Hızlı Soru - Cevap

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Öne çıkan konu #16,161
IGL EcoClean Delete kireç sökücü ürününü @Detail 35 sayesinde deneyimleme fırsatım oldu.

Bana göre Koch FSE ve Spotless ürünlerinden sonra efsane geldi.

cama sıkınca beklerken kireçlerin çözündüğünü izlemek ayrıca keyifliydi. Sık-bekle-bezle sil şeklinde pratik bir ürün.

Lekelerin %90-95’ini tek katta aldı diyebilirim.
Bende bu ürünü camda kullandım ancak sonra fark ettim sitelerinde gezerken cam yüzeyler için uygun değildir diyor,hatta resmi videolarındada uyarıyor,bilginiz olsun arkadaşlar

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Bende bu ürünü camda kullandım ancak sonra fark ettim sitelerinde gezerken cam yüzeyler için uygun değildir diyor,hatta resmi videolarındada uyarıyor,bilginiz olsun arkadaşlar
Üst düzeltme: şimdi gördüm evet cam için uygun değil diyor ama resimlerde cam uygulaması var. Bir karışıklık oldu herhalde ürün görsellerinde.

Uyarı için teşekkürler Celal abi iyi oldu söylediğin. Ben de merak ettim baktım sitesine ama uygulama resimleri de cam üzerinde gözüküyor. “Güvenlik Talimatı” sayfasına hızlı bir göz attım ama camda uygulanmaz diye bir ibare göremedim.

Farklı bir modeli var mı acaba?

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Üst düzeltme: şimdi gördüm evet cam için uygun değil diyor ama resimlerde cam uygulaması var. Bir karışıklık oldu herhalde ürün görsellerinde.

Uyarı için teşekkürler Celal abi iyi oldu söylediğin. Ben de merak ettim baktım sitesine ama uygulama resimleri de cam üzerinde gözüküyor. “Güvenlik Talimatı” sayfasına hızlı bir göz attım ama camda uygulanmaz diye bir ibare göremedim.

Farklı bir modeli var mı acaba?

Yanlışsam lütfen düzeltin benim ingilizcem yarım yamalak,ama videodada cam için olumsuz bişeyler söylüyor,resmi sitelerinde de bi ibare var ama tam nedir anlamadım,ben bunu görünce camda kullanmaz oldum..bugünde bahsi geçince uyarmak istedim,lütfen sizde bi kontrol edin doğruyu bulalım

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Ben geçen yaz kullandım camda ,aksi bir durumda yaşamadım sonra başka bir ürün arar iken ,bu bilgiyle karşılaştım.ne olur ne olmaz diye kullanmadım bir daha..
Amannn veririz kutsalı çok kireçler canımızı sıkarsa olur biter :)

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Ben geçen yaz kullandım camda ,aksi bir durumda yaşamadım sonra başka bir ürün arar iken ,bu bilgiyle karşılaştım.ne olur ne olmaz diye kullanmadım bir daha..
Amannn veririz kutsalı çok kireçler canımızı sıkarsa olur biter :)
Celal abi çok sağolasın evet sonradan yine bakınca ön camda kullanılmaz demiş. ama yan camlarda sıkıntı yok sanırım çünkü yan camlarda uygulama resimleri mevcut kendi sitesinde. Artık puslanma mı yapıyor veya sileceklere mi etkisi var ki ön camlarda kullanmayın demişler.

bir kaç kez kullandım ben de bir sıkıntı görmedim ama adamlar kullanılmaz diyorsa vardır bildikleri onun için biz tabiri caizse eşeği sağlam kazığa bağlayalım. :)

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar iyi günler. Burada videolarda görüyorum ön yıkama uygulayanlar kaba kirden tamamen kurtuluyorlar. Ben ön yıkamayı bazen iki kere yapıyorum ama özellikle yan ve alt taraflarda kirler çıkmıyor. Temaslı esnasında eldiven kirden kahverengiye dönüyor. Araçta ppf kaplama var, ondan kaynaklı olabilir mi? Magifoam ön yıkama köpüğünü mjjc ile uyguluyorum.
Bir de arabayı temizlemek bazen üç dört saatimi alıyor, sonra bir on dakika bir yere gidiyorum yine toz oluyor. O hafif tozu tekrar suyla yıkamaya girmeden qd ürünlerle (af finale örneğin) alsak boyaya zarar verir miyiz?
Cevaplar için teşekkürler, iyi forumlar

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaşlar iyi günler. Burada videolarda görüyorum ön yıkama uygulayanlar kaba kirden tamamen kurtuluyorlar. Ben ön yıkamayı bazen iki kere yapıyorum ama özellikle yan ve alt taraflarda kirler çıkmıyor. Temaslı esnasında eldiven kirden kahverengiye dönüyor. Araçta ppf kaplama var, ondan kaynaklı olabilir mi? Magifoam ön yıkama köpüğünü mjjc ile uyguluyorum.
Bir de arabayı temizlemek bazen üç dört saatimi alıyor, sonra bir on dakika bir yere gidiyorum yine toz oluyor. O hafif tozu tekrar suyla yıkamaya girmeden qd ürünlerle (af finale örneğin) alsak boyaya zarar verir miyiz?
Kullandınız makine veya nozülden dolayı fark olabilir ancak örnek vermek gerekirse magifoam atıldıysa uzun süre beklemeniz gerekir, akmaya başlamadan erken durulanırsa yeterince çözemiyor. PPF kullanmadığım için ondan kaynaklı olup olmadığını bilemeyeceğim ama pek sanmam tam tersine daha kolay temizlenmesi gerek. Ayrıca düzgün ön yıkama olsa da özellikle eteklerde benim de eldiven kararıyor ama ne kadar olduğu da önemli tabi, benim marşpiyeller plastik olduğundan çok kir tutuyor boyalı araçta belki daha iyi olabilir. Makineniz nedir ?
Tozlanma konusunda toz çekmeyen ürünler tercih ederseniz daha rahat edersiniz. Özellikle bazı ürünlerin toz çekme durumu var onlardan uzak durmakta fayda var. Ben tozlu aracın hiç bir şekilde silinmesi taraftarı değilim ama susuz temizleyicilerle veya QD ürünleri ile yapanlar var. Fazla bez kullanırsanız olur tabi. Araçta komple PPF varsa ufak tefek oluşacak çiziklerde güneşte yok olur zaten, ancak o durumda tozlu araç doğru uygulama ile silinebilir. Yoksa ben illaki çizileceğini düşünüyorum, içim rahat etmez. :smilex:

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Cevabınız için teşekkürler. Evet hocam büyük ihtimalle nozülle ilgili olabilir. Ben karcher k2 üstünde gelen nözülle kullanıyorum. Kir sökücü nozülü var sanırım bir de piyasada. Ama o da ppfyi kaldırabilir. Neyse sizin eldivende kararıyormuş içim rahatladı biraz, demek ki bu böyleymiş :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Cevabınız için teşekkürler. Evet hocam büyük ihtimalle nozülle ilgili olabilir. Ben karcher k2 üstünde gelen nözülle kullanıyorum. Kir sökücü nozülü var sanırım bir de piyasada. Ama o da ppfyi kaldırabilir. Neyse sizin eldivende kararıyormuş içim rahatladı biraz, demek ki bu böyleymiş :)
K2nin basıncı da düşük, kapalı alanda serin kaportaya magifoamı atın yeterli süre de bekleyin k2 basıncı da yeterli olur, yeter ki şampuana çalışacak süreyi tanıyabilin o zaman düşük basınçta da etkili temizlik yapılabiliyor.

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Kapalı alan yok maalesef, bahçede yıkıyorum. Fazla durunca bu sefer kuruyor, ben çok beklemiyordum kuruyor diye, şimdi kurumaya yaklaştıkça tekrar köpük atarım, o şekilde deneyeceğim bir de. Teşekkürler

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Kapalı alan yok maalesef, bahçede yıkıyorum. Fazla durunca bu sefer kuruyor, ben çok beklemiyordum kuruyor diye, şimdi kurumaya yaklaştıkça tekrar köpük atarım, o şekilde deneyeceğim bir de. Teşekkürler
Hava şartlarından dolayı uzun süre bekleyemiyorsanız, ANSF veya Foamula da deneyebilirsiniz, daha kısa sürede çalışan köpükler ama normal kuruma süresinden daha kısa kurur iş yapamaz duruma gelir mi onu bilemedim denemek lazım.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Tamamen folyo kaynaklı. Bu malzemeler kiri yapıştırır. Kir yumuşak malzemeye daha çok tutunur, bu malzemeler de yumuşak. Aksi söylemler genellikle pazarlama amaçlı. Pff üzerine bir hızlı cila kullanarak bu durumu azaltabilirsiniz ancak bu ürün finale asla olmamalı :)

Cliocu

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar camda yerleşmiş olan kireç lekesini çıkarmak için Ph nötr olan ürün öneriniz nedir ?
Benim araçta da var kireç lekesine benzer yağlı gibi.autoglym cam polish aldım uyguladım geçmedi.carpro spotless aldım o da geçirmedi.soft 99 un bi ürünü vardı onu aldım daha kullanmadım.

Yavuz Kaya

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Tamamen folyo kaynaklı. Bu malzemeler kiri yapıştırır. Kir yumuşak malzemeye daha çok tutunur, bu malzemeler de yumuşak. Aksi söylemler genellikle pazarlama amaçlı. Pff üzerine bir hızlı cila kullanarak bu durumu azaltabilirsiniz ancak bu ürün finale asla olmamalı :)
Anladım hocam teşekkürler. Finale yi çok seviyordum kurulamadan sonra yüzeyi güzel temizliyordu. Wax çeşitleri de çok toz topluyor benim arabada. Ben biraz daha hızlı cilalara yöneleyim o zaman :)

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Cama Yerleşmiş kirleri Cam Pastasi ile anca alabiliriz @EmirhanYigiter sende gördün rotary ile sonax glass la bile zor aldik 3D Eraser in bile hiç fayda etmedigini bizzat sende gördün FSE yi o camda Camsil niyetine kullanirdik:) Car Pro yu Aha Merak ettik bak
Üstad Shiny Garage nin Seryum Oksitli Cam pastasini denesen iyi olurdu :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Yakın bi arkadaşım 0 olarak convertible araç aldı ve tentesi kumaş. Bu tente kumaşını temizlemek ve korumak için önerileriniz nelerdir ?
Yeni ürünler illaki çıkmıştır ancak koruma için Gtechniq i2 çok tutuluyordu bir dönem. CG'nin kumaş koruyucusunu da kullanmıştım ben aşırı kötüydü ona bakmayın bile not olarak ekleyeyim. Temizliğini yumuşak matkap ucuna takılan fırçayla temizleyenler var, yine çok sert olmayan döşeme fırçaları da iş görecektir. Temizleyici olarak ne kullanıyorlar hiç dikkat etmedim. Youtubede yabancılarda ciddi içerik var bu konuda. 3-4 video baksan baya teknik ve ürün bilgisi sağlayacaktır.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Yakın bi arkadaşım 0 olarak convertible araç aldı ve tentesi kumaş. Bu tente kumaşını temizlemek ve korumak için önerileriniz nelerdir ?
Senin kadar gs yi seven bir adama bu soruyu yakıştıramadım kardeşim:lezzetlix: matkap ucu fırça ve gs ile halledilir ama rutin olarak temiz olan bir araçta sadece koruma ürünleri yeterli olur bence.