Hızlı Soru - Cevap

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Öne çıkan konu #13,741
Meguiars Endurance aldım... ama hiç memnun kalmadım. Anlatıldığı gibi değil. 2 gün olmadan parlaklık uçup gidiyor. Kullanan var mı
Bende kışı 1 hafta hatta hava düzgünse 2 hafta rahat kalıyor. Ürünü iyice temizlenip arınmış olan kuru lastiğe uygulayın. Extra parlaklık için ilk uygulamadan bi 10 dakika sonra tekrar uygulayın ama lastik temiz be kuru değilse ne yazık ki beklentiniz olmasın

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Selam herkese. Sorum şöyle ki;
Daha önce seramik uygulama tecrübem olmadığı gibi seramikli bir üründe denemedim hiç. Son zamanlar da ki seramik katkılı sıvı ürünlerin spreylerin deneme konuları beni de cezbetti bende forumda denemesi olmayan İgl premier ve britemax remax arasında kalıp remax ı tercih ettim. En azından denemiş olurum ve forumda da bir konusu olsun diye bu ürünlerden yana tercihimi kullandım. Şöyle ki bu ürünü uygulamak için seramik takozu daha iyi olabilir her noktaya teması açısından diye düşündüm ama seramik takozum falan yok :)
Ben şimdi bu ürünü max berim için seramik takozu yerine süetimsi bir gözlük beziyle mi yoksa MF bir ped ile mi uygulayayım. Bir de sildiğim bez de kalıcı kalıntı bırakır mı bez seçimini nasıl yapayım?

gözlük bezi bu

mikrofiber ped bu (bunun standart oval olanı da mevcut elimde)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Daha önce seramik uygulama tecrübem olmadığı gibi seramikli bir üründe denemedim hiç. Son zamanlar da ki seramik katkılı sıvı ürünlerin spreylerin deneme konuları beni de cezbetti bende forumda denemesi olmayan İgl premier ve britemax remax arasında kalıp remax ı tercih ettim. En azından denemiş olurum ve forumda da bir konusu olsun diye bu ürünlerden yana tercihimi kullandım. Şöyle ki bu ürünü uygulamak için seramik takozu daha iyi olabilir her noktaya teması açısından diye düşündüm ama seramik takozum falan yok :)
Ben şimdi bu ürünü max berim için seramik takozu yerine süetimsi bir gözlük beziyle mi yoksa MF bir ped ile mi uygulayayım. Bir de sildiğim bez de kalıcı kalıntı bırakır mı bez seçimini nasıl yapayım?

gözlük bezi bu

bu gözlük bezi olayı benim de aklıma geldi fakat kararsız kaldım süet yapıda olmadığı için :D evde bolca var bu bezlerden ama işe yarıyorsa şahane olur :) ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
bu gözlük bezi olayı benim de aklıma geldi fakat kararsız kaldım süet yapıda olmadığı için :D evde bolca var bu bezlerden ama işe yarıyorsa şahane olur :) ben de merak ediyorum bu sorunun cevabını :)
Tam Süet olanı da var elimde aslında ama bulamayınca resimdekini temsili çektim :)

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

gözlük bezi bu

Eğer 2 si arasından seçim yapılacaksa süet bez tercih etmek daha uygun olucak mikrofiber aplikatör sıvının bir kısmını emer ama uygulama kolaylığı açısından daha kolay

Bulutan

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Adana
Herkese selamlar..Colourlock deri kalkanı uygulanmış koltuklara rutin temizlikte KC pol star yada nanolex interior cleaner ile temizlik yapabilirmiyiz?Yoksa tekrar colourlock mı uygulamak gerekir? Bu ürünler deri kalkanına zarar verir mi?

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Herkese selamlar..Colourlock deri kalkanı uygulanmış koltuklara rutin temizlikte KC pol star yada nanolex interior cleaner ile temizlik yapabilirmiyiz?Yoksa tekrar colourlock mı uygulamak gerekir? Bu ürünler deri kalkanına zarar verir mi?
Hocam merhaba,

Deri kalkanının ömrü yaklaşık 2 aydı diye hatırlıyorum.

Bahsettiğiniz iki ürünü de kullanabilirsiniz. Elbette temizleyici olduklarından kalkanın varlığı olsa dahi kalmaz. Sonrasında tekrar kalkan uygularsınız. Carpro inside ı da getirdiler bunu da edinebilirsiniz. Ben almıştım ama henüz kullanma fırsatım olmadı :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir

gözlük bezi bu

Kullanacaginiz ürün seramik kaplama degil camlasma yapmıyor o yuzden bezle yapmak daha mantıklı olur. Her sio2 içeren ürün seramik kaplama değildir :) bu tip ürünleri suet ve takoz ile uygulamak bence iskence olur... kesinlikle mf bez ile uygulardım, uygulama sonrası apc ile yıkarsanız kalıntı kalmaz. Ben gerçek seramik kaplama sildiğim bezleri uygulama bittiği gibi makineye atıp apc ile yıkayarak Jant davlumbaz bezi olarak ayırıyorum

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

gözlük bezi bu

Remax kullanmadım ama cure, quartz max gibi %5sio2 içerikli bir ürün olması lazım. Seramik takozu ile uygulamak gereksiz olur. İyi yayılsın istiyorsanız mf ped ile uygulayabilirsiniz yada normal bezle sık sil yapabilirsiniz.

Bez için, işiniz bitince elde ön yıkama yapıp makineye atarsanız tekrar kullanabilirsiniz.

Nemli beze 1 fıs sıkıp toz alma amaçlı silerseniz sorun olmaz ama daha ağır bir temizlikte tabiki tekrar uygulama gerekecek :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Kullanacaginiz ürün seramik kaplama degil camlasma yapmıyor o yuzden bezle yapmak daha mantıklı olur. Her sio2 içeren ürün seramik kaplama değildir :) bu tip ürünleri suet ve takoz ile uygulamak bence iskence olur... kesinlikle mf bez ile uygulardım, uygulama sonrası apc ile yıkarsanız kalıntı kalmaz. Ben gerçek seramik kaplama sildiğim bezleri uygulama bittiği gibi makineye atıp apc ile yıkayarak Jant davlumbaz bezi olarak ayırıyorum
Tüm araç değil de daha ziyade cam için falan düşündüm maksat kalıcılık etkilenecek mi diye, tüm araç zaten zor olurdu haklısın. Sio2 içeren her ürün seramik değil biliyorum sadece sorayım dedim daha önce seramik takozu ile uygulama yapıldığını duymuştum. Bezi de güzel wax sildiğim bezler zarar görmesin diye sordum teşekkür ederim hocam :)

Remax kullanmadım ama cure, quartz max gibi %5sio2 içerikli bir ürün olması lazım. Seramik takozu ile uygulamak gereksiz olur. İyi yayılsın istiyorsanız mf ped ile uygulayabilirsiniz yada normal bezle sık sil yapabilirsiniz.

Bez için, işiniz bitince elde ön yıkama yapıp makineye atarsanız tekrar kullanabilirsiniz.
Ben en iyisi bir kaç gözden çıkaracağım bez ayarlıyım :)

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir daha 3d'nin pastaları mı tövbe. 501 ve 502 yi asla almayacağım.

Atasın ve Befarın turuncu pediyle milim çalışmadı bu pastalar Audinin boyasında.

Sonra elimde azıcık Megin Ultimade Compound vardı onu kullandım nasıl çalıştı. Tozuyor falan ama çalışıyor en azından.

Galiba KC ve Menzernadan şaşmamak lazım.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Bende kışı 1 hafta hatta hava düzgünse 2 hafta rahat kalıyor. Ürünü iyice temizlenip arınmış olan kuru lastiğe uygulayın. Extra parlaklık için ilk uygulamadan bi 10 dakika sonra tekrar uygulayın ama lastik temiz be kuru değilse ne yazık ki beklentiniz olmasın
Senin orda 1 hafta gidiyorsa bizim buralarda rahat 2 3 Hafta gider :)
Bir daha 3d'nin pastaları mı tövbe. 501 ve 502 yi asla almayacağım.

Atasın ve Befarın turuncu pediyle milim çalışmadı bu pastalar Audinin boyasında.

Sonra elimde azıcık Megin Ultimade Compound vardı onu kullandım nasıl çalıştı. Tozuyor falan ama çalışıyor en azından.

Galiba KC ve Menzernadan şaşmamak lazım.
Meguiars Ultimate Compound Orta Asindirici bir Pastadir.Hologram cok hafif birakir finali guzeldir.En Sevdigim Pastalardan biridir kendileri :)

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Senin orda 1 hafta gidiyorsa bizim buralarda rahat 2 3 Hafta gider :)

Meguiars Ultimate Compound Orta Asindirici bir Pastadir.Hologram cok hafif birakir finali guzeldir.En Sevdigim Pastalardan biridir kendileri :)
Bazı markalar hem aşındırıcılı hemde parlatıcı etkili 2 in 1 gibi pastaları var. Bunlara ne diyorsun.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara

Gyepestp

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Dostlar, abiler selamlar. Bir kaç gün önce Bear Force Foam lance'im de geldi. Yaklaşık 2-3 haftaya yazlığa taşınıyoruz, bu da benim için araba yıkama sezonunun açılması demek. Çok mutluyum. :)

Yaklaşık 1 yıldır aldığım çok fazla ürün var. Ama hangi ürünlerden ne kadar götürmem gerektiğini hesaplayamıyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica edebilir miyim?

Stokta neler var derseniz, hepsini yazıyorum.
5 lt ceviz
Flowey R1 5lt
Flowey R10 1lt
Flowey W9 1lt
Flowey B33 5lt
Flowey Ev13 5lt
Flowey i2 5lt
VP APC 5lt
AutoBrite Purple Vellet 1lt
KC PO 1lt
Flowey Car Shampoo
Turtle Wax Sealant x2
Meguiars Carpet Cleaner
Meguiars Interior Cleaner
KC Motor Plast
Fürth Spray x2
VP Foamula 1 5lt

Kaliteli bir makinam yok, Karcher K2 var, bana yeterli geliyor gerçi. Olabildiğince iyi köpük alabilmek için her yıkamada hangi ölçülerde ne kullanmalıyım?

Şimdiden çok teşekkürler,

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Dostlar, abiler selamlar. Bir kaç gün önce Bear Force Foam lance'im de geldi. Yaklaşık 2-3 haftaya yazlığa taşınıyoruz, bu da benim için araba yıkama sezonunun açılması demek. Çok mutluyum. :)

Yaklaşık 1 yıldır aldığım çok fazla ürün var. Ama hangi ürünlerden ne kadar götürmem gerektiğini hesaplayamıyorum. Bu konuda yardımlarınızı rica edebilir miyim?

5 lt ceviz
Flowey R1 5lt
Flowey R10 1lt
Flowey W9 1lt
Flowey B33 5lt
Flowey Ev13 5lt
Flowey i2 5lt
VP APC 5lt
KC PO 1lt
Flowey Car Shampoo
Turtle Wax Sealant x2
Meguiars Carpet Cleaner
KC Motor Plast
Fürth Spray x2
VP Foamula 1 5lt

Kaliteli bir makinam yok, Karcher K2 var, bana yeterli geliyor gerçi. Olabildiğince iyi köpük alabilmek için her yıkamada hangi ölçülerde ne kullanmalıyım?

hocam kabaca cevaplayayım ben de benzer senaryoları yaşadığım için. kullandığım ürünlere göre tahmini söylemek gerekirse r1'den 1 lt yeter gibi sulandırınca 4-5 lt edecektir. r10 1lt, b33 2lt, ev13 2lt, i2 vp apc koch po ve motorplast yarım lt fazla fazla yetecektir eğer sadece rutin temizlik işlemleri yapılacaksa. fl'de flowey ev13 ve b33ü kabaca 1:10 oran da kullanıyorum(500 ml karışıma 40-60 ml şampuan gibi). yine diğer ürünlerle ilgili de yorum gelecektir. kışın yanıma apc,şampuan gibi sulandırılan ürünlerden yarım lt-1 lt olarak şişelere koyup alıyorum, yeterli geliyor.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu

5 lt ceviz
Flowey R1 5lt
Flowey R10 1lt
Flowey W9 1lt
Flowey B33 5lt
Flowey Ev13 5lt
Flowey i2 5lt
VP APC 5lt
KC PO 1lt
Flowey Car Shampoo
Turtle Wax Sealant x2
Meguiars Carpet Cleaner
KC Motor Plast
Fürth Spray x2
VP Foamula 1 5lt

Biraz kullanmaya bağlı fakat apc - po - mp tarzı ürünler 0.5 , diğerleri 1 lt uygun olabilir. En basitinden bütün ürünler sulandırılmalı yani zaten 1 lt ürün bile ortalama 1:10 sulandırılsa 10 lt oluyor . E hergün araba yıkanmayınca 6 ay boyunca 1 er lt yeterli olacağını düşünüyorum