Hızlı Soru - Cevap

burax44

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Öne çıkan konu #12,841
Merhaba üstadlar resimde görülen aracı en yüksek seviye parlatmak istiyorum. Pasta işlemi yapmadan. Hangi işlemleri hangi malzemelerle yapmam gerektiğini söylrrmisiniz? İç detaylı temizlik için malzemeler belirledim sadece dışının parlaklığı kaldı.

resim programı türkçe

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
Aracınızda kılcal çizik ve hare mevcutsa,siyah renk belli olmaması mümkün değil ne tür cila seramik vs sürsenizde zemin düzgün olmadıktan sonra istediğiniz parlaklığa ulaşmayacaktır.Öncelikle çiziksiz temiz bir yüzey gerekli yapılan işin ortaya çıkması için.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yukarıdaki yoruma katılıyorum. Yüzey çok önemli. Çizik yoksa bile waxtan önce demir tozudur, ipadır vs. kullanırsanız Wax daha çok tutunur. Ek olarak parlaklık almak istiyorsanız wax kullanabilirsiniz. Soft 99’un waxlarından bir çok kişi memnun. Forumda da karşılaştırmaları bir hayli fazla :)

burax44

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Malatya
Aracınızda kılcal çizik ve hare mevcutsa,siyah renk belli olmaması mümkün değil ne tür cila seramik vs sürsenizde zemin düzgün olmadıktan sonra istediğiniz parlaklığa ulaşmayacaktır.Öncelikle çiziksiz temiz bir yüzey gerekli yapılan işin ortaya çıkması için.
Yukarıdaki yoruma katılıyorum. Yüzey çok önemli. Çizik yoksa bile waxtan önce demir tozudur, ipadır vs. kullanırsanız Wax daha çok tutunur. Ek olarak parlaklık almak istiyorsanız wax kullanabilirsiniz. Soft 99’un waxlarından bir çok kişi memnun. Forumda da karşılaştırmaları bir hayli fazla :)
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aracımın üstünde çok çizik ve hare mevcut. Bu konuda acemiyim. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz?

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aracımın üstünde çok çizik ve hare mevcut. Bu konuda acemiyim. Nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olur musunuz?
hareler için polisaj yapmamız gerekli. Çiziklerin ve boyanın durumuna göre bir ürün seçilmeli. Japon araçlarının boya mikronu genelde ince oluyor. Bu sebepten çok fazla ağır aşındırıcı ürün tavsiye etmem ve polisaj yapılırken de kaportanın çok ısınmaması lazım. Eliniz yatkınsa sizde yapabilirsiniz değilse işinin ehli bir yere danışabilirsiniz.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Merhaba üstadlar resimde görülen aracı en yüksek seviye parlatmak istiyorum. Pasta işlemi yapmadan. Hangi işlemleri hangi malzemelerle yapmam gerektiğini söylrrmisiniz? İç detaylı temizlik için malzemeler belirledim sadece dışının parlaklığı kaldı.

resim programı türkçe
Polisaj istemiyorsanız glaze üstü wax olur kaliteli ürünlerlede bu iş 500 liraı bulur

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri

resim programı türkçe
Şuraya bir netlik getirelim bu daha önceleri konuşuldu ve azcık araştırmayla basitçe bulunabilecek bir bilgi

Yüzey ne kadar çiziksiz, haresiz, demir tozsuz, kirsiz olursa o kadar pürüzsüz ve berrak demektir ve herhangi bir yerden yansıyan ışıklar geliş açısını bozmadan tersine yansıyacağı için gözümüze direk ışık gelecek ve pürüzsüz yüzeyi göreceğiz buna da parlak diyeceğiz

Aşağıdaki yansıma bulamayacak kadar bozulmuş pürzlü bir yüzey ile mükemmel yansıyan pürzsüz bir yüzey örneği bırakıyorum

Keyifli forumlar:)

Adam’s Garage

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dış yüzeyde en iyi parlaklığı yakalamak için işlem sırası şu şekilde ilerlemeli. Ön yıkama-Temaslı yıkama-Demirtozu temizliği- Kil temizliği ( çizik ve hare bulunduğu için agresif kil hamuru ) - yüzey durumuna göre 3 yada 2 aşamalı polisaj - m700 ile yüzey temizliği sonrasında parlaklık üst düzey isterseniz glaze üstü wax yada sadece wax olarak işlemi bitirebilirsiniz.

Hk80

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi haftasonları, colourlock vinil koruyucu siparişi verdim, bu ürünün UV koruması var mı? Uyguladıktan sonra rutin temizliği nasıl yapılır, auto finesse spiritz de almak gerekir mi?