Hızlı Soru - Cevap

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Bu ürünün ıslak zemine uygulanması gerekiyor. Öyle yaptığınızı varsayarsak nemli bir bez ile panelleri silin sonrasında kuru bir bezle buff edin büyük ihtimalle geçecektir.

Bundan sonraki uygulamalarınızda ise; ürünü nemli bir aplikatöre sıkıp o şekilde yaymanızı ve güneş/sıcakta uygulamamızı tavsiye ederim.
Bilge detayci olmakta bi başka canım..:opucukx:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Aracımı yıkadım ıslakken şıktım panellere sokra bez ile kurulamaya geçtim
Sadece bu ürün değil, hemen hemen tüm sio2 içerikli ürünler için böyle şikayetler geliyor. Misal Turtle Wax Ceramic Spray Coating ile ilgili de internete bakarsanız çok sayıda “buff off problem” başlığı görürsünüz. Ben de geçenlerde Sam’s Detailing de yaşadım. Özellikle benzinlik detaycıları, kaputun motor sebebiyle ısınmasından dolayı özellikle o bölgede problem yaşıyor. Keza, sıcak altında uygulamada da ürün parlatılmadan önce kuruma yapıyor. Bu tür ürünler kullanıyorsanız, ilk yapacağınız kurulamayı “artık temizleme” olarak kabul edin sonrasında hafif nemlendirip tekrar kurulamak daha parlak bir yüzey veriyor. Siyah araba tecrübesi diyelim. Size tavsiyem, araç baya ıslakken her panele 1-2 fıs olcak şekilde (zaten kaput ve tavan gibi büyük panellerden sonra diğer paneller için hemen hemen sıkmanız bile gerekmeyecek.) nemli bir microfiber beze sıkıp yayın. Akabinde hafif nemli klasik microfiber bir bez ile panel panel silin. En son plush bir parlatma bezi ile parlatın. Voila!!!
Bilge detayci olmakta bi başka canım..:opucukx:
Estağfurullah sayın adminim. Öyle elimizden geldiğince işte:gulumsemex:.

memory

Amatör Detaycı
Üye
İl
antalya

Wax'in bu kadar erimesi normal midir süzme yoğurt kıvamına gelmiş? Bilt hamber auto balm. İlk defa açılıyor bu arada bu wax.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Arkadaşlar size bşr kaç sorum var
Polisaj sonrası alkol - m700 ile silme ardından kopukle yıkama son olarakda prep tarzı bir ürünle silerekmi koruma urunlerine hazırlamak lazım ?yada içerisinden herhangi bir adımı pas geçebilirmiyiz?

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Polisaj sonrası alkol - m700 ile silme ardından kopukle yıkama son olarakda prep tarzı bir ürünle silerekmi koruma urunlerine hazırlamak lazım ?yada içerisinden herhangi bir adımı pas geçebilirmiyiz?
Merhaba

Polisaj Sonrasi Eger Çok Toz veya Leke kaldiysa Aracinizi yikayin ve Kurulayin ardindan koruma hazirligi icin Alkol/M700/Prep 3 ünden birini kullanip koruma yi uygulayabilirsiniz 3 Ürün de zaten ayni isi görüyor

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Polisaj sonrası katlar arası çiziklerin doldurup doldurulmadığının kontrolünü yapmak için siliyorsunuz. Yıkama sonrası pasta tozları vs. temizleniyor, en son koruma öncesi M700 geçerseniz yüzeyde pasta yağı bırakmamış olursunuz.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Saydiklarinizdan sadece 1 tanesini yapmanız yeterlidir.:)

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
İyi haftasonları, konsantre ürünler için spreyli şişe ihtiyacım doğdu. Evde 4 tane boş newmix lastik parlatıcı ve jant temizleyici şişesi var. Acaba bunları kullanmamın bir sakıncası olur mu?

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İyi haftasonları, konsantre ürünler için spreyli şişe ihtiyacım doğdu. Evde 4 tane boş newmix lastik parlatıcı ve jant temizleyici şişesi var. Acaba bunları kullanmamın bir sakıncası olur mu?
slm hocam iyi haftasonu dilerim,
Elbette sakıncası yoktur herhangi bir boş şişeleri kullanabilirsin. Yalnız içi temiz olmalı ki yabancı ürünleri karıştırılmamalı!

fserterr

Uzman Detaycı
Üye
İl
Denizli
slm hocam iyi haftasonu dilerim,
Elbette sakıncası yoktur herhangi bir boş şişeleri kullanabilirsin. Yalnız içi temiz olmalı ki yabancı ürünleri karıştırılmamalı!
Tabi tabi düzgünce temizlerim hiç bir şey bırakmam eski üründen. Çok teşekkür ederim cevabınız için

furkandemir

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli

merhaba meguiars sprey ceramic wax aldım fakat aldığıma pişman oldum aracımda böyle iğrenç bir durum ortaya çıktı uygulama olarak doğru yaptığımı düşünüyorum aracım 2004 model boyası eski olduğu için olabilir mi?

Ayazkahraman

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara

merhaba meguiars sprey ceramic wax aldım fakat aldığıma pişman oldum aracımda böyle iğrenç bir durum ortaya çıktı uygulama olarak doğru yaptığımı düşünüyorum aracım 2004 model boyası eski olduğu için olabilir mi?
Üstad ürün üzerinde kurudugu icin leke yapmiş buyuk ihtimal araci yikadiniz kuruladiniz sonrada hizli cila gibi uyguladiniz buda leke yapmistir.Bu ürün ü araç islakken kurulamadan once spreyleyip silebilirsiniz yada su ile durulayip silebilirsiniz diger turlu Koyu ve Renkli araclarda leke kacinilmazdir.