Hızlı Soru - Cevap

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Öne çıkan konu #12,741
Karşımda pideci var. 2 arabalarının plastik aksamlarına yeniledim bana Pide ısmarladılar , ama gazyağı yoktur onlarda da:)kil var .. yarın biraz ovayım ben
:) :) gece gece gülmekten ne diyeceğimi bilemedim :D :D
Onlarda anca tereyağ vardır. Tereyağ ile de çıkar mı bilemedim :D
Evde wax var ise wax ile de çıkarabileceğini düşünüyorum :)

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
:):) gece gece gülmekten ne diyeceğimi bilemedim :D:D
Onlarda anca tereyağ vardır. Tereyağ ile de çıkar mı bilemedim :D
Evde wax var ise wax ile de çıkarabileceğini düşünüyorum :)
Tereyağı değilde hava sıcak olda margarinle çıkıyor ziftler :)

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Karşımda pideci var. 2 arabalarının plastik aksamlarına yeniledim bana Pide ısmarladılar , ama gazyağı yoktur onlarda da:)kil var .. yarın biraz ovayım ben
Temiz janta demir tozu temizleyici sıktığınızda morarıyorsa muhtemelen balata tozudur o lekeler. Ben demir tozu temizleyiciyi sıkıp morarmasını bekleyip diş fırçasıyla fırçaladım. 3. tekrarda lekeler büyük oranda gitti ve morarma azaldı. Kalan tek tük lekeleri de Menzerna 2500 aldı ve güzel bir parlaklık kattı. Linkini attığım konuda her tekrarda fotoğraflar mevcut. Bizim jantların ilk durumu da sizin attığınız fotoğrafa çok benziyor zaten. Düzenli olarak temizleyince lekelerin tekrar oluşmasına fırsat olmuyor. Corolla'da özellikle arka jantlarda daha yoğun oluyordu bu lekeler. Arka balatalar önlere göre daha kısa ömürlüydü.

Alpranax

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Tereyağı değilde hava sıcak olda margarinle çıkıyor ziftler :)
Vay arkadaş,, cidden varmış öyle birşey baktım şimdi.. e biz niye o kadar para veriyoruz kardeşim.. git BİM e al ramayı , bir de Arap sabunu,, tane karabiberle de kromları parlatırız,, oh mis..

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Vay arkadaş,, cidden varmış öyle birşey baktım şimdi.. e biz niye o kadar para veriyoruz kardeşim.. git BİM e al ramayı , bir de Arap sabunu,, tane karabiberle de kromları parlatırız,, oh mis..
Sirke ile kireç temizliğini unutmayalım

Redmi Note 9S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Herkese Merhaba.

aracımda seramik kaplama mevcut. Lakin yine de bir tık daha parlasın istiyorum. Elimdeki meguiars ‘ın polish cilasıyla elimle bastırmadan pedle geçsem bir zararı olmaz sanırım değil mi?

Su iticilik şuan da çok iyi boncuk boncuk kalıyor yağmurdan sonra. Pw’de kullanıyorum zaten.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Herkese Merhaba.

aracımda seramik kaplama mevcut. Lakin yine de bir tık daha parlasın istiyorum. Elimdeki meguiars ‘ın polish cilasıyla elimle bastırmadan pedle geçsem bir zararı olmaz sanırım değil mi?

Su iticilik şuan da çok iyi boncuk boncuk kalıyor yağmurdan sonra. Pw’de kullanıyorum zaten.
Polish cilası aşındırıcı özelliğe sahiptir korumayı kaldırma riskiniz var. Korumanızı Wax sık sil koruma ürünleriyle destekleme yapabilirsiniz.

DENİZLİ

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Sirke ile kireç temizliğini unutmayalım

Sirke taze kireç lekesinde yeterli derecede etkili oluyor ;)
İnatçı kireçlerde ise finiş pastasıyla karıştırıp çok güzel sonuçlar elde edilir. Bu bilgiler için @CNR Detailing e teşekkürler

Herkese Merhaba.

Sıvı ürünlerde bile temizleyiciler söz konusu oluyor. Poliş ürünleri daha da temizleyicidir. Pw çok güzel bir seçenekmiş bence seramiğe verdiğiniz paraya kıymak istemiyorsanız böyle dursun :D

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun

Herkese Merhaba.

Hocam merhabalar bütçeniz fazla ise seramik kaplamayı korumak için tac system shinee wax alabilirsiniz. Seramik waxlarda kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olan ürünleri kullanmayın.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Herkese Merhaba.

Ultimate Polish'i şu aşamada kullanmayın. Ne var ne yok gider.
Turtle Wax'ın PTFE'si de kaç yıl öncesinin şişesi :) Yaşıyor mu o TW :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hepinize güzel yorumları için teşekkür ederim. Böylesine bilgili foruma dahil olmam da emeği geçen sportage 2019 Taha hocama ayrıca teşekkürler :D

Şuan için biraz bütçem kısıtlı ileriki günlerde tercih edeceğim. pw'den su iticilik anlamında memnunum. Lakin biraz daha parlaklık verebilecek hangi ürünü tercih edersiniz?

c2v3 falan duydum, car pronun seramik cilası da var sanırım sio2 bazlı ama sizin yorumlarınız daha değerli. Her türlü öneriye açığım. Fiyat performans olması daha önceliğimdir.

Polish cilası aşındırıcı özelliğe sahiptir korumayı kaldırma riskiniz var. Korumanızı Wax sık sil koruma ürünleriyle destekleme yapabilirsiniz.

doğru diyorsunuz hatta hafiften hareyi de alıyor hiç böyle düşünmemiştim :)

DENİZLİ
Sirke taze kireç lekesinde yeterli derecede etkili oluyor ;)
İnatçı kireçlerde ise finiş pastasıyla karıştırıp çok güzel sonuçlar elde edilir. Bu bilgiler için @CNR Detailing e teşekkürler

Sıvı ürünlerde bile temizleyiciler söz konusu oluyor. Poliş ürünleri daha da temizleyicidir. Pw çok güzel bir seçenekmiş bence seramiğe verdiğiniz paraya kıymak istemiyorsanız böyle dursun :D
kaşınmamak gerek doğru diyorsunuz :D

Hocam merhabalar bütçeniz fazla ise seramik kaplamayı korumak için tac system shinee wax alabilirsiniz. Seramik waxlarda kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olan ürünleri kullanmayın.

dediğiniz ürüne de bakayım çok teşekkür ediyorum size tekrardan ayrıca :D

Ultimate Polish'i şu aşamada kullanmayın. Ne var ne yok gider.
Turtle Wax'ın PTFE'si de kaç yıl öncesinin şişesi :) Yaşıyor mu o TW :)
ürünleri güneş almayan sıcaklığın sabit olduğu yerde saklıyorum. Yazın abimin arabasına uyguladım boncuk boncuk oluyordu halen yaşıyor yani :D

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
Hepinize güzel yorumları için teşekkür ederim. Böylesine bilgili foruma dahil olmam da emeği geçen sportage 2019 Taha hocama ayrıca teşekkürler :D

Şuan için biraz bütçem kısıtlı ileriki günlerde tercih edeceğim. pw'den su iticilik anlamında memnunum. Lakin biraz daha parlaklık verebilecek hangi ürünü tercih edersiniz?

c2v3 falan duydum, car pronun seramik cilası da var sanırım sio2 bazlı ama sizin yorumlarınız daha değerli. Her türlü öneriye açığım. Fiyat performans olması daha önceliğimdir.

kaşınmamak gerek doğru diyorsunuz :D

dediğiniz ürüne de bakayım çok teşekkür ediyorum size tekrardan ayrıca :D

ürünleri güneş almayan sıcaklığın sabit olduğu yerde saklıyorum. Yazın abimin arabasına uyguladım boncuk boncuk oluyordu halen yaşıyor yani :D
Hocam carpro elixir sizin ilacınız. :)

tolu_en

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhabalar,
İstanbul Anadolu yakası Çekmeköy ikamet ediyorum.
Oto ekzostlarda olan kanal arayışı içindeyim.
Aracımın sırasıyla
1- alt muhafazasını,
2-Motorun aşağıya bakan kısımlarını,
3-Aracin önden arkaya kadar tüm kısımların,
Detaylı temizliğini yapmak istiyorum.
Böyle bir kanal olan yer bilen varsa yazabilirmi?
Yada ben kafayimi yedim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Arkadaşlar merhabalar,
İstanbul Anadolu yakası Çekmeköy ikamet ediyorum.
Oto ekzostlarda olan kanal arayışı içindeyim.
Aracımın sırasıyla
1- alt muhafazasını,
2-Motorun aşağıya bakan kısımlarını,
3-Aracin önden arkaya kadar tüm kısımların,
Detaylı temizliğini yapmak istiyorum.
Böyle bir kanal olan yer bilen varsa yazabilirmi?
Yada ben kafayimi yedim.
Ümraniye oto sanayide alt yıkama yapan yer var. Ama adresi teli ezberimde değil.
Bostancı oto sanayide ise Ahu oto alt yıkama var.
İkisinde de yikatmadim sadece geçerken görmüştüm :)

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam carpro elixir sizin ilacınız. :)
çok teşekkür ederim hocam. Car pro ‘nun ben de bu işte deha olduğunu düşünüyorum. Boncuklanmam topak boncuklamaya dönüşürse eğer car pro essence plus ürününü almayı düşünüyorum.Bu ürün nasıldır acaba bilginiz var mı?

afkazankayaa

Usta Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
çok teşekkür ederim hocam. Car pro ‘nun ben de bu işte deha olduğunu düşünüyorum. Boncuklanmam topak boncuklamaya dönüşürse eğer car pro essence plus ürününü almayı düşünüyorum.Bu ürün nasıldır acaba bilginiz var mı?
Hocam sizin aşındırıcı grubu ürünlerle işiniz olmayacak çünkü aracınızda zaten seramik var kullanacağınız her ürün onu sökecek. Essence plusun seramik içermesi sizi yanıltmasın sonuçta aşındırıcı. Şu aşamada tekrar Polisaj yapana kadar sadece hızlı cila ya da seramik sealant tarzı ürünler kullanmanız gerek. Carpro reload, hydro2 lite ve elixir. Ya da gyeon cure ve wetcoat, ya da Tacsystem shinee wax ve Quartz max. Siz bunları kullanın. Tavsiyem elixir :)

Son düzenleme:

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam sizin aşındırıcı grubu ürünlerle işiniz olmayacak çünkü aracınızda zaten seramik var kullanacağınız her ürün onu sökecek. Essence plusun seramik içermesi sizi yanıltmasın sonuçta aşındırıcı. Şu aşamada tekrar Polisaj yapana kadar sadece hızlı cila ya da seramik sealant tarzı ürünler kullanmanız gerek. Carpro reload, hydro2 lite ve elixir. Ya da gyeon cure ve wetcoat, ya da Tacsystem shinee wax ve Quartz max. Siz bunları kullanın. Tavsiyem elixir :)
Şuan tamamen aydınlandım. Çok teşekkür ederiimmm ☺️☺️ Polisaja da uzun süre gerek duyacağımı düşünmüyorum. 3,5 ayda halen sıfır gibi. Hare falan yok. Araç japon aracı zaten malum boyaları çok ince. Seramikte olunca korumaya çalışıp özenli yıkıyorum.

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam Carpro'nun ceramic wax ürününü görmüştüm. İçeriğinde sio2 var. Sizin de vesilenizle forumdaşlarımıza soralım. Bu ürünü kullanan ve deneyimlerini aktarmak isteyen var mı? @toygar68 in incelediği Goodstuff'ın Sio2 Wax'ı da radarımda. Bunun dışında hızlı cila olarak new gyeon wet coat ve kc pw kullandım ve ikisinden de çok memnun kalmıştım. Şimdi hızlı cila olarak CarPro Hydo2 wipeless silica spray alasım var. Konsantre satılıyor ve 1e 6 sullandırın deniyor. Uv koruması da varmış. Bir diğer hızlı cila adayım da Sams Detailing Ceramic Boost. Bu ürünleri kullanan Forumdaşlarımın da yorumlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.