Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #12,481
Merhabalar. Elimde Tchibo jant fırçası mevcut. Ancak bana sanki jantı çizecek gibi geliyor nedense. Aşağıdaki ürünlerden veya alternatif tavsiyeleriniz ne olur acaba?? Teşekkürler.

Jantlar ;

Fırçalar ;

Valetpro, Tschibo ve benzeri fırçaları ben malesef sevemiyorum nedeni de çok sık kollu olan jantlarda malesef üstüme başıma ürün sıçratıyor olmam. Hangi yöntemi denediysem olmadı. Bende ingilterede detay ürünleri satan monza'nın, aliexpress lucullan'ın fırçası, wheel woolie'ler, soft99 eldiven...vs var. Soft99 eldiven ve wheel woolies ile jant temizlemek benim için daha iyi oluyor.
Work Stuff'un fırçasını yerinde görmeniz mümkünse ilk şansı ona verin derim :) (dar yerlerden de geçer herhalde)

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Merhabalar. Elimde Tchibo jant fırçası mevcut. Ancak bana sanki jantı çizecek gibi geliyor nedense. Aşağıdaki ürünlerden veya alternatif tavsiyeleriniz ne olur acaba?? Teşekkürler.

Jantlar ;

Fırçalar ;

Bütçeniz uygunsa Gyeon tavsiye ederim. 1.5 senedir kullanıyorum hala aynı performansı verir. Sizin jantlar içinde uygun olduğunu düşünüyorum .Ayrıca küçük bir jant eldiveni de çok etkili olacaktır.

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Murat hocam selamlar hepsi bu jantlarda iş görecek diye tahmin ediyorum ama en alttaki seçenek jantlarınıza daha uygun diye düşünüyorum. 16” yada farklı jant tiplerinde etli fırçalar bazı alanlara giremiyor. Eskişehir’deydiniz sanırım,uğrayıp deneyebilirsiniz :)
Teşekkür ederim Can hocam.. Müsait bir zamanınızda seve seve uğramak isterim.. İletişim bilgilerinizi gönderirseniz sevinirim..

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Aranan kaçak @Ramazan3232 sayesinde bulundu Metal sünger en uçtaki perde ayarını yapan parçanın içinde ve sabitmiş. Bu ve diğer bütün parçalar beyaz riske içinde kaynatıldı. Metal sünger yerinden çıkmadığı için porçöz döküldü üstten defalarca. Nasipse toplayacağız hepsini.
@Dragstar @Mentalfeed

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir

Selcuk45

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Balıkesir

Bu şampuanlardan hangisi daha iyidir foamula kullanıyorum şuan farklar nedir? 1 litrelik foamlance kaç ml şampuan koymak gerekir oranı tam istediğim gibi tutturamadım daha

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Bu şampuanlardan hangisi daha iyidir foamula kullanıyorum şuan farklar nedir? 1 litrelik foamlance kaç ml şampuan koymak gerekir oranı tam istediğim gibi tutturamadım daha

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ph neutral hiç bir işe yaramıyor su sutmakla aynı. Flowey şampuanlarını öneririm formula1 i değiştirmek istiyorsanız. Flowey grubu genelde 1:10 kullanılıyor, formula1 i foam ile denemedim.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
@Alpranax size burdan yanıt veriyim. :)
Her iki waxı sürseniz dahi en son sürdüğünüz waxın özelliklerini görüceksiniz, en son sürdüğünüz wax ilk waxın üzerine tutunacağı için ömrüde kısa olucaktır. Özetle mantıksız bir uygulama olucak. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Dökülme yapıyorlar mı, genel temizleyiciler, iç temizlik sıvıları vb sıvılar ile kullanacağım, asitli olanlar hangileri?
Bende burdan cevaplamak isterim, fırçaları elimde ki tüm kimyasallarla kullandım neredeyse daha deforme olmadı. Ama olmayacağını da gelmiyor yinede dikkatli kullanmak gerekiyor çünlü çok narinler. 2-3 kere temiz jant için CG Diablo ile kullandım, dış trimlere detay yapmak için BH Auto Foam ile kullandım. İç aksamda Floweyin İ2 internio Cleaner ile kullandım, sonax araç içi temizleyicisi ile kullandım. Şükür daha bir şey olmadılar. En iyi yardımcı olan kısım ise piona blacklerin üstünden tozlarını almak konusunda.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Herkese selamlar, iyi günler, bol kazançlar. Mayıs başında aracıma Nanolex si3d seramik uygulaması yaptırmıştım. Her 3 yıkamada bir gyeon wet coat ile desteklememe, ph nötr şampuanlarla yıkamama rağmen bu hafta yağan yağmurlarda gözlemlediğim kadarıyla ömrü tükenmeye başladı gibi geldi ya da 3 haftadır arabayı yıkayamadım bundan dolayı aşırı trafik filmi oldu araba ve seramiği örttü. Tam anlayamadım. Kar-kış öncesi fusso wax uygulamayı düşünüyorum. Bu yüzeye uygulayabilir miyim? Yoksa tamamen seramiğin gittiğinden emin olup mu uygulamalıyım?
Bir sorum daha var değerli forumdaşlarım. Kil eldiveni almayı düşünüyorum. Yüzeyde çiziğe neden olur mu? Çünkü polisaj yapma imkanım yok. Aracımın yüzeyinde çok miktarda çizik veya hare de yok. Bu yüzden sadece demirtozu-kil ve wax yapmayı düşünüyorum. Ama kil eldiveninden emin olamadım.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Aranan kaçak @Ramazan3232 sayesinde bulundu Metal sünger en uçtaki perde ayarını yapan parçanın içinde ve sabitmiş. Bu ve diğer bütün parçalar beyaz riske içinde kaynatıldı. Metal sünger yerinden çıkmadığı için porçöz döküldü üstten defalarca. Nasipse toplayacağız hepsini.
@Dragstar @Mentalfeed

Yanda pim var o pimi çıkarıp altaki plastik parçadan ayırmadınız anladığım kadarıyla. Birde porçöz vb şeyler yerine limon tuzu deneyin sirkeden filan çok daha etkilidir kireç konusunda. Suyun içinde limon tuzu ile kaynatın tertemiz olur. Filitreyi sökmek içinde çıkış yerinden bir parça sokup zorlayarak çıkartabilirsiniz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Herkese selamlar, iyi günler, bol kazançlar. Mayıs başında aracıma Nanolex si3d seramik uygulaması yaptırmıştım. Her 3 yıkamada bir gyeon wet coat ile desteklememe, ph nötr şampuanlarla yıkamama rağmen bu hafta yağan yağmurlarda gözlemlediğim kadarıyla ömrü tükenmeye başladı gibi geldi ya da 3 haftadır arabayı yıkayamadım bundan dolayı aşırı trafik filmi oldu araba ve seramiği örttü. Tam anlayamadım. Kar-kış öncesi fusso wax uygulamayı düşünüyorum. Bu yüzeye uygulayabilir miyim? Yoksa tamamen seramiğin gittiğinden emin olup mu uygulamalıyım?
Bir sorum daha var değerli forumdaşlarım. Kil eldiveni almayı düşünüyorum. Yüzeyde çiziğe neden olur mu? Çünkü polisaj yapma imkanım yok. Aracımın yüzeyinde çok miktarda çizik veya hare de yok. Bu yüzden sadece demirtozu-kil ve wax yapmayı düşünüyorum. Ama kil eldiveninden emin olamadım.
Öncelikle seramik üstüne wax uygulayabilirsiniz. Bunda herhangi bir engel yok. Sadece seramiğin etkisini göremezsiniz ve wax biraz daha erken veda edebilir yüzeye.

Kil eldiven neredeyse hiç çizmiyor. Tabii ki yüzey temiz olmalı ve şampuanlı su ile uygulamalısınız.. Normal kil deseydiniz kesin çiziyor derdim. Ancak kil eldiveni gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.