan sonraki aşamaya geçmeden olacak iş değil .gelecekte ne olur bilmiyorum koruma anlamında seramiğin bile tam etkili olduğuna açıkcası ikna olmuş değilim ve en büyük mantıksızlık da bana şu gibi geliyor seramik yaparken yapılan boya düzeltme işlemindeki mikron kaybı seramikten çok daha fazla ise fayda-zarar ilişkisi sorgulatıyor .bu yüzdende seramik yerine ppf çok çok daha mantıklı gibi geliyor bana fakat ondada yine hazılık sürecinde polisaj yapılacağı için yine bir mikron kaybı olacak ama en azından uzun yıllar üstünde kalacak seramik gibi ince değil. Mutlaka yanlış bildiğim var lütfen düzeltin

Şimdi diyeceksinizki sen ne konuşuyorsun değişik :smilex::smilex:sorum şu

benim amacım yıkama-demir tozu-kil(bu aşama çizdiğindende makineyle işlem gerekiyor sanırım ) herşeyi doğru yaptım diyelim ben boyası düzeltilmemiş çizikleri alınmamış mükemmel kondisyona getirilmemiş toplam 3 defa benim yıkadığım boyayı kendim film alıp kaplamak denemek başarırsamda öyle kullanmak istiyorum. aynı şekilde ppf beceremezsem seramik uygulamayı düşünüyorum o daha kolay gibi ama bunun imkanı zararı yanlış tarafı varmıdır.altta kalan çizikler yada kusursuz olması parlaklığa etkisi çok umrumda değil açıkcası.

Niyesine gelirsek de bu boya düzeltme işlemini bilen yapınca çok mikron kaybı olmuyormuş ppf içinde deneyim gerekir ikisini doğru yapan yerleri biliyoruz zaten ama şuan oralara götürme imkanım yok ve ben elimde gerekli malzemeler olduğundan önüne her gelen ben filmciyim seramikçiyim dediğinden en kötü onlar kadar olur diye düşündüğümden birazda kendim yapmak istediğimden böyle birşey düşünüyorum.sizce nasıl olur

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese selam, 3D ONE içerisinde filler yani dolgu maddesi olmadığını iddia ediyor ama forumda okuduğum kadarıyla ipa ile silindiğinde çiziklerin bir kısmının geri geldiğini söyleyenler olmuş.

2 sorum var, 3D ONE (hd speed, ya da 3d speed falan değil) çizikleri dolduruyor mu yoksa yüksek olmamakla birlikte çizik alma yeteneği var mı? Apex Detail kanalına göre kapatıcı yok içerisinde.

2. sorum ise, AIO bir ürün, yani koruma da sağlıyor, bu sağladığı koruma üzerine en uygun hangi koruma uygulanabilir? Wax mı (hibrit veya carnauba), seramik mi veya başka bir şey? Korumanın ömründen çalar mı? Mantıken çalar ancak tecrübe edenlerden duymak isterim.

Teşekkürler.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar bir sorum olacak ve uzun okuyana şimdiden teşekkürler :)ben çizik giderme kısmı hariç boya ile ilgili tüm işlemleri ne ne işe yarar neden yapılır anladım gibi malzemelerinide aldım . temel amacım temizliği doğru yapmak olduğundan wax kısmına hiç bulaşmadım .polisaj kısmıda hem tecrübe hemde makine hem özel mekan vs gerektirdiğinden benzinlikte araç yıkamadan sonraki aşamaya geçmeden olacak iş değil .gelecekte ne olur bilmiyorum koruma anlamında seramiğin bile tam etkili olduğuna açıkcası ikna olmuş değilim ve en büyük mantıksızlık da bana şu gibi geliyor seramik yaparken yapılan boya düzeltme işlemindeki mikron kaybı seramikten çok daha fazla ise fayda-zarar ilişkisi sorgulatıyor .bu yüzdende seramik yerine ppf çok çok daha mantıklı gibi geliyor bana fakat ondada yine hazılık sürecinde polisaj yapılacağı için yine bir mikron kaybı olacak ama en azından uzun yıllar üstünde kalacak seramik gibi ince değil. Mutlaka yanlış bildiğim var lütfen düzeltin

Şimdi diyeceksinizki sen ne konuşuyorsun değişik :smilex::smilex:sorum şu

benim amacım yıkama-demir tozu-kil(bu aşama çizdiğindende makineyle işlem gerekiyor sanırım ) herşeyi doğru yaptım diyelim ben boyası düzeltilmemiş çizikleri alınmamış mükemmel kondisyona getirilmemiş toplam 3 defa benim yıkadığım boyayı kendim film alıp kaplamak denemek başarırsamda öyle kullanmak istiyorum. aynı şekilde ppf beceremezsem seramik uygulamayı düşünüyorum o daha kolay gibi ama bunun imkanı zararı yanlış tarafı varmıdır.altta kalan çizikler yada kusursuz olması parlaklığa etkisi çok umrumda değil açıkcası.

Niyesine gelirsek de bu boya düzeltme işlemini bilen yapınca çok mikron kaybı olmuyormuş ppf içinde deneyim gerekir ikisini doğru yapan yerleri biliyoruz zaten ama şuan oralara götürme imkanım yok ve ben elimde gerekli malzemeler olduğundan önüne her gelen ben filmciyim seramikçiyim dediğinden en kötü onlar kadar olur diye düşündüğümden birazda kendim yapmak istediğimden böyle birşey düşünüyorum.sizce nasıl olur
PPF yapmak çok zor hele ki tamponlarda, yapan arkadaşlarım ön-arka tampon arabanın tamamını yapmak kadar sürüyor diyorlar. Benim elim yatkındır bu tip işlere ancak kaput bile kaplayamadım işi ustasına bıraktım filmi çöp edip :D
Polisaj yapılmamış yüzeye tabi seramik yapılabilir ama mutlaka alkol ile temizlik yapmak lazım. Zararı ne olur? Çizikler kalır kil gerekiyorsa ki mutlaka gerekiyordur araçlar tren tır gemi ile geliyor o partiküller seramiğin altında kalır. Bence işini bilen birine yaptırın heyecan aramayın :)

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
PPF yapmak çok zor hele ki tamponlarda, yapan arkadaşlarım ön-arka tampon arabanın tamamını yapmak kadar sürüyor diyorlar. Benim elim yatkındır bu tip işlere ancak kaput bile kaplayamadım işi ustasına bıraktım filmi çöp edip :D
Polisaj yapılmamış yüzeye tabi seramik yapılabilir ama mutlaka alkol ile temizlik yapmak lazım. Zararı ne olur? Çizikler kalır kil gerekiyorsa ki mutlaka gerekiyordur araçlar tren tır gemi ile geliyor o partiküller seramiğin altında kalır. Bence işini bilen birine yaptırın heyecan aramayın :)
Çok teşekkür ederim cevap için . Dediğim gibi çizikler kalsın yenisi olmasın çoğalmasın bana yeter mevcut olanı almak için deneyimsiz yerde boyaya yazık olmasın yeterki. Dediğiniz gibi benimki biraz heyecan aramak ama filmden kastım aracın tamamına değildi yazmayı unutmuşum kaput ve çok zorlarsam çamurluklar. tampon falan aklımdan bile geçmedi eğitimini alsan yine çok zor ayrı bir olay dediğiniz gibi videolardan falan baktım deneyimden fazlasını istiyor tampon.zaten çekincem işçilik. kaliteli yapan yerde masrafı kesinlikle değer sorun masrafı değil .yinede özellikle seramik için çok uçuk kaçık fiyatlar telafuz ediliyor film düşünmediğim yerlere seramik yapayım ozaman ilk deneme olarak malzeme sıkıntım yok ne lazımsa aldım kil gyeon prep alkol demir tozu falan filan carpro seramik alıcam sanırım yapmaya karar verirsem önerir misiniz ve tek araca 30ml yetermi

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar, secho fx2 modifiyesi için 110-06 nozzle arıyorum ama internette sadece bir yerde buldum, orada da 10lu satılıyor. Bunu tek olarak nerelerden bulabilirim?
Seramarketim’den bahsediyorsanız ürğn açıklamasında 10lu yazıyor ama bir adet ürün gönderiyorlar. İkaz etmiştim zamanında ama kale almamışlar anlaşılan.

tugay_yavuz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ / Çorlu
Sadece 1 tanesi için mi istiyorlar o tutarı? Tekirdağ yakınında olup ihtiyacı olan varsa beraber alırız diye düşünmüştüm en kötü ihtimalle ama tek fiyatı o ise hiç mantıklı değilmiş

Waxlover

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, secho fx2 modifiyesi için 110-06 nozzle arıyorum ama internette sadece bir yerde buldum, orada da 10lu satılıyor. Bunu tek olarak nerelerden bulabilirim?
TRY 11.13 17% İndirim | Fan şeklinde sırt çantası püskürtme memesi tarım meyve Misting yağmurlama atomizasyon püskürtücüler bahçe aksesuarları 10 adet
US $1.87 |Fan Shaped Knapsack Sprayer Nozzle Agriculture Fruit Misting Sprinkler Atomization Sprayers Garden Accessories 10 Pcs|Sprayers| - AliExpress istedigin genisligi secebilirsin farkli saticilarda var

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selamlar. Bugün aracımın sol arka çamurluğunda 2 adet 5-8 cm uzunluğunda leke gördüm. Sanki bir şey damlamış ve akmış gibi. Yandan bakınca boyanın parlaklığını hafif törpülüyor, mat gözüküyor. Belki Sonax bsd alır dedim ama işe yaramadı. Leke, tırnağıma ya da elime gelmiyor. Umarım verniğe gömülmemiştir. Aracımı haftalık yıkarım. Kuş pisliği 1 gün bile durmaz. En ufak bir leke vs. görsem hemen müdahele ederim. Nasıl, ne zaman oldu anlamadım. Resimini yükleyeceğim. Umarım belli olur. Ne yapsam bilemedim.

tugay_yavuz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ / Çorlu

Kaptan_34

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese selamlar. Bugün aracımın sol arka çamurluğunda 2 adet 5-8 cm uzunluğunda leke gördüm. Sanki bir şey damlamış ve akmış gibi. Yandan bakınca boyanın parlaklığını hafif törpülüyor, mat gözüküyor. Belki Sonax bsd alır dedim ama işe yaramadı. Leke, tırnağıma ya da elime gelmiyor. Umarım verniğe gömülmemiştir. Aracımı haftalık yıkarım. Kuş pisliği 1 gün bile durmaz. En ufak bir leke vs. görsem hemen müdahele ederim. Nasıl, ne zaman oldu anlamadım. Resimini yükleyeceğim. Umarım belli olur. Ne yapsam bilemedim.

Hocam yakıt akmış olabilir az miktarda o yapabilir leke. Temizleme tineri ile deneyin daha sağlıklı olacaktır. Verniğe zarar verme ihtimali yüksek 24 saat civarında sıcakta kaldıysa

Eski Kaptan, Eski Detaycı

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam yakıt akmış olabilir az miktarda o yapabilir leke. Temizleme tineri ile deneyin daha sağlıklı olacaktır. Verniğe zarar verme ihtimali yüksek 24 saat civarında sıcakta kaldıysa

Eski Kaptan, Eski Detaycı
Cevabınız için teşekkürler. Yakıt olmaz diye düşünüyorum. Leke depo tarafında değil. İpa ve seramik için yüzey temizleyici denedim ama işe yaramadı. Verniğe işlemedi galiba. Çünkü silerken o dikey iz belli oluyor. Yani komple homojen bir silme izi olmuyor. Umarım anlatabilmişimdir:D:D. M600 veya m700 tiner mi dediğiniz? Onu bulup onu deneyeyim birde.