Hızlı Soru - Cevap

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öne çıkan konu #10,901
Yıkama şampuanı ve ön yıkama köpüğü önerisinde bulunabilirmisiniz valet pro ansf dşünüyorum 5l alıcam fakat memnun kalmazsam diye emin olamadım. koch chemie nms alacaktım 10 lt 750 ml alıp deneyeyim dedim iki yıkamadır ya benden dolayı yada farklı sebepten memnun kalmadım meguiars sarı var oda tek yanına ürün arıyorum kolay ulaşılabilir performansı iyi olan aracımda sersmik koruma wax falan yok bu arada
Hocam tugatec öneririm. Bence alınabilecek en güzel ph nötr şampuanı. Ön yıkamda kullanıldığı gibi kova şampuanı olarak da kullanılabiliyor. Deriklinik ten alabilirsiniz. Litresi 126 liraydı en son.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Hocam tugatec öneririm. Bence alınabilecek en güzel ph nötr şampuanı. Ön yıkamda kullanıldığı gibi kova şampuanı olarak da kullanılabiliyor. Deriklinik ten alabilirsiniz. Litresi 126 liraydı en son.
Çok teşekkür ederim .Deriklinikten başka ürünlerde alacaktım bir bakayım

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Yıkama şampuanı ve ön yıkama köpüğü önerisinde bulunabilirmisiniz valet pro ansf dşünüyorum 5l alıcam fakat memnun kalmazsam diye emin olamadım. koch chemie nms alacaktım 10 lt 750 ml alıp deneyeyim dedim iki yıkamadır ya benden dolayı yada farklı sebepten memnun kalmadım meguiars sarı var oda tek yanına ürün arıyorum kolay ulaşılabilir performansı iyi olan aracımda sersmik koruma wax falan yok bu arada
Hocam valet pro şampuanları fiyat performans olarak güzeldir. Ansf, foamula1 ön yıkamada herkezin memnun olduğu ürünler. Kova yıkama için concertradet hem uygun fiyatlı hem risksiz güzel bir üründür.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
ön yıkama şampuanı olarak flowey ev13,valet pro formula kullanıyorum.cevizim vardı bizim foruma özel o da bitti. kova şampuanı olarak Koch chemie NMS kullanıyorum sizin aksinize çok memnunum korumalı araçlar için tavsiye ediyorlar artı flowey ev12 ve gyeon bathe+ var elimde bu ürünlerden çok memnunum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
Taban halısını temizlemek için illa makineye mi ihtiyacım var başka bir yöntemi var mı acaba sık bezle sil şeklinde mesela

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Selamlar,
Taban halısını temizlemek için illa makineye mi ihtiyacım var başka bir yöntemi var mı acaba sık bezle sil şeklinde mesela
Makina olsa daha iyi ancak olmadığında başka çözümler aramak lazım. :)
İlk başta kuru süperge ile süpürün, ardından halının tüylerinde hala tozlar, taşlar, parçacıklar gibi şeyler kaldıysa orta sertlikde ki bir fırça yardımıyla onları tüylerden fırçalayın. Tekrar süpürün. Yanınıza Kumaş Temizleyicisi, 2 adet bez, orta sert bir elbise yada koltuk fırçası ve bir kova su alın.
Tabana Kumaş Temizleyicisini sıktıkdan sonra fırça ile kirleri kabartın, ardından kovadan nemlendirdiğiniz bezle tabana nazikçe kirleri almak için bastırın(Beze emdirmek içni yapın.). Bir tane daha kuru bir beziniz ile nemli taban halısına bastıra bastıra suyu emdirin ve aracı gölge bir yerde kurumaya bırakın, camları açık olsa daha iyi.
Ben kendim böyle yapıyorum gayet etkili bir yöntem.

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
İlk başta kuru süperge ile süpürün, ardından halının tüylerinde hala tozlar, taşlar, parçacıklar gibi şeyler kaldıysa orta sertlikde ki bir fırça yardımıyla onları tüylerden fırçalayın. Tekrar süpürün. Yanınıza Kumaş Temizleyicisi, 2 adet bez, orta sert bir elbise yada koltuk fırçası ve bir kova su alın.
Tabana Kumaş Temizleyicisini sıktıkdan sonra fırça ile kirleri kabartın, ardından kovadan nemlendirdiğiniz bezle tabana nazikçe kirleri almak için bastırın(Beze emdirmek içni yapın.). Bir tane daha kuru bir beziniz ile nemli taban halısına bastıra bastıra suyu emdirin ve aracı gölge bir yerde kurumaya bırakın, camları açık olsa daha iyi.
Bende aynı taktik yapıyorum sık köpürt sil

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

BERAT

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Zonguldak
Bir konuyu netleştirelim :)
Direksiyon hariç, arabanın göğsüne-torpidoya-kapı içlerine vs nanolex interior cleaner sıkıp bezle siliyoruz.
Daha sonra aynı yerlere af spritz sıkıp siliyoruz.
Piano black kısımları ya çizik bırakıyoruz ya da megiarus plast x sürüyoruz.
Direksiyona colorlock vinil temizleyici üstüne de vinil koruyucu sürüyoruz.

Var mı eksik? :)
Bence yok gibi bende bu şekilde biliyorum daha tecrübeliler el atarlar

Redmi Note 6 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Favorime aldim. Gerrktiginde okuyup uygulayacagimm. Tesekkurler

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Valet pro wash mit nasıldır bilen varmı? Alınır mı kaliteli midir?

Veya bunu alacağına bunu al daha iyi diyebileceğiniz ürün varmi bı kaç tane eldiven alacağım da :)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam merak ettim. Farları. Sis lambalarını açıp önden araca baktım. Su lekeleri var. Far yanınca belli oluyor. Onun dışında belli olmuyor . Arabayı dün akşam yıkadım . Farları vs. Sadece kurularım. Ben cam temizleyici sıkmam .

iki sorum var .

1. Bu lekelerden nasıl kurtulabilirim hasar vermeden . 3D eraser var. Ama onu kullanmak istemiyorum. En son çare olarak tutuyorum .

2. Far ve sis lambaları için hangi ürünü kullanabilirim. Genel olarak. Yada elimdekilerden hangilerini kullanmayayım .

Elimde ki ilgili malzemeler . Beyaz sirke . 3D Ersaser var. Meguiars ve sonax quick detailer var. Meguiars quick wax Cam temizleyici var 3D , meguiars , clin , ve original cam sik silinonlu ve silikonsuz .

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Parlatanadamlardan bir kişiye ulaşmam gerekiyor, sitelerindeki telefonu denedim çalmıyor. Tanıyan bilen biri bana yazabilir mi telefon numarası? Kargonun üzerinde yazan telefon bile işimi görebilir