Hızlı Soru - Cevap

Modi

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Öne çıkan konu #13,481
Teşekkür ederim bende sahte olduklarını tahmin ettim ama polisaj makinasının bile sahtesini yapmalarına şaşırdım da bir yandan.

Birde şu sorum geçen sayfalarda arada kaynamıştı önerisi olan var mı acaba;

Araç çok kısa süreliğine sergilenecek, dayanıklılık çok önemli değil, en fazla parlaklık ve derinlik veren cila hangisidir? Araba cam gibi olsun istiyorum. Elimdekiler: Sonax BSD, Soft 99 Wax Dark

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Teşekkür ederim bende sahte olduklarını tahmin ettim ama polisaj makinasının bile sahtesini yapmalarına şaşırdım da bir yandan.

Birde şu sorum geçen sayfalarda arada kaynamıştı önerisi olan var mı acaba;

Araç çok kısa süreliğine sergilenecek, dayanıklılık çok önemli değil, en fazla parlaklık ve derinlik veren cila hangisidir? Araba cam gibi olsun istiyorum. Elimdekiler: Sonax BSD, Soft 99 Wax Dark
Soft 99 wax :begenixx:

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
Merhaba öncelikle hepinize saygılar sevgiler sunuyorum sorum=Nevmix cilalı şampuan kullanan var mı yorumlarda ve kullanıcıların paylaştığı fotoğraflar var muazzam parlaklık söz konusu fırçasız olanı alıp marolex 3000 pompada kullanmak istiyorum firmanın bahsi pompa yada kovalı yıkamalarda kullanılır ve köpük yogunlugu tatmin edici diyor + 2 lt yarım çaybardagı kadar kullanın dedi ph değeri 11 ve seyreltince 7 lere kadar düştügünü söyledi

Aracınızda seramik kaplama yoksa kullanabilirsiniz. Ben yakında 500ml olanı bitirdim. İçeriğinde sodyum hidroksit (NaOH) yani kostk yok:) Fiyatına göre iyi..

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Bir şampuandan çok şey beklememek lazım. Ancak glossmetre ile belli olur parlaklık.. Alıp deneyin isterseniz:)
İlginiz için teşekkür ederim siz kullanmışsınız yıkama sonrası toz toplama var mı kayganlık hissi var mı mesela ben şuan autoglym bodvoork şampuan kullanıyorum 2. Bitirişim yıkama sonrası kayganlık hissi ve parlaklık mevcut sonucu merak ediyorum açıkçası detaylı bilgi verirseniz mutlu olurum ve netice olarak sipariş ederim şimdiden çok teşekkür ederim

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Seramik yok gerçekten parlıyor mu bu şampuan
Ben seramikli aracıma kullandım newmix’i. Resmen arabayı söndürmüşüm. cilalı olmasından seramiğin boncuklanmasını da perdeliyordu. Fiyatına göre muamele yapmak lazım. Ürün benzinlik kostiği ile, merdiven altı köpüğü ile karşılaştırınca devasa çok çok iyi ama daha pahalıları ile karşılaştırınca maalesef.. üstelik bana ürün sarfiyatı da fazla geliyordu. Şuan valet pro’ya geçtim kullanım miktarı çok az bu sebepten ömrü de daha uzun ömürlü. Newmix in pembe olan fırçalı şampuanı bir tık daha iyi ama foamerlerde çok köpürmeyebilir. Kovada iyi köpürüyordu. Ben size valet pro tavsiye ederim.

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Ben seramikli aracıma kullandım newmix’i. Resmen arabayı söndürmüşüm. cilalı olmasından seramiğin boncuklanmasını da perdeliyordu. Fiyatına göre muamele yapmak lazım. Ürün benzinlik kostiği ile, merdiven altı köpüğü ile karşılaştırınca devasa çok çok iyi ama daha pahalıları ile karşılaştırınca maalesef.. üstelik bana ürün sarfiyatı da fazla geliyordu. Şuan valet pro’ya geçtim kullanım miktarı çok az bu sebepten ömrü de daha uzun ömürlü. Newmix in pembe olan fırçalı şampuanı bir tık daha iyi ama foamerlerde çok köpürmeyebilir. Kovada iyi köpürüyordu. Ben size valet pro tavsiye ederim.
Çok teşekkür ederim şuan autoglym bodywork şampuan kullanıyorum arabamda seramik yok 2018 model güzel sonuç alıyorum cilalı ürün basınçlı köpük yapan pompalarda tam verim alamasamda ne olduğu bellisiz ürünlerden çok kaliteli memnun olduğum üründen vazgeçmemem lazım oldugunu düşünüyorum

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Çok teşekkür ederim şuan autoglym bodywork şampuan kullanıyorum arabamda seramik yok 2018 model güzel sonuç alıyorum cilalı ürün basınçlı köpük yapan pompalarda tam verim alamasamda ne olduğu bellisiz ürünlerden çok kaliteli memnun olduğum üründen vazgeçmemem lazım oldugunu düşünüyorum
Basınçlı pompa için valet pro formula 1 düşünebilirsiniz. 1:30 sulandırma oranı var güzel de köpürüyor pompa da.

Serdaldonmez

Acemi Detaycı
Üye
İl
Mersin

Burda video sonunda VP foamula 1 kullanmıştım bir iki kucuk kapakla ml olarak ölcmedim ama aldığım kopuk var. Bu videoyu oylesine yapmistim paylasim yapmamistim belki fikir verir sampuanin nasil kopuk yaptigina

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhaba öncelikle hepinize saygılar sevgiler sunuyorum sorum=Nevmix cilalı şampuan kullanan var mı yorumlarda ve kullanıcıların paylaştığı fotoğraflar var muazzam parlaklık söz konusu fırçasız olanı alıp marolex 3000 pompada kullanmak istiyorum firmanın bahsi pompa yada kovalı yıkamalarda kullanılır ve köpük yogunlugu tatmin edici diyor + 2 lt yarım çaybardagı kadar kullanın dedi ph değeri 11 ve seyreltince 7 lere kadar düştügünü söyledi

Foamerde kullanmak için ön yıkama şampuanı kullanmanız gerek. Flowey B33, Ev13, Valet pro ansf veya foamula. Kova içinse Valet pro concentrated öneririm.
Ayrıca bir hızlı cila veya katı cila edinirseniz arabanızın koruması cilalı şampuana göre kat kat etkili olacaktır :)

ShineSportage

Amatör Detaycı
Üye
İl
Giresun
İlginiz için teşekkür ederim siz kullanmışsınız yıkama sonrası toz toplama var mı kayganlık hissi var mı mesela ben şuan autoglym bodvoork şampuan kullanıyorum 2. Bitirişim yıkama sonrası kayganlık hissi ve parlaklık mevcut sonucu merak ediyorum açıkçası detaylı bilgi verirseniz mutlu olurum ve netice olarak sipariş ederim şimdiden çok teşekkür ederim
Pahallı ürün her zaman iyidir. Bütçeniz varsa pahallı ürünler alın. Tozlanma yapmadı bende.

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Forumu biraz araştırırsanız birçok kaliteli cilalı şampuan önerisi ve incelemesi bulabilirsiniz. :)

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba,

Bosch Aquatak basınçlı yıkama aldım kargoda geliyor lakin kendi foam haznesi var ve haliyle köpüğü biraz sulu atıyor. Yoğun köpük veren ve ph nötr, üzerindeki waxı sökmeyecek, kromlara falan zarar vermeyecek, köpüğü 2.kez sıktıktan sonra da eldivenle geçebileceğim bir şampuan arıyorum. Tavsiyeleriniz nedir acaba?

Cihazın köpük performans aşağıdaki gibi.

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaşlar merhaba,

Bosch Aquatak basınçlı yıkama aldım kargoda geliyor lakin kendi foam haznesi var ve haliyle köpüğü biraz sulu atıyor. Yoğun köpük veren ve ph nötr, üzerindeki waxı sökmeyecek, kromlara falan zarar vermeyecek, köpüğü 2.kez sıktıktan sonra da eldivenle geçebileceğim bir şampuan arıyorum. Tavsiyeleriniz nedir acaba?

Cihazın köpük performans aşağıdaki gibi.

Kendi gelen foam lance ile traş köpüğü kıvamında köpük elde etmeniz neredeyse imkansız aqt uyumlu foam lance almanızı öneririm
Ön yıkama şampuanı için grupta da sürekli kullanılan ev13 ya da vp ansf öneririm
Kova yıkama için ph nötr istiyorsanız vp concentrated öneririm

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Kendi gelen foam lance ile traş köpüğü kıvamında köpük elde etmeniz neredeyse imkansız aqt uyumlu foam lance almanızı öneririm
Ön yıkama şampuanı için grupta da sürekli kullanılan ev13 ya da vp ansf öneririm
Kova yıkama için ph nötr istiyorsanız vp concentrated öneririm
Farkındayım hocam maalesef. Aslında bendeki durum şu. Sitede oturuyorum su yok, elektrik yok, elimde pompa ile köpük yapmaya çalışıyorum, suyu kovadan maşrapa ile döküyorum ve hem çok su harcıyor hemde tam durulama yapamıyorum. Her türlü eziyet çekiyordum.

Şimdi düşüncem şu şekilde, 2.kattayım 30mt uzatma kablosu var onu aşağı salacağım. 30lt bidon da var elimde onuda artık asansör ile indireceğim ve bu şekilde yıkamaya çalışacağım.

Benzinlikteki ne kuyu suyunu ne de o kostiği kullanmak istemediğim için mecburen ucuz yollu en azından işimi görebilecek böyle taşınması kolay pratik bir çözüm bulmaya çalıştım. Artık köpüğü de sulu atsın ona razı geleceğim. Benim amacım yüksek basınç bol bol köpük değil bilerek 100bar basınç atan cihaz aldım ki elimdeki suyu az atsın ve su yetsin diye. Köpük için ise hemen akıp gitmesin bana eldiven ile girişebilecek kadar süre tanısın o kıvama yaklaştırabileyim yeterli. Su taşıma ile olacağı için kullanımın şöyle olacak

Zaten sulu köpük attığı için kuru arabaya önce hızlıca bir kat köpük ardından ufak bir durulama sonra tekrar köpük ve bu köpüğü eldivenle kir çıkarmada yayıp ardından durulamayı yapabilmek istiyorum. Maalesef eldeki koşullar bu şekilde olunca yapabileceğim çok birşey kalmıyor. Tek düşüncem en azından benzinlik kostiği ve kuyu suyu yerine iyi kötü bu şekilde yıkayabilmek.

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Basınç mı kaçırıyor ki , bu arada nozul ve delik işini nasıl yaptınız ?
110-06 nozul kullandım, delik yorgan iğnesi ile 1 adet deldim.
Hocam aynı sorunu ben de yaşadım. Önceside sıvı atıyordu. Fakat modifiye sonrası köpük yapmak için sıvı +hava karışımı çıktığı için haznedeki hava çok daha çabuk bitiyor. Malesef köpük yapma olayında hep bu sorun var :(
Teşekkürler hocam normal o zaman, xiaomi hava pompası da var aslında onu da bağlayabilirim şuradaki gibi;
Alta Foam 2000 Modifiye - Xiaomi Mijia Taşınabilir Hava Pompası

Cliocu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Tam yoğuşmalı kombi den çıkan su destile saf su yerine kullanıla bilir mi acaba.ph değerine bakan oldumu.cam suyunda yada foam lance ta kullanılsa zararı olur mu tecrübe eden oldu mu acaba.