Hızlı Soru - Cevap

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Öne çıkan konu #13,501
Tam yoğuşmalı kombi den çıkan su destile saf su yerine kullanıla bilir mi acaba.ph değerine bakan oldumu.cam suyunda yada foam lance ta kullanılsa zararı olur mu tecrübe eden oldu mu acaba.
Yoğuşma suyunda doğalgazın yanması sonucunda oluşan N2'un oksitlenmesi sonucu nitrik asit açığa çıkar
buda çok zararlı maddedir
temas etmemeye özen gösterin ve kesinlikle toprağa dökmeyin

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Kenzo Seramigi Nasil bilirsiniz ?
3 bin tl fiyat pasta cila seramik uygulama demir tozu kil vs içinde. korumasina 4 yil tr sartlarinda dedi 3 gün cikmicak araç dedi dükkan içinde kalacakmis 1 sene once gyeon one yaptirmistim memnun kaldim ama aracimda havlu cizikleri oldu 1 yılda hali ile gyeon ama birdaha yaptirmicam kenzoyu arastirdim ama yabanci sitelerde bulabildim

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Kenzo Seramigi Nasil bilirsiniz ?
3 bin tl fiyat pasta cila seramik uygulama demir tozu kil vs içinde. korumasina 4 yil tr sartlarinda dedi 3 gün cikmicak araç dedi dükkan içinde kalacakmis 1 sene once gyeon one yaptirmistim memnun kaldim ama aracimda havlu cizikleri oldu 1 yılda hali ile gyeon ama birdaha yaptirmicam kenzoyu arastirdim ama yabanci sitelerde bulabildim

Hocam 4 yıl ne yazıkkı hayal olur. Üreticiler sağolsun işkembe i Kübra dan iyi sallıyorlar.. Paranıza yazık. Size yakın bir yer varsa önerilebilecek, arkadaşlar söyler. En azından gerçekçi süreler verilip, iyi bir zemin hazırlığı yapılmış olur ..

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Attlass att 1200p polisaj makinesi sıfır garantili 279 TL geliyor.
Klpro ikinci el ama satıcı hiç kullanılmadıgını alacak karşılıgı aldıgını söylüyor.Birtanesinin tutma kolu kırık yapıştırılmış 350 TL digerinin kolu saglam400 TL istiyor. Rotary olan makine 1400 watt. Tabi garanti yok.
Bir tane carpower 6680 var 250 TL tabla ve keçesi hariç.Zaten tabla ve keçe büyük gelir 180m gerek yok benim için. Bu üründe de garanti yok.

Kullanım tecrübesi olan arkadaşlar hangi makine mantıklı sizce. Attlas garantisi var fakat motoru yansa kullanıcı hatası diyecekler muhtemelen.Birde ısınma sorunundan bahsedenler olmuş.

Catpower kart sorunu olabiliyor sanırım bununla ilgili bir kaç yorum okudum.Birde bir kişi birinci devirde çok bayıldıgından bahsetmiş.

Klpro ise profesyonel kullanıma uygun yazıyor.1400 watt bahausta inceledim.Plastik kalitesi dewalt gibi degil hatta stanley gibide degil.Ama sıfırına bakınca yarı fiyatına denk geliyor makine.

Klro kutusu tablası vs var.Benim korkun yanmış olu daha sonra sardırılmış olması ama ürün resimlerde sıfır gibi duruyor. Catpower ile atlass arasında çok fark kalmıyor iki makine arasında kalınca atlass daha mantıklı gibi 2,55 kg ayrıca.

279 Tl nakit karşılıgında attlass alma mı mantıklı yoksa tutma kolu yapıştırılmış da olsa 350 TL klpro almak mı?

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba. Yazlık lastiklerim
önler 245/40/19
arkalar 275/35/19
Arka lastiklerim eski idi Geçen gün n11 den arka lastikleri sipariş verdim ama 275/40/19 vermişim. Ürünü teslim de aldım jeton sonradan düştü. Çok sorun olur mu acaba?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Merhaba. Yazlık lastiklerim
önler 245/40/19
arkalar 275/35/19
Arka lastiklerim eski idi Geçen gün n11 den arka lastikleri sipariş verdim ama 275/40/19 vermişim. Ürünü teslim de aldım jeton sonradan düştü. Çok sorun olur mu acaba?
Her lastiğe uygun belirli ölçüde muadil ebatları var hocam buradan kontrol edebilirsiniz fakat ben olsam orjinal ebatta kalmaya çalışırım

Lastik Hesaplama Programı

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Farkındayım hocam maalesef. Aslında bendeki durum şu. Sitede oturuyorum su yok, elektrik yok, elimde pompa ile köpük yapmaya çalışıyorum, suyu kovadan maşrapa ile döküyorum ve hem çok su harcıyor hemde tam durulama yapamıyorum. Her türlü eziyet çekiyordum.

Şimdi düşüncem şu şekilde, 2.kattayım 30mt uzatma kablosu var onu aşağı salacağım. 30lt bidon da var elimde onuda artık asansör ile indireceğim ve bu şekilde yıkamaya çalışacağım.

Benzinlikteki ne kuyu suyunu ne de o kostiği kullanmak istemediğim için mecburen ucuz yollu en azından işimi görebilecek böyle taşınması kolay pratik bir çözüm bulmaya çalıştım. Artık köpüğü de sulu atsın ona razı geleceğim. Benim amacım yüksek basınç bol bol köpük değil bilerek 100bar basınç atan cihaz aldım ki elimdeki suyu az atsın ve su yetsin diye. Köpük için ise hemen akıp gitmesin bana eldiven ile girişebilecek kadar süre tanısın o kıvama yaklaştırabileyim yeterli. Su taşıma ile olacağı için kullanımın şöyle olacak

Zaten sulu köpük attığı için kuru arabaya önce hızlıca bir kat köpük ardından ufak bir durulama sonra tekrar köpük ve bu köpüğü eldivenle kir çıkarmada yayıp ardından durulamayı yapabilmek istiyorum. Maalesef eldeki koşullar bu şekilde olunca yapabileceğim çok birşey kalmıyor. Tek düşüncem en azından benzinlik kostiği ve kuyu suyu yerine iyi kötü bu şekilde yıkayabilmek.
Evden elektrik için 30 mt. uzatma kablosu çekiyorrsanız., ama su için 30 lt. varil taşımayı göze alıyorsunuz anlaşılması biraz tuhaf bir durum., bunun yerine tıpki elektrik kablosu gibi 30 mt. hortum alsanız bu eziyeti çekmezsiniz.,

Bosch 'un kendi köpük cihazı başka bir eziyet., köpükten ziyade sulu sabun şeklinde atar hem de şampuan sarfiyatı bakından sizi üzer., Yıkama makinasını alarak zaten işin en büyük kısmını halletmişken., denizi aşmışsınız ama derede boğuşmak gibi.,

Foam lance köpük aparatı zaten pahalı bişey değil (vergi+kargo ücreti herşey dahil) 230 tl. ye tıraş köpüğü kıvamında halledebilirsiniz; US $22.9 |MJJC köpük püskürtücü skil 0760 / BlackDecker / Makita / AR mavi/köpük iki kez/bosch AQT serisi yılı sonra 2013|lance|lance foam - AliExpress

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bahsi geçen makinalardan KL yi bir kaç sefer deneyimleme şansım oldu diğerleri hakkında pek bir bilgim yok fakat güvenemedim açıkçası,ticari olarak kullanmayacaksanız tecrübe edinmek amacıylaysa ben KL önerebilirim en azından kullanıcı yorumlarıda olumlu tabi ki bir rupes,flex performansı olması beklenemez ama çoğu koşulda işinizi görecek bir makina diye düşünüyorum.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Hocam 4 yıl ne yazıkkı hayal olur. Üreticiler sağolsun işkembe i Kübra dan iyi sallıyorlar.. Paranıza yazık. Size yakın bir yer varsa önerilebilecek, arkadaşlar söyler. En azından gerçekçi süreler verilip, iyi bir zemin hazırlığı yapılmış olur ..
seramikte olsa olmasa havlu cizikleri gelirmi yine ? benim icin onemli olanlardan biriside bu izmirde oturuyorum bu arada

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Baktım abi oraya aslında. Fark %3,9 çıkıyor. Ama düşününce sadece 5mm. Bilemedim.
Sanırım %3.9 standart müsadenin dışında kalıyor, 5mm de olsa yanakta değişiklik görüntü olarakta rahatsız edebilir,tam emin olmamakla beraber hızınızda ve km sayacınızda da belirli sapmalara yol açıyor diye biliyorum.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Attlass att 1200p polisaj makinesi sıfır garantili 279 TL geliyor.
Klpro ikinci el ama satıcı hiç kullanılmadıgını alacak karşılıgı aldıgını söylüyor.Birtanesinin tutma kolu kırık yapıştırılmış 350 TL digerinin kolu saglam400 TL istiyor. Rotary olan makine 1400 watt. Tabi garanti yok.
Bir tane carpower 6680 var 250 TL tabla ve keçesi hariç.Zaten tabla ve keçe büyük gelir 180m gerek yok benim için. Bu üründe de garanti yok.

Kullanım tecrübesi olan arkadaşlar hangi makine mantıklı sizce. Attlas garantisi var fakat motoru yansa kullanıcı hatası diyecekler muhtemelen.Birde ısınma sorunundan bahsedenler olmuş.

Catpower kart sorunu olabiliyor sanırım bununla ilgili bir kaç yorum okudum.Birde bir kişi birinci devirde çok bayıldıgından bahsetmiş.

Klpro ise profesyonel kullanıma uygun yazıyor.1400 watt bahausta inceledim.Plastik kalitesi dewalt gibi degil hatta stanley gibide degil.Ama sıfırına bakınca yarı fiyatına denk geliyor makine.

Klro kutusu tablası vs var.Benim korkun yanmış olu daha sonra sardırılmış olması ama ürün resimlerde sıfır gibi duruyor. Catpower ile atlass arasında çok fark kalmıyor iki makine arasında kalınca atlass daha mantıklı gibi 2,55 kg ayrıca.

279 Tl nakit karşılıgında attlass alma mı mantıklı yoksa tutma kolu yapıştırılmış da olsa 350 TL klpro almak mı?
Mesajınız bu başlığa taşınmıştır.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
seramikte olsa olmasa havlu cizikleri gelirmi yine ? benim icin onemli olanlardan biriside bu izmirde oturuyorum bu arada
Bu tamamen sizin yıkama ve kurulama tecrübenizden,ekipmanınızdan kaynaklı bir sorun hocam. Bazı seramiklerin içeriği ısıyla bir nebze çizik toparlanması sağlıyor bu tarz ürünler tercih edebilirsiniz

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
teşekkürler kaizen ve can26

Bu tamamen sizin yıkama ve kurulama tecrübenizden,ekipmanınızdan kaynaklı bir sorun hocam. Bazı seramiklerin içeriği ısıyla bir nebze çizik toparlanması sağlıyor bu tarz ürünler tercih edebilirsiniz
Twisted pile havlular ile kurulama minimize edecektir. İzmirde olan arkadaşlar var onlardan yardım alabilirsiniz.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
cift kova ve bathe+ sampuanla gyeon eldivenle yıkıyorum aracımı ve twisted havlum var work stuff 1100 gsm

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bir ara Wetproof un yeni cikan Bionic Seramik kaplamasi ni alip deneyeyim dedim Uygulama yaptiktan sonra havlu ciziklerini vs İsitma tabancasi veya fön makinasiyla temizlendigini gordum taki fiyatinin 2 bin tl oldugunu duyunca vazgecmistim Seramik Kaplama nin en iyisini en pahalisinida alsan isterse Celikten 100 kat guclude olsa 1 yil zor dayaniyor malesef :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
cift kova ve bathe+ sampuanla gyeon eldivenle yıkıyorum aracımı ve twisted havlum var work stuff 1100 gsm
Teorik olarak değilde pratik olarak buna sizin karar vermeniz gerekiyor hocam aracınıza sizden başka kimse temas etmiyorsa yinede göze batan çizikler çabuk geri geliyorsa yıkamada ters giden durumlar olabilir,tabi ki bunları çok güzel hazırlanmış ve uygulaması yapılmış yüzey olduğunu farzederek söylüyorum :)

Bir ara Wetproof un yeni cikan Bionic Seramik kaplamasi ni alip deneyeyim dedim Uygulama yaptiktan sonra havlu ciziklerini vs İsitma tabancasi veya fön makinasiyla temizlendigini gordum taki fiyatinin 2 bin tl oldugunu duyunca vazgecmistim Seramik Kaplama nin en iyisini en pahalisinida alsan isterse Celikten 100 kat guclude olsa 1 yil zor dayaniyor malesef :)
Ülkemizde çılgın garantiler verilebiliyor Sefa hocam, bu yüzdende detaya küsüp bunlar hikaye diyen çok :) birde gerçek seramik ürünlere dediğiniz gibi fiyatlar olunca can sıkabiliyor biz kullanıcılar içinde :)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Evden elektrik için 30 mt. uzatma kablosu çekiyorrsanız., ama su için 30 lt. varil taşımayı göze alıyorsunuz anlaşılması biraz tuhaf bir durum., bunun yerine tıpki elektrik kablosu gibi 30 mt. hortum alsanız bu eziyeti çekmezsiniz.,

Bosch 'un kendi köpük cihazı başka bir eziyet., köpükten ziyade sulu sabun şeklinde atar hem de şampuan sarfiyatı bakından sizi üzer., Yıkama makinasını alarak zaten işin en büyük kısmını halletmişken., denizi aşmışsınız ama derede boğuşmak gibi.,

Foam lance köpük aparatı zaten pahalı bişey değil (vergi+kargo ücreti herşey dahil) 230 tl. ye tıraş köpüğü kıvamında halledebilirsiniz; US $22.9 |MJJC köpük püskürtücü skil 0760 / BlackDecker / Makita / AR mavi/köpük iki kez/bosch AQT serisi yılı sonra 2013|lance|lance foam - AliExpress
Hocam bende farkındayım hortumda alınıp çekilebilir ama söylediğim gibi sitedeyim ve araba yıkamaya bile farklı gözle bakılabiliyor, hortumu aşağı çekmiştim ucunda tabanca ile yıkama yaptım daha önce ama hortumu toplarken alt kattakilerin camına ne kadar da dikkat etsem damlıyor vs boş yere kimse ile papaz olmak istemiyorum. Elektrik kablosu pek dikkat çekmiyor yinede. su hortumunun söylediğim gibi sıkıntıları oluyor, Foam köpük aparatını ilerde alırım zaten ama ben şuan için elimdeki ürünlerle olabildiğince düzgün verim almaya çalışıyorum. Makine + 6mt uzatma hortumu aldım zaten 700tl birde 5kg şampuan alacağım derken zaten 1000tl harcadım, Birde deri koruyucu, soft99 12 mounths, detay frıçası, cila bezi, cila aplikatörü vs derken 1500'ü geçtik açıkcası :)

Eğer cihazın köpüğü en azından şimdilik yeterli gelir ise bir müddet bu şekilde kullanmak istiyorum, Valet Pro Foamula 1'nın köpüğü biraz daha yoğun gibi geldi wax'ı sökememesi de avantaj, kir sökmede ise ANSF önde sanırım.