Hızlı Soru - Cevap

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #15,021
Selam arkadaşlar cleanyourcar.co.uk sitesine üye hesabıma girmekte sorun yaşıyorum., aynı sıkıntıyı yaşayan var mı..? Login olmak istediğimde PC ‘den, tel.den, başka tarayıcıdan (iş yeri veya ev fark etmiyor) böyle bir uyarı alıyorum;
Kendileri ile iletişime geçip IP adresinizi beyaz listeye almalarını söylerseniz sorun ortadan kalkacaktır Ali bey.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Selam arkadaşlar cleanyourcar.co.uk sitesine üye hesabıma girmekte sorun yaşıyorum., aynı sıkıntıyı yaşayan var mı..? Login olmak istediğimde PC ‘den, tel.den, başka tarayıcıdan (iş yeri veya ev fark etmiyor) böyle bir uyarı alıyorum;
IP'ni bloklamışlar gibi gözüküyor :(

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Satılık Fazlalıklar - Bölünmüş Ürünler

@Murat hocam da Meguiars Brake Barrier Jant Koruyucu Sprey var 50₺ (Bu Paraya Bedava) Normalde Türkiyede Meg de satiliyor olsaydi en az 150₺ olurdu Üründen bende var kullaniyorum 6 Araca kadar rahat yeter Aerosol bir üründür.

Bu sıcaklarda detailing hiç olmuyor ama ben bunun incelemesini nasıl uygulanacağını merakla bekleyenlerdenim. (Bugün akşama doğru pederin otomobili yıkamak istedim benden herhalde 10 kilo ter çıkmıştır, su gibi oldum ya :( )

Detail 35

Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
İzmir
Jantlarda seramik kadar olmasa da en azından bir sonraki yıkamaya kadar koruma sağlayacak ve uygulaması kolay hangi ürünü önerirsiniz?
ticari kullanıma uygun olmalı, yani çok pahalı olmamalı, müşteri araçlarının jantların da kullanmak için lazım :)
PW wetcoat gibi ürünler tercih edilebilir, ilk yüksek hız sağlam frende ısı oluşunca boncuklar kir tutmama bozulur, ısı dayanımı olan ürünlerin tercih edilmesi şart

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Carnauba özlü yüksek parlaklık sağlayan bildiğiniz sıvı cilalar/waxlar var mı?

Benim bildiğim tek Turtle Wax'ın Carnabuba Var Wax'ı.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Carnauba özlü yüksek parlaklık sağlayan bildiğiniz sıvı cilalar/waxlar var mı?

Benim bildiğim tek Turtle Wax'ın Carnabuba Var Wax'ı.
Neden sıvı bir formda istiyorsunuz. Sıvı formda illa olsun diyorsanız, luxury gloss, finale, bsd de bile bulunur ama ömür olarak kısadırlar

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Neden sıvı bir formda istiyorsunuz. Sıvı formda illa olsun diyorsanız, luxury gloss, finale, bsd de bile bulunur ama ömür olarak kısadırlar
Hocam sıvı formdakilerin uygulama kolaylığı katılara göre daha fazladır. O nedenle özellikle sıvı sordum.

Saydıklarının arasında tek BSDyi biliyorum. O da hızlı cila tarzında bir ürün. Onda Carnauba yok diye biliyorum.

Sıvı ile kastım illa sulu tarzında değil de krem tarzında olanı kastettim.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam sıvı formdakilerin uygulama kolaylığı katılara göre daha fazladır. O nedenle özellikle sıvı sordum.

Saydıklarının arasında tek BSDyi biliyorum. O da hızlı cila tarzında bir ürün. Onda Carnauba yok diye biliyorum.

Meguiars Gold Class Carnauba Wax

Sivi Krem Tarzda Parlaklik harika cok iyi Dayanim eh iste Boncuklanma ve su itis zayif

Time_Shift

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya

Vonixx var katı wax uygulaması kolay sarfiyat az

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Meguiars Gold Class Carnauba Wax

Sivi Krem Tarzda Parlaklik harika cok iyi Dayanim eh iste Boncuklanma ve su itis zayif
Vonixx var katı wax uygulaması kolay sarfiyat az
Chemical Guys Butter Wet Wax - %100 Carnauba içerikli derin ve ıslak görünümün veren wax - 473 ml

parlaklık olarak çok güzeldir, uygulaması da kolay, ancak carnauba olduğu için tabi ki dayanımı sentetik olanlara göre düşük
Sıvı wax tercihim aslında ama arkadaşlar katı waxları da yazınca onları da Soft99 ile birlikte ekliyorum listeye. Sadece Megin katı waxı çok pahalı. Diğerleri fiyatları birbirlerine yakın sayılır.

1)
Meguiars 7014 Gold Class Carnauba Plus Koruyucu Katı Wax 311 gr. - Fiyatı 500 TL

2)
Meguiars 7014 Gold Class Carnauba Plus Koruyucu Sıvı Wax 473 ml. - Fiyatı 260 TL

3)
Vonixx Hybrid Carnauba Wax – Hibrid Carnauba Katı Wax 240 ml - Fiyatı 210 TL

4)
Chemical Guys Butter Wet Wax -
%100 Carnauba 473 ml - Fiyatı 240 TL

5)
Turtle Wax Carnauba Sıvı Wax 500 ml - Fiyatı 100 TL

6)
3D Carnauba Katı Wax 425 ml. -
Fiyatı 200 TL

7)
Soft99 Authentic Premium Carnauba Katı Wax 200 Gr. - Fiyatı 280 TL

8)
Soft99 Kiwami Aşırı Parlak Katı Wax 200 ml. - Fiyatı 200 TL

Fiyat Sıralamasına Göre:
1. Turtle Wax............100 TL
2. 3D...............................200 TL
3. Kiwami....................200 TL
4. Vonixx...............,......210 TL
5. Chemical Guys.240 TL
6. Meguiars..........,...260 TL
7. Authentic..............280 TL

Son düzenleme:

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Arkadaşlar merhaba;

Bayramda kapalı garajda zaman geçirme fırsatım olacak ve elimdeki ürünlerle aracı güzelce bir temizlemek istiyorum. Sıralamada vs yardımcı olursanız çok sevinirim.

Valpet Pro Snow Foam
EV13
Atas DLS150(çok tehlikeli sanırım)
Auto Glym Iron Out Magma
Kil
Fusso
PW
Meguıars Hibrit Seramik Sprey Wax
İpa

Şimdi benim kafamda şöyle bir sıralama var;

Yıkmadan sonra Magma-Kil-İpa-Fusso-??-??

Araç 2020 model ve üzerine Fusso mevcut....Fusso üzerine destekleme atmalı mıyım yoksa nasıl yapmalıyım size danışmak istedim. İpa'yı sulandırıp mı kullanmalıyım onuda çözemedim.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Meg spot remover çoğu ürünü denedim en iyisi çıktı :)
Merhabalar, aracımda bahçe fiskiyesinin sulaması sonucu kireç lekeleri oluştu. Bu kalıntıları nasıl temizleyebilirim? Beyaz sirke bu bağlamda bana yardımcı olabilir mi ?
Meg spot remover çoğu ürünü denedim en iyisi çıktı :)
En kötü Hare gidericiyle çıkması lazım. Tabi bu son çare.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba;

Bayramda kapalı garajda zaman geçirme fırsatım olacak ve elimdeki ürünlerle aracı güzelce bir temizlemek istiyorum. Sıralamada vs yardımcı olursanız çok sevinirim.

Valpet Pro Snow Foam
EV13
Atas DLS150(çok tehlikeli sanırım)
Auto Glym Iron Out Magma
Kil
Fusso
PW
Meguıars Hibrit Seramik Sprey Wax
İpa

Şimdi benim kafamda şöyle bir sıralama var;

Yıkmadan sonra Magma-Kil-İpa-Fusso-??-??

Araç 2020 model ve üzerine Fusso mevcut....Fusso üzerine destekleme atmalı mıyım yoksa nasıl yapmalıyım size danışmak istedim. İpa'yı sulandırıp mı kullanmalıyım onuda çözemedim.
Fussoyu en son ne zaman uyguladın? Bende olsam senin yazdığın sıralamayı tercih ederdim.

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Sıvı olarak menzerna powerlock ultimate tavsiye ederim ancak carnauba içermiyor sanırım. Carnauba içerikli olanların dayanım süresi de az oluyor
Aynen dayanımı kısa oluyor ama yüksek parlaklık veriyor işte.

2,5 - 3 ay civarı oluyor hocam ve fusso hala oldukça etkili beğendim. Tabi bu süreçte hep ev13 ile yıkadım
Aslında yeni sayılır. Ama boş kalmamak için tekrar belirttiğin sırayla uygulayabilirsin. 1 gün sonra 2. Katını da uygula istersen.