Hızlı Soru - Cevap

sdemir55

Çaylak Detaycı
Üye
İl
samsun
Öne çıkan konu #13,621
Arkadaşlar arabayı evin önünde yıkamak için Bosch Auqatak 110 yıkama makinesi aldım. Flowey'den EV13 aldım. Çinden de MJJC foam sipariş verdim. Evim 2.katta ve site içerisinde, haliyle elektriği evimden aşağı kablo ile çekeceğim. Bosch makinem geldi ve evde deneme amaçlı çalıştırdım. Lakin ses seviyesi bayağı yüksek. 98 desibel yazıyor. Komşularıda rahatsız etmek istemiyorum veya bir kişi bile gelipte laf söylerse en büyük keyif alacağım iş olan arabamı gönlümce yıkama işi tedirginliğe bırakacaktır yerini.

Hal böyle olunca çözüm düşünmeye başladım ve Bondex bariyerli ses izolasyon malzemesi gözüme çarptı. Acaba bir sert karton tarzı veya benzer malzemeyi makinanın boyutlarında kesip sadece elektrik ve su çıkışı için delik açsam, içini de bondex malzeme ile kaplasam nasıl olur etki eder mi bilemedim. Karton yerine evet MDF de kullanılabilir ama hem esneklik hemde kolay taşınması adına hafif bir malzeme bulmaya çalışıyorum. Belkide 4 tane PVC su borusu alıp sarkıt şeklinde dikdörtgen hale getirip yapabilirim gibi fikirler bulmaya çalışıyorum. Malzeme de ucuz değil 50X100 ölçüsü 80 lira civarında benim makinem 40X20X40 ölçülerinde tabi birazda hava alabilmesi adına boşluk bırakmak gerekecek gibi heralde enazında 2 tane bondex almalıyım ama önce nasıl bir malzemeye bu bondexi kaplayacağımı da bulmam gerekiyor.

Belki sizlerin bir fikri olur, akıl akıldan üstündür diyerek sormak istedim. İşte müstakil ev olmamasının ceremesini hayatımız boyunca böyle çekeceğiz maalesef :(

Bende karcher k2 classic 110 luk makine var. açık havada rahatsız edecek kadar bir ses çıkmıyor diyebilirim.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar benim forumda kurulama havluları ve diğer kirli havlu(cila wax veya yağ kirleri gibi) yıkama ile ilgili okuduklarım aşırı kafamı karıştırdı şimdi ürün alicam ne alacağımi bilemedim. Kimisi granül sabun kullanıyor kimisi sarı perwoll kimisi vp yikama şampuanı kullanıyor. Ege hocamın bı konusunda da domol ile ilgili yazdıklarını okumuştum.

İkinci sorum ise nerde okuduğumu net hatırlamıyorum ama twisted pile havluları yıkama sonrası taranmamasi gerektiğini okudum bunun doğruluk payı nedir ?

mrtkap

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Zong
fotoğraf resmi

Herkese iyi forumlar, bugün yıkamacı bagajı süpürürken süpürgenin borusunun sürtünmesinden dolayı bu çizikler oluşmuş. Tırnak bir kaç yere takılıyor sizce bu çizikler çıkar mı ? Nasıl çıkar ?

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese iyi forumlar benim forumda kurulama havluları ve diğer kirli havlu(cila wax veya yağ kirleri gibi) yıkama ile ilgili okuduklarım aşırı kafamı karıştırdı şimdi ürün alicam ne alacağımi bilemedim. Kimisi granül sabun kullanıyor kimisi sarı perwoll kimisi vp yikama şampuanı kullanıyor. Ege hocamın bı konusunda da domol ile ilgili yazdıklarını okumuştum.

İkinci sorum ise nerde okuduğumu net hatırlamıyorum ama twisted pile havluları yıkama sonrası taranmamasi gerektiğini okudum bunun doğruluk payı nedir ?
Kerem selam, twisted pile bezleri taramana gerek yok. Silkeleyip gölgede kurumaya bırakabilirsin.
Vp mikrofibre ve sirke ile yıkarsan yeterli olacaktır. Uzun bir süre perwol ve sirke ile yıkadım hiç bir problem yaşamadım. Eğer fazla kirliyse veya cila artığı bulaştıysa perwolle amwayin yağ sökücü bir ürününü karıştırıp yıkıyorum ben.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
fotoğraf resmi

Herkese iyi forumlar, bugün yıkamacı bagajı süpürürken süpürgenin borusunun sürtünmesinden dolayı bu çizikler oluşmuş. Tırnak bir kaç yere takılıyor sizce bu çizikler çıkar mı ? Nasıl çıkar ?
Geçmiş olsun, polisaj ile halledilir. Forum kuralları gereği önce tanışma konusu açmanızı rica edeceğim.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kerem selam, twisted pile bezleri taramana gerek yok. Silkeleyip gölgede kurumaya bırakabilirsin.
Vp mikrofibre ve sirke ile yıkarsan yeterli olacaktır. Uzun bir süre perwol ve sirke ile yıkadım hiç bir problem yaşamadım. Eğer fazla kirliyse veya cila artığı bulaştıysa perwolle amwayin yağ sökücü bir ürününü karıştırıp yıkıyorum ben.
Dostum selam teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için peki sen bı kullanıcı olarak hangisini önerirsin net bu daha iyiydi diyebilir misin yoksa ikiside aynı mı dersin

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba
attlass att1200p polisaj makinesi için sünger vs takım bakıyorum uygun fiyatlı. 150 mm makine sıkıntı yapmaz heralde?

Befar Mavi Cutting Ped 150mm – www.atasturkiye.com
Befar Turuncu Polishing Ped 150mm – www.atasturkiye.com
Befar Siyah Finishing Ped 150mm – www.atasturkiye.com

Magic 150mm Aplikatörlü Beyaz Pasta Süngeri
Magic 150mm Aplikatörlü Turuncu Pasta Süngeri
Magic 150mm Aplikatörlü Mavi Pasta Süngeri

Farecla Sarı Pasta Süngeri 6'' 150 mm ( 1 Adet )
Farecla Beyaz Pasta Süngeri 6'' 150 mm ( 1 Adet )

Befar her şey açıkça yazılmış. Magic hangisi sert,orta yada cila için yazılmamış ama ekstra bir tabana ihtiacım yok kendinden tabanlı. Birde farecla olanlar var. Befar olanlar nasıl olur?

Befar 125mm Cırtlı Sert/Yumuşak Taban Keçe sünger tablası – www.atasturkiye.com

polisaj tabanı olarakta yumuşak mı olmalı sert mi?

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç icin yangın söndürücü alabileceğim güvenilir bir link var mi acaba? Piyasada bolca sahte ürün varmış güvenli bir yere ihtiyacım var.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhaba
attlass att1200p polisaj makinesi için sünger vs takım bakıyorum uygun fiyatlı. 150 mm makine sıkıntı yapmaz heralde?

Befar Mavi Cutting Ped 150mm – www.atasturkiye.com
Befar Turuncu Polishing Ped 150mm – www.atasturkiye.com
Befar Siyah Finishing Ped 150mm – www.atasturkiye.com

Magic 150mm Aplikatörlü Beyaz Pasta Süngeri
Magic 150mm Aplikatörlü Turuncu Pasta Süngeri
Magic 150mm Aplikatörlü Mavi Pasta Süngeri

Farecla Sarı Pasta Süngeri 6'' 150 mm ( 1 Adet )
Farecla Beyaz Pasta Süngeri 6'' 150 mm ( 1 Adet )

Befar her şey açıkça yazılmış. Magic hangisi sert,orta yada cila için yazılmamış ama ekstra bir tabana ihtiacım yok kendinden tabanlı. Birde farecla olanlar var. Befar olanlar nasıl olur?

Befar 125mm Cırtlı Sert/Yumuşak Taban Keçe sünger tablası – www.atasturkiye.com

polisaj tabanı olarakta yumuşak mı olmalı sert mi?
Bu Linkte İki Adet Ped var Sari ile İnce Pasta Siyah ile Sealant veya Wax uygulamasi yapabilirsiniz.Fiyatlari cok uygun ben denemek icin aldim fiyat performans urunu size de yeterli gelir.

Farecla Esnek Cırtlı Pasta Cila Süngeri 150mm

Polisaj Tabani tabla icinde su urun daha iyi olur

Farecla G3 Esnek Cırtlı Pasta Cila Süngeri Tabanı 125mm - 165mm

Bu Urunleri yazmis ve takip ettiginiz urunlere istinaden yazdim piyasada daha iyi daha profesyonel olanlarida var ancak baslangic icin bu urunler ve tabla size yeterli gelir.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dostum selam teşekkür ederim verdiğin değerli bilgiler için peki sen bı kullanıcı olarak hangisini önerirsin net bu daha iyiydi diyebilir misin yoksa ikiside aynı mı dersin
Kıyaslayarak test etmediğim için bu daha iyi diyemem ama vp reviver durulanması daha kolay ve daha yumuşak bir dokunuş hissi bırakıyor. Su emişinde bariz fark olmasa da reviver daha iyi gibi geldi. Ama kir sökme konusunda perwol net daha iyi diyebilirim. Kir durumuna göre dönüşümlü kullanıyorum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir

merhaba @Kermssl, bey;
asla burguları fırçalamayın. fırçalama işlemini tek dal iplik yapısında olan ve birbirine micro degerlerden kaynaklı tutunmuş ipliklerin ayrılmasıiçin yapıyoruz.
burgu da böyle bir sorun zaten göremezsiniz .buna keza zati olaki fırçalamaya kalkarsanız ip kaçması atması dedigimiz olay gerçekleşecek ve fırçaya takılan bir ip örgü yumagının içinden ayrılıp uzayarak dışarı çıkacaktır.
bu burgularda kullanılırken başımıza gelen takılma ve ip çıkmasını siz fırçayla simüle etmiş olursunuz.

yıkama konusunda benim konumu okumuşsunuz .teşekkürler. orda verilen bilgiler ışıgında amaç en uygun fiyata bu işi çözmekle beraberinde işi hakkıyla yapan en dogru ürünleri kullanmak.
o konuda süregelen yöntemlerve ürünler adına sirkenin üstünü kalın bir kalemle çizdim attım. mic. şamp. ların üstünü kalemle çizdim. bundan daha iyi bir F/P yok şu an benim için.
seçim sizin tabiki .

iyi detaylar.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Konu ile çok alakası olmamakla beraber bir sorum olacak daha önce bu sorunu yaşayan var mı ?
Sorun şu ki; araç lastiklerim 225/45/17 ve yanakları da XL yani güçlendirilmiş yanak. Aracımın kapısında değer olarak önler 33 arkalar 29 psi yazıyor. Ama nette 225/45/17 için önler 38 arkalar 36 psi diyor. Lastikleri 38-36 yapınca yolda ki her sorunu hissediyorum. Şimdi ben tam olarak neyi baz almalıyım ? Bu konu da bilgisi olan var mıdır?

hakan34

Çaylak Detaycı
Üye
Konu ile çok alakası olmamakla beraber bir sorum olacak daha önce bu sorunu yaşayan var mı ?
Sorun şu ki; araç lastiklerim 225/45/17 ve yanakları da XL yani güçlendirilmiş yanak. Aracımın kapısında değer olarak önler 33 arkalar 29 psi yazıyor. Ama nette 225/45/17 için önler 38 arkalar 36 psi diyor. Lastikleri 38-36 yapınca yolda ki her sorunu hissediyorum. Şimdi ben tam olarak neyi baz almalıyım ? Bu konu da bilgisi olan var mıdır?
yazan şey doğruda ülkemizin asfaltları buna el vermiyor,,bendede aynı oran lastik var 33-34 bandında tutmaya çalışıyorum

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
lastik etiketinde., tek bir değer olmaması lazım konfor, uzun yol, tek kişi yüksüz kullanım vs.. farklı basınç değerleri olması lazım., havaları ayarlarken soğuk lastikte yapmanız gerekir..

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
araç üreticisinin verdigi degerleri göz önünde bulundurun ki ; motor agırlıgı şahi agırlıgı vb degerlere göre hesaplanan basınç degerlerini tam olarak bu veri saglayacaktır.
tabi bu dgerler firmadan firmaya degişkenlik göstermekle beraber asla tek bir birim söylenmez. @forzaGilles beyin dedigi gibi otoban -şehir içi
arka yük-kişi sayısı durumuna göre sınıflandırılarak birimler sunulur.
lastik üreticileri çeşitli araçlarda aynı lastik kullanalacagı için ortalama yada azami deger veriler.

iyi detaylar.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam biz şirkette 3 arkadaşla bu üründen aldık aralık ayında bi sorun olmadı zaten kendileri üretici sanırsam mağazaya bakarsanız başka sattıkları ürün yok hep yangın söndürme malzemesi satıyorlar.. tavsiye ederim.. biz bi sorun yaşamadık gelen ürün güzeldi.. biz aldığımızda 50 tl idi fiyatı ..

https://www.hepsiburada.com/tupas-1...u-p-HBV00000TK0TL?magaza=yangintupuyedekparca
Araç icin yangın söndürücü alabileceğim güvenilir bir link var mi acaba? Piyasada bolca sahte ürün varmış güvenli bir yere ihtiyacım var.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
lastik etiketinde., tek bir değer olmaması lazım konfor, uzun yol, tek kişi yüksüz kullanım vs.. farklı basınç değerleri olması lazım., havaları ayarlarken soğuk lastikte yapmanız gerekir..
araç üreticisinin verdigi degerleri göz önünde bulundurun ki ; motor agırlıgı şahi agırlıgı vb degerlere göre hesaplanan basınç degerlerini tam olarak bu veri saglayacaktır.
tabi bu dgerler firmadan firmaya degişkenlik göstermekle beraber asla tek bir birim söylenmez. @forzaGilles beyin dedigi gibi otoban -şehir içi
arka yük-kişi sayısı durumuna göre sınıflandırılarak birimler sunulur.
lastik üreticileri çeşitli araçlarda aynı lastik kullanalacagı için ortalama yada azami deger veriler.

iyi detaylar.
Dediğiniz gibi birden farklı değer var. Ben zaten soğuk lastik değerleri ve günlük yüksüz kullanım değerlerini paylaştım ama işte araçta yazan ile internettekş genel bilgiler arasında baya bi fark olması aklımı karıştırdı

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
merhaba @Kermssl, bey;
asla burguları fırçalamayın. fırçalama işlemini tek dal iplik yapısında olan ve birbirine micro degerlerden kaynaklı tutunmuş ipliklerin ayrılmasıiçin yapıyoruz.
burgu da böyle bir sorun zaten göremezsiniz .buna keza zati olaki fırçalamaya kalkarsanız ip kaçması atması dedigimiz olay gerçekleşecek ve fırçaya takılan bir ip örgü yumagının içinden ayrılıp uzayarak dışarı çıkacaktır.
bu burgularda kullanılırken başımıza gelen takılma ve ip çıkmasını siz fırçayla simüle etmiş olursunuz.

yıkama konusunda benim konumu okumuşsunuz .teşekkürler. orda verilen bilgiler ışıgında amaç en uygun fiyata bu işi çözmekle beraberinde işi hakkıyla yapan en dogru ürünleri kullanmak.
o konuda süregelen yöntemlerve ürünler adına sirkenin üstünü kalın bir kalemle çizdim attım. mic. şamp. ların üstünü kalemle çizdim. bundan daha iyi bir F/P yok şu an benim için.
seçim sizin tabiki .

iyi detaylar.
Hocam güzel cevaplarınız ve ilginiz için teşekkür ederim dikkate alacağım yazdıklarınızı keyifli forumlar ve iyi detaylar dilerim..

SKaplan

Amatör Detaycı
Üye
38-36 psi çok fazla değerler taş gibi yapar lastikleri en ufak mıcırı bile hissettirir, 33-29 kullanmalısınız, ben aynı ebatlar için ön arka 33 kullanıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
38-36 psi çok fazla değerler taş gibi yapar lastikleri en ufak mıcırı bile hissettirir, 33-29 kullanmalısınız, ben aynı ebatlar için ön arka 33 kullanıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok sert oluyor evet o yüzden artık bende araç üzerinde ki değerler ile kullanıcam bakalım