Hızlı Soru - Cevap

Bulutan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Öne çıkan konu #13,781
Merhabalar jantların ve tüm yüzeylerin ön yıkamasını en doğru ve güvenli şekilde yapıp,ardından temaslı yıkamada minimum hasar verecek ürünler seçebilirsiniz. Ek olarak jantlara özel koruma ürünleri tercih ederseniz kirlenmeyi geciktirir,temizliği kolaylaştırıp teması azaltabilirsiniz
teşekkürler. Peki yıkama ve koruma için ürün tavsiyeniz nelerdir?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
teşekkürler. Peki yıkama ve koruma için ürün tavsiyeniz nelerdir?
Jantlarda favori ürünüm R1 korumaya zararıda en az seviyede1:5 şeklinde harika iş çıkarıyor. Mümkünse Jant seramiği yoksa @Brindabella ’da satılık max wheel coat alınabilir. Bunlardan önce yıkama pratiğini uygulamak en önemli konu bence :)

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Teşekkürler o ürünleri kullanıyorum fakat ağır kirler çıkmıyor
Auto Finesse Citrus Power Bug bu ürün gibi ürünlerden soruyorım bunun fiyatı oldukça yüksek geldi
Hocam citrus power yerine 3d apc yi orta kıvamda sulandırarak kullanmıştım bikaç kere. Hoşuma da gitmişti. F/p olarak da güzel

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam Başlıklar carpro başlıklara benziyor ama sağlamlığı nasıldır memnunmusunuz bozuluyormu çabuk . birde şişe ile başlık arasında kalan conta vazifesi gören parça plastik mi yoksa köpük gibi sünger mi
Hocam Gecen Sene Nisan Ayinda 11 Tane aldik 1 Tanesi bozuldu oda Jant Temizleyiciden dolayi oldu icinde suan a kadar cok memnunum bir sikinti olmadi kullanimi cok guzel parcalari da asagidaki resimler hocam yani Kwazardaki gibi bir conta cikmadi

shovery

Acemi Detaycı
Üye
Sağolun vp ansf kwazarda kullanıyorum köpük şeklinde ön yıkama olarak ama iki üç ay aracı yıkamadığım oluyor dolayısı ipe tortu ve benek şeklinde çamurlar kalıyor o çamurları kolay bir şekilde çözüm akıtabilecek bir ürün arıyorum sonrasında suyu vurunca hemen dökülsün sonrasında ön yıkamaya geçmek istiyorum. Dediğiniz gibi seramiği aşındırmayacak birşekilde yapbilirsem diye sormak istedim fiyat perfonmans ürünü arıyorum açıkçası
Piyasadaki en iyi güvenli ön yıkama ürünü bile 3 aylık kir ve çamuru tek başına indiremeyecektir hocam. Çift ön yıkama deneyebilirsiniz. Yabancı forumlarda ve videolarda Bilthamber Auto Foam temizlik kabiliyeti bakımından çok öneriliyor.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Hocam Gecen Sene Nisan Ayinda 11 Tane aldik 1 Tanesi bozuldu oda Jant Temizleyiciden dolayi oldu icinde suan a kadar cok memnunum bir sikinti olmadi kullanimi cok guzel parcalari da asagidaki resimler hocam yani Kwazardaki gibi bir conta cikmadi

aynı başlıgı dünkü Kwazar konusunda paylaşmıştım.
o resimde olan dagıtılmış başlık ocak 2017 yılında alınmış ve o süre zarfından bozulana kadar vp bilberry ürünüyle kullanıldı.
kavçuk kiremit rengi conta içine aldıgı yay sebebiyle sıkılmaktan ezilmiş ve kimyasal maruziyetle yırtılmış şekilde çıktı.
basınç üretemiyor ve atım saglayamıyordu. tam 4 yıl hizmet verdi .
varın gerisini siz düşünün. @değişik, bey.
carpro başlık kullanmadım. yeni gelen ürünlerde başlıkları degiştirdiler zati .
yurtdışı forumlarda çok fazla yerden yere vuluyordu. uç kısmından dahi akıttıgını gördüm. sıkımlarda kararsızlık yaşadıgı baglantı kısmından kaçırdıgı bilinen bir sorun .
bu başlıkta şişe seçiyor. kısa vidalama bölümü şişelerde akıtma yapıyor .köpük conta kullanılınca sorun çözülüyor.

iyi detaylar

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Hocam boyalı yüzeye ve seramiğe zararı varmıdır 3d apc nin
Öncelikle boyalı yüzeye zararı olmaz çünkü apc , ha tabi gibip 1:2 felan değil de 1:5 sulandırılmakta yarar var. Seramik yada waxı bilemeyecem çünkü bende yoktu anca hızlı cila ile geçiştiriyorum şu zamanlarda fakat yukarıda @shovery adlı hocama katılıyorum .En son b33 ile yıkadım. 1.5 lt ye 30 ml şeklinde 1:60 gibi sulandırmama rağmen kapıları ve arka tamponu 2 kere ön yıkama yaptım o şekilde kiri çıkardı , siz düşünün. Bence aracımdaki gibi 1 ayı geçmiş trafik - çamur filmi vs her ne varsa 2 ön yıkama çok daha iyi . Direk ön yıkama şampuanı ile yapmayı daha doğru buluyorum

Ha bu arada 1.5 lt ye 30 ml b33 koyarken 1 kapak da apc ekleyip ek deneyebilirsiniz,

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Pril ile lastik temizleniyor mu yani başarılı mı?
Prili sadece ön yıkamada wax sökmek için kullanmıştım :) lastik de temizlik sağlar belki ama kahverengileşme ya da beyazlaşma yapar mı bilmiyorum uzun süre kullanımda. Ben @onurçiko abiden gördüğüm asperoxu kullanıyorum şu ana kadar bir sorun yaşamadım

Murathan28

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adiyaman
Arkadaşlar zorunluluktan dolayı serviste aracıma seramik kaplama yapıldı fakat memnun kalmadım.Ne kılcal çizikler adam akıllı alınmışt ne kil temizliği yapılmış.Birde 5-6 gün geçtikten sonra su lekesi benzeri izler oluştu.Servis uygulamayı ücretsiz olarak yenileyecekBütün uygulama sizin gözetiminiz altında yapılacak denildi.kullanılan ürün linkini atıyorum.
https://www.tech-turkiye.com/index.php?route=product/product&product_id=168
Seramik kaplamayı araçtan sökmek için ne yapmak gerekir.
0 dan bir uygulama olsa sıralama aracı yıka-demir tozu temizliği-kil-yeniden yıka-polisaj-polisaj kalıntılarını temizle(ipa ya da benzeri ürünle) sonra seramik uygula diye biliyorum ama seramik varken demir tozu temizliği ya da kil ne kadar etkili olur.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Muhtemelen önce pasta ile seramiği alıp o arada çizikleri de alıp seramik atarlar tekrar. Şu aşama da Demir tozu ve kil yapmazlar sanırım. Uygulama sizin gözetiminiz altında olacak ama 2 gün araç yatacak orda kürleşmesi için o nasıl olacakmış ki , zaten sorun kürleşme de gibi sanki

Murathan28

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adiyaman
Muhtemelen önce pasta ile seramiği alıp o arada çizikleri de alıp seramik atarlar tekrar. Şu aşama da Demir tozu ve kil yapmazlar sanırım. Uygulama sizin gözetiminiz altında olacak ama 2 gün araç yatacak orda kürleşmesi için o nasıl olacakmış ki , zaten sorun kürleşme de gibi sanki
Demir tozu ve kil yapmazlarsa temiz bir zemin elde edemezler ki.Kladıki polisaj öncesi bunlar yapılmazsa aracı çizmezmi polisaj uygulaması.Aracın beklemesi sorun değil.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Aracı bekletirlerken toz vs olmayan bir alan da bekleyecek mi? Seramiği sökmek için Polisaj yaparlar diye düşünüyorum ama üstadlar daha net bilgi verir muhakkak, o yüzden seramik kalkmadan Demir tozu kil vs yapmalarının bir anlamı olmaz ki zaten sökmek için Polisaj yaptıklarında sanmıyorum ki sadece seramiği alsınlar elbet normal Polisaj gibi yüzeye işlem yapmış olacaklar. Ama siz derseniz ki illa kil ve Demir tozu yine de yapılsın ona bişi diyemem tabi ki

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Bu arada tanışma bölümünden kendinizi tanıtırsanız bulunduğunuz ilde de size yardımcı olacaklar çıkacaktır

Murathan28

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adiyaman
Aracı bekletirlerken toz vs olmayan bir alan da bekleyecek mi? Seramiği sökmek için Polisaj yaparlar diye düşünüyorum ama üstadlar daha net bilgi verir muhakkak, o yüzden seramik kalkmadan Demir tozu kil vs yapmalarının bir anlamı olmaz ki zaten sökmek için Polisaj yaptıklarında sanmıyorum ki sadece seramiği alsınlar elbet normal Polisaj gibi yüzeye işlem yapmış olacaklar. Ama siz derseniz ki illa kil ve Demir tozu yine de yapılsın ona bişi diyemem tabi ki
polisajı şundan yapacaklar kılcal çizikleri adam akıllı almamışlardı.Bundan dolayı yeniden yapacaklar.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Bence seramiği sökmek için Polisaj yapacaklar hazır başlamışken de çizikleri alırlar artık :) kimyasal kullanıldığını duymadım seramik sökmek için ama illa ki kimyasal ile çıkar fakat ne kadar sağlıklı olur onu bilmiyorum.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Geçeceğini sanmam bence hiç ellemeyin onlar yapsın ki sonra size suç bulmasınlar