Hızlı Soru - Cevap

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Herkese hayırlı günler dilerim. Kışlık jantları temizlerken Demirtozu temizliğinden sonra KC Greenstar kullanmayı düşünüyorum yol kirinden iyice kurtulmak adına. 1/20 kullanıyorum motorda hazır sulandırılmış var fakat 1/10 a çekmek konusunda kararsızım. Eğer deneyen varsa yardımcı olursanız çok sevinirim, sağlıcakla kalın :)
kendi aracımda 1/1 e kadar denedim jantta yapılabilir sorun olmuyor ama apc ile jant temizlemek ne kadar anlamlı onu düşündürdü bana uygularken :)

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
İz bırakma durumu vs olur mu en büyük tedirginliğim o benim açıkcası. Kışlıkları saklarken en ufak bi yağlı yüzey kalmasın istiyorum :)
güzelce duruladıktan sonra iz vb problemi olmaz. Benim janlatım pianoblack olmasına rağmen kurumasına izin vermeden hiç iz olmadı

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Arkadaşlar iyi akşamlar Autoclub firmasının işçiliği hakkında bilginiz varmı ? yıkama, seramik kaplama , pasta cila gibi ....

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Selamlar,
Flowey R10 sonrası jantları temizlemek için flowey R1 yada R2 kullanmama gerek var mı?
Yoksa ön yıkama sırasında kullanacağım B33 yeterli temizliği sağlar mı?
Sağlamaz diyorsanız hangi R'yi seçmeliyim?
Teşekkürler

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar iyi akşamlar Autoclub firmasının işçiliği hakkında bilginiz varmı ? yıkama, seramik kaplama , pasta cila gibi ....
Van'da olduğunuzu görüyorum, daha önceden izmirden tayin olup van'a giden bir tanıdığım "Van beni Yıka" da uygulama yaptırmıştı memnun kalmıştı. Bu tip işletmelerde her işletmenin ustası ayrı olduğu için genele vurmak neredeyse imkansız diyebilrim...

kartal45

Acemi Detaycı
Üye
İl
van
Van'da olduğunuzu görüyorum, daha önceden izmirden tayin olup van'a giden bir tanıdığım "Van beni Yıka" da uygulama yaptırmıştı memnun kalmıştı. Bu tip işletmelerde her işletmenin ustası ayrı olduğu için genele vurmak neredeyse imkansız diyebilrim...
teşekkür ederim öneriniz için. bende beni yıka da seramik yaptırdım fakat özellikle arac yıkamalarından memnun değilim malesef burada da çok detailing merkezi yok auto club buraya mart ayında acıldı acıksa orayı denemek istedim ama karar veremedim.

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
teşekkür ederim öneriniz için. bende beni yıka da seramik yaptırdım fakat özellikle arac yıkamalarından memnun değilim malesef burada da çok detailing merkezi yok auto club buraya mart ayında acıldı acıksa orayı denemek istedim ama karar veremedim.
Benim hep düşüncem şu "sizden iyi kimse yıkayamaz" Beni yıka sanırım gyeon yetkili uygulama bayiliğini almıştı, gyeon bayiliği alıp yıkamada memnun edememeleri üzücü olmuş... Autoclub'a gidip uygulama yapılışını izlemek isteyin belki izin verirler :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
Flowey R10 sonrası jantları temizlemek için flowey R1 yada R2 kullanmama gerek var mı?
Teşekkürler
r10'u ve diğer demirtozu ürünlerini rutin temizlikte kullanmanızı tavsiye etmem. ilk başlarda ben de bu şekilde yapıyordum fakat malesef poryalara vs paslanma yaptırıyor. bu sebeple 3-4 yıkamada bir demirtozu ürünü uyguluyorum. rutin yıkamalarda ise flowey r1(1:5) uyguluyorum. b33 de esasen temizlik yapar fakat her yıkamada b33 yiyen jantın uzun vadede zarar görebileceğini düşünüyorum. bu sebeple riske atmamak adına maliyetinin de aşırı yüksek olmaması sebebiyle flowey r1 güzel iş çıkaran ekonomik bir ürün. tavsiyem rutin yıkamada r1, 3-4 yıkamada bir r10 uygulamanız yönünde. r10 uyguladığınızda da temizlik yapacaktır fakat yine de üstünden r1 ile geçerseniz tam anlamıyla temizlemiş olursunuz.

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Detail 35, @kartal45, Arabayi alip seramik yaptirdiktan sonra başka yerde yaşamıştım. Olduğum yerde 1-2 lastikçi derme çatma araba yıkıyordu geri kalanlarda benzinlikte kostikli pril , fairy ve fırça ile yıkarlardı Fırça benzinlikte duruyor hep herkes kullanıyor. Bende tekerleklere Janta vs sürtmüştüm .arabayı 6 ay yıkamadım yıkatmadım. Bazen su tuttum ( o yüzden biraz kireç lekesi oldu ama artık pek gözükmüyorlar )

seramik yapan abi. Güzel yıkayan yer yoksa yıkama kirli kalsın dedi , bende öyle yaptım. E mecburen kendim yıkamak zorunda kaldım 1 senelik Detailer oldum :partix::cool:

yani kötü yıkama yerleri insanı zorla detailer yapıyor :incelemex:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Bizim çoğumuz zaten kendimiz öğrendik kendimiz yapıyoruz kesinlikle tavsiyem bu yönde.

Jautis diye bir firma vardı Van'da arkadaşlarım memnundu diye hatırlıyorum. Sosyal medyaları falan da vardı. Hakkaten imkan yok derseniz değerlendirilir

alperg2

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
Yıkama makinemi aldım nilfisk c110 tercih ettim indirimlerle vs uygun bir fiyata geldi bearforce yeni nesil geniş ağızlı fl de aldım şimdi sıra su hortumu ve ara bağlantı aparatları da bu bağlantı aparatlarini nerden temin edebilirim ve bunoarvalarin bir ismi var mı? Benim balkondaki musluk normal bildiğimiz küçük musluklardan musluk da degisterecekmiyim

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
r10'u ve diğer demirtozu ürünlerini rutin temizlikte kullanmanızı tavsiye etmem. ilk başlarda ben de bu şekilde yapıyordum fakat malesef poryalara vs paslanma yaptırıyor. bu sebeple 3-4 yıkamada bir demirtozu ürünü uyguluyorum. rutin yıkamalarda ise flowey r1(1:5) uyguluyorum. b33 de esasen temizlik yapar fakat her yıkamada b33 yiyen jantın uzun vadede zarar görebileceğini düşünüyorum. bu sebeple riske atmamak adına maliyetinin de aşırı yüksek olmaması sebebiyle flowey r1 güzel iş çıkaran ekonomik bir ürün. tavsiyem rutin yıkamada r1, 3-4 yıkamada bir r10 uygulamanız yönünde. r10 uyguladığınızda da temizlik yapacaktır fakat yine de üstünden r1 ile geçerseniz tam anlamıyla temizlemiş olursunuz.
Sanırım R2 ile R10'un içeriği benzer olduğu için R1 önerdiniz, tamam teşekkür ederim

Time_Shift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Selamlar,
Teşekkürler
Sürekli kullanmanıza gerek yok demir tozunu jant temizleyici ürünler ile devam edebilirsiniz demir tozunu belli aralıklarla ihtiyaç halinde kullanabilirsiniz

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Sanırım R2 ile R10'un içeriği benzer olduğu için R1 önerdiniz, tamam teşekkür ederim
R2 bambaşka bir ürün. R10la R1 le sadece jant ürünü olduğu için aynı kategoride
R2 yi bende çözemedim henüz güçlü bir derişimle r1 fazlasıyla iş görüyor. R2 asidik berbat kokusu var ama temizliği nerelerde etkili bulamadım henüz.
Mevsim geçişlerinde r10 rutinde r1 candır

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
R2 bambaşka bir ürün. R10la R1 le sadece jant ürünü olduğu için aynı kategoride
R2 yi bende çözemedim henüz güçlü bir derişimle r1 fazlasıyla iş görüyor. R2 asidik berbat kokusu var ama temizliği nerelerde etkili bulamadım henüz.
Mevsim geçişlerinde r10 rutinde r1 candır
Hurşit, atla deve değil bea asidik jant temizleyici.:) Gereklimi sen yazmışsın zaten:)
Asidik ürün kreç pas fren tozu felan jant harici kullanımı skıntı yaratır mı, riskli işleri sevmeyiz:)
Jantta lastik varsa denemezdim açıkcası:)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Gerekli açıklamalar yapılmış. Konuyu da bulmuşsunuz :) 3-4 yıkamada bir demirtozu temizliği yapınca rutinde de r1 kullanınca r2'ye gerek kalmayacağını düşünüyorum. Düzenli yıkanan araçta firmanın açıklamasına bakarak r2'nin fazla agresif kalabileceiğini düşünüyorum.