Hızlı Soru - Cevap

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Selamlar, yaz sonunda aldığım ancak 1 kere uygulama yapabildiğim Autoglym HD Wax kitini satmayı düşünüyorum, bununla ilgili konu açmak istediğimde 75 mesaj olmalı diye bir uyarı gördüm üst sırada birde altında yönetici onayı ile açılabilir yazıyor. Yanlış bir şey yapmamak adına konuyu açsam yönetici onayı ile aktif olabiliyor mu? Yoksa mesaj sayısını 75 yapmam mı gerekiyor muhakkak? iyi günler dilerim herkese

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar, yaz sonunda aldığım ancak 1 kere uygulama yapabildiğim Autoglym HD Wax kitini satmayı düşünüyorum, bununla ilgili konu açmak istediğimde 75 mesaj olmalı diye bir uyarı gördüm üst sırada birde altında yönetici onayı ile açılabilir yazıyor. Yanlış bir şey yapmamak adına konuyu açsam yönetici onayı ile aktif olabiliyor mu? Yoksa mesaj sayısını 75 yapmam mı gerekiyor muhakkak? iyi günler dilerim herkese
Kural 75 mesaj olduğu için onaylanmaz. Forumda biraz daha aktif olduktan sonra satış yapabilirsiniz.

Atasev

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
@ege @Dragstar @onurçiko @Murat @Tonyukuk07 @Detail 35 @_CaN_ arkadaşlar selam herkese.., biradere aldığımız yıkama makinası için 25m hortum alıcam., fakat hortum çapı olarak piyasada 1/2" 5/8" 3/4" ölçüler var., hortum çapı olarak hangisini almalıyım..? avantaj dezavantakları nelerdir..?

Kendi makinamda kullandığım hortuma baktım bişey yazmıyor., benim makinayı alalı 3-4 sene oldu., zamanında çapı ne aldım hatırlamıyorum.. :gulumsemex:
Hortumun genişliğinin bi faydası yok. Benim Bosch makinede su girişi 1/2.
Marka olarak da İtalyan malı Fitt NTS serisi tavsiye ederim. Kendi arasında level şeklinde bar basınç kalitesi artıyor. Sonrasında Hozelock tavsiyemdir

Kutayoksuz

Çaylak Detaycı
Üye
Arabayı yıkadıktan sonra bez izleri , kireç gibi şeyleri engellemek için hızlı cila düşünüyorum. Arabanın üstünde fusso var. Fussoya takviye olarak flowey x50 kullanmaya başlayacağım. Flowey fussoyu perdeleyecek olsa da camlarda yağmur kaydırıcı işlevini yapıyor. Çok uzun ömürlü olmasa da fazlasıyla basit uygulama şekliyle her yıkama uygulayabilirim. Hızlı cila olarakta soft 99 luxury gloss , af finale ve 3d final touch arasında kaldım. İstediğim hızlı bir şekilde bez izlerini felan almak ve parlaklık istiyorum. Tavsiye edeceğiniz hangisi olur? Yada başka bir ürün tavsiye eder misiniz?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arabayı yıkadıktan sonra bez izleri , kireç gibi şeyleri engellemek için hızlı cila düşünüyorum. Arabanın üstünde fusso var. Fussoya takviye olarak flowey x50 kullanmaya başlayacağım. Flowey fussoyu perdeleyecek olsa da camlarda yağmur kaydırıcı işlevini yapıyor. Çok uzun ömürlü olmasa da fazlasıyla basit uygulama şekliyle her yıkama uygulayabilirim. Hızlı cila olarakta soft 99 luxury gloss , af finale ve 3d final touch arasında kaldım. İstediğim hızlı bir şekilde bez izlerini felan almak ve parlaklık istiyorum. Tavsiye edeceğiniz hangisi olur? Yada başka bir ürün tavsiye eder misiniz?
Meguiars Quick Wax i onerebilirim Hocam 3 yildir kullandigim ve Memnun kaldigim bir urundur.

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Ben koch chemie pw kullanıyorum, galiba biraz perdeleme yapıyor.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhaba, x50 camlar için zayıf kalır, daha farklı ürünlere yönelebilirsiniz. Hızlı cila olarak eğer kireç-su lekesini almak istiyorsanız af finale çok güzel ürün ama waxa zarar veriyor ve aşırı toz çekiyor. Soft99 luxury gloss daha uygun olabilir. Benim hızlı cilada favorim tac system shinee wax.

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Selamlar,
Aylardır dükkan bakıyorum sürekli dükkan sahiplerinin otomotiv ile ilgili işe dükkan vermek istemiyoruz sözüyle karşılaşıyordum ve bugün bulduğum bir dükkanın sahibinin öyle bir şey dememesi beni nedensizce stresli bir duruma soktu :) Aklımdaki düşünceyide söyleyeyim. Butik bir garaj mahalle arasında mecburi içerde yıkama yapacağım bir dükkan. içerde yıkamayı nasıl yapacağım acaba ses problem olacak mı ? Polisaj makinesi sesi problem olacak mı ? Süpürge koltuk yıkama makinesi sesi kompresör sesi ? Belediyelik ve apartmanlık ne gibi problemler olabilir ruhsat için ne yapmam gerekiyor hepsi bi anda kafamın içinde sürekli dönmeye başkaladı. Tecrübeli ve bilgili olanımız varsa yardımcı olabilirseler çok sevinirim.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar,
Aylardır dükkan bakıyorum sürekli dükkan sahiplerinin otomotiv ile ilgili işe dükkan vermek istemiyoruz sözüyle karşılaşıyordum ve bugün bulduğum bir dükkanın sahibinin öyle bir şey dememesi beni nedensizce stresli bir duruma soktu :) Aklımdaki düşünceyide söyleyeyim. Butik bir garaj mahalle arasında mecburi içerde yıkama yapacağım bir dükkan. içerde yıkamayı nasıl yapacağım acaba ses problem olacak mı ? Polisaj makinesi sesi problem olacak mı ? Süpürge koltuk yıkama makinesi sesi kompresör sesi ? Belediyelik ve apartmanlık ne gibi problemler olabilir ruhsat için ne yapmam gerekiyor hepsi bi anda kafamın içinde sürekli dönmeye başkaladı. Tecrübeli ve bilgili olanımız varsa yardımcı olabilirseler çok sevinirim.
Kompresör sesi çatı katına bile gider :) Üst katınızda daire varsa hiç tutmayın o dükkanı derim. Yıkama makinesi için de aynı şeyi söylüyorlar malesef. Ruhsat olayını ben de tam bilmiyorum cevapları takipteyim hocam

UmutcanE

Acemi Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Kompresör sesi çatı katına bile gider :) Üst katınızda daire varsa hiç tutmayın o dükkanı derim. Yıkama makinesi için de aynı şeyi söylüyorlar malesef. Ruhsat olayını ben de tam bilmiyorum cevapları takipteyim hocam
Sanayi bölgesine gidemediğim için mecburen apartman altlarında oluyor oda ister istemez üst kattaki daire ile komşu olacağım anlamına geliyor. Aylardır bakıyorum üst katı dükkan olan veya bu işe uygun oh be burda sorun olmaz dediğim bir dükkan çıkmadı. Karcher yıkama makinesini hiç canlı dinleme fırsatım olmadı günde 3-5 yıkama yapıp kovulmalık bir sesi yoktur umarım :)

müsaitbiyerde

Çaylak Detaycı
Üye
Sanayi bölgesine gidemediğim için mecburen apartman altlarında oluyor oda ister istemez üst kattaki daire ile komşu olacağım anlamına geliyor. Aylardır bakıyorum üst katı dükkan olan veya bu işe uygun oh be burda sorun olmaz dediğim bir dükkan çıkmadı. Karcher yıkama makinesini hiç canlı dinleme fırsatım olmadı günde 3-5 yıkama yapıp kovulmalık bir sesi yoktur umarım :)
Bu sorunun cevabını ancak ilgili belediyeden alabilirsiniz ancak sorun yaşayacağınız ve şikayet olacağı kesin gibi görünüyor.

bryn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ankara
Selamlar,
Hocam şimdiden hayırlı olsun burası veya başka bir yer niyet iyi sonucuda iyi olur inşallah. Apartman için sorun olmaması adına bildiğim kadarı ile apartman yönetimine ait kayıt defterine işlenir ise dükkan herhangi bir şikayette sorun olmayacaktır(mesai saatleri içerisinde).

tmac61

Tecrübeli Detaycı
Üye
Sprey wax
Katı wax
Seramik

Bunlar üzerinde demir tozu temizleyicilerin etkisi gözlemleriniz nelerdir?

Şimdiye kadar magma ve fb kullandım, sprey waxı sanki bir tık etkisizleştiriyor,

Acaba seramik yada katı wax üzerinde etkisi var mı görüşlerinizi merak ediyorum?