Hızlı Soru - Cevap

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
jant eldiveni kullanayım dedim sadece ama demirtozu sonrası içte çok kir birikti çıkmayan. B33 ve r1 de etki etmedi kalan bu kire. Mecbur sonra ez detaille fırçaladım iç kısımları.
O tarz kirler için Iron X 'in paste versiyonunu almayı düşünüyordum, isterseniz deneyebilirsiniz.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Klima temizligi icin bu urunleri kullanmayi dusunuyorum koku vs yok etkili bir sey aramıyorum ozon vs gibi bu 2 urun hakkinda tecrubesi olanlar varmi ?

https://ty.gl/mvv5vjg32e

Sonax Probiyotik/Simbiyotik Hava Temizleyici ve Koruma 100 ml | Sonax Shop
Wurth sikintili olur sana Klima Difüzörlerinin icerisine dogru hortumu uzatman gerekir ve alttan Polen Filtresini cikartip altina bir su kabi koyman gerek kopuk seklinde sıkımı var köpük 15 dk ya eriyor asagiya kirli su olarak iniyor ve cok iyi temizliyor :) Ancak Elektronik aksama özellikle Klima Paneli ve Multimedya Ekranina zarar veriyor sizma yapabiliyor daha önce cok basimiza geliyor bu sekilde Megane 2 ve Clio Araclari olanlar kesinlikle hiç kullanmasin.

Bizde de Motip ve Atas Clim var cok iyi ama bu sekilde zarari var Wurth Tavsiye etmiyorum sana :)

Sonax in ürün ü kullanmadim ancak Sikayet.Com a birisi yazmis uyguladim hicbirseye yaramadi param boşa gitti ve anlattiklari gibi olmadi diye :) Tahminim bu ürün senin isini görür senin araba temizdir beklentini karsilar dostum :)

aramazmert

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selamlar,

Aracımın ön camının iç tarafında buğu yaptığında ya da ışık açısına göre görülebilecek şekilde izler var. Yani anlatamıyorum yağ izi gibi. Geçen gün eşimle temizlik yaparken KC SpeedGlassCleaner kullandık bunun için. İlk başta geçti sandık fakat günışığında belli etmedi kendini. Akşam otoparka girdiğimizde farkettik. Fotoğraf ekleyebilirsem ekleyeceğim ama var mı tahmini olan ? Nasıl geçirebiliriz ne yapabiliriz ? İnanılmaz can sıkıcı.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Selamlar,

Aracımın ön camının iç tarafında buğu yaptığında ya da ışık açısına göre görülebilecek şekilde izler var. Yani anlatamıyorum yağ izi gibi. Geçen gün eşimle temizlik yaparken KC SpeedGlassCleaner kullandık bunun için. İlk başta geçti sandık fakat günışığında belli etmedi kendini. Akşam otoparka girdiğimizde farkettik. Fotoğraf ekleyebilirsem ekleyeceğim ama var mı tahmini olan ? Nasıl geçirebiliriz ne yapabiliriz ? İnanılmaz can sıkıcı.
Yağ ordan oraya taşındığı için oluyor. Bir yıkama eldiveni giyin, nemli olsun. Bulaşık deterjanı gibi bir şeyi güzelce uygulayın. Sonra cam bezi ve alkollü bir cam temizleyici ile tekrar silin. Alkol olması önemli. Sorun düzelecektir.

aramazmert

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yağ ordan oraya taşındığı için oluyor. Bir yıkama eldiveni giyin, nemli olsun. Bulaşık deterjanı gibi bir şeyi güzelce uygulayın. Sonra cam bezi ve alkollü bir cam temizleyici ile tekrar silin. Alkol olması önemli. Sorun düzelecektir.
Merhaba. Cevap için teşekkürler. Alkollü cam temizleyici için öneriniz var mı ?

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Klima temizligi icin bu urunleri kullanmayi dusunuyorum koku vs yok etkili bir sey aramıyorum ozon vs gibi bu 2 urun hakkinda tecrubesi olanlar varmi ?

https://ty.gl/mvv5vjg32e

Sonax Probiyotik/Simbiyotik Hava Temizleyici ve Koruma 100 ml | Sonax Shop
Würth'ü daha önce kullanmıştım. @Sefa46 nın da dediği gibi polen filtresini de çıkarman gerekiyor. Ben de bir sıkıntı olmamıştı ve memnun kalmıştım.

Sonax'tan aynı performansı beklememek lazım çünkü direkt uygulamıyorsun. Klima bombası diye geçiyor bu tarz ürünler. İçerisindeki havayı arabaya boşaltıp klima sisteminin havayı sirküle etmesini bekliyorsun.

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Wurth sikintili olur sana Klima Difüzörlerinin icerisine dogru hortumu uzatman gerekir ve alttan Polen Filtresini cikartip altina bir su kabi koyman gerek kopuk seklinde sıkımı var köpük 15 dk ya eriyor asagiya kirli su olarak iniyor ve cok iyi temizliyor :) Ancak Elektronik aksama özellikle Klima Paneli ve Multimedya Ekranina zarar veriyor sizma yapabiliyor daha önce cok basimiza geliyor bu sekilde Megane 2 ve Clio Araclari olanlar kesinlikle hiç kullanmasin.

Bizde de Motip ve Atas Clim var cok iyi ama bu sekilde zarari var Wurth Tavsiye etmiyorum sana :)

Sonax in ürün ü kullanmadim ancak Sikayet.Com a birisi yazmis uyguladim hicbirseye yaramadi param boşa gitti ve anlattiklari gibi olmadi diye :) Tahminim bu ürün senin isini görür senin araba temizdir beklentini karsilar dostum :)
değerli bilgi için teşekkürler knka

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Selamlar,

Ön cam içten silerken sadece camsil ve kaliteli bez yeterli değil. Orada ön konsola sürdüğünüz koruyucu ürün kalıntıları ve çeşitli yağ tabakası oluşuyor.

%100 çözüm için bir kap içerisine biraz apc ve sıcak su ekleyip bir yıkama eldiveniyle iç cam yüzeyini güzelce camı içten silmeniz ve ardından kaliteli bir cam bezi ve camsil yardımıyla detay geçmeniz gerekir.

bu yöntemi de yabancı bir videodan öğrendim. Maalesef amatörler ve çoğu uygulamacılar alkol veya camsil ürünüyle silip geçiyor…

videoyu 1:45 dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Selamlar,
Jantı güzel güzel yıkayıp temizliyorum. (Jant temizleyici , jant fırçası ve detay fırçası ile,> b33 > mor velvet> kurulama)
15 dk sürüp dönüyorum jant full toz içinde. Sırf bu yüzden turtle wax hibrid hızlı cila bile kullandım ancak kar etmedi. Bunun bir çözümü var mıdır yoksa ben bir şeyi yanlış mı yapıyorum ?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul