Hızlı Soru - Cevap

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Merhabalar,
kaportaya ve janta yoldan geçerken sıçrayan çimento lekeleri için ne yapabilirim, epey de sıçrama var, bir kaç gün oldu, çamur zannediyordum ama çıkmayınca çimento olduğu ortaya çıktı.
Nasıl çıkar bilmiyorum ama tırnağınızla kazımayın boyayı çizersiniz.

Venus_V3_5040_2GB cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sdemir55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
İnternette araştırma yaptığımda OK - 103 diye bir ürün buldum açıklamalarında içeriği sayesinde boyaya zarar vermediği söyleniyor, sipariş verdim, bakalım nasıl olacak? daha önce bu ürünü kullanan oldu mu acaba?

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
İnternette araştırma yaptığımda OK - 103 diye bir ürün buldum açıklamalarında içeriği sayesinde boyaya zarar vermediği söyleniyor, sipariş verdim, bakalım nasıl olacak? daha önce bu ürünü kullanan oldu mu acaba?
Önce görünmeyen bir yerde deneyin. Zarar konusu için

Venus_V3_5040_2GB cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
merhaba; şu ürünü de inceleyebilirsiniz.
3D AC0 Pas , Kekamoz, Harç ve Sıva Çözücü 3,78 Lt

not: daha önce kullanmadım.

hatta @SubaruOutback hakan'ın videsunuda koyayım. görünce bilgi verir.
@ege sağolasın :)
@sdemir55 Geçmiş olsun :(. 3D markasındaki AC0 ürünü ile çimento/beton kalıntılarını, artıklarını, izlerini temizleyebilirsiniz. Ürün şöyle çalışıyor, çimento kalıntısı üzerine ürünü sıkıyorsunuz ve anında reaksiyona giriyor. Ne oluyor, çimento köpürerek çözülmeye başlıyor. Ardından basınçlı su tutuyorsunuz bitti gitti :)
Yanlız, ürün çok asidik bir ürün. Eldivensiz kullanmayın, elinizde açık yara varsa ürün temas ederse canınız yanar. :(

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
@ege sağolasın :)
@sdemir55 Geçmiş olsun :(. 3D markasındaki AC0 ürünü ile çimento/beton kalıntılarını, artıklarını, izlerini temizleyebilirsiniz. Ürün şöyle çalışıyor, çimento kalıntısı üzerine ürünü sıkıyorsunuz ve anında reaksiyona giriyor. Ne oluyor, çimento köpürerek çözülmeye başlıyor. Ardından basınçlı su tutuyorsunuz bitti gitti :)
Yanlız, ürün çok asidik bir ürün. Eldivensiz kullanmayın, elinizde açık yara varsa ürün temas ederse canınız yanar. :(
Hakan abi ac0 alternatifi baska ürün var mıdır bildiğin? Yada başka deneyen tavsiyesi olan var mı?

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Yıkama eldivenlerinizi nasıl temizliyorsunuz makina ile mi ?
tabi ki yıkanmalı. bezlerle beraber. öncesinde bi durulama yapın şampuan ve kirleticilerden arındırın ( bu önemli özellikle microfiberlerin aralarına girebilecek çizmeye yol açacak kirleticiler için ) ve makinada yıkayın.

iyi detetaylar.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Selimcanklnc, @Berkay, ben yıkama havlusu , bezler , yıkama eldivenlerini. Hepsini makinaya atıp 30derecede 20 dk yıkıyorum . 800 devirden yukarı çıkmamaya çalışıyorum .
azıcık sarı pervol ve bi ölçek beyaz sirke koyuyorum .
şu ana kadar bi performans kaybı yaşamadım ama tabi tam bilmiyorum birşey olur mu olmaz mı . Bide çok çırpıtırıım

Edit: @ege arkadaşın dediği gibi öncesinde durularım. Duruladığım suları da tuvalet vs gibi yerlerde değerlendiririm. Buna da dikkat edelim arkadaşlar .

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hakan abi ac0 alternatifi baska ürün var mıdır bildiğin? Yada başka deneyen tavsiyesi olan var mı?
M Super Degreaser urunu var hocam daha once denedik Zif ve Yag lekesini cok pratik bir sekilde cozuyor 1/4 oraninda karisim saglayarak denenebilir Hic cimentolu bir arac denk gelmedi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Bunun gibi hızlı reaksiyon gösteren ve sıvı formda olan başka ürün kullanmadım. Bu bildiğin hayat kurtaran bir model. Bunun dışında birkaç marka daha var. Şampuan gibi kamyona köpük şeklinde sıkıp bekletmeden durulanan ürünler var. Kamyon dediğim de beton mixeri :)
Ucuz ama uzun sürede çalışacak olan alternatif seninde bildiğin gibi beyaz sirke :)
Çimento/betonu çözebilmek için seninde bildiğin üzere asidik ürün gerekiyor. Belki pH değeri düşük olan qd'ler de kalıntı üzerinde bekletildiğinde iş görebilir. (denemedim, elimde de Fraber W1 var, pH değeri 3,5)

Selimcanklnc

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler

Eger eldiven cok kirlendiyse jantlarla ugrastiysaniz leke kaldiysa yukaridaki oneriyi degerlendirebilirsiniz sadece arac yikayip biraktiysaniz su ile sampuan ve toz kalmayacak sekilde su ile durulayip kurulamaya birakabilirsiniz.
Bu konuya göre bezlerimi yıkıyorum ama eldiven konusunu araştırdığım ve sizlerden öğrendiğim kadarıyla su ile durulamak yeterli imiş daha detaylı bilgi alabilirmiyim acaba diyerekten bu konu altında bilgi almak istedim ilgi alaka cevap için teşekkür ederim