Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #10,941
Suni deridir hocam yüzde 99. Aracımı daha teslim almadım inanın derisini görmedim ama var :) ben ayda bir beslemek için istiyorum.
Suni deriyse besleyemezsiniz sadece nem ve esneklik kazandırırsınız. Bir çeşit plastiktir suni deri :) O yüzden vitaminli, yağlı ve hem temizlik hem besleme özelliği olan ürünlerden uzak durun derim

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Suni deriyse besleyemezsiniz sadece nem ve esneklik kazandırırsınız. Bir çeşit plastiktir suni deri :) O yüzden vitaminli, yağlı ve hem temizlik hem besleme özelliği olan ürünlerden uzak durun derim
Peki hide uygun mudur? Birde gyeon preserve aldım trim için, fakat bu ürünü deriye uygulama yapanda var YouTube'da ne kadar sağlıklı olur bilemedim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Peki hide uygun mudur? Birde gyeon preserve aldım trim için, fakat bu ürünü deriye uygulama yapanda var YouTube'da ne kadar sağlıklı olur bilemedim.
Preserve hafif parlak onu da tavsiye etmem. Hide conditioner uygun ama dikkat edin iki çeşidi var, biri temizleyici biri besleyici

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Suni deridir hocam yüzde 99. Aracımı daha teslim almadım inanın derisini görmedim ama var :) ben ayda bir beslemek için istiyorum.
Yeni derinin beslenmeye ihtiyacı yok. Siz mevcut kondisyonunu korumaya odaklanmalısınız. Bu bağlamda besleyici conditioner tarzı ürünler yerine kalkan coat tarzı ürünler almalısınız. Colourlock deri kalkanı yeterli. Gyeon leather coat ve cg leather serum da olur ama deri işin içine girince colourlock derim her zaman.
Bir de iç trim için preserve yerine af spritz ve ya kc rcc öneririm ama almış bulunmuşsunuz. Bir dahaki sefere artık :)

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Yeni derinin beslenmeye ihtiyacı yok. Siz mevcut kondisyonunu korumaya odaklanmalısınız. Bu bağlamda besleyici conditioner tarzı ürünler yerine kalkan coat tarzı ürünler almalısınız. Colourlock deri kalkanı yeterli. Gyeon leather coat ve cg leather serum da olur ama deri işin içine girince colourlock derim her zaman.
Bir de iç trim için preserve yerine af spritz ve ya kc rcc öneririm ama almış bulunmuşsunuz. Bir dahaki sefere artık :)
Öneriniz için teşekkür ederim. Af spritz çok araştırdım güzel ürün fakat a101den sonax temizleyici alınca sadece koruma odaklı bir ürün almak istedim.
Spritz az temizlik ve koruma olduğu için ilerleyen döneme erteledim onu :)

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Öneriniz için teşekkür ederim. Af spritz çok araştırdım güzel ürün fakat a101den sonax temizleyici alınca sadece koruma odaklı bir ürün almak istedim.
Spritz az temizlik ve koruma olduğu için ilerleyen döneme erteledim onu :)
Spritzin yaptığı temizlik aslında rutin spritz uygulamaları arasındaki tozu almaktan öteye gitmiyor öyle aman aman temizleyici bir özelliği yok, dediğim gibi bir dahaki sefere :) Ama deriler için kalkan görevi gören ürünler almalısın, 3 yıldan sonra conditioner ürünlere yönelebilirsin :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Selamın aleyküm.
Bu a101den aldığımız sonax apc deride temizlik için kullanılabilir yazıyor, bununla direksiyon ve koltuk kenarını temizlendikten sonra bu ürünü uygulamak doğru olur mu?

HIDE - Deri Temizleyici 500ml yamaclardetailing.com'da | Araç Bakım Ve Temizlik Ürünleri
Veya bu
Sonax Türkiye Araç Temizlik Bakım Ve Koruma Ürünleri
deri temizliği için apc önermem zararı daha çok olur.benim koltuklar alcantara yanlar suni deri.Koch chemie po öneririm.yada colourlock ürünlerini alabilirsin direksiyon için temizleyici ve deri kalkanını.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
preserveyi deride kullanma bence pek uygun değil.plastik trimlerde kullandıktan sonra bol tüylü bez ile kalanları al mat bir görüntü alırsın. ilk önce hatta auto finesse spritz ile temizleyebilirsiniz üstüne preserve uygulayabilirsiniz.bazı durumlarsa spritz bile yeterli geliyor.preserveyi çok sık kullanmıyorum ben o nedenle.

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Arkadaşlar araç içi koltuk ve taban halısı temizleme ayrıca araç far ve jant parlatma için önerebileceğiniz şarjlı matkap öneriniz var mı?marka model tavsiyeniz nedir?Yada kaç volt ve Ma olmalı?Fiyat performans ürün önerirseniz memnun olurum?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
sarp yada türevi bir protectant ürünü lastikte kullanıyorsan eğer 2 yada 3 yıkamada bir lastikleri temizlemelisin. yoksa üstünde ürün katman katman olur lastiğin .Bizim gibi detaycı adamlar min. her hafta araba yıkadığı için 3d magic dressing alabilirsin fiyat performans olarak. bölünmüş 30-35 tl 500 ml.

Yanlışım varsa üstadlar düzeltsin, ben Sarp'ı kullanırken her zaman lastiği temizlemiyorum. Temizlesem dahi tekrardan Sarp uygulamamda gerek kalmıyor ondan dolayıda katman katman olmuyor. Baktınız Sarp'ı ömrü bitmiş ama bir daha sürerseniz katman katman olmasından korkuyorsunuz o zaman B33 yada herhangi bir APC ile temizleyip Sarp'ı söküp yenileyebilirsiniz.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Yanlışım varsa üstadlar düzeltsin, ben Sarp'ı kullanırken her zaman lastiği temizlemiyorum. Temizlesem dahi tekrardan Sarp uygulamamda gerek kalmıyor ondan dolayıda katman katman olmuyor. Baktınız Sarp'ı ömrü bitmiş ama bir daha sürerseniz katman katman olmasından korkuyorsunuz o zaman B33 yada herhangi bir APC ile temizleyip Sarp'ı söküp yenileyebilirsiniz.
uzun süre sarp kullandım zaten 2 yada 3 yıkamada bir dedim her yıkamada lastikleri temizlemeye gerek yok.sarp yada vb protectant ürünler zaten en az 15 gün lastikten çıkmıyor.ben kullanırken ayda 1 lastikleri apc ile temizleyip yeniliyordum, her yıkamada üstünden geçtiğim içinde 1 ay içerisinde katmanlaşıyor,öyle yarım santim 3 mm katman görünmüyor ama üst üste uygulayınca anlıyorsunuz.neredeyse 3 -4 yıldır elimin altında olur sarp yada vb ürün arada uygularım ve sevdiğim üründür.bunun için üstad olmaya gerek yok.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
uzun süre sarp kullandım zaten 2 yada 3 yıkamada bir dedim her yıkamada lastikleri temizlemeye gerek yok.sarp yada vb protectant ürünler zaten en az 15 gün lastikten çıkmıyor.ben kullanırken ayda 1 lastikleri apc ile temizleyip yeniliyordum, her yıkamada üstünden geçtiğim içinde 1 ay içerisinde katmanlaşıyor,öyle yarım santim 3 mm katman görünmüyor ama üst üste uygulayınca anlıyorsunuz.neredeyse 3 -4 yıldır elimin altında olur sarp yada vb ürün arada uygularım ve sevdiğim üründür.bunun için üstad olmaya gerek yok.

Tabiki de doğru söylüyorsun abi, katman dediğin şey zaten böyle aman aman değil ama anlayan birisi katman oluştuğu an lastiğin garipleştiğini anlıyor. Aslında dediğin gibi yazları sıvı olan parlatıcı ları kullanmak daha mantıklı geliyor.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Tabiki de doğru söylüyorsun abi, katman dediğin şey zaten böyle aman aman değil ama anlayan birisi katman oluştuğu an lastiğin garipleştiğini anlıyor. Aslında dediğin gibi yazları sıvı olan parlatıcı ları kullanmak daha mantıklı geliyor.
tam da dediğin gibi daha çok kış aylarında kullanıyorum sarp vb ürünleri.yazın daha çok gyeon tire ve 3d magic iyi oluyor.hatta 3d magic dressing bile üst üste uygulayınca toz olursa uyguladıktan hemen sonra o bile kötü görüntü veriyor.geçen aldığım bizim kaplumbağayı da lastikleri iyice temizleyince çok güzel oldu.ilk kirli iken uygulamıştım foto atmıştım ben beğenmedim boya gibi diye. sıfır lastik alıp uyguladığımda çok daha iyi sonuç aldım beğendim.Bazen gözden kaçırdığımız yada üretici tavsiyesine uymadığımız zamanlar oluyor :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
tam da dediğin gibi daha çok kış aylarında kullanıyorum sarp vb ürünleri.yazın daha çok gyeon tire ve 3d magic iyi oluyor.hatta 3d magic dressing bile üst üste uygulayınca toz olursa uyguladıktan hemen sonra o bile kötü görüntü veriyor.geçen aldığım bizim kaplumbağayı da lastikleri iyice temizleyince çok güzel oldu.ilk kirli iken uygulamıştım foto atmıştım ben beğenmedim boya gibi diye. sıfır lastik alıp uyguladığımda çok daha iyi sonuç aldım beğendim.Bazen gözden kaçırdığımız yada üretici tavsiyesine uymadığımız zamanlar oluyor :)

Evet abi kesinlikle katılıyorum, çok güzel temizlenmiş lastiğe sürmek her zaman daha etkili sonuç veriyor. :)

golf

Tecrübeli Detaycı
Üye
ofisteki Suni deri koltuların kol dayama kısımları ne yaparsam yapayım yapış yapış kalıyor arkadaşlar, sihirli sünger apc ile temizledim gitmedi, m700 ile bile sildim yine gitmedi, prille temizledim yok yine yapış yapış, nedir sorun nasıl giderilir acaba?