Hızlı Soru - Cevap

thelordof

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara-Tokat
Çok taze ise beyaz sirke deneyebilirsiniz, temin edebilirseniz de 3D AC0
Binanın yanında ki binanın dış cephe yalıtımını yapıyorlar. Ordan rüzgarla fırlamış. Ara ara bakıp varsa hemen su sıkıp çıkıyordu. Bu sefer 4-5 nokta büyüklüğünde ki çıkmadı. Bazıları çıktı. Beyaz sirkeyi saf olarak mı yoksa suyla karıştırarak mı uygulamak lazım?

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Binanın yanında ki binanın dış cephe yalıtımını yapıyorlar. Ordan rüzgarla fırlamış. Ara ara bakıp varsa hemen su sıkıp çıkıyordu. Bu sefer 4-5 nokta büyüklüğünde ki çıkmadı. Bazıları çıktı. Beyaz sirkeyi saf olarak mı yoksa suyla karıştırarak mı uygulamak lazım?
AC0'ı 1 kere kullandım asit oğlu asit mübarek böyle kimyasal görmedim, onun yanında saf sirke içme suyu gibi hafif kalır. :smilex:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Bir ara benim Jetta'nın arka tampon altında beton vardı. Ne yazık ki 3 yıkama sonrası çıkarmıştı :) O kadar da değil yani.
Abi yaptığımız araçta davlumbaza komple sıvanmıştı, 500ml kadar 2 davlumbaza harcadık %70 falan çıkarmıştı ama spreylerken yuttuğum AC0'ı ben bilirim. :smilex: Arka arkaya sık bekle durula şeklinde uzun uzun geçmiştik. Alt kısımlarda ciddi kalın yerler haricinde tamamına yakını çıktı. Daha uygulanabilir bölge olsa hepsi alınırdı büyük ihtimal.

Murat

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
Ankara
Abi yaptığımız araçta davlumbaza komple sıvanmıştı, 500ml kadar 2 davlumbaza harcadık %70 falan çıkarmıştı ama spreylerken yuttuğum AC0'ı ben bilirim. :smilex: Arka arkaya sık bekle durula şeklinde uzun uzun geçmiştik. Alt kısımlarda ciddi kalın yerler haricinde tamamına yakını çıktı. Daha uygulanabilir bölge olsa hepsi alınırdı büyük ihtimal.
Bende de her uygulamada küçüldü küçüldü sonrasında tamamen kayboldu. Tek handikabı aradığında bulamamak.

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar , yeni araç aldım araçla ilgili 2 öneriye ihtiyacım var,
1.si aracın üstü açılır, tavan bakımını düzgün yapmak istiyorum. fitil bakımı için forumu dolandım en iyi Sonax Gummipfleger diye buldum, önerilere açığım.
2. Araç yeni yapılan harçtan falan geçmiş, davlumbazlardan birinde çok fazla çimento kalıntısı var ve davlumbaz keçe. Buna nasıl bir çözüm uygulayabiliriz?

gokhanbulut

Acemi Detaycı
Üye
İl
Bursa
Detailingle alakasız ama bugün iç dış temizlikten sonra evde tekrar kontak açınca araç şöyle bir arıza verdi sizce sorun akü mü?

video link

Detailingle alakasız ama bugün iç dış temizlikten sonra evde tekrar kontak açınca araç şöyle bir arıza verdi sizce sorun akü mü?

video link
video silinmiş sanırım ama kızdırma bujisi işaretinin yandığı söylenmiş.
Aracınız volkswagen grubu araçsa bu arıza bir çok sebepten yanar, en düşük ihtimal kızdırma bujisi arızasıdır öyle söyleyeyim :)

orjinal bir cihaza bağlatıp arızaya baktırmanızı Öneririm, Turbo, egr, manifold, elektrik sistemleri vs vs bir çok sebepten olabilir.
Basit bir turbo hortumu çatlağı da olabilir, turbo pervanesinin çatlaması da. Onun için riske atmadan hemen kontrol ettirmenizi öneririm.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Merhabalar , yeni araç aldım araçla ilgili 2 öneriye ihtiyacım var,
1.si aracın üstü açılır, tavan bakımını düzgün yapmak istiyorum. fitil bakımı için forumu dolandım en iyi Sonax Gummipfleger diye buldum, önerilere açığım.
2. Araç yeni yapılan harçtan falan geçmiş, davlumbazlardan birinde çok fazla çimento kalıntısı var ve davlumbaz keçe. Buna nasıl bir çözüm uygulayabiliriz?
Fitiller için sonax olabilir , çimento kalıntısı için 3D AC0 kullanabilirsiniz

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Merhaba hızlı cila veya sio2 sprey hızlı cila almak istiyorum fiyat performans ürünü olarak hangi ürünü önerirsiniz?
Turtle wax sealant dayanım ve yüzey hissiyatı olarak memnun kalırsınız. Büyük panellerde 2-3 fıs küçük panellerde tek fs yeterli gelir.F/p ürünü denebilir.
Soft99 luxury gloss da keza f/p ürünüdür benim için.Parlaklığı tatmin eder.
Sio2 içerikli olarak ise sonax ceramic sprey kaplama ürünü memnun eder. Ml olarak 750 ml diğerleri geneli 500 ml'dir.Diğer rakip ürünlerin fiyatı da bir tık üstünde sonax'ın

photih

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhaba hızlı cila veya sio2 sprey hızlı cila almak istiyorum fiyat performans ürünü olarak hangi ürünü önerirsiniz?
Hızlı cila olarak turtle wax dry and shine kullandım ve çok memnun kaldım. Forumda bu konu hakkında çok konu var araştırırsan tam istediğin gibisini bulursun. süresi de çok güzeldi bu hızlı cilanın.
Ancak şuan polytop maximus kullanıyorum. Bu cila da çok güzel ancak turtlewax kadar iyi değil.
Ama tekrar 2sinden birini alacak olsam polytop alırım, fiyat/performans olarak çok çok daha iyi. sulandırma oranından dolayı çok uzun süre hızlı cilaya ihtiyacım olacağını düşünmüyorum.

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hızlı cila olarak turtle wax dry and shine kullandım ve çok memnun kaldım. Forumda bu konu hakkında çok konu var araştırırsan tam istediğin gibisini bulursun. süresi de çok güzeldi bu hızlı cilanın.
Ancak şuan polytop maximus kullanıyorum. Bu cila da çok güzel ancak turtlewax kadar iyi değil.
Ama tekrar 2sinden birini alacak olsam polytop alırım, fiyat/performans olarak çok çok daha iyi. sulandırma oranından dolayı çok uzun süre hızlı cilaya ihtiyacım olacağını düşünmüyorum.
Sulandırma durumu nasıl oluyor peki bilgi verir misiniz hızlı cila kullandım hep fakat sulandırma olayını hiç bilmiyorum ve hep kuru kullanım kullanırım daha iyi parlaklık verdiğini düşünüyorum

Testarosso

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Konya
Sulandırma durumu nasıl oluyor peki bilgi verir misiniz hızlı cila kullandım hep fakat sulandırma olayını hiç bilmiyorum ve hep kuru kullanım kullanırım daha iyi parlaklık verdiğini düşünüyorum
Bu söylediklerim sulandırılabilen cilalardan değil.kuru panele sık sil şeklinde kullanıma hazır ürünler.
Sulandıırlabilen ürünler kc pw veya polytop maximus vs. ancak benim görüşüm tabi bu ürünler günü kurtarmalık mevcut korumayı bir tık daha idare ettirebilecek ürünler bence.Tam manasıyla koruma sağladığını düşünmüyorum.

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Bu söylediklerim sulandırılabilen cilalardan değil.kuru panele sık sil şeklinde kullanıma hazır ürünler.
Sulandıırlabilen ürünler kc pw veya polytop maximus vs. ancak benim görüşüm tabi bu ürünler günü kurtarmalık mevcut korumayı bir tık daha idare ettirebilecek ürünler bence.Tam manasıyla koruma sağladığını düşünmüyorum.
Evet farkınsayım hocam makinam yok fakat Menzerna 1000, koch f6, koch sio2 , diamond ceramic wax mevcut elle uygulama İle ince ince çizik ve harelenmeleri giderebilir miyim?