Hızlı Soru - Cevap

Revo

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Su lekesi için AF Finale de iş yapar meguiars'dan uygun oldugunu düşunuyorum son fiyatlara bakmadım ama onu belirteyim
Cevabınız için teşekkür ederim
Finalenin aynı zamanda temizleyici özelliği olduğunu okudum diye hatırlıyorum öyle bir özelliği varsa seramiği elleme durumu olur sanırım

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Su lekesi için AF Finale de iş yapar meguiars'dan uygun oldugunu düşunuyorum son fiyatlara bakmadım ama onu belirteyim
Aşagı yukarı aynı hocam aynı fiyatlar az evel inceledim AF Final i kullanmadım ancak iyi yorumları okudum.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba, 2 3 ay önce pasta ve boya koruma yaptırdığım arabamın geçenlerde sağ marşpiyelini kaldırıma sürttüm. Bundan dolayı sanayide duzeltme ve boya yapıldı. Arabayı aldim 1 hafta bekleyip bugun yıkadım.Sileceklerin hışırtılı çalışmasından zaten kuşkulanmıştım, velhasil arabanın cam dahil tum yüzeyleri hışır hışır, elimi gezdirirken elimi tutuyor, gozle gorulur pek birsey yok ama acayip moralim bozuk ne tavsiye edersiniz? Kil yapsam tekrar çizilecek daha da yeni pasta yaptırmıstım, beni daha da masrafa sokmayacak bir cözüm var mıdır?

SM-A320F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar merhaba, 2 3 ay önce pasta ve boya koruma yaptırdığım arabamın geçenlerde sağ marşpiyelini kaldırıma sürttüm. Bundan dolayı sanayide duzeltme ve boya yapıldı. Arabayı aldim 1 hafta bekleyip bugun yıkadım.Sileceklerin hışırtılı çalışmasından zaten kuşkulanmıştım, velhasil arabanın cam dahil tum yüzeyleri hışır hışır, elimi gezdirirken elimi tutuyor, gozle gorulur pek birsey yok ama acayip moralim bozuk ne tavsiye edersiniz? Kil yapsam tekrar çizilecek daha da yeni pasta yaptırmıstım, beni daha da masrafa sokmayacak bir cözüm var mıdır?

Carpronun sarı kilini alın dikkatli olursanız çizmezsiniz diye düşünüyorum @Berkay da denedi ,kendisindende görüş alabilirsiniz

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
@Celal cevabınız icin sagolun hocam. elimde valet pro mavi kil var ama o çizer diye korkuyorum bir de dediginize bakayım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Pasta işlemini ve boya koruma işlemlerini yaptırdıkdan sonra ele gelen hışırtılar var mıydı ? Eğer yoksa sanayiden de arabanıza minik minik parçalar, demir tozları, yapışkanlar gibi şeyler yapışmış olabilir. Eğer bulabiliyorsanız BH'ın beyaz kilinden ya da biraz sert olabilir ama VP turuncu kilinden bulup aracı komple kil işlemi yapın derim. Sorununuzu çözücektir. @Celal abinin dediği gibi Car Pro'nun Sarı kili de diğerlerine göre gayet soft o da olabilir.

00serkan4300

Çaylak Detaycı
Üye
Pasta işlemini ve boya koruma işlemlerini yaptırdıkdan sonra ele gelen hışırtılar var mıydı ? Eğer yoksa sanayiden de arabanıza minik minik parçalar, demir tozları, yapışkanlar gibi şeyler yapışmış olabilir. Eğer bulabiliyorsanız BH'ın beyaz kilinden ya da biraz sert olabilir ama VP turuncu kilinden bulup aracı komple kil işlemi yapın derim. Sorununuzu çözücektir. @Celal abinin dediği gibi Car Pro'nun Sarı kili de diğerlerine göre gayet soft o da olabilir.
Ilginiz icin sagolun sercan bey. Pasta ve koruma ceramic coat yapılmıstı. Yuzey kaymak gibi puruzsuzdu. Araba sanayi yolu gördü mü bir tarafı yapılırken bir tarafı bozuluyor zaten. Tavsiyelerinizi değerlendireceğim sagolun. Elimdeki mavi valet pro kil ile sabah ön cama uygulama yaptım hışırtısı gitti inşallah kaportada da kolay olur

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstadlarım iyi akşamlar, iki ay önce aracı aldıktan sonra o zamanlarda iç detaylı temizliğini yapacak vaktim olmadığından ve o şekilde binmek istemememizden ötürü bir detailingciye vermiştik. Kampanya dahilinde iç dış komple detailing yaptılar. Fakat ben yaptıkları boya korumayı gün geçtikçe daha da kötü bulmaya başladım, bu sebeple de kendim tekrar yapmayı düşünüyorum. Yalnız komple kil yapmak istemiyorum iki ay önce yapıldığından dolayı.
Tüm sıralamayı yapıp kil yapmasam olur mu sizce, arabanın üzerinde ele gelen bir şey yok gibi? Yoksa sipariş verdiğim kil eldiveninin gelmesini mi beklemeliyim?
Şimdiden teşekkürler :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Üstadlarım iyi akşamlar, iki ay önce aracı aldıktan sonra o zamanlarda iç detaylı temizliğini yapacak vaktim olmadığından ve o şekilde binmek istemememizden ötürü bir detailingciye vermiştik. Kampanya dahilinde iç dış komple detailing yaptılar. Fakat ben yaptıkları boya korumayı gün geçtikçe daha da kötü bulmaya başladım, bu sebeple de kendim tekrar yapmayı düşünüyorum. Yalnız komple kil yapmak istemiyorum iki ay önce yapıldığından dolayı.
Tüm sıralamayı yapıp kil yapmasam olur mu sizce, arabanın üzerinde ele gelen bir şey yok gibi? Yoksa sipariş verdiğim kil eldiveninin gelmesini mi beklemeliyim?
Şimdiden teşekkürler :)
2 ay önce yapıldıysa ve ele takılma olmuyorsa Kili atlayabilirsin bro, zaten koruma olan araçlar daha geç kil istiyor korumasız olanlara göre

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Valet pro turuncu yada carpro sarı alın, düz çizgiler şeklinde hafifçe uygulayın, yüzeyde kaydırıcı kullanın kesinlikle kurumasın ve bol bol yoğurun. Her panelde değil, her 30-40 cm lık alanda. Minimum çizikle halledersiniz diye düşünüyorum

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
2 ay önce yapıldıysa ve ele takılma olmuyorsa Kili atlayabilirsin bro, zaten koruma olan araçlar daha geç kil istiyor korumasız olanlara göre
Büyük ihtimalle bu şekil devam edeceğim, teşekkür ediyorum yorumun için :)

Valet pro turuncu yada carpro sarı alın, düz çizgiler şeklinde hafifçe uygulayın, yüzeyde kaydırıcı kullanın kesinlikle kurumasın ve bol bol yoğurun. Her panelde değil, her 30-40 cm lık alanda. Minimum çizikle halledersiniz diye düşünüyorum
Hocam teşekkür ediyorum yorumunuz için ama dediğim gibi eğer mümkünse kil vurmamak tercihim, eğer şartsa da kil eldivenini beklerim. Çünkü arabada ele takılan hiçbir yer yok.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Büyük ihtimalle bu şekil devam edeceğim, teşekkür ediyorum yorumun için :)

Hocam teşekkür ediyorum yorumunuz için ama dediğim gibi eğer mümkünse kil vurmamak tercihim, eğer şartsa da kil eldivenini beklerim. Çünkü arabada ele takılan hiçbir yer yok.
Karışıklık oldu sanırım başkasına yazmıştım, boya tozu olmuş arabası o yüzden

Khan

Acemi Detaycı
Üye
Skil 1144 marka polisaj makinesinin kömürü bitti. Polisaj makinesi kömürü nereden temin edebiliriz acaba?

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
Merhaba arkadaşlar birkaç ürün almayı düşünüyorum, görüşleriniz ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ön yıkama için kwazar köpük pompası ve valet pro advanced Neatural Snow Foam
Araç içi temizlik için auto Finesse Total
Aracın tüm plastik parçalarını parlatma ve korumak için (lastikler ve motor bölmesi dahil) auto Finesse Dressle

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Merhaba arkadaşlar birkaç ürün almayı düşünüyorum, görüşleriniz ve tavsiyelerinizi yazarsanız sevinirim.
Ön yıkama için kwazar köpük pompası ve valet pro advanced Neatural Snow Foam
Araç içi temizlik için auto Finesse Total
Aracın tüm plastik parçalarını parlatma ve korumak için (lastikler ve motor bölmesi dahil) auto Finesse Dressle
Merhaba.

Köpük pompası için bir şey diyemem bütçe meselesi. Bazı arkadaşlarımız ilaçlama pompasını kendisi modifiye edip köpük pompasına çeviriyor.

Ön yıkama şampuanı olarak flowey b33 ve ev13 kullanıyorum. Çok memnunum. Autobrite magifoam da çok iyidir bulabilirseniz eğer.

Araç içi temizlik kapsamlı biraz bence. Döşeme için ayrı plastik aksamlar için ayrı hatta tavan döşemeleri için de ayrı (köpük) ürünler kullanılmalı bence.

Tüm plastik parçaları korumak için ise yine yukarıda yazdığım cümle geçerli. Ancak auto finesse dressle tercih etmezdim.