Hızlı Soru - Cevap

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Öne çıkan konu #12,781
Arkadaşlar selam, Aracıma polisaj yaptırmak istiyorum,durumu çok kötü değil 10 bin km de ama ikinci el aldığım için, öncesinde kötü yıkanmış. İstanbul Anadolu yakasında bu işi yapabilicek arkadaş tavsiyesi alabilir miyim?
@Berkay hocam la irtibat kurabilirsiniz İstanbul deyince aklima bir o geliyor ya da benim bildigim :) Uygulamalarini inceleyerek fikir sahibi olabilirsiniz.

zizoum

Amatör Detaycı
Üye
Hocam merhaba,

Purestar lı kısma cevap vermeye çalışayım. Bende eldiveni yok ama washpad i var iki tane nerdeyse 1 senedir kullanıyorumdur. Çoklu eldiven ile yıkıyorum aracımı. Dediğiniz gibi tüyleri kısa ama oldukça yumuşak. Washpad in içindeki sünger vasıtasıyla su, köpük tutma konusunda başarılı. İyi bir ön yıkama sonrası zarar vereceğini düşünmüyorum açıkçası. Ben memnunum. @oğuzda hocam eldivenden almıştı ama kullanabildimi bilmiyorum. Gördüğünde yardımcı olmaya çalışacaktır.

Unutmuşum @SuperClean washpad den bir sonraki sevkiyat da getirmeyi düşündüğünü belirtmişti. Bilginiz olsun.

çok teşekkür ederim cevabınız için. gri olan ile beyaz olan tamamen aynı yapıda mı acaba? gri daha uzun tüylü duruyor sanki.
ben de tek kova çoklu eldiven yapmayı düşünüyorum. tavsiye edebileceğiniz başka modeller de var mı acaba?

Onur40

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Kırşehir
çok teşekkür ederim cevabınız için. gri olan ile beyaz olan tamamen aynı yapıda mı acaba? gri daha uzun tüylü duruyor sanki.
ben de tek kova çoklu eldiven yapmayı düşünüyorum. tavsiye edebileceğiniz başka modeller de var mı acaba?
Hocam bütçe var ise gyeon smoothie bu işin zirvesi. Tabi bu benim görüşüm elbette

sdemir55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
Geçen hafta geç farkettiğim ve yıkama ile çıkması mümkün olmayan çimento sıçramaları ile ilgili sipariş vermiş olduğum ürün ulaştı ve denedim, şu an itibariyle boyada gözle görülebilir herhangi bir deforme oluşmadı. OK-103 diye bir ürün kullandım, reklama giriyorsa sayın admin ve yöneticilerimiz ürün ismini kaldırabilir,

Saygılar.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
arkadaşlar selam ben bu konularda çok acemiyim araştırmaya incelemeye devam ediyorum bir yandan da kendi ekipmanlarımı yavaştan toparlıyorum. havalar iyileşince kendi aracımla haşır neşir olacağım kısmetse. şimdi aklıma takılan bir durumda bana yardımcı olursanız sevinirim. bir adet sonax brilliant shine detailer aldım normal yıkamadan sonra uygulamak için, bir adet de soft99 authenic premium carnauba wax alamayı düşünüyorum. 1-2 ayda bir filan wax yaparım düşüncesindeyim. aracımın boyası iyi durumda değil öncelikle çiziklerin giderilmesi iyi bir polisaj yapılması gerekiyor. boyayı düzelttikten sonra wax uygulasam sonra da her yıkamadan sonra sonax yapsam ne gibi yararı / zararı olur. ya da gereksiz midir bu uygulama. daha wax ı almadım ama alma arifesindeyim. fusso istemedim parlaklık daha çok tercih sebebim.

burax44

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Merhaba üstadlar 1 hafta önce honda civic fd6 satın aldım. Aracın içi baya kirli bunun için rica ediyorum denenmiş tecrübe sahibi olmuş kişiler,​
1- döşeme, tavan koltuk temizliği​
2- plastik aksamlar​
3- mikrofiber bez ve gerekirse detay fırçası önerilerinde bulunabilir misiniz? Çok teşekkür ederim.​

Bu resimlerdeji leke ve renk aşınmaları için ne yapabilirim acaba?

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
@porsuk_y,
Wax öncesi zeminin hazırlanması ve imkan varsa polisaj yapılması en iyi tercih olacaktır. Sonrasında doğru yıkama ve uygulanan wax’ı desteklemek için Sonax bsd veya diğer alternatifler ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Wax olarak Soft99 Kiwami tavsiye ederim. Parlaklık ve dayanım olarak gayet yeterli.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
arkadaşlar selam ben bu konularda çok acemiyim araştırmaya incelemeye devam ediyorum bir yandan da kendi ekipmanlarımı yavaştan toparlıyorum. havalar iyileşince kendi aracımla haşır neşir olacağım kısmetse. şimdi aklıma takılan bir durumda bana yardımcı olursanız sevinirim. bir adet sonax brilliant shine detailer aldım normal yıkamadan sonra uygulamak için, bir adet de soft99 authenic premium carnauba wax alamayı düşünüyorum. 1-2 ayda bir filan wax yaparım düşüncesindeyim. aracımın boyası iyi durumda değil öncelikle çiziklerin giderilmesi iyi bir polisaj yapılması gerekiyor. boyayı düzelttikten sonra wax uygulasam sonra da her yıkamadan sonra sonax yapsam ne gibi yararı / zararı olur. ya da gereksiz midir bu uygulama. daha wax ı almadım ama alma arifesindeyim. fusso istemedim parlaklık daha çok tercih sebebim.
Polisaj yaptirdiktan sonra mutlaka once uygun yikama kurallarini gerceklestirmeniz gerekiyor yikamadan sonra dayanima bagli olarak Wax uygulayabilirsiniz 2 Hafta veya 1 aylik olarak uygulama yapabilirsiniz.Bu Wax in dayanimina baglidir Wax Boyanizi korur Ekstra Canlilik katar Tabi Wax a gore de degisir bu durum.Forum Olarak Genelimiz Wax i seviyoruz:)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Her yıkamadan sonra kullanabilirsiniz bir zararı olmaz. Wax yaptığınız zaman 2 yıkamada bir destek amaçlı kullanabilirsiniz.

Merhaba üstadlar 1 hafta önce honda civic fd6 satın aldım. Aracın içi baya kirli bunun için rica ediyorum denenmiş tecrübe sahibi olmuş kişiler,​
1- döşeme, tavan koltuk temizliği​
2- plastik aksamlar​
3- mikrofiber bez ve gerekirse detay fırçası önerilerinde bulunabilir misiniz? Çok teşekkür ederim.​

Bu resimlerdeji leke ve renk aşınmaları için ne yapabilirim acaba?
1-valet pro carpet cleaner
Tavanı ıslatmamanız önemli. Köpük yapan şişe kullanabilirsiniz.

2-Flowey i2

3-Valet pro fırça ve bim bezi

4-Deri temizliği ve zımpara işlemi sonrası deri boyasıyla boyayacaksınız veya kaplama yaptırabilirsiniz.
Düzenleme:aşınma direksiyon simidinde var zannettim. Plastikteki aşınma için bir şey yapılabileceğini sanmıyorum.

Son düzenleme:

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
@porsuk_y,
Wax öncesi zeminin hazırlanması ve imkan varsa polisaj yapılması en iyi tercih olacaktır. Sonrasında doğru yıkama ve uygulanan wax’ı desteklemek için Sonax bsd veya diğer alternatifler ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Wax olarak Soft99 Kiwami tavsiye ederim. Parlaklık ve dayanım olarak gayet yeterli.

aslında good stuff sio2 li wax ı da dikkatimi çekti onu alasım var bir arkadaş uygulamış bugün gördüm çünkü diğer alacağım ürünler de hep good stuff bende öyle marka uyumluluk takıntısı var da benim tam karar veremedim işte

xanax

Amatör Detaycı
Üye
İl
İzmir
Araç yikama seti satin alabilecegim bir bolum var mi? Kuzu tuyu eldiven cift kova sampuanli su tabancasi kurulama bezi ve uygun şampuan gibi.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Selamlar,
Dış plastik aksamları canlandırmak için hangi ürünü önerirsiniz?
Meguiars Black Trim Restorer
Meguiars Hyper Dressing
Koch Chemie Pss
Valet Pro Black of the Future
Auto Finesse Revive
Adam s Super VRT
Gyeon Q2M Preserve
Chemical Guys Trim Clean
Car Pro Perl
Sam s Rubber ve Trim Dressing

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

sdemir55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
Meguiars Black Trim Restorer
Meguiars Hyper Dressing
Koch Chemie Pss
Valet Pro Black of the Future
Auto Finesse Revive
Adam s Super VRT
Gyeon Q2M Preserve
Chemical Guys Trim Clean
Car Pro Perl
Sam s Rubber ve Trim Dressing
Sefa Üstad,
Teşekkür ederim, önerdiğiniz ürünlerin hepsi kıymetli ürünler, aklımda gyeon preserve ve car pro perl vardı, seçenek çok olunca seçmek de zor oluyor, perl i seçersem, lastiklerde de kullanabileceğim sanırım, sizin nokta atışı olarak bunu al dediğiniz ürün hangisidir.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Sefa Üstad,
Teşekkür ederim, önerdiğiniz ürünlerin hepsi kıymetli ürünler, aklımda gyeon preserve ve car pro perl vardı, seçenek çok olunca seçmek de zor oluyor, perl i seçersem, lastiklerde de kullanabileceğim sanırım, sizin nokta atışı olarak bunu al dediğiniz ürün hangisidir.
Hocam az cok birbirine yakin olan urunler Perl i tercih edebilirsiniz problem olmaz guzel urundur :)