Hızlı Soru - Cevap

Mannlincher

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla / Şanlıurfa
Öne çıkan konu #16,241
Dün aracı yıkadıktan sonra ıslak araca panel panel Sonax BSD uygulamıştım, bugün baktığımda tavana epey toz toplamış, bu ara havalar tozlu zaten uygulamam hataydı belki ama denemek istemiştim :utan: Ürün güzel ama alternatif olarak Polytop Maximus almaya karar verdim, hem yıkama sonrası sık-durula-kurula şeklinde kullanımı daha pratik olacak. Sorum şu Hatchback araç için tek kullanımda ne kadarlık karışım yapmamız gerekir?

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Herkese merhaba;
Valet Pro Carpet Cleaner kullanarak Koltuk temizlğine dair fikre ihtiyacım var. daha önce zemin döşemeleri koltuk arkaları gibi önemsiz alanlarda 1:20 oranında sulandırmayla kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. ancak şimdi bir arkadaşımın oldukça kirli bir koltuğunu temizlememiz gerekiyor.
Usta arkadaşlara sorum şu;
1. Yoğun kirlerde sulandırma oranı nasıl olmalı?
2. Vakum makinesi olmadan kesin kusma olur mu? / Hayır ise Koltuklarda kusma olmaması için nelere dikkat etmeliyim?
3. Sizce bu işe girmeden profesyonel vakum makinesiyle temizlik yapan yerlere mi yönlendirmeliyim?

Teşekkürler.
1:20 deneyebilirsiniz.Valet Pro sprey için 1:20 makina için 1:80 diye öneriyor. 1:20-1:40 arası kullanılabilir.

Temizlik sonrası fazla ıslaklık birakmaz iyice kurularsaniz kusma durumu olmaz.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Herkese merhaba;
Valet Pro Carpet Cleaner kullanarak Koltuk temizlğine dair fikre ihtiyacım var. daha önce zemin döşemeleri koltuk arkaları gibi önemsiz alanlarda 1:20 oranında sulandırmayla kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım. ancak şimdi bir arkadaşımın oldukça kirli bir koltuğunu temizlememiz gerekiyor.
Usta arkadaşlara sorum şu;
1. Yoğun kirlerde sulandırma oranı nasıl olmalı?
2. Vakum makinesi olmadan kesin kusma olur mu? / Hayır ise Koltuklarda kusma olmaması için nelere dikkat etmeliyim?
3. Sizce bu işe girmeden profesyonel vakum makinesiyle temizlik yapan yerlere mi yönlendirmeliyim?

Teşekkürler.
VP CC için 1:20 yeterli bence, daha agresif kullanmak yerine bir kaç kez tekrar temizlemek daha mantıklı, vakumu yaparken öncelik temiz su gelene kadar çekmeniz yeterlidir, sonraki aşama olarak da bir pompa vasıtasıyla temiz suyu sıkıp çekmeniz gerekiyor. Belki 2-3 kere temiz su ile çekmeniz gerekebilir, bu aşama yüzeydeki ürünü almak için. Ben hep içi siyah araçlarda yaptım hiç birinde kusma olmadı. Ancak bej döşeme denemek istiyorum ama çektiğim yerde iz olabilir diye uzak duruyordum, bu yaz bej döşemede deneyeceğim.

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Dün aracı yıkadıktan sonra ıslak araca panel panel Sonax BSD uygulamıştım, bugün baktığımda tavana epey toz toplamış, bu ara havalar tozlu zaten uygulamam hataydı belki ama denemek istemiştim :utan: Ürün güzel ama alternatif olarak Polytop Maximus almaya karar verdim, hem yıkama sonrası sık-durula-kurula şeklinde kullanımı daha pratik olacak. Sorum şu Hatchback araç için tek kullanımda ne kadarlık karışım yapmamız gerekir?
Son araç yıkamamda merak edip aldığım polytop maximus'u uyguladım ben de.Sprey veya köpük atım yapan pompanız var mı bilmiyorum ancak pompanın içine 25 ml /1 litre karışım yapıp pompa ile atım yaptım jantlar davlumbazlar kaporta aksam dahil her yere yetti ve güzel boncuk yaptı.
Ben bundan 1 hafta önce tw sealant uygulayıp onun üstüne polytop'u yguladım.Hem ipeksi hem de parlak ve boncuğu bol bir yüzey elde ettim.

Bu arada ek olsun. Bu tip ''sık durula arkasından kurula'' tarzı ürünleri kullanıyorsanız , son durulama aşamasında oldukça güzel durulama yapın.Kalıntı vs kalmasın.Çünkü bu kalııntılar ilerleyen zamanda kurulama havlunuzun yapısını bozabiliyor.
Rutin'de bu tip ürünleri kullanma taraftarı değilim ben şahsen.Zor zamanlarda dar vakitlerde bir süre daha idare etsin mahiyetinde kullanılabilir ama adam gibi bir koruma yapmak şart araçlara :)

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
VP CC için 1:20 yeterli bence, daha agresif kullanmak yerine bir kaç kez tekrar temizlemek daha mantıklı, vakumu yaparken öncelik temiz su gelene kadar çekmeniz yeterlidir, sonraki aşama olarak da bir pompa vasıtasıyla temiz suyu sıkıp çekmeniz gerekiyor. Belki 2-3 kere temiz su ile çekmeniz gerekebilir, bu aşama yüzeydeki ürünü almak için. Ben hep içi siyah araçlarda yaptım hiç birinde kusma olmadı. Ancak bej döşeme denemek istiyorum ama çektiğim yerde iz olabilir diye uzak duruyordum, bu yaz bej döşemede deneyeceğim.
Hocam öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.
Ben vakum makinesi olmadan ve bej kumaş için uygulamayı sormak istemiştim. Elle yapılan uygulamada bej kumaşta kusma olma ihtimali yüksektir diye de siz kıymetli uygulayıcıların fikrini almak istiyorum.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Ben vakum makinesi olmadan ve bej kumaş için uygulamayı sormak istemiştim. Elle yapılan uygulamada bej kumaşta kusma olma ihtimali yüksektir diye de siz kıymetli uygulayıcıların fikrini almak istiyorum.
Ben vakum olmadan hiç yapmamayı tercih ediyorum. :smilex: Hem çok fazla yorucu oluyor bende o kadar kol yok açıkçası kesin bir yerimi sakatlarım. İlla yapmam gerekirse kuru köpük + nemli bez olabilir oda ne kadar temizler tartışılır. Ben ıslak çekim yapmayan normal vakum makinesi diye anlamışım.

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Vakum makinesi gerektirmeden kullanabileceğiniz ürünler mevcut. Rutin temizliklerde kumaş yüzeyleri silmek için tasarlanmış ürünler. Kalıntı bıraksa dahi kumaş veya iç yüzeydeki süngeri uzun vadede olumsuz etkilemeyen ürünler. Eğer makinede böyle bir temizlik yapacaksanız bu tarz durulama gerektirmeyen bir ürün edinmenizde fayda var.

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
500ml olsa yeter heralde 2 uygulama gitse yeter
1L almıştım baya bir süre gitti, kullanımı fazla olan bir ürün değil. 2 den çok çok daha fazla gider merak etmeyin.
Hocam bir toplu alım olursa ben de bir litre alabilirim. Ne zamandır bakınıyorum ama bölünmüş satan bir yer bulamadım :)
Eskiden satılıyordu ancak bildiğimiz kadarıyla distribütör istemediği için iptal oldu. Koch Chemie satan yerler ile telefondan iletişime geçin satan vardır illaki.
İnşallah abi, denk getiremedim bir türlü bu hafta sonu müsait olursan bir ara uğrayayım.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Yarı yarıya seyreltip kullanın hocam toz yapmıyor, etkisinde de pek değişiklik olmuyor.

Mannlincher

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Muğla / Şanlıurfa
Yarı yarıya seyreltip kullanın hocam toz yapmıyor, etkisinde de pek değişiklik olmuyor.
Teşekkür ederim cevabınız için hocam. Mesajı yazdıktan sonra youtubedaki yabancı videolara göz attım BSD'nin gözümde değeri arttı 1/1 ve 1/3 QD olarak fiyatına göre en iyi ürünlerdenmiş kendisi.1/5 - 1/10 kurulamaya yardımcı olarak kullanıyorum yazan bile var :oops: Peki ben 1/1 seyreltilmiş uygulamayı yıkama sonrası ıslak mı yapayım yoksa kurulayıp panel panel mi çalışayım ?

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Teşekkür ederim cevabınız için hocam. Mesajı yazdıktan sonra youtubedaki yabancı videolara göz attım BSD'nin gözümde değeri arttı 1/1 ve 1/3 QD olarak fiyatına göre en iyi ürünlerdenmiş kendisi.1/5 - 1/10 kurulamaya yardımcı olarak kullanıyorum yazan bile var :oops: Peki ben 1/1 seyreltilmiş uygulamayı yıkama sonrası ıslak mı yapayım yoksa kurulayıp panel panel mi çalışayım ?
Aynen. Almanlarda 1/2-1/3 oranında seyreltip detailer olarak kullanıyor.

Saf halde kullanırsan koruyuculuğu ve kalıcığı maksimum olur. Saf halde her yıkama sonrası kullanılmaz. 2 ayda veya 3 ayda bir kullanılır zaten. Eğer yok her yıkama sonrası mutlaka kullanmak istiyorum dersen o zaman 1/3 oranında şahsen kullanırdım. Gerçi senin sorun farklıymış şimdi gördüm

Safı ıslak kaportaya sıkarsan sulandırmış olursun ve deminde dediğim kalıcılığını ve koruyuculuğunu azaltmış olursun.

f30mineralgrey

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İzmir
Merhabalar, aracın iç mekanına minik minik beyaz boya olduğunu düşündüğüm noktacıklar var bunları iç mekana zarar vermeden nasıl çıkartabilirim acaba? Aklımda direkt kil geldi, uygulasam sonuç verir mi?

Görseldeki mavi trimin üzerinde