Selam herkese. AF spritz kullanıyorum ama sanki git gide ön göğsü beyazlatıyor gibi geliyor. Kullanırken önce bir kaç fıs mikrofiber pede sıkıp silip hemen pedin temiz kuru tarafı ile siliyorum. Daha önce yaşamadım ama megane aracımda yaşamaya başladım gibi sorun sizce ne olabilir? Alternatif olarak ne kullanabilirim ?
Görüntü şu şekilde
merhaba ;
megan 3 vb renault markasının bu bölümünde kullanılan materyal aslında beyaza çok yakın duran gri tona kaçan bir renk yelpazesinde ilginç soft ama gözenekli bir yapıda.
gözenekli bölümlerin rengi ile dışabükey bölümlerin rengi farklılık gösteriyor. bu tümsekler silme el teması vb sebeplerle parlama yapıyor ve alt gözenek haznesinde bu tam tersi bir kontrat oluşturuyor.
sizde de bu beyazlaşma gözlemi aslında burdan kaynaklı. kullandıgınız ürün bu araç için pek uygun degil. temizleme işlevinide yapmış ki renk farkı oluşmu
çözüm olarak daha parlak sonuç veren yada yarı mat bir koruma ürünü seçmeniz ve bunu bezle uygulamak yerine gözenekler girecek fırça yardımıyla uygulamanız görsel begeniyi yakalamanıza yardıncı olacaktır.
Forum ile tanışmadan önce yamaçlardetailingin mağazısında deri temizliği için Polytop genel temizleyici + sihirli sünger ısrarla önermesi üzere kullanmıştım. Malesef kullanım sonrası belli bir noktada bej koltuklarımda aşınma olmuştu 1.5-2 sene üzerine daha belirgin ve yayılmaya başladı. O gün bu gündür amacı dışında üretilen ürünler hariç ürün almıyorum. Gelelim soruma arkadaşlar deri koltuk boyatan var mı aramızda? Bölgesel boyatsak ton farkı olur mu merak ediyorum.
merhaba ;
yıllarca forumda defaatle apc denilen mucizevi ürün olarak görülen kimyasalların isimlerindeki çok yönlü temizleme kabileyeti için detayda en önemli olan güvenlik aşamasının gözardı edildiginin .bilinçsiz ve tecrübesiz ellerde çok üzücü geri dönülemeyecek sonuçlara yolaçacagını yazdık çizdik.
lakin bu sizi tenzih ederirek söylüyorum ki emin olun forumda dahi bunları okuyup iş olarak gördükleri temizliklerde kutsal su gibi kullandılar. neredeyse su gibi içtiler sürmedik yer kullanmadık zemin malzeme çeşitliligi bırakmadılar.
ne üzücüdür ki bu kullanımların sonuçları er yada geç hüsran eşliginde kendini gösterecek.
sizde bu er gerçekleşmiş ki elinizle süreci hızlandırıp iki yanlış bir dogruyu götürmüş. apc ve bir diger mucize görülen magic sponge kombası yapmışsınız.
çok geçmiş olsun. sözlerim sizi degil tabi ki . bu işin içinde olanların bunu önermesi beni çok üzüyor.
gelelim çözüme. deri olması aslında bir yönden telafisi oldugu hiç olmadı tedavi sürecinde makul geri dönüşleri saglayabilecek bir yapı oldugu anlama geliyor.
kendim yapabilirim dersenin derby firmasının amatör ürünlerini inceleyin yok ben beceremem derseniz adresiniz deriklink.
biraz araştırın fikir edinerek karar verin.
iyi detaylar.