Hızlı Soru - Cevap

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #11,621
Yaklaşık 1 aydır motor soğukken 1500 devir civarında dikiş makinası sesini andıran bir ses geliyor. Isınınca çok zor duyuluyor. Sizce ciddi bir problem midir?
L300 ise bildiğim kadarı ile lifter sistemi yok. Eğer hararet gördüyse araç etek vurmasıda olabilir

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
L300 ise bildiğim kadarı ile lifter sistemi yok. Eğer hararet gördüyse araç etek vurmasıda olabilir
Evet, araç L300. 3 sene önce 2-3 defa kısa süreli hararet gördü. Son zamanlarda ise sıkıştırmalı kullanımlarda hararet olması gerekenden biraz yüksekti fakat o problemi çözdük. Benzer ses Hyundai'nin benzinli araçlarından da soğukken geliyor. O yüzden lifter olabilir diye düşündüm. Lifter yoksa subaplardan olabilir mi acaba? Yakıtta ve çekişte sıkıntı yok. Kurcalatmak istemiyorum açıkçası. Yağ değişiminden bu yana harareti gözlemlemek için uzun yolda çok sıkıştırdım. Yağın yapısı bozulmuş olabilir belki. Hafta sonu yağı değiştirip gözlemleyeceğim.

Atibay

Acemi Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Arkadaşlar bugün bir benzinlige girdigim de motul standi vardi yag ve benzin katkilarina ilaveten Motul Şampuan Hızlı cila ve kokpit temizleyici gördüm motul marka deneyen yada bilgi sahibi olan var mı fiyatları çok uygun du 30 tl

mscelik

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kütahya
Arkadaşlar chevrolet cruze 1.6 benzinli aracım var. Yağ değiştiricem. Motul ve liqui moly arasında kaldım. Arada 50 liralık bi fiyat farkı var. Hangisini tercih etmeliyim. Bir de sağlıklı bi yağ değişimi için ne yapmam gerekiyor? Engine flush kullanmalı mıyım?

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar chevrolet cruze 1.6 benzinli aracım var. Yağ değiştiricem. Motul ve liqui moly arasında kaldım. Arada 50 liralık bi fiyat farkı var. Hangisini tercih etmeliyim. Bir de sağlıklı bi yağ değişimi için ne yapmam gerekiyor? Engine flush kullanmalı mıyım?
çakması olmaması açısından liqui moly derim. yine kullananlarda motuldan önce önerir. en son engine flush kullandım ama yararı var mıdır yok mudur bilemiyorum. genelde farklı marka yağ kullanmaya başlayınca yararlı olabilir. ben serviste yaptırdığım için kullandıklarına fazla güvenmiyorum ama :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Son bakımda engine flus yaptıktan sonra adi bir yağ ile devir daim yaptırıp engine flus'ı düzgünce temizletmiştim, sonrasında luqui Moly markasının yağını kullanmıştık. Hava yapmaması içinde yağ fiktresinin içine yağ katıp öyle sıkmıştık. Motul ile farkını bilmiyorum ancak çok önerildiği için luqui Moly tercih ettim, forumda kullanan da çok.

Eser

Amatör Detaycı
Üye
Merhaba arkadaşlar
Tac system mystic water repellent su itici şampuan veya carpro hydro2 foam almak istiyorum ama panel panel yapın uyarısı var, tüm arabayı elle yıkadıktan sonra durulama yapsam leke yapar mı kullanan oldu mu
Teşekkürler

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
aracınızın motoru için specleri karşılayan hangi marka ise onu kullanın,
Yağ yakma, eksilme vs. var ise 5-30 yerine, 5-40 motul da kullanabilirsiniz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar
Tac system mystic water repellent su itici şampuan veya carpro hydro2 foam almak istiyorum ama panel panel yapın uyarısı var, tüm arabayı elle yıkadıktan sonra durulama yapsam leke yapar mı kullanan oldu mu
Teşekkürler
Özellikle bu sıcak havalarda panel panel yapman daha sağlıklı olur.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
İki yağı da kullanan biri olarak (Şuan Motul'u kullanıyorum) Liqui Moly de araç total yağa göre sessizleşti. Motulda da aynı sessizliği koruyor. Sadece sabahları ilk marşta Motul kesinlikle daha sessiz. Dizelin o ilk marş sonrası takır tukur sesleri yok.

Yakıt ekonomisi olarak yağlar ne kadar etkiler tam bilemiyorum. Açıkçası bununla ilgili güvenilir bir araştırma da göremedim-izleyemedim. Sadece kendi gözlemlerime bakarak konuşmam gerekirse Motul bu konuda daha iyi gibi.

Son söz olarak at ile deve değiller maalesef. PSA grubu olup da Total marka yağdan çok memnun olanlar da var çevremde.

Brancool

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar Trendyol dan trend24 diye bir Satıcıdan uber mavi kurulama bezi aldım ama hiçbir yerinde superclean etiketi göremedim. Bez baya peluş gibi yumuşak. Orjinal midir? Elinde olan bilen arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim. :)

SuperClean

Firma Yetkilisi
Üye
İl
Istanbul
Arkadaşlar Trendyol dan trend24 diye bir Satıcıdan uber mavi kurulama bezi aldım ama hiçbir yerinde superclean etiketi göremedim. Bez baya peluş gibi yumuşak. Orjinal midir? Elinde olan bilen arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim. :)

Merhaba ,
O ürün bizim ürünümüz kesinlikle değildir.

Dokusundan gördüğüm kadariyla welsoft dediğimiz %100 polyester den taklidini yapmışlar.

En azindan bizim etiketi takmama inceliğini göstermişler :)

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Merhaba ,
O ürün bizim ürünümüz kesinlikle değildir.

Dokusundan gördüğüm kadariyla welsoft dediğimiz %100 polyester den taklidini yapmışlar.

En azindan bizim etiketi takmama inceliğini göstermişler :)
Güzel bir kampanya yapsanız da forum üyeleri başka sitelerde gezmese :)

AithX

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Forumda araştırdım fakat elimdeki sealantla alakalı bu konuda bir şey elde edemedim, bu yüzden sormak istedim. Waxın üzerine sealant geçebilir miyiz, sinerjik bir etki verirler mi yoksa birbirlerini gölgelerler mi? İçeriklerinden mi anlayabiliriz bu durumu?

Sealant olarak elimde AG Extra Gloss Protection var.
Wax almayı düşünüyorum, kiwami aklımda olanlardan. Fakat önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Forumda araştırdım fakat elimdeki sealantla alakalı bu konuda bir şey elde edemedim, bu yüzden sormak istedim. Waxın üzerine sealant geçebilir miyiz, sinerjik bir etki verirler mi yoksa birbirlerini gölgelerler mi? İçeriklerinden mi anlayabiliriz bu durumu?

Sealant olarak elimde AG Extra Gloss Protection var.
Wax almayı düşünüyorum, kiwami aklımda olanlardan. Fakat önerilerinize ve tavsiyelerinize açığım.
Merhaba, ag nin dediğiniz ürününü kullanmadım ancak wax üzerine sealant kullanmanızda bir sakınca yok. Sadece ömrü 1-2 yıkama olur daha sonra waxın özelliklerini görmeye devam edersiniz.