Hızlı Soru - Cevap

Rodosto59

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
TEKİRDAĞ
Merhabalar, aracımda bahçe fiskiyesinin sulaması sonucu kireç lekeleri oluştu. Bu kalıntıları nasıl temizleyebilirim? Beyaz sirke bu bağlamda bana yardımcı olabilir mi ?
Eğer lekeler yerleşik değil ise beyaz sirke ile deneyebilirsin.
Yerleşik kireç lekesi yani taze değil ise 3d eraser veya el pedi ile pasta yapabilirsin.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Valet Pro Carpet Cleaner Halı yıkama makinesiyle uygulayacağım fakat sıçratma yapıyor plastiklere sıçrasa bir zararı olur mu ? Birde koltukları bununla sildikten sonra ekstradan duru suyla silmeye gerek var mı ?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Valet Pro Carpet Cleaner Halı yıkama makinesiyle uygulayacağım fakat sıçratma yapıyor plastiklere sıçrasa bir zararı olur mu ? Birde koltukları bununla sildikten sonra ekstradan duru suyla silmeye gerek var mı ?
Hiçbir sıkıntı olmaz makinenin içine duru su koyun en son duru su ile çektirmekte fayda var
Yıkama bittikten sonra nemli bez ile sıçrayan yerleri silersiniz

ercan_wrc

Acemi Detaycı
Üye
İl
ankara
Aynen dayanımı kısa oluyor ama yüksek parlaklık veriyor işte.

Aslında yeni sayılır. Ama boş kalmamak için tekrar belirttiğin sırayla uygulayabilirsin. 1 gün sonra 2. Katını da uygula istersen.
2. kattan sonra pw ya da Meg Ceramic wax geçsem nasıl olur onu bilemedim. Birde ipa için sulandırmak daha mantıklı gibi geldi.

ClydeShelton

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hiçbir sıkıntı olmaz makinenin içine duru su koyun en son duru su ile çektirmekte fayda var
Yıkama bittikten sonra nemli bez ile sıçrayan yerleri silersiniz
Arkadaşın evinin önünde makineyle yapacağım hocam yani sıçrayan yerleri bugün silme şansım yok anca yarın silebilirim o şekilde kalsa da sorun olmaz değil mi ?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Arkadaşın evinin önünde makineyle yapacağım hocam yani sıçrayan yerleri bugün silme şansım yok anca yarın silebilirim o şekilde kalsa da sorun olmaz değil mi ?
Güneşte altında duruyorsa su lekesi yapma ihtimali olabilir
Yıkarken kayan suları sildiğimde simdiye kadar bir sıkıntı görmedim
Siz yine de şansa bırakmayın hafif nemli mf bez ile geçin

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Aynen dayanımı kısa oluyor ama yüksek parlaklık veriyor işte.

Aslında yeni sayılır. Ama boş kalmamak için tekrar belirttiğin sırayla uygulayabilirsin. 1 gün sonra 2. Katını da uygula istersen.
Ya sıvı olarak değil de katı olarak direk soft99 otantik uygulayın. O baya iyi. 2 hafta götürür desteksiz. Destek olarak da luxury gloss kullanırsanız 1 ay güzelce işinizi görür diye düşünüyorum. Karar verince bize de haber verirseniz biz de fikir Sahibi oluruz

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Herkese iyi bayramlar. Luxury gloss uyguladıktan bir yıkama sonra polytop maximus da uygulasam ne olur? Neden böyle bir şey yapıyorsun derseniz? Araç dedemin arabası çok fazla kılcal çizik var ve fusso kiwami vb ürünler kullansam çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. Kil ve Demirtozu temizliğinden sonra tw sealent kullandım o bitti. Şuan Maximus var. Ancak maximus ipeksi yüzey oluşturmuyor. Luxury gloss ile hem ipeksi bir yüzey oluşturup maximus ile destekleyince de maximum su kaydırıcılık ve elden geldiğince koruma olur diye düşündüm. Sizin fikirleriniz nedir? Şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Arkadaşlar merhaba;
Aracıma daha önce manzerna ürünleri ile pasta işlemi vs yapıp üzerine yine manzernanın power lock ürününü kullanmıştım. Güzel kaygan bir zemin elde etsem de, bir kaç ph nötr yıkamadan sonra etkisi azalıyordu. Ne hikmetse camlarda çok kalıcı oldu ama :)

şimdi yine aracı parlak tutup, suyu kaydıracak, pek toz tutmayacak ve daha kalıcı bir ürün arıyorum.

Turtle Wax Sealant Hydrophobic Wax veya
Sonax BSD
bu ürünlerden birisini düşündüm ama sizce ? Wax, hızlı cila vs hangi ürün ne tavsiye edersiniz.

aracın rengi sanırım füme :)

png fotoğrafı jpg yapma

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba;
Aracıma daha önce manzerna ürünleri ile pasta işlemi vs yapıp üzerine yine manzernanın power lock ürününü kullanmıştım. Güzel kaygan bir zemin elde etsem de, bir kaç ph nötr yıkamadan sonra etkisi azalıyordu. Ne hikmetse camlarda çok kalıcı oldu ama :)

şimdi yine aracı parlak tutup, suyu kaydıracak, pek toz tutmayacak ve daha kalıcı bir ürün arıyorum.

Sonax BSD
bu ürünlerden birisini düşündüm ama sizce ? Wax, hızlı cila vs hangi ürün ne tavsiye edersiniz.

png fotoğrafı jpg yapma
turtle wax sealant kayganlık ve dayanım olarak iyidir. Katı wax ile de benzer performans alırsınız. Daha uzun dayanım istiyorsanız tac system moonlight, carpro lite tarzı ürünlere bakabilirsiniz.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba;

Sonax BSD

png fotoğrafı jpg yapma
Hocam Merhaba onlarin yerine Maddiyat onemli degil se

Meguiars Ceramic Detailer
Sonax Ceramic Detailer
Sonax Ceramic Sprey
Meguiars Quik Wax V2
Meguiars Liquid Hybrid Ceramic Wax
Tac System Shinee Wax

Daha bir cok yeni nesil Hybrid ürünleri öneririm Parlaklik ve Su İtisi konusunda Cok iyi durumdalar.Toz Tutma olayina gelirsek oturdugunuz bolgede eger yogun arac trafigi varsa illaki tozlanma olur bunun önüne geçemezsiniz her ürün üzerine toz kondurur malesef.

Erayatalayy

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Kapının önünde aracımın direk siyah olan yerlerine boya gelmiş camda olanları tinerle sildim ancak siyah plastik yerde olanlar nasıl çıkar destek rica ediyorum.