Hızlı Soru - Cevap

SaNToS

Uzman Detaycı
Üye
İl
İzmir
Öne çıkan konu #16,341
Son düzenleme:

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Arkadaslar karcher k4 ve foam lance aldim autoglym polar blast kullanıyorum ama tuzlu geliyo fiyat performans olarak daha uygun bir urun var mi artik urunler cok pahali olmaya basladi atas proteo almayi dusunuyorim var mi uygun fiyatli kopuk foam tavsiye
Auto Brite Magifoam şuan biraz fiyatı yükselse de 1:10 sulandırmayla başarılı buluyorum. Tek sorunu biraz agresif, yaz ayları için daha soft ürünler temin edilebilir.

aceloq

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhaba. Merak ettigim 2 soru var.

1) Aracimda camurlukta yaklasik 10 cmlik bir cizik var ancak tirnak neredeyse takilmiyor. Yuksek ihtimalle pasta islemiyle gecirelebilecek bir cizik. Acaba bu tarz cizikleri elle uygulayarak giderebilecegim bir pasta var midir ?

2) Ben araca wax uygularken yuvarlak hareketler ile uyguluyorum ancak duz , arti seklinde uygulanmasi oneriliyor. Bunun nedeni nedir ? Yuvarlak hareketlerle uygulayinca ne gibi bir dezavantaj olabilir ?

Simdiden tesekkurler.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul

Merhaba bu ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz almayı düşünüyorum f/p olarak öneriniz nedir?
Henüz Sonax spray versiegelung'u uygulamadım ama Sonax ceramic Detailer'ı 2 otomobilde uyguladım, istediğim şekilde boncuklanma olmadı. Üstüne birde inanılmaz toz çektiler. Ama benim uygulamada sıkıntı olduğunu düşünüyorum o nedenle de çektiğim videoları yayınlamadım. Vakit ayırıp tekrar bir uygulama yapacağım ama bu sefer komple yüzeydekileri sileceğim öyle uygulama yapacağım.
Ekonomik açıdan bakarsak Sonax almak daha mantıklı gözüküyor. Meguairs çok pahalı :(

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır

Arkadaşlar bugün yıkamaya benzinlige gittim büyük umutlarla demirtozu uygulamasi yapacaktim jantlara ama çift atimli Kwazar mercury canım cigerim sprey basligi bozulmus çok ugrastim olmuyor. Baslik satılır mi acaba bulabilir miyim sizce, veya bu tarz çift atimli baska firmanin var midir güzel, elinde olup satmak isteyen olursa çok mutlu olurum

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye

Arkadaşlar bugün yıkamaya benzinlige gittim büyük umutlarla demirtozu uygulamasi yapacaktim jantlara ama çift atimli Kwazar mercury canım cigerim sprey basligi bozulmus çok ugrastim olmuyor. Baslik satılır mi acaba bulabilir miyim sizce, veya bu tarz çift atimli baska firmanin var midir güzel, elinde olup satmak isteyen olursa çok mutlu olurum
Bununla daha önce demirtozu sökücü sıktıysanız muhtemelen o bozmuş olabilir. Eğer daha önce demirtozu ürünü kullandıysanız başka türlü fısfıs alsanız iyi olur Demirtozu için

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Bununla daha önce demirtozu sökücü sıktıysanız muhtemelen o bozmuş olabilir. Eğer daha önce demirtozu ürünü kullandıysanız başka türlü fısfıs alsanız iyi olur Demirtozu için

Evet, demirtozu temizleyiciler normal canyon basliklar ile mi atilmali ve ürün sisede beklese problem yaratir mi?

DetayDeposu

Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Evet, demirtozu temizleyiciler normal canyon basliklar ile mi atilmali ve ürün sisede beklese problem yaratir mi?
İşiniz bitince başlığı söküp bir dolu pet bardak içine ucunu sokup 15-20 kere su sıktırarak başlık içinde kalan Demirtozu ürününü uzaklaştırırsanız başlık bir nebze daha uzun ömürlü olur.

Demirtozu markası ne bilmiyorum ama jel formunda iyi bir Demirtozu sökücü ürünü ise ürün yoğunluğundan dolayı Canyon ile atmak da zorlayıcı olabilir. Bunun için genelde klasik basit düzenek başlıklar gayet ideal atım yapıyor.

Demirtozu temizleyici sıkarken başlıkta dikkat etmeniz gereken başlığın homojen ve dağılmış şekilde atım yapıp yapmadığı. Genelde bu sıvılar jel formunda olduğu için başlıklar homojen atım yapamadığı için bu da ürün sarfiyatını epey artırmakta ve ayrıca yüzeye her noktaya homojen yayamadığı için yüzeyde boşluklar yaratmakta.

bunu test etmenin en kolay yöntemi kullandığınız başlıkla kahverengi karton kutuya Demirtozu ürününü sıkmaktır. Sıkılan alana homojen eşit atım yapıyorsa o sprey başlık Demirtozu temizleyici için idealdir. Bunun hakkında yabancı videolar var.

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

merhaba iyi bayramlar dilerim herkese Meguiars ceramic wax uyguladım aracıma fakat aracımda lekeler yaptı silerken leke yaptı neyden kaynaklı olabilir?

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa

merhaba iyi bayramlar dilerim herkese Meguiars ceramic wax uyguladım aracıma fakat aracımda lekeler yaptı silerken leke yaptı neyden kaynaklı olabilir?
Uygulama şekliniz nasıldı ?
Yüzeye az miktarda sıkıp bir bez veya pad ile yayıp sonra parlattığınız zaman iz kalmaması lazim
Ürünü bol kullanmış olabilirsiniz

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Uygulama şekliniz nasıldı ?
Yüzeye az miktarda sıkıp bir bez veya pad ile yayıp sonra parlattığınız zaman iz kalmaması lazim
Ürünü bol kullanmış olabilirsiniz
Panele 1 fıs sıktım bez ile dağıttım panele ve arkası ile bezin kurulama şeklinde uyguladım fakat lekeler oluşuyor boyada

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Panele 1 fıs sıktım bez ile dağıttım panele ve arkası ile bezin kurulama şeklinde uyguladım fakat lekeler oluşuyor boyada
Hocam bu sekildede uygulanir ama Profesyonel biri degilseniz cok zor sizin icin uygulama sekli su sekildedir;

Aracinizin Ön Yikamasini yapin daha sonra Temasli yikamadan sonra araci durulayin ve Kurulamayin Araç islakken Meguiars Ceramic Sprey i Aracin tavan kaput bagaj kapagina 2 Fis diger yerlere 1/1.5 fis atim yapmaniz yeterlidir daha sonra tekrar suyla durulayin ve kurulayin leke kalmaz boncuklanma falanda güzeldir.

cerrah

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Ben bu tarz leke yapan ürünleri doğrudan boyaya değil beze sıkıyorum. Hiç kurutmadan benzin arkası ile silip 2. Bir yumuşak bezle tekrar üstünden geçiyorum.

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

Bu ürünün ıslak zemine uygulanması gerekiyor. Öyle yaptığınızı varsayarsak nemli bir bez ile panelleri silin sonrasında kuru bir bezle buff edin büyük ihtimalle geçecektir.

Bundan sonraki uygulamalarınızda ise; ürünü nemli bir aplikatöre sıkıp o şekilde yaymanızı ve güneş/sıcakta uygulamamızı tavsiye ederim.

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Bu ürünün ıslak zemine uygulanması gerekiyor. Öyle yaptığınızı varsayarsak nemli bir bez ile panelleri silin sonrasında kuru bir bezle buff edin büyük ihtimalle geçecektir.

Bundan sonraki uygulamalarınızda ise; ürünü nemli bir aplikatöre sıkıp o şekilde yaymanızı ve güneş/sıcakta uygulamamızı tavsiye ederim.
Aracımı yıkadım ıslakken şıktım panellere sokra bez ile kurulamaya geçtim