Hızlı Soru - Cevap

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #12,861
Herkese iyi haftasonları, colourlock vinil koruyucu siparişi verdim, bu ürünün UV koruması var mı? Uyguladıktan sonra rutin temizliği nasıl yapılır, auto finesse spiritz de almak gerekir mi?
Uv koruması yok. Rutin temizliği toz alma aparatı veya nemli bez ile yapabilirsiniz. Üzerine başka bir ürün kullanmanıza gerek yok.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
mikrofibermarket.comdan alisveris yapacağım purestar luxury gsm1400 wax silme bezi dusunceniz nedir ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
mikrofibermarket.comdan alisveris yapacağım purestar luxury gsm1400 wax silme bezi dusunceniz nedir ?
Bez iyi hocam sikinti yok kalitesi cok guzel ancak fiyati pahali o paraya edermi bilemedim Kendi aracim fiyat a takilmam derseniz sikinti olmaz ama sahsen 120 Tl ye @Tonyukuk07 Wax silme bezi alirdim 4 tane :) iyi detaylar

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bez iyi hocam sikinti yok kalitesi cok guzel ancak fiyati pahali o paraya edermi bilemedim Kendi aracim fiyat a takilmam derseniz sikinti olmaz ama sahsen 120 Tl ye @Tonyukuk07 Wax silme bezi alirdim 4 tane :) iyi detaylar

Hibrit Seramik Hızlı Kil Seti | Meguiar's Türkiye

waxtan once bu kil setini kullansam hare vs yaparmıyım ben orta gyeon mild kullandim az hare yapmisti sabunlu su ile bu meguiarsin urunu el pedi gibi hic tecrubem yok bunkonudq waxtan once bu kili kullansam pqrlamada etkisi olurmu pürüzsüz yuzey için

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
silme bezini iletisime gecegim ama kil konusunda takildim hare yapmadan kil atmak nasil mümkün olucak meguiars yeni urununu begendim ama hareden korkum var

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

waxtan once bu kil setini kullansam hare vs yaparmıyım ben orta gyeon mild kullandim az hare yapmisti sabunlu su ile bu meguiarsin urunu el pedi gibi hic tecrubem yok bunkonudq waxtan once bu kili kullansam pqrlamada etkisi olurmu pürüzsüz yuzey için
Hocam Sefa hocama sormuşsunuz ama onun da izniyle kendi tecrübemi aktarmak isterim.
Yüzeyi çizmemek için kilin sertliği tabiki önemli ama en önemlisi uyguladığınız baskı ve kili yoğurma sıklığınız. Her panelde 2-3 defa kili yoğurun. Şampuanlı suyu kaydırıcı olarak kullanabilirsiniz. Quick detailer sulandırabilirsiniz.
Kil olarak valet pro turuncu yumuşak bir kildir. Carpro yellow da tavsiye ederim yumuşaktır.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Bu urunde harelenme yapmaz hocam Zaten Ped in yaninda Seramik detailer cikiyor onla beraber kullanacaksiniz sabunlu suya gerek kalmaz en son icerisinden cikan Supreme shine bezle kurulama yaptiginizda hicbir sorun kalmaz asagiya link biraktim bu urunu ben daha once test ettim izleyebilirsiniz :) Ben sil sik seklinde yaptim siz pedle birlikte yaparsiniz daha guzel olur

İnceleme - Ceramic Detailer Meguiars

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam Sefa hocama sormuşsunuz ama onun da izniyle kendi tecrübemi aktarmak isterim.
Yüzeyi çizmemek için kilin sertliği tabiki önemli ama en önemlisi uyguladığınız baskı ve kili yoğurma sıklığınız. Her panelde 2-3 defa kili yoğurun. Şampuanlı suyu kaydırıcı olarak kullanabilirsiniz. Quick detailer sulandırabilirsiniz.
Kil olarak valet pro turuncu yumuşak bir kildir. Carpro yellow da tavsiye ederim yumuşaktır.
ben bu kibrik seklindeki killerden korktum gyeon mild kullandim harelendi o yuzeen meguiarsin yeni ürünü sordum kibritlerden korkuyorum malesef ama degerli bilgi icin tesekkur ederim

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Bu urunde harelenme yapmaz hocam Zaten Ped in yaninda Seramik detailer cikiyor onla beraber kullanacaksiniz sabunlu suya gerek kalmaz en son icerisinden cikan Supreme shine bezle kurulama yaptiginizda hicbir sorun kalmaz asagiya link biraktim bu urunu ben daha once test ettim izleyebilirsiniz :) Ben sil sik seklinde yaptim siz pedle birlikte yaparsiniz daha guzel olur

bu ürünü aliyim bende o zman pedli sekilde biraz tuzlu ama başka ped yok hepsi düz kil hamuru hamurlar hare yapıyor yada ben yanlis uyguladim pasta uygulamasi yapmayacagim sadece kil pedi ve ustune wax kullanacağım sizinde uygulamaniz guzel olmuş bu arada

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

bir sorum daha kilden önce ipa mi yoksa demir tozumu uygulamam gerekli bu arada aracimin yuzeyi temiz her 3 4 yikamada wet coat kullaniyorum yinede ipa veya demir tozuna gerek varmi kilden önce?

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Yanlış uygulama sonucu hare yapar. Dediğim gibi uygulandığında bir sıkıntı olmaz.
kil kullanmasam wax öncesi aracimin yuzeyini hic korumasiz birakmadim 1 sene once gyeon seramik yapildi one (1 yıllık) wet coat ile destekledim hep kapali garajda muhafaza ediyorum kil kullanmam sartmi 2 ay once demir tozu kullandim 1 kez garajdan fazla çıkmıyor sadece waxtan once demir tozu uygulamasi yapsam yeterli olurmu kilden ister istemez korktugum icin söylüyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
kil kullanmasam wax öncesi aracimin yuzeyini hic korumasiz birakmadim 1 sene once gyeon seramik yapildi one (1 yıllık) wet coat ile destekledim hep kapali garajda muhafaza ediyorum kil kullanmam sartmi 2 ay once demir tozu kullandim 1 kez garajdan fazla çıkmıyor sadece waxtan once demir tozu uygulamasi yapsam yeterli olurmu kilden ister istemez korktugum icin söylüyorum
Siz bilirsiniz olur neden olmasın, parlaklık, dokunuş hissi de ona göre olur. Bir süre wax yaparsınız sonra bazı seyleri beğenmeyip veya kendinizi geliştirmek için zaten kil yapacaksınız detay böyle bir şey.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Siz bilirsiniz olur neden olmasın, parlaklık, dokunuş hissi de ona göre olur. Bir süre wax yaparsınız sonra bazı seyleri beğenmeyip veya kendinizi geliştirmek için zaten kil yapacaksınız detay böyle bir şey.
CarPro PolyShave Blok – Sünger Bloklu Kil - 1 Adet

bu urunler normal killere gore daha iyi gibi geldi bana bilmiyorum sizin görüşünüz daha önemli meguiars hazir kit yada bana bir kit malzemesi onerir isenizde cok sevinirim meg olmaz der iseniz

murat_kurt

Amatör Detaycı
Üye
İl
Eskişehir