Hızlı Soru - Cevap

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Arkadaşlar farları parlartık tan sonra folyo kaplasak ppf ile mantıklı olur mu yine sarar ma yapar mı ne diyorsunuz?
Ppf orada kaldığı müddetçe mantiken sararma yapmaması lazım. Ben de bu şekilde kullanıyorum. Plastx ile parlaklıktan sonra ppf ile kaplattım iki senedir hiç bir sararma yok. Normalde maks bir senede eskiye dönüyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
O zaman bir sünger için 15 lira fark vermeyim abi :) leflef 1 lira
içinden standart bi sünger çıktı açıkçası. ben alırken 3-5 lira fark vardı denemek için almıştım. ama leflef çok daha başarılı o içinden çıkan süngerden :) çünkü içinden bildiğimiz dümdüz sünger çıkıyor bolca ürün emen :D

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ppf orada kaldığı müddetçe mantiken sararma yapmaması lazım. Ben de bu şekilde kullanıyorum. Plastx ile parlaklıktan sonra ppf ile kaplattım iki senedir hiç bir sararma yok. Normalde maks bir senede eskiye dönüyor.
Teşekkür ederim 100 TL farı parlatıyor lar 2 farı da 150 tl kaplıyorlar yaptıracağım.

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Aracımı iş yerinde yıkıyorum arkadaşlar kuyu suyu haliyle kirli bir su çeşme ağzına filtre gibi birşey varmı bulamadım çünkü

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Aracımı iş yerinde yıkıyorum arkadaşlar kuyu suyu haliyle kirli bir su çeşme ağzına filtre gibi birşey varmı bulamadım çünkü
Makinalar için filitreler var onlara bakın isterseniz pahalıda birşey değil ama, sadece tortu gibi şeyleri tutar. Ufak tefek kum parçalarını filan.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
Taban halısını temizlemek için illa makineye mi ihtiyacım var başka bir yöntemi var mı acaba sık bezle sil şeklinde mesela
Komik rakamlara ikinci el halı yıkama makineleri satılıyor letgo gibi yerlerde. Evden de elektrik çekmek için uzun ve uygun çapta bir kablo da alırsanız oh bu ne rahatlık dersiniz. 8. kattan aşağı kablo ve hortum indirenleri bile gördüm. Kablo indiremeyecek kadar yukarıda oturuyorsanız bile abartmıyorum gerekirse son çare olarak jeneratör alın gene de bez ile uğraşmayın makinenin temizliğini bez yapamaz yorulması da cabası. Siz ıslattıkça o kir süngere inecektir, temizlenen sadece kumaş olacaktır.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Komik rakamlara ikinci el halı yıkama makineleri satılıyor letgo gibi yerlerde. Evden de elektrik çekmek için uzun ve uygun çapta bir kablo da alırsanız oh bu ne rahatlık dersiniz. 8. kattan aşağı kablo ve hortum indirenleri bile gördüm. Kablo indiremeyecek kadar yukarıda oturuyorsanız bile abartmıyorum gerekirse son çare olarak jeneratör alın gene de bez ile uğraşmayın makinenin temizliğini bez yapamaz yorulması da cabası. Siz ıslattıkça o kir süngere inecektir, temizlenen sadece kumaş olacaktır.
Evet abi son derece katılıyorum, inanılmaz yıllardır detay görmeyen bir araç için bez tekniği hiç uymuyor. Elektriği binanın panosundan da alınabilir.

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet abi son derece katılıyorum, inanılmaz yıllardır detay görmeyen bir araç için bez tekniği hiç uymuyor. Elektriği binanın panosundan da alınabilir.
Geçmişte koltukları söktükten sonra küvete yatırıp sıcak su ve deterjan ile yıkıyordum. İyi temizlik oluyordu ama ona rağmen ne kadar durularsan durula kir süngerin içinden tam çıkamıyormuş meğer. Küvet style sonrası bir de makine ile temizlik yaptım ve sonucu görünce boş yere hamallık yapmaya değmezmiş dedim. Eskiden bezle temizleyen, hatta abartıp koltukları küvete sokan biri olarak 200 300 lira verip alınacak en ucuz makinenin bile yaptığı temizliğin yanından geçememişiz bunca zaman der kenara çekilirim :) Hatta al bir 3lü priz makineyi de koy bagaja bir yıkamacıdan elektriğini para karşılığında kullanmak istediğini teklif et ver 20 30 50 lira ne istiyorsa kenarda etliğe sütlüğe karışmadan işini bitir. Hava sıcak olduğu zaman 2 3 saatte kuruyor koltuk döşeme falan. Şimdi tek bir iç temizlik için minimum 150 200 lira istiyorlar, ne gerek var. Aynı paraya makine sahibi oluyorsun üstelik kendin temizliyorsun başkası kim bilir nasıl yapacak. 2 3 ay araştırdım 10 15 yıl önce alınmış ama hiç kullanılmamış sıfır makine denk getirdim adamın birisi annesine halı yıkama makinesi almış kadın kuramamış, adam evlenirken bu sefer annesi geline hediye etmiş gelin de kuramamış adam evde duracağına satayım demiş 250 liraya 2400 watt üstelik sıfır makine aldım. Bozuk kırık parçası eksik rainbowlar falan var 300 500 liraya satılıyor tamir ettiririm eksiğini tamamlarım diyen varsa alsın çünkü normalde sıfırı 4000 5000 euroluk makineler ikinci eli bile 3000 5000 lira ama tamir ettirmekle uğraşan yok tüketim toplumu olduğumuz için. Bu da düşünülebilir ki yıkama makinesi denince akla gelen en iyi markalardan biridir rainbowlar. Ben o topun altına vaktim olmadığı için giremedim şahsen.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Geçmişte koltukları söktükten sonra küvete yatırıp sıcak su ve deterjan ile yıkıyordum. İyi temizlik oluyordu ama ona rağmen ne kadar durularsan durula kir süngerin içinden tam çıkamıyormuş meğer. Küvet style sonrası bir de makine ile temizlik yaptım ve sonucu görünce boş yere hamallık yapmaya değmezmiş dedim. Eskiden bezle temizleyen, hatta abartıp koltukları küvete sokan biri olarak 200 300 lira verip alınacak en ucuz makinenin bile yaptığı temizliğin yanından geçememişiz bunca zaman der kenara çekilirim :) Hatta al bir 3lü priz makineyi de koy bagaja bir yıkamacıdan elektriğini para karşılığında kullanmak istediğini teklif et ver 20 30 50 lira ne istiyorsa kenarda etliğe sütlüğe karışmadan işini bitir. Hava sıcak olduğu zaman 2 3 saatte kuruyor koltuk döşeme falan. Şimdi tek bir iç temizlik için minimum 150 200 lira istiyorlar, ne gerek var. Aynı paraya makine sahibi oluyorsun üstelik kendin temizliyorsun başkası kim bilir nasıl yapacak. 2 3 ay araştırdım 10 15 yıl önce alınmış ama hiç kullanılmamış sıfır makine denk getirdim adamın birisi annesine halı yıkama makinesi almış kadın kuramamış, adam evlenirken bu sefer annesi geline hediye etmiş gelin de kuramamış adam evde duracağına satayım demiş 250 liraya 2400 watt üstelik sıfır makine aldım. Bozuk kırık parçası eksik rainbowlar falan var 300 500 liraya satılıyor tamir ettiririm eksiğini tamamlarım diyen varsa alsın çünkü normalde sıfırı 4000 5000 euroluk makineler ikinci eli bile 3000 5000 lira ama tamir ettirmekle uğraşan yok tüketim toplumu olduğumuz için. Bu da düşünülebilir ki yıkama makinesi denince akla gelen en iyi markalardan biridir rainbowlar. Ben o topun altına vaktim olmadığı için giremedim şahsen.
Evet abi her zaman elimizin altında ucuz dahi olsa makina bulunmalı, sonuçta her hafta kullanmıyacağımız için aşırı kaliteli bir şeye de gerek yok. Hele bazıları tayzekli su vuruyor iyice süngeri mahvediyorlar. :) En güzeli evinin önünde müsait yer varsa kendin VP Carpet alıp temizlemek. :)

axellus1

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Bursa
Çok doğru yazmıssınız. Hatta bende yıllardır babamda garajda duran sadece aracın içini süpürmek için kullanılan rowentanın halı yıkama makinası vardı. Hortumu patlak yenisi servistede yok, çalıştırma düğmesi sorunlu idi. Aldım temizledim düğmeyi bir şekilde halettim normal hortum takıp yıkama yapabiliyorum. Hatta hortumu normal hortum olduğu için su püskürtme işini ilaç pompası ile yapıyorum matkap ucu ile fırçalayıp makine ile çekiyorum. Bu bile insanı yorarken bez ile okadar uğraşıp sonra süngerin kusması insanı delirtir. Ufak 2. El yıkama makinası alırsanız sadece yıkama değil rutin temizlikte süpürme falan da çok rahat kullanılır. Çünkü emiş güçleri yüksek olduğu için halı paspas ve döşemeden ufak taşları da iyi çekiyor.

COL-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bende geçen sene WD2 Premium almıştım, ıslak çekim yapamıyorum ancak temiz suyla bir kaç defa çektiğimde kusmaya rastlamadım. Koltukları söktüm taban halısını da rahatça temizledim. İkinci el veya sıfır makine alıp kendimizin yapması kesinlikle daha iyi. Hemde ufak bir yere bir şey döküldüğünde hemen müdehale edebiliyoruz.

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Son düzenleme:

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamın aleyküm.
Bu a101den aldığımız sonax apc deride temizlik için kullanılabilir yazıyor, bununla direksiyon ve koltuk kenarını temizlendikten sonra bu ürünü uygulamak doğru olur mu?

HIDE - Deri Temizleyici 500ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Veya bu
Sonax Türkiye Araç Temizlik Bakım Ve Koruma Ürünleri
Suni deri ise sonax almayın gereksiz olur faydadan çok zararı olur vitaminli ürün. Colourlock deri kalkanı yapın arada da hide conditioner kullanabilirsiniz nem ihtiyacı olursa.

Apcsini bilmiyorum bir şey diyemem ama koch po öneririm deri, kumaş vs. her yere uygun

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Suni deri ise sonax almayın gereksiz olur faydadan çok zararı olur vitaminli ürün. Colourlock deri kalkanı yapın arada da hide conditioner kullanabilirsiniz nem ihtiyacı olursa.
Suni deridir hocam yüzde 99. Aracımı daha teslim almadım inanın derisini görmedim ama var :) ben ayda bir beslemek için istiyorum.