Hızlı Soru - Cevap

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Öne çıkan konu #16,261
HGS etiketim camdan ayrıldı bugün. Pttye gitsem yenisini alabilir miyim yoksa para bandıyla yapıştırmam mı gerek ?
Hocam merhaba,

2016 dan bu yana iki aracımda da hiç etiketi cama yapıştırmadım. Sistem plakayı okuyor. Bilimum ücretli köprü vb kullandım, hiçbir sorun yaşamadım. Tekrar yapıştırmanız gerekli değil.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam merhaba,

2016 dan bu yana iki aracımda da hiç etiketi cama yapıştırmadım. Sistem plakayı okuyor. Bilimum ücretli köprü vb kullandım, hiçbir sorun yaşamadım. Tekrar yapıştırmanız gerekli değil.
Teşekkür ederim abi. O zaman kalan yapışkanları çıkarmaya çalışacağız :)

informatiker

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
HGS etiketim camdan ayrıldı bugün. Pttye gitsem yenisini alabilir miyim yoksa para bandıyla yapıştırmam mı gerek ?
Ellerinde etiket varsa alabilirsin. Ama etiketsiz geçiş yaptığında plaka üzerinden etikete ücretler yansıyor. Bunu HGS müşteri hizmetlerinden söylediler. Etiketin olmaması sıkıntı değil.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Ellerinde etiket varsa alabilirsin. Ama etiketsiz geçiş yaptığında plaka üzerinden etikete ücretler yansıyor. Bunu HGS müşteri hizmetlerinden söylediler. Etiketin olmaması sıkıntı değil.
Etiket almaya gerek kalmamış o zaman. En başından beri sistemin bu olması gerekirmiş aşlında. Ne diye etiket verdilerse.. :)

selimbirler

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
1:20 deneyebilirsiniz.Valet Pro sprey için 1:20 makina için 1:80 diye öneriyor. 1:20-1:40 arası kullanılabilir.

Temizlik sonrası fazla ıslaklık birakmaz iyice kurularsaniz kusma durumu olmaz.
Herkese hayırlı akşamlar bu işlerde daha çömezim sizlerin fikrini almak istiyorum aracım 2012 audi a3 güzel bi içtemizlik yapmak istiyorum 4 yıldır detaylı bi temizlik görmedi aracım

İç kokpit temizliği ve bakım için : Nanolex int clenaner bakım için spritz
Paspas altı ve tavan döşemesi için : Valet carpet pro
Koltukların yanları deri orta kısmı alacantra : alacantra kısım için : Sonax Xtreme Döşeme ve Nubuk

Koltukların derisi direksiyon derisi ve kolçak için fikir vereblirseniz çok sevinirim

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Herkese hayırlı akşamlar bu işlerde daha çömezim sizlerin fikrini almak istiyorum aracım 2012 audi a3 güzel bi içtemizlik yapmak istiyorum 4 yıldır detaylı bi temizlik görmedi aracım

İç kokpit temizliği ve bakım için : Nanolex int clenaner bakım için spritz
Paspas altı ve tavan döşemesi için : Valet carpet pro
Koltukların yanları deri orta kısmı alacantra : alacantra kısım için : Sonax Xtreme Döşeme ve Nubuk

Koltukların derisi direksiyon derisi ve kolçak için fikir vereblirseniz çok sevinirim
İç temizlik için Nanolex bildiğim kadarıyla güzle ancak fiyat çok yüksek, sulandırılmayan bir ürün olduğu için F/P olarak çok mantıklı değil. Valet Pro Interior Cleaner, Koch Chemie MZR, Flowey I2 gibi ürünler nispeten daha uygun. Periyodik temizlik için Spritz'in benim bildiğim tek rakibi Meguiars Quick Interior Detailer, onun da fiyatı zaten uçuk olduğu için Spritz bence de mantıklı.
Tavan döşemesi için kuru köpük kullanmanızı tavsiye ederim, alkantaralar ve taban döşemesi için Koch Chemie PO olabilir. Aynı zamanda PO ile derilerinizi de temizleyebilirsiniz, deri olduğu taktirde direksiyon ve kolçağınızı da temizleyebilirsiniz. Plastikse yine iç mekan temizleyicilerinizi kullanabilirsiniz.
Bunların yanında aslında iç plastiklerin bence de interior cleanerlar ile temizlenmeli ancak hem uzun süre temizlenmemiş bir araç hem de bazı durumlarda mesela ayak değen yerler gibi yerlerde bazen yetersiz kalıyor. Onun için de hem iç hem dışta kullanmak için Koch Chemie GS, dışarıya fazla soft gelir ancak içerde kullanmak için de nispeten daha güvenli olan VP APC temin etmeniz faydanıza olacaktır.

selimbirler

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
İç temizlik için Nanolex bildiğim kadarıyla güzle ancak fiyat çok yüksek, sulandırılmayan bir ürün olduğu için F/P olarak çok mantıklı değil. Valet Pro Interior Cleaner, Koch Chemie MZR, Flowey I2 gibi ürünler nispeten daha uygun. Periyodik temizlik için Spritz'in benim bildiğim tek rakibi Meguiars Quick Interior Detailer, onun da fiyatı zaten uçuk olduğu için Spritz bence de mantıklı.
Tavan döşemesi için kuru köpük kullanmanızı tavsiye ederim, alkantaralar ve taban döşemesi için Koch Chemie PO olabilir. Aynı zamanda PO ile derilerinizi de temizleyebilirsiniz, deri olduğu taktirde direksiyon ve kolçağınızı da temizleyebilirsiniz. Plastikse yine iç mekan temizleyicilerinizi kullanabilirsiniz.
Bunların yanında aslında iç plastiklerin bence de interior cleanerlar ile temizlenmeli ancak hem uzun süre temizlenmemiş bir araç hem de bazı durumlarda mesela ayak değen yerler gibi yerlerde bazen yetersiz kalıyor. Onun için de hem iç hem dışta kullanmak için Koch Chemie GS, dışarıya fazla soft gelir ancak içerde kullanmak için de nispeten daha güvenli olan VP APC temin etmeniz faydanıza olacaktır.
Teşekkür ediyorum görüşünüz için listeyi şu şekilde güncelledim fikirlerini bekliyorum yine

Deriler ve alcantra için : Koch po bakımı içinde Koch ls
Toprido bakımı için : Sprtiz

Bi adam gibi torpido temizleyeicis lazım birde Koch po yu köpük haline geitirp tavan içinde kullnabilir miiym

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Teşekkür ederim cevabınız için hocam. Mesajı yazdıktan sonra youtubedaki yabancı videolara göz attım BSD'nin gözümde değeri arttı 1/1 ve 1/3 QD olarak fiyatına göre en iyi ürünlerdenmiş kendisi.1/5 - 1/10 kurulamaya yardımcı olarak kullanıyorum yazan bile var :oops: Peki ben 1/1 seyreltilmiş uygulamayı yıkama sonrası ıslak mı yapayım yoksa kurulayıp panel panel mi çalışayım ?
Kullanım amacınıza bağlı seyreltmeyi ayarlayın bence, 1e1 yaparsanız zayıf wax üstünde veya koruma olmayan araçta güzel iş yapıyor, detailir tarzı kapı içi veya başka bölgelerde kullanacaksanız 1e3 veya 5 olarak yapabilirsiniz, tercih size kalmış:gulumsemex: Ben kuru kullanıyorum, ıslak hiç denemedim.

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Teşekkür ediyorum görüşünüz için listeyi şu şekilde güncelledim fikirlerini bekliyorum yine

Deriler ve alcantra için : Koch po bakımı içinde Koch ls
Toprido bakımı için : Sprtiz

Bi adam gibi torpido temizleyeicis lazım birde Koch po yu köpük haline geitirp tavan içinde kullnabilir miiym
Deri temizliği için autobrite leather cleanse ürününü de degerlendirebilirsiniz alternatif olarak.Kokusu kimyasal biraz ancak temizliği ve köpüğü çok güzel.
Genel iç temizleyici olarak(döşeme , torpido plastikleri vs.) flowey i2 hem çok ekonomik hem de keyifli üründür.Kokusu elma aromalı ferah bir havası var.Oldukca yüksek konsantrasyona da sahip ekonomik bir üründür.
Araç içinde hic bakim yapılmadiysa ama oncelikle derin bir temizlik.Arkasindan da sadece af spritz rutin kullanımda hem hafif rutin temizliği yapar hem de koruma yapar antistatik ve uv korumalı üründür.

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba hayırlı ramazanlar dilerim herkese;

Aracıma ince çizik giderici,hare giderici ve wax özelliği olan bir wax arıyorum orta fiyatlı önerebiliceğiniz bir ürün varmı?
aracıma 2 yıkamada bir diamod ceremic wax veya Turtle wax uygularım fakat harelenme ve çizikler oluştu o yüzden önerilerinizi bekliyorum teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar ‍♂️

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öncelikle Harelenmeler çizilmeler sanırım steril olmayan tozlu bir ortamda uygulama yapiyorsunuz o yuzden harelenme cizikler tozlardan kaynaklanıyor. En Ufak Tozlar nano çakıllarla tozlardan cizikler başlar büyür gider.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Aracıma ince çizik giderici,hare giderici ve wax özelliği olan bir wax arıyorum orta fiyatlı önerebiliceğiniz bir ürün varmı?
aracıma 2 yıkamada bir diamod ceremic wax veya Turtle wax uygularım fakat harelenme ve çizikler oluştu o yüzden önerilerinizi bekliyorum teşekkür ediyorum hayırlı akşamlar ‍♂️
Polisajdan başka çare yok. Her wax zaten çok ince hareleri örter. Kalanlar bizimdir :)

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye

Dolgulu ürünlerle bir nebze fayda sağlayabilirsiniz ancak uygulayacağınız waxın ömrünü kısaltır. Çizilmelerin büyük çoğunluğu yıkama aşamasında oluşmaktadır. Çok düzgün bir polisaj yapsanız da doğru aşamaları uygulamadan yıkama yaparsanız çizilmeler devam edecektir. Ürün önerisinden önce doğru yıkama yapıp yapmadığınızı paylaşabilir misiniz ?

Detaycijudge

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara

Auto finesse tripple’dan memnunum. :) bir gün herkes polisajı bırakıp elle uygulayıcı olacak

HellraiserTR

Çaylak Detaycı
Üye
İl
KONYA
Merhabalar;
Bende aracımı benzilikte yıkıyorum pratik ve nispeten daha uygun fiyatlı oldugu için ön yıkamada citrus pre wash tarzı kullanıyorum. Köpük yapan pompa + sarjlı pompa işine maliyetinden dolayı girmek istemiyorum bu şekilde mutluyum fakat spreylemekten artık minnoş parmaklarım ağrıdığı için zirai ilaçlama pompasına terfi almak istiyorum uygun fiyatlı arabayı hızlıca dönebileceğim citrus wash ürünleri kullanmak için zirai pompa tavsiyesi rica edebilir miyim ?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Merhabalar;
Bende aracımı benzilikte yıkıyorum pratik ve nispeten daha uygun fiyatlı oldugu için ön yıkamada citrus pre wash tarzı kullanıyorum. Köpük yapan pompa + sarjlı pompa işine maliyetinden dolayı girmek istemiyorum bu şekilde mutluyum fakat spreylemekten artık minnoş parmaklarım ağrıdığı için zirai ilaçlama pompasına terfi almak istiyorum uygun fiyatlı arabayı hızlıca dönebileceğim citrus wash ürünleri kullanmak için zirai pompa tavsiyesi rica edebilir miyim ?
Ben pompa kullanmadığım için net bir ürün tavsiyesinde bulunamam fakat zirai aletlerin başkenti Konya'dasınız, uygun fiyatlı bir zemzem, veta veya akbel pompa benzeri bir ürün alsanız işinizi görür diye tahmin ediyorum. Aynı tip olsun yeter, mekanizma farkı olduğunu sanmıyorum.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Merhabalar;
En uygun fiyat akbel kimyanin köpüklü pompasına ait. Fena ürün değil ama bir epoca, marolex, alta ...değil tabi ki.

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhabalar;
Hocam ben 1.5 senedir akbel pompa kullanıyorum.Toplamda 3 manuel pompalama ile dönüyorum aracı her pompalama 8-10 saniye sürse yarım dakika gibi bir süre alır :) Tabi ki kişisel bir şey ama bana işini gördüğü sürece pompaya çok yatırım yapmak veya şarjlı hava pomapsı vs almak saçma geliyor şahsi fikrim tabi ki :)
O sebeple iş görmesi yeterli diyorsa nakbel alabilirsin veya benzeri bir şey alsan bile olur önemli olan o panele ön yıkamayı verimli şekilde yapabilmek.Gerisi işin keyif eğlence tarafı oluyor sadece.