Hızlı Soru - Cevap

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Öne çıkan konu #11,001
Haftalık rutin temizlik de ön yıkamadan sonra peçete testi yapıyorum, peçete testi çoğunlukla etekler de kirli kapı kolları civarı, kaput ve tavan kısımları tertemiz çıkıyor. Kirli olan yerlere tek kova çoklu eldiven ile geçip duruluyorum sonra kuruluyorum. Ama bu yaptığımı sadece yazın ve sadece tozluysa yapıyorum eğer bu şartlar yoksa hiç riske atmayıp normal bir yıkama yapıyorum.
Teşekkürler Sercan, peçete testini dikkate alacağım. Rahat yıkama yapacağım yollar arıyorum da ondan dolayı bu sorularım.

Bende uzun süredir benziklikte yikamiyordum. Şehir değiştirdim mecbur kaldım benziklik yolunu tuttuk belkide çok küfür yedim ama yıkadım bu şekilde

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim üstat sırada kimse yokken bi anda millet doluyor tip tip bakışlar ve tabiki içten küfürler. Artık hafta içi sabah erken saatleri tercih ederim bari.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır uygulama paylaşmıyordum. Aslında cuma akşamı aracı yıkadım ama babamla gidince ne yazıkki pek foto çekme imkanım olmadı. İncik cincik ne uğraşıyon o kadar deyip durunca hevesimi kırdı :komik:

Bugün sunroof ün bakımını yapayım dedim bir en azından her mevsim geçişi mümkün mertebe bir elden geçirmeye çalışıyorum. Alırken ÖTV ydi KDV ydi derken maliyeti 6-7 bin TL yi bulan ama bir o kadar da ilgi alaka isteyen bir donanım. Esnerken çatır çutur ses gelir, yazın arabanın içi çok daha fazla sıcak olur gibi. Tabi neden aldın o zaman sunroof li araç derseniz vag grubu sagolsun istediğin ozellikte bir araç getirmek için 2-3 ay süre veriyor ve fiyat garantisi doğal olarak vermiyor. Düşünün aracı 2.5 ay beklediniz 215 e anlastiginiz araç zam dı, euro artışıydı derken bir bakmışsın üst ÖTV dilimine girmiş ve olmuş 250 TL hadi gelde al bakalım :paraa:Hevesini kursağında bırakırlar insanın. Onun için mevcutta istediğin donanıma en yakın araç hangisiyse onu alıp geçiyorsun :mutlu:

Neyse konumuza dönelim :deli:.. Kirli hallerimiz yaklaşık 6 ay olmuştur en son temizleyeli koye gittiğimizde biraz fazla tozlanıyor. Genelde açmıyorum sadece tilt pozisyonunda bazen hava almak için açıyorum.

Her tarafına ürün sıçramasın diye bez ve çöp poşetleriyle maskeleme yaptım :super: Tabi maskeleme denirse :komik: Bir de iç tarafa ürün damlarsa veya serperse diye koltuk, direksiyon, torpido üzerine soft99 bezlerden sermiştim 6 tane almakla çok iyi yapmışım :sicak:

Kanallara ve kızakların olduğu bölüme 1/2,5 kadar ceviz uyguladım, kwazar sprey şişeyle. Valet pro ve work stuff fırçaların yardımıyla. Ön ve arka lastiklerin arasına ise wheel woolies in en küçük boyu çok iyi iş gördü yoksa fırçayla çok zor olacaktı.

Öndeki perdeyi de hafifçe vp carpet cleaner ile geçip, temiz bir bezle sildim.

Güzelce bezlerle tüm yerleri kurulayıp kızakları würth hhs grease ile yağladım.

Lastik bölümlerede würth lastik ve fitil bakım spreyi ile geçtim. Spreyi bulaşmaması için mothers aplikatöre sıkıp uyguladım. Sonax takı gibi ne yazıkki ucunda sünger yok.

Plastik aksamları da Dr beasleys plastic sealant ile korumaya aldım. Bunun fotosunu çekmemişim iftar yaklaşınca meraklı site sakinlerinin soruları nedeniyle nazarlık olsun diyelim. Buyrun finaller arkadaşlar.. Herkese teşekkürler..

@KaiZeN hocam benim aracın sunroofundan son 1 haftadır ses geliyor. Araç çukurlarda esneyince subroof bölgesinden çıt sesi geliyor. Sanırım sıcaklardan oldu. Nası giderebiliriz?

tgykya

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

eryayli

Usta Detaycı
Üye
İl
Kurtköy
Kwazarın yedek başlıkları direkt olurmu buna acaba bilginiz varmı
Buradan cevap vereyim. Tam uymuyor, ya nozul'u törpülemek gerekiyor yada sechodaki deliği genişletmek lazım. Ben sechoyu feda ettim :)
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam satın alacağınız nozullar da tam uymuyor. Emin değilim, sanki öyle okumuştum buralarda...

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
@KaiZeN hocam benim aracın sunroofundan son 1 haftadır ses geliyor. Araç çukurlarda esneyince subroof bölgesinden çıt sesi geliyor. Sanırım sıcaklardan oldu. Nası giderebiliriz?
Yaptığım uygulamadaki gibi bir temizlik ve arkasından kızakların olduğu kısma würth hhs grease, ön ve arkadaki lastik fitillere de würth lastik bakım ve temizleme spreyi yada sonax gummipfleger, yan taraftaki plastik bölümlerede herhangi bir plastik bakım, koruma ürünü bir uygulayıp deneyebilirmisin?

Uzun süredir temizlenmemişti diye hatırlıyorum.. Yoksa temizlemeden de bir deneyin diyecektim ama..

Aklınızda olsun sunroof biraz narin ve ilgiye ihtiyacı olan bir donanım. Bu uygulamalardan sonra ses kesilmezse yada yok denecek kadar azalmazsa yükseklik ayarının yapıldığı kauçuk bir mekanizma var onu kontrol edip değiştiriyorlar. Eğer yine devam ederse çerçevesinden tutun komple söküp tavan döşemesine kadar değiştiriyorlar.

Bakımını mümkün mertebe yapmaya çalışın.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Buradan cevap vereyim. Tam uymuyor, ya nozul'u törpülemek gerekiyor yada sechodaki deliği genişletmek lazım. Ben sechoyu feda ettim :)
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam satın alacağınız nozullar da tam uymuyor. Emin değilim, sanki öyle okumuştum buralarda...
Çok teşekkür ederim hiçbir fikrim yok kwazar var bende secho alıp yapıyor sanırım herkes ben secho olayını bilmeden almıştım uğraşmadan işimi görürse bende alayım diye sordum

BerkayWw

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Suni deri ise sonax almayın gereksiz olur faydadan çok zararı olur vitaminli ürün. Colourlock deri kalkanı yapın arada da hide conditioner kullanabilirsiniz nem ihtiyacı olursa.

Apcsini bilmiyorum bir şey diyemem ama koch po öneririm deri, kumaş vs. her yere uygun
colourlock f30 suni deri temizliği için deri temizlik değil de vinil temizlik ve vinil koruyucuyu önerdi.
direksiyon ve diğer gerçek deri kısımlar içinse deri koruyucu ve deri kalkanı önerdi

BerkayWw

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Suni deridir hocam yüzde 99. Aracımı daha teslim almadım inanın derisini görmedim ama var :) ben ayda bir beslemek için istiyorum.
Colourlock vinil temizleyici köpükle ve detay fırçasıyla uyguladım sonrası nemli bez ile sildim. Üstüne 2 kat vinil koruma Attım kurumasını bekleyerek. Suni deri kaygan oldu korumayla.

değişik

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
.
Arkadaşlar kedi ile ilgili soru sormuştum daha önce aracın üzerine çıkıyor diye dünde tavanında zıplamış yumruklamışlar gibi göçmüş ufak ufak .aracı artık garaja sokmayı düşünmüyorum dışarda çıkmaz umarım . saat başı kontrol ediyordum komşularda sağolsun kapıyı kapatmıyordu ben inip kapatıyordum ona rağmen iki gün sonunda bir fırsat bulup mahvetmiş arabayı . kedilerin sevmediği uzak tutacak birşey bilen vardır belki kedi erkek arada bir tamamen keyfi garajı dolaşmaya geldiğinde aracı işaretleyip gidiyor anladığım kadarı ile uzun uzun yatmıyor eğlenip gidiyor hiç yakından göremedim zaten kendisini

Son düzenleme:

pilotgokhann

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ANKARA
colourlock f30 suni deri temizliği için deri temizlik değil de vinil temizlik ve vinil koruyucuyu önerdi.
direksiyon ve diğer gerçek deri kısımlar içinse deri koruyucu ve deri kalkanı önerdi
Berkay merhaba bende koruma amaçlı deri koruyucu ya da vinil koruyucu alcam ancak aracın neresi gerçek deri neresi suni anlayamadım emin olamadım. Gerçek deriyi normalde ayırt ediyorum ama direksiyon vites körüğü vs bir kaç yer hariç sanki vinil gibi geliyor benim araçta sence de öyle midir? 2020 seat leon style. Ona göre ne tavsiye edersin. Bir de böyle ürünlere şu an için gerek var mı?

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar iyi geceler haftalık rutin her yıkamanızda çift kova kesinlikle kullanıyor musunuz? Her yıkamada ön yıkama + çift kova ve durulama sonra kurulama şeklinde mi gerçekleştiriyorsunuz?
Aracın durumuna göre kendiniz belirleyebilirsiniz, yaz aylarında araba çamur toprak pek olmadığı iççin kirlenme etek altlarında oluyor genelde. Ön yıkamada kirlerin çoğu (%75 civarı) gittiyse tek kovayla yıkarken zaten çok az kirleniyor eldiven o yüzden tek kova yeterli geliyor etek altlarınıda en son başka bir eldivenle geçtiğimiz için asıl kirli eldiven sonlara doğru kovaya giriyor. Umarım anlatabilmişimdir :)

Stro4k

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tokat
Geçen hafta güneş yanığı yuzunden aracımı satip başka bi araba aldım ve pasta cila yaptıracağım ondan sonra ben kendim boya koruma yapacam düzenli olarak en az 2 ayda bir şekilde. Güneş yanığı oluşmasın diye özellikle beyaz renkli araba baktım ama siyah renge aşık oldum almak zorunda kaldım resmen :)
Boya korumayı elimle pedle uygulasam işe yarar mı ? Güneş yanığından (uv) ışınlarından koruyacak şekilde bana wax boya koruma önerir misiniz ? Çok uçuk fiyatlar olmadan.
Kısaca güneş yanığı oluşmasın diye nelere dikkat etmeliyim :) teşekkür ederim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Geçen hafta güneş yanığı yuzunden aracımı satip başka bi araba aldım ve pasta cila yaptıracağım ondan sonra ben kendim boya koruma yapacam düzenli olarak en az 2 ayda bir şekilde. Güneş yanığı oluşmasın diye özellikle beyaz renkli araba baktım ama siyah renge aşık oldum almak zorunda kaldım resmen :)
Boya korumayı elimle pedle uygulasam işe yarar mı ? Güneş yanığından (uv) ışınlarından koruyacak şekilde bana wax boya koruma önerir misiniz ? Çok uçuk fiyatlar olmadan.
Kısaca güneş yanığı oluşmasın diye nelere dikkat etmeliyim :) teşekkür ederim
Hayırlı olsun, polisajı yaptırmak için acele etmenizi tavsiye etmem. Öncelikle periyodik yıkama aşamalarını, ön hazırlık ve koruma aşamalarının öğrenin ki polisaj yapıldıktan sonra aracı tekrar çizmeyin veya yaptığınız koruma yüzeye tutunabilsin. Çok problemli bir araç değilse seneye yaza kadar çok vaktiniz olur.

Stro4k

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Tokat
Hayırlı olsun, polisajı yaptırmak için acele etmenizi tavsiye etmem. Öncelikle periyodik yıkama aşamalarını, ön hazırlık ve koruma aşamalarının öğrenin ki polisaj yapıldıktan sonra aracı tekrar çizmeyin veya yaptığınız koruma yüzeye tutunabilsin. Çok problemli bir araç değilse seneye yaza kadar çok vaktiniz olur.
Teşekkür ederim güneş yaniklarindan için en iyi boya koruma nedir bi bilginiz var mı